eleni POL έγραψε:Με βάζει σε σκέψεις ,δηλαδή, πως θα το αναγνωρίσει κάποιος οτι ειναι συμπτωμα αν δε το εχει ακουσει ποτέ?Σωστο δεν ειναι να τα αποδίδουμε ολα στη σκπ αλλα δε θα ηταν ασχημα να εχουμε καταγεγραμμένα μερικά παράξενα συμπτώματα και πως τα αντιμετωπίσαμε.
Γεια σου Ελένη. Οκ να τα πούμε πάλι:
Κόπωση, δυσανεξία στη ζέστη και στο κρύο, τσιμπήματα στο σώμα, μουδιάσματα σαν μυρμήγκιασμα, θολό μυαλό, να ξεχνάμε εύκολα, να χάνουμε τα λόγια μας, έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη συγκράτησης λέξεων/προτάσεων, βουητό στα αυτιά, ζαλάδες, πονοκέφαλοι, αίσθημα ζώνης στη θωρακική μοίρα, αίσθηση 'μπότας' στο πόδι, αναίτιοι πόνοι, απότομες και επώδυνες κράμπες, ίλιγγοι, επιτακτική ούρηση, διαταραχές στον ύπνο, διπλωπίες συνήθως στις ακραίες θέσεις, αίσθημα 'βάρους' σε χέρι ή/και σε πόδι.
Αυτά, είναι τα περισσότερα που θυμάμαι και από τον εαυτό μου αλλά και από συνασθενείς. Δε ξέρω και δεν το αποκλείω να υπάρχουν και άλλα μη ορατά, τα οποία απλά δεν έτυχε να τα ακούσουμε ή να τα αισθανθούμε.
Το πώς μπορεί κάποιος να τα αντιμετωπίσει, τη δικιά μου λύση την έχω αναφέρει.
Χωρίς να προσπαθώ να πείσω κανέναν να κάνει το ίδιο, τουλάχιστον μπορούν όλοι πλέον να δουν ότι η λύση σίγουρα δεν είναι τα ψυχοφάρμακα.
Ο λόγος είναι γιατί πολύ απλά, αυτά τα συμπτώματα όντως υπάρχουν και δεν είναι λόγω ψυχολογικών, όπως πολύ συχνά λένε οι νευρολόγοι.