costas έγραψε:Ημουν ,είμαι και θα ειμαι καλά εδω και 20 χρονια !!!!!
Βαριά θεραπεία;;;;; Ελαφρια μου φαίνεται εμένα
Βέβαια τώρα αισθάνομαι ακόμα καλύτερα αφού σταμάτησα να τρυπιέμαι ! Δε ξέρω εαν οφειλεται στο φάρμακο αλλα μερικά ψιλοσυμπτώματα δεν υπάρχουν πιά !!!! 2% αναπηρια υπολογιζω
Ειμαι 44 χρονών !!!!! Πάρτο άφοβα , εαν το δεχεται ο οργανισμός σου !!!!!!!!
Γεια σας , ένα μηνά με το gilenya και προχθές έκανα τις πρώτες εξετάσεις . Δεν παραθέτω τιμές γιατί δεν μπήκα στον κόπο να τις κοιτάξω καν !!!
Η μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι καλές , η νευρολόγος το ίδιο , οπότε …..
Τώρα όσο αφορά τις πρώτες εντυπώσεις και εγώ όπως ο Κώστας που είναι και ( σειρά ) κάποια μικρό συμπτώματα που είχα δεν τα έχω ποια . Ένα μουδιασματακι στο αριστερό καρπό όμως που έχω εδώ και 3 χρόνια δεν έφυγε αλλά μειώθηκε περισσότερο . Γενικά νιώθω καλυτέρα από πριν , σίγουρα βοηθαει και το σταμάτημα των βελονών .
Τώρα από παρενέργειες , στην αρχή είχα κάποιες αρρυθμίες , το βράδυ άκουγα την καρδιά μου και δεν μπορούσα να κοιμηθώ , και για 5-6 μέρες είχαν πέσει οι παλμοί μου μεταξύ 50-60 το λεπτό . Τώρα …. Δεν τους έχω μετρήσει αλλά μάλλον είναι οκ . Είχα κάποιο θέμα στην αρχή με το τσιγάρο , ένιωθα αναγούλες και γενικά ( κάπως ) όταν κάπνιζα . Το έκοψα για λίγες μέρες , τώρα το ξανά άρχισα αλλά δεν νιώθω τώρα τίποτα . Έτσι κι αλλιώς στα 4-5 τσιγάρα την ημέρα είμαι , πάντα τόσο ήμουν ..
Και μένα η γιατρός που μου το έδωσε μου είπε ότι είναι σχετικά βαριά θεραπεία με ( ίσως ) άσχημες παρενέργειες , και ότι οι καινούργιες θεραπείες που αναμένονται μετά τα Χριστούγεννα και θα έχουν περίπου τον ίδιο τρόπο δράσης με το gilenya δεν θα έχουν τέτοιες παρενέργειες , μου είπε αν θέλω να περιμένω , αλλά επειδή εγώ ένιωθα ότι η κατάσταση μου επιδεινώνεται το πήρα χωρίς να περιμένω . Αυτααααα