• ΝΕΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΣΑ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #94487  από nina1972
 Κυρ Σεπ 15, 2013 8:56 pm
mariabel έγραψε:Γεια σου και από μένα barrett!

Το κακό με εμένα είναι οτι μάλλον "βιάστηκα" και δεν έχω κάνει ακόμη παρακέντηση, διότι άλλοι μου είπαν οτι δεν χρειάζεται άλλοι οτι χρειάζεται..Όποτε η διάγνωση έγινε μόνο από τις MRI, αλλά δεν την γλιτώνω θα πάω σε κανένα δυο μήνες να κάνω και την παρακέντηση να μου φύγει και αυτό από το μυαλό. Πονάει?

Όσον αφορά την AVONEX, όντως μια φορά την εβδομάδα (η μέρα μου είναι Κυριακή βράδυ) και ενδομυική..Ακόμα δεν την έχω πάρει ολόκληρη, με έχει η γιατρός στο λίγο λίγο...Δλδ 3 φορές 1/4, 3 φορές 1/2, 3 φορές 3/4 και μετά ολόκληρη..
Εγώ είμαι στο 1/2 ακόμα και παίρνω 2 depon μια ώρα πριν και ένα nurofen πριν κοιμηθώ και δεν έχω τίποτα..
Στην αρχή βέβαια δεν έπαιρνα το nurofen και η αλήθεια είναι οτι το βράδυ ήταν δύσκολο..με σύγκριες....και λίγους πόνους στα κόκκαλα!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Η παρακέντηση δεν πονάει και αν μετά μείνεις ξαπλωμένη και πίνεις νερά σε λίγες μέρες δε θα τη θυμάσαι....εγώ μπήκα το πρωί στο νοσοκομείο την έκανα και το απόγευμα πήγα σπίτι μου. Έμεινα τρεις μέρες ξαπλωμένη και έπινα νερά και όλα πήγαν καλά! Είχα πολύ άγχος πριν την κάνω αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και αφού οι ενέσεις δε σου κάναν άλλες παρενέργειες καλά είναι - από όσο ξέρω έχουν αρκετές παρενέργειες....
 #94526  από mariabel
 Δευ Σεπ 16, 2013 11:31 pm
thanks nina!

Ελπίζω να είναι έτσι, γιατί και εγώ έχω πολύ άγχος για αυτή την εξέταση..
 #94542  από nina1972
 Τρί Σεπ 17, 2013 11:19 am
mariabel έγραψε:thanks nina!

Ελπίζω να είναι έτσι, γιατί και εγώ έχω πολύ άγχος για αυτή την εξέταση..

Να μην έχεις! Έχουν εμπειρία οι νευρολόγοι και για αυτούς είναι όπως η λήψη αίματος ...... Ακολούθησε όμως τις οδηγίες τους μετά.....Ξάπλα (εμένα με βάλανε στο πλάι) και μπόλικο νερό για να αναπληρωθεί το εγκεφαλονωτιαίο που θα σου πάρουν..... Σε τρεις μέρες θα είσαι περδίκι!!
 #94546  από litsa
 Τρί Σεπ 17, 2013 11:53 am
εγώ έκανα πλήρη ακινησία για 1-2 ώρες περιπου και πολλά νερά... μετά σιγά σιγά και όλα καλά
 #94567  από fillcinefil
 Τρί Σεπ 17, 2013 11:56 pm
tip (από παλιοσυμπάσχοντα).
Μην ξεχάσεις να πάς τουαλέτα πριν την εξέταση. :greetings-waveyellow:
 #94608  από mariabel
 Τετ Σεπ 18, 2013 8:45 pm
γιατί έτσι fil?

μετά δεν θα μπορώ να σηκωθώ?
 #94611  από fillcinefil
 Τετ Σεπ 18, 2013 11:22 pm
Μη πάει το μυαλό σου κατευθείαν στο κακό.
Απλά αν δεν έχεις πάει... και είσαι "φουσκωμένη", και αναγκαστείς να πάς σχετικά άμμεσα δεν θα μπορέσεις να τηρήσεις τό όσο γίνετε μακρύτερος χρόνος (καναδυό ώρες) ακινησίας μετά την εξέταση. Πάλι βέβαια δεν είναι και τραγικά τα πράγματα, απλά καλύτερα έτσι.
Και το λέω γιατί τις προάλλες πέτυχα περιστατικό (συνφορουμίτης) που του παίρνουν το δείγμα και αμμέσως μόλις βγήκαν οι γιατροί...

Cool down δεν είναι τίποτα.
 #94613  από costas1968
 Τετ Σεπ 18, 2013 11:40 pm
fillcinefil έγραψε:Μη πάει το μυαλό σου κατευθείαν στο κακό.
Απλά αν δεν έχεις πάει... και είσαι "φουσκωμένη", και αναγκαστείς να πάς σχετικά άμμεσα δεν θα μπορέσεις να τηρήσεις τό όσο γίνετε μακρύτερος χρόνος (καναδυό ώρες) ακινησίας μετά την εξέταση. Πάλι βέβαια δεν είναι και τραγικά τα πράγματα, απλά καλύτερα έτσι.
Και το λέω γιατί τις προάλλες πέτυχα περιστατικό (συνφορουμίτης) που του παίρνουν το δείγμα και αμμέσως μόλις βγήκαν οι γιατροί...

Cool down δεν είναι τίποτα.
ΑΠΟΡΙΑ:
1.ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΩΣΗΣ Η ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ.
2.ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ (ΠΧ ΣΩΜΑΤΟΑΙΣΘΗΤΙΚΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ Ή ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ?
3.Ο ΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ/ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ.

:text-thankyouyellow:
 #94619  από anastasis
 Πέμ Σεπ 19, 2013 1:28 am
Κωστα αν μου επιτρεπεις διαφωνω...δεν ειναι η μαγνητικη κατα εμενα αλλα η κλινικη εικονα...και δεν το λεω επειδη με συμφερει αλλα υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με θορυβωδεις μαγνητικες και ειναι μια χαρα...θεωρω πως η κλινικη εξεταση και η εικονα ειναι που μετραει διοτι η μαγνητικη πιανει την βλαβη αλλα οχι την φυση της βλαβης...δηλ αν ειναι επιφανειακη η αν εχει προσβαλει τον νευραξονα...
 #94620  από anastasis
 Πέμ Σεπ 19, 2013 1:33 am
Επισημα μονο με την MRI δεν μπορει να βγει διαγνωση...χρειαζονται και δυο συνηθως κλινικα επεισοδια διοτι και με ενα καποιος θα μπορουσε να ανηκει στο CIS(clinical isolated syndrome) Δηλαδη στο κλινικα μεμωνομενο συνδρομο...δεν ειναι λιγοι αυτοι που εκαναν ενα επεισοδιο και ποτε ξανα...για αυτο περιμενεις κ δςυτερο συνηθως πριν βγαλεις συμπερασμα.