• ειναι κ αυτά συμπτώματα?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #97487  από Φαίδρα
 Πέμ Δεκ 05, 2013 9:10 pm
adrCy έγραψε:
Φαίδρα έγραψε:
costas1968 έγραψε: 2.Σχετικά με την έλλειψη ...σκέψης ή να ξεχνάς κάτι που το έχεις διαβάσει πρόσφατα:Πολλές φορές μου συμβαίνει και μένα. Ίσως να οφείλεται στην σκπ αλλά υπάρχει και κάτι πιο απλά...Να μν σε ενδιαφέρουν πραματα που διαβάζεις , ασκήσεις που προσπαθείς να λύσεις. Να τα θεωρείς βαρετά.Υποθέτω ότι άλλα πράματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο ίσως να μν σε κουράζουν τόσο και ίσως να μν τα ξεχνάς εύκολα (όπως λες..).
Άλλο πράγμα να μη θέλεις να προσέξεις και να μπορείς κι άλλο να μπορείς, να προσπαθείς αλλά να βλέπεις πως "κάτι δε πάει καλά". Νομίζω μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά όσοι το έχουμε ζήσει. Όταν ξεχνάς τι μόλις άκουσες σε μια συζήτηση που σε ενδιαφέρει με έναν φίλο σου, ενώ η σκέψη σου και η προσοχή σου ήταν παρούσα, όταν έχεις δυσκολία να θυμηθείς απλά καθημερινά πράγματα που παλαιότερα δεν χρειαζόσουν καμία προσπάθεια, όταν χάνεις τον ειρμό σου στη μέση της πρότασης ή όταν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις εύκολα, βασικά πράγματα τότε κάτι συμβαίνει. Και επειδή μια ΣΚΠ την έχουμε είναι λογικό να την υποπτευθούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο ούτε οτι συμβαίνει σε αρκετούς από εμάς, ούτε οτι μετά τη ΧΕΝΦΑ, ξαφνικά εξαφανίζονται τέτοια προβλήματα σε μεγάλο ποστοστό ασθενών.
καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συμβουλές σας!

Φαίδρα αυτό ακριβώς που λες ειναι που μου συμβαίνει! είναι λες και το περιγράφεις για μενα. επίσης όταν λές θεραπεία με χημικά εννοείς τα γνωστα gιlenya, tysabri κλπ? (τα οποία γνωστά εγώ δεν ξέρω αλλά βλέπω πολλους που τα αναφέρουν στο φόρουμ)
Καλησπέρα και πάλι! Ναι αυτά εννοώ, όλες αυτές τις "θεραπείες", είτε ιντερφερόνες είτε gilenya, tysabri, copaxone και τα διάφορα άλλα που κυκλοφορούν. Απλώς ελπίζω να μη σου τα δώσει για τα συμπτώματα αυτά, γιατί θα είναι χωρίς λόγο. Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ο Dr μπορεί να έχει διαφορετική. Απλώς ζήτα να στην αιτιολογήσει αν έρθει η ώρα.
Καταλαβαίνω πάντως αυτή τη θολούρα του μυαλού και την αδυναμία συγκέντρωσης που περιγράφεις γι αυτό και θέλησα να απαντήσω. Ήταν μαζί με τη κόπωση το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Για το ταχίνι δε ξέρω,εγώ δεν αισθάνομαι διαφορετικά ως προς τη μνήμη όταν το τρώω (σαν γιαούρτι γιατί μου αρέσει :lol: ), αλλά δοκίμασε να πάρεις κάτι που βοηθάει στη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό προτείνουν γενικά όταν ακούν για προβλήματα μνήμης. Όπως και να έχει συζήτησέ το με τον ιατρό σου, πάρε δυο/τρεις γνώμες από τους ειδικούς, εμείς εδώ εμπειρίες μεταφέρουμε μόνο.
:smile-happy:
 #97488  από adrCy
 Πέμ Δεκ 05, 2013 9:16 pm
Φαίδρα έγραψε:
Καλησπέρα και πάλι! Ναι αυτά εννοώ, όλες αυτές τις "θεραπείες", είτε ιντερφερόνες είτε gilenya, tysabri, copaxone και τα διάφορα άλλα που κυκλοφορούν. Απλώς ελπίζω να μη σου τα δώσει για τα συμπτώματα αυτά, γιατί θα είναι χωρίς λόγο. Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ο Dr μπορεί να έχει διαφορετική. Απλώς ζήτα να στην αιτιολογήσει αν έρθει η ώρα.
Καταλαβαίνω πάντως αυτή τη θολούρα του μυαλού και την αδυναμία συγκέντρωσης που περιγράφεις γι αυτό και θέλησα να απαντήσω. Ήταν μαζί με τη κόπωση το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Για το ταχίνι δε ξέρω,εγώ δεν αισθάνομαι διαφορετικά ως προς τη μνήμη όταν το τρώω (σαν γιαούρτι γιατί μου αρέσει :lol: ), αλλά δοκίμασε να πάρεις κάτι που βοηθάει στη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό προτείνουν γενικά όταν ακούν για προβλήματα μνήμης. Όπως και να έχει συζήτησέ το με τον ιατρό σου, πάρε δυο/τρεις γνώμες από τους ειδικούς, εμείς εδώ εμπειρίες μεταφέρουμε μόνο.
:smile-happy:
καλησπέρα! :smile-hi: θα δοκιμάσω να δω τι μπορω να παρω απο μεριάς συμπληρωμάτων αλλά και μέσω διαφορων τροφών! για οτιδήποτε νεότερο, καλό ή "κακό", θα ενημερώσω!
 #97504  από fillcinefil
 Παρ Δεκ 06, 2013 1:29 am
Ρε κοπελιά... μήπως είσαι "ερωτευμένη" :smile-inlove: και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς; Είναι και αυτή μια ερμηνεία (εγώ θα την προτιμούσα). Για να μας παρουσιάζεσε για πρώτη φορά, και να αναφέρεσαι σε αυτό το σύμπτωμα, (άσε με και εμένα να κάνω τον γιατρό) μάλλον κάτι άσχετο είναι (όπως τα λέει και ο Κώστας δλδ). ΠΧ

Θα σου πώ και μια "χωριάτικη" κουβέντα από τα μέρη μου.Μην κάθεσαι και "αφουγκριέσαι" όλη την ώρα. δλδ αφουκγράζεσαι τον εαυτό σου όλη την ώρα και κατόπιν προβάλεις το παραμικρό "σε μεγέθυνση". Ζήσε την ζωή σου, να χαρείς την ζωή σου όσο πιό πολύ μπορείς, να κάνεις ότι θέλεις (μπορείς να κάνεις τα πάντα), και μην αναλώνεσαι διυλίζοντας το εάν "όταν πάτησες ένα καρφί είχες έναν παράξενο και αφόρητο πόνο" :think:, και φυσικά... μετά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς.
Δώσε ποιότητα στη ζωή σου, σωστή διατροφή, άσκηση, καλό ύπνο, αγάπη, ...όχι καταχρήσεις.
Πές μας τίποτα άλλο. Το καλοκαίρι πως τα πέρασες; με τη σχολή τί γίνεται; λειτουργείτε ή χάσατε τους διοικητικούς σας;
 #97509  από adrCy
 Παρ Δεκ 06, 2013 3:47 am
fillcinefil έγραψε:Ρε κοπελιά... μήπως είσαι "ερωτευμένη" :smile-inlove: και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς; Είναι και αυτή μια ερμηνεία (εγώ θα την προτιμούσα). Για να μας παρουσιάζεσε για πρώτη φορά, και να αναφέρεσαι σε αυτό το σύμπτωμα, (άσε με και εμένα να κάνω τον γιατρό) μάλλον κάτι άσχετο είναι (όπως τα λέει και ο Κώστας δλδ). ΠΧ

Θα σου πώ και μια "χωριάτικη" κουβέντα από τα μέρη μου.Μην κάθεσαι και "αφουγκριέσαι" όλη την ώρα. δλδ αφουκγράζεσαι τον εαυτό σου όλη την ώρα και κατόπιν προβάλεις το παραμικρό "σε μεγέθυνση". Ζήσε την ζωή σου, να χαρείς την ζωή σου όσο πιό πολύ μπορείς, να κάνεις ότι θέλεις (μπορείς να κάνεις τα πάντα), και μην αναλώνεσαι διυλίζοντας το εάν "όταν πάτησες ένα καρφί είχες έναν παράξενο και αφόρητο πόνο" :think:, και φυσικά... μετά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς.
Δώσε ποιότητα στη ζωή σου, σωστή διατροφή, άσκηση, καλό ύπνο, αγάπη, ...όχι καταχρήσεις.
Πές μας τίποτα άλλο. Το καλοκαίρι πως τα πέρασες; με τη σχολή τί γίνεται; λειτουργείτε ή χάσατε τους διοικητικούς σας;
καταρχάς δεν είμαι κοπελιά :smile-bigsmile: 2ο. ερωτευμένος είμαι αρκετό καιρο πριν τη ΣκΠ. οπότε δεν ισχύει αυτό που λες.
επίσης ζω τη ζωη μου όπως μου αρέσει, και δεν απαγόρευσα στον ευατό μου να κάνει πράγματα που ήθελε (αν εξαιρέσεις τη διατροφή - που αυτό δεν με νοιάζει κ πολύ), και ούτε καταχρήσεις κάνω αφού αυτό προσπαθούσα να το αποφεύγω πάντα στη ζωή μου.
Ειλικρινά δεν κάθομαι να σκέφτομαι το γεγονός οτι πάσχω απο ΣκΠ. αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι το πανεπιστήμιο και τα μαθήματα μου, με ποιούς θα βγώ, τι θα κάνω το βράδυ, που θα πάω βόλτα κλπ.

όσο αφορά το καλοκαίρι μου, αν και περίεργο λόγο της διάγνωσης με ΣκΠ φρόντισα να ξεκουραστώ και να διασκεδάσω όσο πιο πολύ μπορούσα. Με τη σχολή όλα καλα για την ώρα εφόσον λειτουργούμε κανονικά - βεβαια δε ξέρω όταν θα γίνουν οι απολύσεις τι θα γίνει..
Αλλά αν ήθελα να συζητήσω για αυτά θα έμπαινα σε αυτό το φόρουμ? :smile-thinking:

φιλικά πάντα.
adrCy
 #97551  από fillcinefil
 Παρ Δεκ 06, 2013 6:59 pm
Sorry :oops: για την παρεξήγηση περί... φύλου (λές να έχω και εγώ έλλειψη συγκέντρωσης; μπά πάντα σβαρνιάρης είμουν).
Αυτό που ήθελα να σου "περάσω" είναι όχι να μου πείς τι έκανες το καλοκαίρι σου, αλλά να στρέψω την κουβέντα (προσοχή σου) αλλού. Δικαιολογημένα να συνδιάζεις τα πάντα με ΠουΣου, αλλά... (όσο μπορείς) μη. Μην πέσεις σε αυτή την λούπα.
Και σου μιλάω εκ πείρας. Δές ένα μικρό παράδειγμα (άσχετο;).viewtopic.php?f=47&t=3896&p=89339#p89339
Kαι πόσο περισσότερο, το θέμα που αναφέρεις (επίσης μας πρόδοσες το ότι είσαι και ερωτευμένος (τα λεγα, δεν τα λεγα;), μη το ψάχνεις σου λέω). Πάρε καμιά βιταμίνα με Χ, Ψ και Ω και διώξε την [ :smile-lipssealed:] από το μυαλό σου. (Ctrl Alt Del)
alt ctrl del.jpeg
alt ctrl del.jpeg (8.85 KiB) Προβλήθηκε 1961 φορές
Να θυμηθώ να το κρεμάσω στο καφενείο.