• ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #95571  από τσοπερδ
 Τρί Οκτ 15, 2013 4:58 pm
Γεια χαρα σε ολους.
παιδια θα ηθελα τις συμβουλες σας για την εξης κατασταση
Εχω ΣΚΠ , ως τα 26 ημουν ασφαλισμενος στο γονεα στον ΕΟΠΥ. Δεν μπορω να βγαλω καρτα ανεργιας-δεν εχω ενσημα.Επισης, περιμενω το αποτελεσμα απο επιτροπη ΚΕΠΑ. Υπαρχει καποιος τροπος να ασφαλιστω?
Ευχαριστω ;)
 #95617  από giannis
 Τετ Οκτ 16, 2013 7:47 pm
Έτσι όπως το θέτεις μόνο στην απορία πάει το μυαλό μου. Δηλαδή... Μάλλον βιβλιάριο απορίας, άρα Πρόνοια. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο. Καλή δύναμη.
 #95619  από litsa
 Τετ Οκτ 16, 2013 8:41 pm
μήπως λόγω σκπ και ποσοστού αναπηρίας απο το κεπα, συνεχίσει την ασφάλιση στον γονέα???

δεν ξέρω .. απλά λέω ....
 #95638  από giannis
 Πέμ Οκτ 17, 2013 3:35 pm
Εδώ υπάρχει ένα θέμα, διότι για να εξετασθεί από τα ΚΕΠΑ και να καταθέσει τη γνωμάτευση στον όποιο φορέα, προκειμένου να ασφαλιστεί, θα πρέπει να πάρει σχετικό παραπεμπτικό. Αλλά επειδή δεν είναι ασφαλισμένος, δεν μπορεί να τον παραπέμψει κανείς... Τα ΚΕΠΑ μας εξετάζουν κατόπιν ερωτημάτων κάποιοων Οργανισμών (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Πρόνοια κλπ.), δεν εξετάζουν όποιον θέλει να εξετασθεί... Νομίζω ότι είναι έτσι, αν κάνω λάθος και κάποιος ξέρει σίγουρα ας με διορθώσει.

Λέει εξετάσθηκε όμως από τα ΚΕΠΑ... Θέλεις να μας πεις με ποιο παραπεμπτικό εξετάσθηκες;
 #95660  από τσοπερδ
 Παρ Οκτ 18, 2013 10:08 am
Ευχαριστω για το χρονο κ το ενδιαφερον σας.
Επιτροπη περασα χωρις να μου το ζητησει καποιος,
Αλλα για να εχω ενα «επισημο» χαρτι για τηνασθενεια.
για την ασφαλιση στην προνοια τα κριτηρια ποια
ειναι? Η διαδικασια ειναι χρονοβορα?
Νομιζω μονο η προνοια μπορει να με βοηθησει.
 #96862  από Elianna
 Πέμ Νοέμ 21, 2013 4:15 pm
Τα βιβλιάρια πρόνοιας λέγονται πλέον βιβλιάρια απορίας και τα βγάζεις στον δήμο σου (στο δημαρχείο δηλαδή). Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο τελευταίο εξάμηνο χρειάζεσαι:
1)Μια υπεύθυνη δήλωση και μια αίτηση που τις παίρνεις ή από ΚΕΠ ή από το δημαρχείο (δεν το θυμάμαι αυτό) και τις συμπληρώνεις εκεί.
2)Αντίγραφο από εκκαθαριστικό της εφορίας ή αν δεν κάνεις δήλωση μια υπεύθυνη δήλωση από την εφορία που να το επιβεβαιώνει.
3)Κάποιο λογαριασμό που να λέει τον τόπο μόνιμης κατοικίας σου.
4)Αν είσαι παντρεμένος όλα τα παραπάνω πρέπει να τα πάει και η συζυγός σου.
5)Αν είχες βγάλει ποτέ αριθμό ασφάλισης ΙΚΑ, ακόμα και αν δεν έβγαλες ποτέ βιβλιάριο ασφάλισης, πρέπει να πας μια βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν είσαι ασφαλισμένος εκεί. Διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να πάρεις κάτι αντίστοιχο από το ταμείο που ήσουν έμμεσα ασφαλισμένος.
6)Επίσης έλεγε στο χαρτί με τα δικαιολογητικά ότι αν έχεις νοσηλευθεί πρόσφατα πρέπει να πας βεβαίωση και γι'αυτό, σε εμένα όμως δεν τη ζήτησαν ποτέ...

Γενικά είναι γρήγορη διαδικασία κι ας μην της φαίνεται. Το μόνο που μπορεί να πάει στραβά είναι να σε στέλνουν από την εφορία στο ΙΚΑ, από το ΙΚΑ στο Δημαρχείο, από το Δημαρχείο στο ΚΕΠ και από το ΚΕΠ πίσω στην εφορία, καθημερινά πράγματα δηλαδή. :smile-angry:
Αν ξεκινήσεις από το σπίτι σου νωρίς σε μια μέρα έχεις τελειώσει. Μετά από πάνω-κάτω τρεις εβδομάδες (υπολόγισε μήνα να είσαι σίγουρος), σε παίρνουν τηλέφωνο και πας και το παίρνεις. Το βιβλιάριο σου καλύπτει σίγουρα τα φάρμακα, πρωινά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και νοσηλεία...