• ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #97097  από ΙΡΜΑ
 Τετ Νοέμ 27, 2013 9:55 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ .ΠΗΓΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 90% ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ Από ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΜΕ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΟΚΔ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ )ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΟΤΙ Ο ΑΙΤΩΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΠΑΡ 1 ΤΟΥ 1798/88.ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ( ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ .ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
 #97124  από tarirs
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 3:58 pm
ΙΡΜΑ έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ .ΠΗΓΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 90% ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ Από ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΜΕ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΟΚΔ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ )ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΟΤΙ Ο ΑΙΤΩΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΠΑΡ 1 ΤΟΥ 1798/88.ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ( ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ .ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Μια απο τα ίδια με ποσοστό 80% πήγα μου είπαν τα ίδια.... Και επιπλέον,επειδή ήθελα απαλλαγή για 2000 κυβικά,ανατρεξανε στην παλια εγκύκλιο,ότι πρέπει να έχεις κομμένο πόδι η χέρι,η να έχεις 100% .....αναπηρία....
Εγώ που έχω 80% με παραπαρεση δεξιά,με παραπληγικο και είμαι σε καρότσι δεν ισχυει.....

**** τους πολιτικούς και το ******** το κεφάλι μας που κάθε 4 χρονιά ψηφίζουμε με το κάτω κεφάλι,μήπως και μας βολέψει κάποιος.....

Δεν πειράζει θα έχουμε, πλεόνασμα,WiFi,και θα έχουμε σε όσους μπορούν να δουλέψουν εργασία.....

Για την ιστορία....είχα περάσει επιτροπή τον Σεπτέμβρη,πήρα ξανά το παραπληγικο αλλά δεν έχω πληρωθει,Ούτε αναδρομικα,ούτε κανονικά στην σύνταξη μου.....Μου είχαν πει σε 6 μήνες,τόσο πάει διότι από Σεπτέμβρη,θα πληρωθώ,κατα Φεβρουάριο- Μάρτιο,λόγο ότι θα περάσει επιτροπή το χαρτί,μέχρι να πληρωθώ......
 #97130  από basilis361
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 5:54 pm
Τασο εγω παντως ηξερα ,οτι με 67% (που εχω εγω) δικαιουμαστε ατελεια μεχρι 1600 κυβικα και με 80% δικαιουμαστε και 2000 κυβικα..δεν εχω ακουσει να αλλαξε κατι πανω σε αυτο ..
Οσο για τα τελη ,εγω ειχα παρει απαλαγη περισυ με το 67 % και φετος παλι τα τελη ειναι μηδενικα για το αυτοκινητο που ειχα παρει απαλαγη..την απαλαγη περισυ την ειχα παρει επιδεικνυοντας την αποφαση του ΚΕΠΑ που ανεφερε μονο το ποσοστο και τιποτα αλλο..
 #97143  από tarirs
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 9:31 pm
basilis361 έγραψε:Τασο εγω παντως ηξερα ,οτι με 67% (που εχω εγω) δικαιουμαστε ατελεια μεχρι 1600 κυβικα και με 80% δικαιουμαστε και 2000 κυβικα..δεν εχω ακουσει να αλλαξε κατι πανω σε αυτο ..
Οσο για τα τελη ,εγω ειχα παρει απαλαγη περισυ με το 67 % και φετος παλι τα τελη ειναι μηδενικα για το αυτοκινητο που ειχα παρει απαλαγη..την απαλαγη περισυ την ειχα παρει επιδεικνυοντας την αποφαση του ΚΕΠΑ που ανεφερε μονο το ποσοστο και τιποτα αλλο..
Εμένα η εφορία μου είπε ότι.δεν γράφει Ότι έχω πρόβλημα ξεκάθαρα.στα κατω άκρα Η Στο ένα άνω η κάτω άκρο....ΚΑΙ εκτός αυτό πρέπει να γράφει η απόφαση ότι είναι για απαλλαγή...

Απλώς η ηγέτες αυτής της χώρας και εμείς τα πρόβατα που τσιμπάμε...τα λένε ετσι στα ΜΜΕ.....να ακούγετε ωραία αλλά δεν είναι.....

Βρε κουφάλες,έτσι όπως τα λέτε...ΔΕΝ προλαβαίνω να περάσω και να πάρω απαλλαγή,διότι χρειαζετε 6-10 μήνες να βγει η απόφαση από ΚΕΠΑ.....άσε που είναι παγίδα.....και καταλαβαίνετε τι εννοω ...με τα ποσοστά.... :violin:
 #97616  από giannis
 Κυρ Δεκ 08, 2013 10:04 am
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται είχα δίκιο όταν έγραψα ό,τι έγραψα από την πρώτη στιγμή που βγήκε η υπουργική απόφαση για τα Τέλη του '14. Δυστυχώς ήταν άλλο ένα κόλπο για να πάρουν χρήματα που κανονικά δεν θα έπαιρναν...
 #97624  από Κώστας
 Κυρ Δεκ 08, 2013 3:26 pm
Δεν θυμάμαι τη σελίδα που το έχω βρει, αλλά ότι αναφέρεται παρακάτω ισχύει. Σύμφωνα με αυτά εγώ πήρα πέρυσι απαλλαγή τελών από την ΙΔ Αθηνών, η οποία ισχύει και φέτος γιατί είναι ισόβια και για όσο το συγκεκριμένο όχημα παραμένει στην κατοχή μου.

Τα άτομα με ΣΚΠ τα οποία έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω λόγω παραπληγίας ή τετραπληγίας έστω και αν το αυτοκίνητό τους δεν έχει χαρακτηριστεί αναπηρικό ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνοντας 3,00€ σύμφωνα με τους 1882/90 παρ. 2, αρθ. 23 και Ν. 1798/88 εδ. γ’ παρ. 1 αρθ. 16 και την υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ΠΟΛ: 1149/ 27-10-2010 εφόσον :
Α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή άνω άκρων ή
Β) εμφανίζουν σοβαρή κινητική αναπηρία:
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δυο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Δικαιολογητικά :
1. Αίτηση στην Δ.O.Y. στην οποία ανήκουν
2. Γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Επιτροπής της Νομαρχίας (που να αναγράφει ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) από όπου φαίνεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
3. Φωτοτυπία της άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
4. Υ/Δ ότι δεν έχει χορηγηθεί απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για άλλο όχημα της κυριότητάς τους.
Η Δ.O.Y. θα εκδώσει σχετική απόφαση για την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας.
Προϋποθέσεις :
1. Το αυτοκίνητο να είναι μέχρι 1650 κυβικά.
2. Η γνωμάτευση της Α’ βάθμιας επιτροπής να είναι εντός του τελευταίου εξαμήνου.
3. Το ΑμΣΚΠ να έχει πλήρη κυριότητα του αυτοκινήτου (100%)
Αντίστοιχα πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω απαλάσσονται των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητο μέχρι 2650 κυβικά και για ποσοστό αναπηρίας 100% μέχρι 3650 κυβικά.

Επειδή ίσως κάποιοι υπάλληλοι εφοριών δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της εγκυκλίου μπορείτε να τους παραπέμπετε προς επιβεβαίωση στον Τομέα Τελών και Ειδικών Φόρων του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλ. 2103642570 κα Τέγα.
(Υπεύθυνος Φορέας : Κατά τόπους Νομαρχίες)
 #97628  από tarirs
 Κυρ Δεκ 08, 2013 7:04 pm
Κώστας έγραψε:Δεν θυμάμαι τη σελίδα που το έχω βρει, αλλά ότι αναφέρεται παρακάτω ισχύει. Σύμφωνα με αυτά εγώ πήρα πέρυσι απαλλαγή τελών από την ΙΔ Αθηνών, η οποία ισχύει και φέτος γιατί είναι ισόβια και για όσο το συγκεκριμένο όχημα παραμένει στην κατοχή μου.

Τα άτομα με ΣΚΠ τα οποία έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω λόγω παραπληγίας ή τετραπληγίας έστω και αν το αυτοκίνητό τους δεν έχει χαρακτηριστεί αναπηρικό ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνοντας 3,00€ σύμφωνα με τους 1882/90 παρ. 2, αρθ. 23 και Ν. 1798/88 εδ. γ’ παρ. 1 αρθ. 16 και την υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ΠΟΛ: 1149/ 27-10-2010 εφόσον :
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δυο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Δικαιολογητικά :
2. Γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Επιτροπής της Νομαρχίας (που να αναγράφει ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) από όπου φαίνεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
4. Υ/Δ ότι δεν έχει χορηγηθεί απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για άλλο όχημα της κυριότητάς τους.
Προϋποθέσεις :
2. Η γνωμάτευση της Α’ βάθμιας επιτροπής να είναι εντός του τελευταίου εξαμήνου.
Αντίστοιχα πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω απαλάσσονται των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητο μέχρι 2650 κυβικά και για ποσοστό αναπηρίας 100% μέχρι 3650 κυβικά.

Επειδή ίσως κάποιοι υπάλληλοι εφοριών δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της εγκυκλίου μπορείτε να τους παραπέμπετε προς επιβεβαίωση στον Τομέα Τελών και Ειδικών Φόρων του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλ. 2103642570 κα Τέγα.
Κωστα επειδη η υπαλληλος δεν μου την δινει την απαλλαγη διοτι δεν γραφει ξεκαθαρα αυτο'' ) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή άνω άκρων ή
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δυο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο'' η γνωματευση, ετσι αρνητε..
Μπορω να παω σε αλλη εφορια, που δεν ανηκω, μηπως μου δωσουν την απαλλαγη.....αν πεσω σε ανθρωπο.....

ΥΓ. Το αμαξι ειναι 2000 κυβικα,και εχω γνωματευση κεπα πριν τελη Σεπτεμβρη, με 80% και παραπληγια.....
 #97629  από tarirs
 Κυρ Δεκ 08, 2013 7:04 pm
Κώστας έγραψε:Δεν θυμάμαι τη σελίδα που το έχω βρει, αλλά ότι αναφέρεται παρακάτω ισχύει. Σύμφωνα με αυτά εγώ πήρα πέρυσι απαλλαγή τελών από την ΙΔ Αθηνών, η οποία ισχύει και φέτος γιατί είναι ισόβια και για όσο το συγκεκριμένο όχημα παραμένει στην κατοχή μου.

Δικαιολογητικά :
Προϋποθέσεις :

Κωστα επειδη η υπαλληλος δεν μου την δινει την απαλλαγη διοτι δεν γραφει ξεκαθαρα αυτο'' έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή άνω άκρων ή
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δυο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο'' η γνωματευση, ετσι αρνητε..
Μπορω να παω σε αλλη εφορια, που δεν ανηκω, μηπως μου δωσουν την απαλλαγη.....αν πεσω σε ανθρωπο.....

ΥΓ. Το αμαξι ειναι 2000 κυβικα,και εχω γνωματευση κεπα πριν τελη Σεπτεμβρη, με 80% και παραπληγια.....
 #97632  από Κώστας
 Κυρ Δεκ 08, 2013 11:55 pm
Από το να παιδεύεσαι, δοκίμασε σε άλλη εφορεία. Ελπίζω να έχουμε αυτό το δικαίωμα!
 #97704  από Μαρία
 Τρί Δεκ 10, 2013 3:34 pm
Δηλαδη βρε παιδια για να καταλαβω, πέρασα πριν 8 μηνες επιτροπη για ανανεωση του παραπληγικου και πηρα 67% τωρα θα πρεπει να ξαναπαω στα κεπα προκειμενουν να ξαναπερασω επιτροπη (για την ανανεωση του επιδοματος με καλεσαν μετα απο 7 μηνες) ωστε να μου δοθει παλι ποσοστο αναπηριας? Το οποιο μπορει και να μη δοθει και να με κρινουν πχ με 50% και να μου κοψουν και το επιδομα???