• Φαρμακευτική αγωγή που είχε επιτυχία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #96027  από billios
 Δευ Οκτ 28, 2013 9:59 pm
Σεβαστο απολυτος.
Κατανοω και σεβομαι τον προσωπικο σου αγωνα και το στραπατσο που ειχες με τις 'εγκριτες' αγωγες, αδιαμφισβητητα δικαιουσε αποψης βαση βιωματος.
 #96038  από litsa
 Τρί Οκτ 29, 2013 1:10 am
- κάνω ρεμπιφ 44 από τον Νοέμβριο του 2008, 5 χρονάκια δηλ.

- άλλαξα όσο μπορούσα τρόπο ζωής... στην αρχή αρκετά, τώρα ειμαι περισσότερο στην καθημερινότητα...

- παίρνω συμπληρώματα, και με έχουν βοηθήσει, σε συνδυασμό ότι για 3,5 χρόνια ήμουν σε ησυχία, δεν την προκαλούσα... την φιλενάδα καθόλου.... ή έτσι νόμιζα..

- δεν τολμώ να σταματήσω το ρεμπιφ ...

συμπερασμα, ανάλογα τον οργανισμο και πως θελει να αντιδράσει

άρα κάνε ότι νομίζεις καλυτερο για σένα
...
 #96040  από Π.Μ79
 Τρί Οκτ 29, 2013 12:58 pm
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Εγώ εχω να σου κάνω ένα ερώτημα, μου λες πόσοι πριν μια 15ετία και πίσω που δεν υπήρχε κάποιο σκεύασμα ούτε γνώση για την ασθένεια μας έμειναν σε καρότσι η με σοβαρά κινητικα προβλήματα ?
Δεν είμαι υπέρ τον φαρμάκων εχω ενδοιασμούς για το αν πρέπει η δεν πρέπει να τα περνώ !!
Στατιστική υπάρχει όταν υπάρχει κάτι μετρήσιμο. Προ ιντερφερόνης, δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει στατιστική, οπότε και τα νούμερα είναι ασαφή.
Τα τελευταία 17 χρόνια που υπάρχει ιντερφερόνη όμως, τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της αναπηρίας. Επίσης η μεγάλη μελέτη για την ιντερφερόνη '17 χρόνια μετά', απαντάει ότι η ιντερφερόνη ΔΕΝ προσφέρει τίποτα στην αναπηρία.

Έχω μιλήσει άπειρες φορές για ζαριά. Ζαριά είναι και ο καθένας βλέπει τι φέρνει.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη για τίποτα απολύτως.
Όσοι είναι καλά, δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει με ακρίβεια το γιατί.
Όσοι δεν είναι καλά, μία απ'τα ίδια.
Αυτά ισχύουν είτε κάποιος παίρνει φάρμακα είτε όχι.
 #96540  από sofia13
 Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:48 pm
Θα ξαναπώ τα ίδια .
Πάντα βάση της προσωπικής μου εμπειρίας των 24 ετών με την πολλαπλή.
Οι φαρμακευτικές αγωγές με ρήμαξαν. Δε μου ταίριαξε καμία.
Τώρα νιώθω καλά μόνο με σωστή διατροφή και βιταμίνες.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. (Τσατίζομαι όταν τις αγωγές τις φαβτίζουμε θεραπείες !)
Αλλά ότι βοηθάει τον καθένα , μαζί του εγώ.
Ο καθένας μας μόνος του ανακαλύπτει τελικά τι τον κάνει να νοιώθει καλύτερα !
 #96556  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Νοέμ 11, 2013 11:36 am
sofia13 έγραψε:Θα ξαναπώ τα ίδια .
Πάντα βάση της προσωπικής μου εμπειρίας των 24 ετών με την πολλαπλή.
Οι φαρμακευτικές αγωγές με ρήμαξαν. Δε μου ταίριαξε καμία.
Τώρα νιώθω καλά μόνο με σωστή διατροφή και βιταμίνες.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. (Τσατίζομαι όταν τις αγωγές τις φαβτίζουμε θεραπείες !)
Αλλά ότι βοηθάει τον καθένα , μαζί του εγώ.
Ο καθένας μας μόνος του ανακαλύπτει τελικά τι τον κάνει να νοιώθει καλύτερα !
:smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:
 #96586  από mplearkouda
 Τρί Νοέμ 12, 2013 4:47 pm
Μια και η πάθηση αυτή είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα, θα μιλήσω για τη δική μου περίπτωση.
Για ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκα με το Αβονεξ, επεισόδιο κάθε 2-3 μήνες με κατάλοιπα κάθε φορά. Άρχισα TYSABRI εδώ και 6 μηνες. Είχα πολλές ανησυχίες για το εν λόγω σκεύασμα. Ένοιωθα ότι η Που Σου ήταν εκτός ελέγχου, και ότι δεν είχα επιλογή, παρά να το δοκιμάσω και αυτό. Στους 6 μήνες δεν είχα άλλο επεισόδιο, και γενικώς είμαι καλύτερα. Εχω λιγότερες παρενέργειες απο το Αβονεξ και όσο αφορά τα συμπτώματα-κατάλοιπα απο τις ώσεις, έχω βελτιωθεί μπορώ να πω. Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πρέπει να σταματήσω το φάρμακο αυτό και να αλλάξω, ή τι μου επιφυλάσσει το μέλλον γενικότερα.
Έχουμε και μωρο να μεγαλώσουμε, δεν γίνεται να μας αλλάξει τα φώτα η καταραμένη η Που Σου.
 #96589  από nanablue
 Τρί Νοέμ 12, 2013 7:07 pm
μπράβο μπλε αρκούδα!
μου είπαν και μένα για tysabri αλλά λέω να κάνω 2ο παιδάκι σύντομα και αφού γεννήσω να πάρω το bg12.
 #96601  από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Τρί Νοέμ 12, 2013 11:51 pm
mplearkouda έγραψε:Μια και η πάθηση αυτή είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα, θα μιλήσω για τη δική μου περίπτωση.
Για ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκα με το Αβονεξ, επεισόδιο κάθε 2-3 μήνες με κατάλοιπα κάθε φορά. Άρχισα TYSABRI εδώ και 6 μηνες. Είχα πολλές ανησυχίες για το εν λόγω σκεύασμα. Ένοιωθα ότι η Που Σου ήταν εκτός ελέγχου, και ότι δεν είχα επιλογή, παρά να το δοκιμάσω και αυτό. Στους 6 μήνες δεν είχα άλλο επεισόδιο, και γενικώς είμαι καλύτερα. Εχω λιγότερες παρενέργειες απο το Αβονεξ και όσο αφορά τα συμπτώματα-κατάλοιπα απο τις ώσεις, έχω βελτιωθεί μπορώ να πω. Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πρέπει να σταματήσω το φάρμακο αυτό και να αλλάξω, ή τι μου επιφυλάσσει το μέλλον γενικότερα.
Έχουμε και μωρο να μεγαλώσουμε, δεν γίνεται να μας αλλάξει τα φώτα η καταραμένη η Που Σου.
Χαίρομαι mplearkouda που πας καλύτερα σου είχα πει να δόσεις λίγο χρόνο στο TYSABRI και όπως ήδες σταθεροποιηθηκες