• Carnitine fumarate

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #96333  από tom80
 Τετ Νοέμ 06, 2013 11:43 am
Γεια σας και από μένα, μετά από πού καιρό…
Θα ήθελα να γράψω για ένα συμπλήρωμα που όχι απλώς με βοήθησε αλλά με απογείωσε κυριολεκτικά. Οι περισσότεροι από εμάς βιώνουν διάφορα συμπτώματα όλοι όμως έχουν ένα κοινό σύμπτωμα την αυξημένη κούραση. Από καιρό έψαχνα κάτι να με βοηθήσει σε αυτό και αρχικά ανακάλυψα το supradyn της Bayer, αναβράζοντα δισκία το οποίο πραγματικά αύξησε αρκετά την ενέργεια μου. Μέχρι που αποφάσισα να δοκιμάσω την καρνιτίνη, ο ρόλος της οποίας στην παραγωγή ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητος, Όμως δεν ήμουν καθόλου σίγουρος για το ποια καρνιτίνη από τα δεκάδες σκευάσματα που κυκλοφορούν έπρεπε να διαλέξω.
Τότε είχε βγει η μελέτη για το BG-12, που με είχε εντυπωσιάσει, το γνωστό φουμαρικό οξύ, ( που υπάρχει στα μιτοχόνδρια και συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας μέσω του κύκλου του Krebs) σύμφωνα με την μελέτη δόθηκαν 240 mg διμεθυλεστέρα του φουμαρικού οξέος τρεις φορές την μέρα (240x3=720 mg/day).
Έτσι αποφάσισα να πάρω Carnitine fumarate, που είναι καρνίτινη με φουμαρικό οξύ σε συγκέντρωση 855 mg από τα οποία 500 mg είναι καρνίτινη και τα υπόλοιπα 355 mg κυρίως φουμαρικό οξύ. Η δοσολογία που παίρνω είναι 2 caps το πρωί (2χ355mg =710 mg) κοντά στη δόση της μελέτης για το ΒG-12.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η ενέργεια μου έφτασε στα επίπεδα κορτίζονης ίσως και παραπάνω, αλλά και όλη η ποιότητα της ζωής μου άλλαξε προς το καλύτερο (π.χ. το Brain Fog εκμηδενίστηκε).
Η χρήση του για max 1 μήνα, οπότε το αλλάζω σε supradyn και μετά ξανά Carnitine fumarate.
Δεν παίρνω τίποτα άλλο από συμπληρώματα εκτός από βασιλικό πολτό και βαλεριάνα το βράδυ πριν κοιμηθώ.
Να είστε όλοι γεροί.
 #96353  από sofia13
 Τετ Νοέμ 06, 2013 4:07 pm
Ευχαριστούμε tom 80.....
:smile-flower:
 #96409  από Κώστας
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 1:30 pm
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα http://www.bioneurologics.gr/astheneies ... ariko-oxi/, κάποια πράγματα για το φουμαρικό οξύ, που καλό είναι να τα γνωρίζουμε πριν τη χορήγησή του.

«Το φουμαρικό οξύ είναι γνωστό για την χρήση του στη θεραπεία της ψωρίασης, η οποία πρέπει να είναι διαρκείας, να δίδεται με μεγάλη προσοχή και για αρκετό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχει κάποια αποτελέσματα. Εκείνο που ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουμε με την χρήση του είναι οι διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα, των νεφρών, καθώς επίσης και οι σπίλοι (ελιές) που εμφανίζονται στο δέρμα. Πολύ τακτικά «κατεβάζει» και τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, όταν έχουμε χρόνια χρήση. Επίσης πρέπει να προσέχει κανείς και το συνδυασμό του με διάφορες τροφές, όπου το φουμαρικό οξύ χρησιμοποιείται αντί του κιτρικού οξέος. Στη σκλήρυνση κατά πλάκας προσπαθούν μερικές κλινικές, κυρίως στον Ευρωπαϊκό χώρο, να βρουν μια ένδειξη, προκειμένου να δημιουργήσουν θεραπευτικές προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες είναι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.»
 #96414  από κωστας
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 3:08 pm
Κώστας έγραψε:Αντιγράφω από την ιστοσελίδα http://www.bioneurologics.gr/astheneies ... ariko-oxi/, κάποια πράγματα για το φουμαρικό οξύ, που καλό είναι να τα γνωρίζουμε πριν τη χορήγησή του.

«Το φουμαρικό οξύ είναι γνωστό για την χρήση του στη θεραπεία της ψωρίασης, η οποία πρέπει να είναι διαρκείας, να δίδεται με μεγάλη προσοχή και για αρκετό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχει κάποια αποτελέσματα. Εκείνο που ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουμε με την χρήση του είναι οι διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα, των νεφρών, καθώς επίσης και οι σπίλοι (ελιές) που εμφανίζονται στο δέρμα. Πολύ τακτικά «κατεβάζει» και τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, όταν έχουμε χρόνια χρήση. Επίσης πρέπει να προσέχει κανείς και το συνδυασμό του με διάφορες τροφές, όπου το φουμαρικό οξύ χρησιμοποιείται αντί του κιτρικού οξέος. Στη σκλήρυνση κατά πλάκας προσπαθούν μερικές κλινικές, κυρίως στον Ευρωπαϊκό χώρο, να βρουν μια ένδειξη, προκειμένου να δημιουργήσουν θεραπευτικές προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες είναι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.»
Κωστα δεν γνωριζω στα σιγουρα περι φουμαρικου οξεος(tecfidera) αλλα αυτο που γνωριζω ειναι τον κυριο που αναφερεται στην διευθυνση...επομενως ειναι τελειως αναξιοπιστο αρθρο οπως και οπιανδηποτε φαρμακο υπαρχει ειναι αχρηστο εκτος απο το "γαματο" κοκτειλ που χρησιμοποιει ο ιδιος.
Σχετικα με το φουμαρικο οξυ,γνωριζω οτι θα χρησιμοποιηθει σαν πρωτης γραμμης θεραπεια(σε αντιθεση με την φινγκολιμόδη) και επισης οτι εχει πολυ λιγες παρενεργειες,τυπου copaxone καθως και οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο της ψωριασης ειναι μειον 2 συστατικα αν θυμαμαι καλα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κωστας την Πέμ Νοέμ 07, 2013 3:27 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #96415  από κωστας
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 3:19 pm
Τοm πολυ ενδιαφερον αυτα που γραφεις,μια ενσταση που εχω ειναι με το supradyn γιατι περιεχει ασπασταμη και ως γνωστο υπαρχουν "υποψιες" οτι ειναι δηλητηριο!Εχω αναφερει και στο παρελθον οτι ειχα μαγαλη βελτιωση παιρνοντας σταγονες sterogyl(D2) περιπου 10-15 την ημερα και ειναι και πολυ φθηνο...
 #96425  από tom80
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 4:33 pm
Κώστας έγραψε:Αντιγράφω από την ιστοσελίδα http://www.bioneurologics.gr/astheneies ... ariko-oxi/, κάποια πράγματα για το φουμαρικό οξύ, που καλό είναι να τα γνωρίζουμε πριν τη χορήγησή του.

Έχω κάνει πρόσφατα (αρχές Οκτώβρη) πλήρη βιοχημικό έλεγχο και γενική αίματος και οι εξετάσεις μου ήταν άριστες. Τα λευκά μου ήταν πολύ καλά και δεν έχω βγάλει Ελιές!!!!
Οπότε είτε δεν ισχύουν αυτά που γράφει ο Κουντούρης (που δεν τον έχω και σε υπόληψη) είτε δεν ισχύουν για μένα, είτε δεν ισχύουν για τη δόση που χρησιμοποιώ.
Και τα γράφει που τα γράφει ένα reference δεν μπορεί να δώσει ο professor?
Πέρα από το γεγονός ότι νοιώθω τέλεια πήρα και πρώτη φορά σχετικά καλή Μαγνητική, χωρίς καμία νέα εστία, καμία ενεργή και μια εστία που έχω στο ινιακό κέρας έχει μειωθεί από τα 14 χιλ στα 10χιλ και είναι σε ύφεση.
κωστας έγραψε:Τοm πολυ ενδιαφερον αυτα που γραφεις,μια ενσταση που εχω ειναι με το supradyn γιατι περιεχει ασπασταμη και ως γνωστο υπαρχουν "υποψιες" οτι ειναι δηλητηριο!Εχω αναφερει και στο παρελθον οτι ειχα μαγαλη βελτιωση παιρνοντας σταγονες sterogyl(D2) περιπου 10-15 την ημερα και ειναι και πολυ φθηνο...
έχεις δίκιο ότι το supradyn έχει ασπαρτάπη, αλλά όπως λένε και οι τοξικολόγοι και έγραφε συνέχεια και ο Σταύρος (Sou) «η Δόση κάνει το δηλητήριο».
Στη συγκεκριμένη απειροελάχιστη συγκέντρωση που υπάρχει στο supradyn ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να προκαλεί οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια. Ο λόγος που είμαι τόσο σίγουρος είναι διότι στα τρόφιμα όπως τα light αναψυκτικά και τις τσίχλες που η ασπαρτάμη βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση, αξιολογήθηκε πρόσφατα από την EFSA (European Food Safety Authority) και κρίθηκε ως απολύτως ασφαλή ουσία στην δόση που υπάρχει στα τρόφιμα.
Δες εδώ π.χ.
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/4 ... spartamis/
Ο κάθε τυχάρπαστος που θέλει να ανέβει ακαδημαϊκή βαθμίδα π.χ. από λέκτορας να γίνει επίκουρος κάνει μια μελέτη και δίνει στα φουκαριάρικα τα ποντικάκια ασπαρτάμη 3 φορές το βάρος τους και ΝΑΙ τι περίεργο τα ποντικάκια έπαθαν καρκίνο. Σα να λέμε ότι εγώ που είμαι 80 κιλά να παίρνω καθημερινά 3χ80= 240 Κγρ ασπαρτάμη για 3 μήνες θα πάθω Καρκίνο. Να γελάει ο κάθε πικραμένος με τέτοιες μελέτες.

Το θυμάμαι που είχες γράψει για τις σταγόνες sterogyl (D2) και είχα πάει και τις αγόρασα. Είδη πολύ μικρή βελτίωση στο θέμα τις ενέργειας, αλλά εκεί που πραγματικά με βοήθησαν ήταν με κάτι ζαλάδες που είχα κάθε απόγευμα, με λίγες σταγόνες εξαφανίζονταν εντελώς. Ευχαριστώ που το είχες γράψει.
 #96433  από κωστας
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 6:29 pm
Αυτο που ειχε αναφερει ο Σταυρος αφορουσε αν θυμαμαι καλα καποιες βιταμινες,το γνωριζω οτι η ασπαρταμη ειναι παντου,ακομα και στα παιδικα σιροπια απλα καλο ειναι οσο μπορουμε να το αποφευγουμε!Προσωπικα εδω και 3 χρονια ουτε ιχνος ασπαρταμης εχω καταναλωσει και για το λογο οτι δεν ξερω στη σκπ κατα ποσο επιβαρυνει,εστω και σε μικρες ποσοτητες,γενικως ειμαστε σε ενα τουνελ και εχουμε καποιες απλα υποψιες για το ποια ειναι η αιτια η για το τι επιβαρυνει την νοσο!Υποπτα ειναι και τα γαλακτοκομικα και η γλουτενη αυτα βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να τα αποφυγουμε τελειως...
Anyway η παθηση μας εχω την εντυπωση οτι προκαλειται ποιο πολυ απο κακη αιματωση του εγκεφαλου και οχι λογω τροφικων αλλεργιων γι'αυτο αποφευγω οσο μπορω κυριως τα λιπαρα και τα συμπληρωματα που παιρνω εχουν ως στοχο την καλυτερη κυκλοφορια του αιματος...
 #96459  από Κώστας
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 11:00 pm
Tom και Κώστα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βρήκα το άρθρο ψάχνοντας και είπα να το αναφέρω. Δεν ήξερα ότι από πίσω κρυβόταν ο Κουντούρης!
 #96460  από billios
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 11:12 pm
Αυτες ειναι καλες πληροφοριες κυριοι,γεματες.
Ευχαριστω.
 #96516  από tom80
 Σάβ Νοέμ 09, 2013 4:49 pm
κωστας έγραψε:Αυτο που ειχε αναφερει ο Σταυρος αφορουσε αν θυμαμαι καλα καποιες βιταμινες,το γνωριζω οτι η ασπαρταμη ειναι παντου,ακομα και στα παιδικα σιροπια απλα καλο ειναι οσο μπορουμε να το αποφευγουμε!Προσωπικα εδω και 3 χρονια ουτε ιχνος ασπαρταμης εχω καταναλωσει και για το λογο οτι δεν ξερω στη σκπ κατα ποσο επιβαρυνει,εστω και σε μικρες ποσοτητες,γενικως ειμαστε σε ενα τουνελ και εχουμε καποιες απλα υποψιες για το ποια ειναι η αιτια η για το τι επιβαρυνει την νοσο!Υποπτα ειναι και τα γαλακτοκομικα και η γλουτενη αυτα βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να τα αποφυγουμε τελειως...
Anyway η παθηση μας εχω την εντυπωση οτι προκαλειται ποιο πολυ απο κακη αιματωση του εγκεφαλου και οχι λογω τροφικων αλλεργιων γι'αυτο αποφευγω οσο μπορω κυριως τα λιπαρα και τα συμπληρωματα που παιρνω εχουν ως στοχο την καλυτερη κυκλοφορια του αιματος...
H φράση "η δόση κάνει το δηλητήριο" πρωτοειπώθηκε από τον Παράκελσος (διάσημος γιατρός του 16ου αιώνα) και αποτελεί τη βασική αρχή της τοξικολογίας
http://en.wikipedia.org/wiki/The_dose_makes_the_poison

Για μένα το θέμα της ασπαρτάμης έχει κλείσει οριστικά. Η ασπαρτάμη είναι απολύτως ασφαλής τεχνική γλυκαντική ουσία για όλο τον πληθυσμό και φυσικά και για ασθενής με ΣΚΠ. Γι’αυτό άλλωστε και τυγχάνει ευρείας αποδοχή τόσο στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στα συμπληρώματα διατροφής. Δες εδώ
http://www.iatronet.gr/diatrofi/threpti ... falis.html
Μην παραξενευτείς αν το BG-12 κυκλοφορήσει με ασπαρτάμη.
Να μου πεις για άλλες τεχνικές γλυκαντικές ουσίες όπως η νεοτάμη και η θαυματίνη που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς ναι, αλλά για την ασπάρταμη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Φίλος που δουλεύει στην EFSA είπε το εξής περιστατικό: Kάλεσε η EFSA έναν λεκτοράκο που έλεγε ότι από έρευνες του η ασπαρτάμη κάνει κακό. Τον πίεσαν τόσο πολύ που ομολόγησε το ψέμα του και την άλλη μέρα απολύθηκε από το πανεπιστήμιο του.
Συνεπώς δεν χρειάζεται να την αποφεύγουμε.
Προσωπικά τις 2 είναι ουσίες που αποφεύγω ειναι το γλουταμικό νάτριο και τα θειώδη
Εκεί υπάρχει πραγματικός κίνδυνος