• Gilenya....... εντυπώσεις!!!!

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #96268  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 3:08 pm
Αλλος κανείς ;;; κανά νέο;;;;;; Ευχαριστώ !!!!!!!!!!1
 #96269  από basilis361
 Δευ Νοέμ 04, 2013 3:32 pm
costas έγραψε:

Ελειπα σχεδον ενα μηνα σε ταξιδι (Απο 21-5 έως 21-6) :banana-stoner: !!! Υπερέβαλα εαυτόν !!!! Ενας υγιης αγυμναστος όμως ανθρωπος δε μπορει να κανει αυτα που έκανα !!!!
Ενα - δυο θα σας πω : Τεσσερις μερες στο Αγιον Ορος με μέσο ημερήσιο περπάτημα ΤΕΣΣΕΡΙΣ (04) ώρες!!!!! Οδήγηση : Καβαλα ουρανούπολη , Ουρανούπολη Αθηνα , Αθήνα Πύργος!!!!!! κ.λ.π. :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:
Κωστα πια ηταν η κατασταση σου ,πριν αρχισεις το gilenya ?? και με ποια αφορμη στο αρχισε ο γιατρος σου ?? μιας και ξερουμε οτι ειναι απο τις πιο βαριες θεραπειες..
Σε ρωταω γιατι και εμενα θελει να μου το ξεκινησει ο γιατρος μου και σε γενικες γραμμες η κατασταση μου για την ωρα ειναι ακομα καλη..και εγω ειμαι 48 χρονων
 #96272  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 5:08 pm
Ημουν ,είμαι και θα ειμαι καλά εδω και 20 χρονια !!!!!
Βαριά θεραπεία;;;;; Ελαφρια μου φαίνεται εμένα :smile-wink:
Βέβαια τώρα αισθάνομαι ακόμα καλύτερα αφού σταμάτησα να τρυπιέμαι ! Δε ξέρω εαν οφειλεται στο φάρμακο αλλα μερικά ψιλοσυμπτώματα δεν υπάρχουν πιά !!!! 2% αναπηρια υπολογιζω :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:
Ειμαι 44 χρονών !!!!! Πάρτο άφοβα , εαν το δεχεται ο οργανισμός σου !!!!!!!!
 #96280  από basilis361
 Δευ Νοέμ 04, 2013 9:02 pm
οκ..Κωστα σε ευχαριστω..
το βαρια θεραπεια που ειπα ,ειναι κουβεντα των νευρολογων που μου ειχαν πει ,οτι σε σχεση με τις ιντερφερονες ,αυτο ειναι πιο βαρυ και γι αυτο δεν το δινουν κατευθειαν ,εαν δεν περασει καποιος πρωτα απο την ινερφερονη..
 #96285  από passenger69
 Δευ Νοέμ 04, 2013 11:58 pm
costas έγραψε:Ημουν ,είμαι και θα ειμαι καλά εδω και 20 χρονια !!!!!
Βαριά θεραπεία;;;;; Ελαφρια μου φαίνεται εμένα :smile-wink:
Βέβαια τώρα αισθάνομαι ακόμα καλύτερα αφού σταμάτησα να τρυπιέμαι ! Δε ξέρω εαν οφειλεται στο φάρμακο αλλα μερικά ψιλοσυμπτώματα δεν υπάρχουν πιά !!!! 2% αναπηρια υπολογιζω :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:
Ειμαι 44 χρονών !!!!! Πάρτο άφοβα , εαν το δεχεται ο οργανισμός σου !!!!!!!!

Γεια σας , ένα μηνά με το gilenya και προχθές έκανα τις πρώτες εξετάσεις . Δεν παραθέτω τιμές γιατί δεν μπήκα στον κόπο να τις κοιτάξω καν !!!
Η μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι καλές , η νευρολόγος το ίδιο , οπότε …..
Τώρα όσο αφορά τις πρώτες εντυπώσεις και εγώ όπως ο Κώστας που είναι και ( σειρά ) κάποια μικρό συμπτώματα που είχα δεν τα έχω ποια . Ένα μουδιασματακι στο αριστερό καρπό όμως που έχω εδώ και 3 χρόνια δεν έφυγε αλλά μειώθηκε περισσότερο . Γενικά νιώθω καλυτέρα από πριν , σίγουρα βοηθαει και το σταμάτημα των βελονών .
Τώρα από παρενέργειες , στην αρχή είχα κάποιες αρρυθμίες , το βράδυ άκουγα την καρδιά μου και δεν μπορούσα να κοιμηθώ , και για 5-6 μέρες είχαν πέσει οι παλμοί μου μεταξύ 50-60 το λεπτό . Τώρα …. Δεν τους έχω μετρήσει αλλά μάλλον είναι οκ . Είχα κάποιο θέμα στην αρχή με το τσιγάρο , ένιωθα αναγούλες και γενικά ( κάπως ) όταν κάπνιζα . Το έκοψα για λίγες μέρες , τώρα το ξανά άρχισα αλλά δεν νιώθω τώρα τίποτα . Έτσι κι αλλιώς στα 4-5 τσιγάρα την ημέρα είμαι , πάντα τόσο ήμουν ..
Και μένα η γιατρός που μου το έδωσε μου είπε ότι είναι σχετικά βαριά θεραπεία με ( ίσως ) άσχημες παρενέργειες , και ότι οι καινούργιες θεραπείες που αναμένονται μετά τα Χριστούγεννα και θα έχουν περίπου τον ίδιο τρόπο δράσης με το gilenya δεν θα έχουν τέτοιες παρενέργειες , μου είπε αν θέλω να περιμένω , αλλά επειδή εγώ ένιωθα ότι η κατάσταση μου επιδεινώνεται το πήρα χωρίς να περιμένω . Αυτααααα
 #96288  από costas
 Τρί Νοέμ 05, 2013 1:46 am
Μπράβο σειρούλα , γερά !!!! Αλλά το τσιγάρο σταμάτα το !!!!! :smile-star:
 #96438  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 8:52 pm
Καλησπέρα κι από μένα... :smile-hi:
Έχω ξεκινήσει τα χαπάκια εδώ και ενάμιση μήνα περίπου.Είναι σαφώς πολύ καλύτερα από την αίσθηση της βελόνας 5 χρόνια σχεδόν και οι μοναδικές λίγες που είχα και έχω ακόμα παρενέργειες είναι να ακούω κι εγώ την καρδιά μου αρκετά δυνατά μόλις ξαπλώσω και μέχρι να κοιμηθώ,που δεν ξέρω τι σημαίνει,δύο φορές μου έτυχε να ζαλιστώ έντονα και τις 2 πρώτες μέρες που πήρα το χάπι είχα μια απίστευτη δίψα!!!!!!Την πρώτη μέρα μάλιστα,μέτρησα τα μπουκαλάκια και είχα πιεί σύνολο γύρω στα 11 λίτρα νερό!!!!!Δεν ξέρω γιατί αλλά μιλάμε για ΠΟΛΥ νερό!!!!Ευτυχώς αυτό σταμάτησε.Πίνω ακόμα πολύ νερό,πιο πολύ εννοώ από όσο έπινα πρίν τα χάπια,αλλά τουλάχιστον όχι τόσο πολύ.Οι αιματολογικές είναι καλές,(θα ξανακάνω σε 2 μήνες)και όσο για τα αποτελέσματα,δεν έχω ιδέα.Δεν αισθάνομαι κάποια αλλαγή στα μουδιάσματά μου (δλδ όλη η αριστερή και το μεγαλύτερο μέρος της δεξιάς πλευράς πλέον),αλλά περιμένω κι εγώ να δω.....
Από περιέργεια.....είχε κανείς αυτό με την δίψα???
 #96440  από costas
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 9:14 pm
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:......Από περιέργεια.....είχε κανείς αυτό με την δίψα???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:

oxi!!!!!
 #96443  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Νοέμ 07, 2013 9:21 pm
Μην κοροιδεύετε!!!!!Ούτε κι εγώ το φανταζόμουνα..........Μέχρι που σκέφτόμουνα ......μάλλον για αυτό λένε πως με τα χάπια με τον καιρό παρατηρήθηκε απώλεια βάρους στους ασθενείς?????????????????????????????????Με τόοοοοοσο νερό δεν μένει τίποτα!!!!!!!!!!
 #96485  από popi
 Παρ Νοέμ 08, 2013 4:02 pm
Καλη σας μερα. Επανερχομαι με τα νεα δεδομενα μου για το χαπι. Μετα απο ενα εξαμηνο, μεσα στο οποιο "ισως υπηρχε καποια βελτιωση' τα πραγματα δε πανε και τοσο καλα. Οι τιμες των ηπατικων εχουν παρει την ανηφορα, AST 47, GPT 77, g-GT 276, ALP 135. Δηλαδη ειναι ολες πολυ πιο πανω απο το κανονικο. Παραλληλα, η αδυναμια στη βαδιση, η ελλειψη ισορροπιας και η απιστευτη κοπωση που αισθανομαι ειναι μαλλον παραγοντες για να πω: "αυτη η θεραπεια δε μου κανει". Παρολα αυτα ,ο γιατρος μου προτεινε για λιγο ακομα να συνεχισω να το παιρνω μερα παρα μερα (γινεται κι αυτο!) Ειλικρινα χαιρομαι παρα πολυ για ολους τους φιλους στους οποιους το φαρμακο δρα ικανοποιητικα. Προσωπικα θα κανω υπομονη λιγο ακομη και μετα θα το διακοψω. Και βλεπουμε..
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22