Σαν καριερίστας (έχω κλείσει τα 30 χρόνια εμπλοκής) έχω να πώ τα εξής. Έκανα θεραπεία (7-8 χρόνια με Imuran (αζαθειοπρίνη)), και πήγα πολύ καλά

, έκοψα τα πάντα (με δική μου προτοβουλία) για καμιά δεκαριά χρόνια και πήγαινα καλύτερα

, είχα ώσεις... έκανα 12 χρόνια betaferon πάλι τα πήγα καλά

, έχω 8 μήνες πάλι σταματήσει (αυτή τη φορά με "συνταγή" γιατρού) και πάω ακόμη καλύτερα

.
Κατάλαβε κανείς τίποτα; Και εγώ το ίδιο

.
Αν ρωτούσαμε την γνώμη επιστημόνων τι θα μας λέγαν;
Τυχερός θα μου πείτε αλλά στην καριέρα μου (εκτός από μιά φορά που ήρθα να δώ μεγαλογιατρό (όνομα και μή χωριό) και έφυγα με τα 200)
όλοι οι γιατροί μου, δεν με απογοήτευσαν στο ελάχιστο[*]. Και πιστεύω λοιπόν θα έλεγαν:
Η αζαθειοπρίνη δίνονταν (βάση της τότε θεωρίας) καλώς. Και όταν την σταμάτησα όντας χρόνια ανενεργός πάλι καλώς ήτανε, φυσικά όταν επανήρθαν ώσεις επίσης σωστά μπήκα σε ιντερφερόνη, και τώρα φυσικά 7-8 χρόνια χωρίς ώσεις και σε μάλλον προοδευτική κατάσταση πάλι καλώς σταμάτησα και φυσικά η απουσία ιντερφερόνης με κάνει και πετάω.
Κάποια στιγμή, έχει ειπωθεί εδώ μέσα, η ΠΣ είναι "ζαριά", και αντίστοιχα και οι διάφορες αγωγές. Οι γιατροί θα σου πούν το α, ή το β (άποψή μου, βασιζόμενοι στην ιατρική γνώση τους). Μπορεί να σου βγεί, και να δικαιωθούν (πχ εγώ). Αλλά ακούς και τόσα άλλα που δεν ξέρεις τι να πιστέψεις (ξανά πχ εγώ όταν έκανα του κεφαλιού μου, και μου ξαναβγήκε).
Σκέψου πχ να υπήρχε η ΧΕΝΦΑ πρίν 20 χρόνια και να είχα κάνει. Θα έλεγα με "έπαρση",
αυτό είναι που με έσωσε. Εγώ όμως είχα αυτό το αποτέλεσμα κάνοντας το με "τίποτα". Μιλάμε φοιτητική ζωή, στρατιωτικό, gastarbeiter Γερμανία, κατόπιν ξανά εδώ, βάρδιες νύχτα-μέρα, και ...μετά μου έσκασαν ώσεις. Και για όλα τα υπόλοιπα μπορείς να σκευτείς κάπως έτσι, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Εν κατακλείδι θα πώ. Υπάρχουν και από της δυό μεριές παραδείγματα που δικαιώνονται.
Κάνε αυτό που πιστεύεις, (φτάνει να το πιστεύεις όσο ποιό θετικά γίνετε (γραφικός έ)) και μην ακολουθείς την πίστη άλλων. Η επιλογή να είναι
δική σου.
Είτε έτσι, είτε αλλοιώς, η θετική αντιμετώπιση της ζωής (και ζωής σου) είναι αυτό που (πιστεύω), θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα πάνω σου.
Η γνώμη μου.
[*]Πρόλαβε και έπεσε και η ανάρτηση του Κώστα, εκεί στη @8ΗΝ@ πρέπει να έχετε... τρομερό πρόβλημα

. Όπως είναι και της μοδός "πεύτω απ'τα σύνεφα"

.