• Carnitine fumarate

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #96564  από fillcinefil
 Τρί Νοέμ 12, 2013 12:32 am
Tom80 θα γυρίσω λίγο στην ασπαρτάμη. Αυτό το έχεις δεί; Το έχω ανεβάσει εγώ, γιατί δεν υπήρχε ποτέ στα Ελληνικά. Ασχολείται με πολλά θέματα αλλά ένα βασικό είναι και η Ασπαρτάμη. Θά λεγα "ξανα δέσ'το". Δεν ξέρω αν θα σου αλλάξει γνώμη, αλλά δεν μιλάμε για "λεκτοράκο", αλλά για σκάνδαλο ολκής.
http://www.youtube.com/watch?v=S9jmcLduwwc
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Παρ Νοέμ 15, 2013 7:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #96594  από tom80
 Τρί Νοέμ 12, 2013 8:26 pm
fillcinefil έγραψε:Tom80 θα γυρίσω λίγο στην ασπαρτάμη. Αυτό το έχεις δεί; Το έχω ανεβάσει εγώ, γιατί δεν υπήρχε ποτέ στα Ελληνικά. Ασχολείτε με πολλά θέματα αλλά ένα βασικό είναι και η Ασπαρτάμη. Θά λεγα "ξανα δέσ'το". Δεν ξέρω αν θα σου αλλάξει γνώμη, αλλά δεν μιλάμε για "λεκτοράκο", αλλά για σκάνδαλο ολκής.
http://www.youtube.com/watch?v=S9jmcLduwwc
Φιλε φιλ,
Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω γνώμη και άποψη για την ασφάλεια της ασπαρτάμη. Είναι 100% ασφαλής.
Ο μπάρμπας που έδειχνε το βιντεάκι που έβαλες έκανε τις μελέτες του το 1971!!! (τότε ήταν λεκτοράκος) στην ασπαρτάτη!!! που λέει ότι είναι συστατικό της ασπαρτάμης, γεγονός που δεν ισχύει μιας και η ασπαρτάμη παρασκευάζεται από την ένωση δύο αμινοξέων το ασπαρτικό οξύ και τη φαινυλαλανίνη. H ασπαρτάτη είναι άλας ή εστέρας του ασπαρτικού οξέος και φυσικά δεν μας λέει πόσο ασπαρτάτη έδωσε στα ποντικάκια του.
Συμπέρασμα έκανε μελέτες σε άλλη ουσία με άγνωστη δόση και τα ποντικάκια έχασαν τα εγκεφαλικά του κύτταρα και ο τύπος από λεκτοράκος το 1971 τώρα είναι Prof.!!!
Το ασφαλές ημερήσιο όριο κατανάλωσης είναι ΑDI= 40 mg/ Kg σωματικού βάρους/μέρρα.
Είμαι 80 Kg άρα μπορώ να καταναλώνω ως 3,2 γρ ασπαρτάμη καθημερινά όταν η περιεκτικότητα των τροφίμων σε ασπαρτάμη είναι < 0,1 mg. Χιλιάδες λίτρα cola light θα πρέπει να πιω για να φτάσω το ADI.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ο κόσμος πιστεύει πάρα πολύ εύκολα τις θεωρίες συνομωσίας και όχι τις επίσημες αρχές.
http://www.efet.gr/portal/page/portal/e ... /aspartami

http://www.food.gov.uk/policy-advice/ad ... oJo4MjhE2Q

http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqaspartame.htm#3
και ένα βιντεάκι
 #96595  από Φαίδρα
 Τρί Νοέμ 12, 2013 8:43 pm
Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτές τις πληροφορίες! Αυτό το θέμα γενικά προσφέρει πολλά σε όλους μας. :smile-clapping: :smile-clapping:
 #96596  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Τρί Νοέμ 12, 2013 9:05 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΦΥΣΙΚΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ
Χ Α Μ Ο Γ Ε Λ Α Τ Ε . ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ,ΟΠΟΤΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ....

-----------------------------------------------------------------------------------------------

T' αγκάθια που σε ρήμαξαν... ήταν αυτά..
που προσπαθούσες να τους μάθεις ν' ανθίζουν!!
 #97207  από marina13
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 1:23 am
Καλησπερα παιδια,
διαβασα αυτο για την καρνιτινη με φουμαρικο.. μπορει να μου πει καποιος που θα βρω;
 #101192  από costas1968
 Δευ Μαρ 24, 2014 5:04 pm
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ.ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ?ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ Tecfidera ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΥΜΑΡΙΚΟ ΟΞΥ.ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
ΕΜΑΘΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 25%.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΕΔΩ?
ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΤΛΠ.
ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ.....
ΛΟΓΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ...
:smile-flower:
 #101233  από costas1968
 Τρί Μαρ 25, 2014 3:53 pm
tom80 έγραψε:Γεια σας και από μένα, μετά από πού καιρό…
Θα ήθελα να γράψω για ένα συμπλήρωμα που όχι απλώς με βοήθησε αλλά με απογείωσε κυριολεκτικά. Οι περισσότεροι από εμάς βιώνουν διάφορα συμπτώματα όλοι όμως έχουν ένα κοινό σύμπτωμα την αυξημένη κούραση. Από καιρό έψαχνα κάτι να με βοηθήσει σε αυτό και αρχικά ανακάλυψα το supradyn της Bayer, αναβράζοντα δισκία το οποίο πραγματικά αύξησε αρκετά την ενέργεια μου. Μέχρι που αποφάσισα να δοκιμάσω την καρνιτίνη, ο ρόλος της οποίας στην παραγωγή ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητος, Όμως δεν ήμουν καθόλου σίγουρος για το ποια καρνιτίνη από τα δεκάδες σκευάσματα που κυκλοφορούν έπρεπε να διαλέξω.
Τότε είχε βγει η μελέτη για το BG-12, που με είχε εντυπωσιάσει, το γνωστό φουμαρικό οξύ, ( που υπάρχει στα μιτοχόνδρια και συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας μέσω του κύκλου του Krebs) σύμφωνα με την μελέτη δόθηκαν 240 mg διμεθυλεστέρα του φουμαρικού οξέος τρεις φορές την μέρα (240x3=720 mg/day).
Έτσι αποφάσισα να πάρω Carnitine fumarate, που είναι καρνίτινη με φουμαρικό οξύ σε συγκέντρωση 855 mg από τα οποία 500 mg είναι καρνίτινη και τα υπόλοιπα 355 mg κυρίως φουμαρικό οξύ. Η δοσολογία που παίρνω είναι 2 caps το πρωί (2χ355mg =710 mg) κοντά στη δόση της μελέτης για το ΒG-12.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η ενέργεια μου έφτασε στα επίπεδα κορτίζονης ίσως και παραπάνω, αλλά και όλη η ποιότητα της ζωής μου άλλαξε προς το καλύτερο (π.χ. το Brain Fog εκμηδενίστηκε).
Η χρήση του για max 1 μήνα, οπότε το αλλάζω σε supradyn και μετά ξανά Carnitine fumarate.
Δεν παίρνω τίποτα άλλο από συμπληρώματα εκτός από βασιλικό πολτό και βαλεριάνα το βράδυ πριν κοιμηθώ.
Να είστε όλοι γεροί.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑΣ ΕΤΕΙΡΕΙΑΣ Carnitine fumarate ΜΙΛΑΣ?ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SOLGAR.
ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΛΕΣ.
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ.
:smile-hi:
 #101234  από tom80
 Τρί Μαρ 25, 2014 4:20 pm
σου έστειλα ΠΜ