• ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #93434  από eleni POL
 Πέμ Ιούλ 25, 2013 1:04 pm
Ενα κορίτσι!Μόνο απο το τρόπο που διαβάζει καταλαβαίνει κανείς οτι κατι συμβαίνει :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

Συνημμένα
10801721_801383799929818_5219390866769496530_n.jpg
10801721_801383799929818_5219390866769496530_n.jpg (5.87 KiB) Προβλήθηκε 7907 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eleni POL την Σάβ Μαρ 07, 2015 2:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #93460  από Π.Μ79
 Παρ Ιούλ 26, 2013 3:48 pm
Εμφανή συμπτώματα είναι τα κινητικά!

Τα υπόλοιπα, που αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό της σκπ, δεν φαίνονται.
Δεν υπάρχει λόγος να τα καταγράψουμε πάλι. Όλοι τα έχουμε ή έστω έχουμε αρκετά απ'αυτά οπότε ξέρουμε περί ποιων πρόκειται.

Βέβαια η αντιμετώπιση από τους νευρολόγους, είναι με ψυχοφάρμακα, έτσι επειδή δεν υπάρχουν κατ'αυτούς. Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι λένε επίσης ότι στην σκπ δεν υπάρχει πόνος!!!

Όλα αυτά τα αόρατα συμπτώματα, έχουν καταγραφεί πλέον με δείγμα 72,000 άτομα σε όλο τον κόσμο, ότι μειώνονται από 80% έως και 100% μετά την επέμβαση ccsvi.
Κατά τους νευρολόγους πάλι, τα 72,000 άτομα, δεν είναι ικανό ποσοστό να τεθεί στατιστικά έστω αυτό το επιστημονικό τεκμήριο, αλλά τα 1157 άτομα για το Ginelya ήταν υπεραρκετό!

ΥΓ: Σόρι, ξέχασα, το ccsvi είναι απατεωνιά και δεν απεδείχθη όπως 'έγινε' με τα φαρμάκια...
 #93474  από eleni POL
 Σάβ Ιούλ 27, 2013 11:02 am
καλημέρα σας!
Είπες πριν :
"Τα υπόλοιπα, που αποτελούν το συντριπτικό(?) ποσοστό της σκπ, δεν φαίνονται.
Δεν υπάρχει λόγος να τα καταγράψουμε πάλι. Όλοι τα έχουμε ή έστω έχουμε αρκετά απ'αυτά οπότε ξέρουμε περί ποιων πρόκειται."

Με βάζει σε σκέψεις ,δηλαδή, πως θα το αναγνωρίσει κάποιος οτι ειναι συμπτωμα αν δε το εχει ακουσει ποτέ?Σωστο δεν ειναι να τα αποδίδουμε ολα στη σκπ αλλα δε θα ηταν ασχημα να εχουμε καταγεγραμμένα μερικά παράξενα συμπτώματα και πως τα αντιμετωπίσαμε.

(για παράδειγμα πηγα στο γιατρο και επέμενε πριν τη διάγνωση για παράξενα ,και λεω τι ψάχνει ο άνθρωπος .Μολις του ειπα για τα μουδιάσματα οταν κοιμάμαι ειπε τέτοια παράξενα θελω.τοτε δεν ηξερα οτι οι κράμπες ηταν συμπτωμα ,δεν το είπα τότε.
Ακόμα και άλλα πουδιάβασα μετά και καθε φορα ά! το εχω κι αυτο .

Οσο το σκέφτομαι τόσο μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα.θα βοηθήσει πολύ κόσμο να ανακαλύψει και να περιγράψει καταστάσεις ακομα και να τις περιμένει και να τις δεχτεί. ισως τρομάξει μερικούς αλλα τα ωφελη θα ειναι μεγαλύτερα.
Εσεις οι πιο έμπειροι, σαν πιο παλιοί, τι γνώμη εχετε? :handgestures-salute: :handgestures-salute:
 #93479  από Π.Μ79
 Σάβ Ιούλ 27, 2013 9:02 pm
eleni POL έγραψε:Με βάζει σε σκέψεις ,δηλαδή, πως θα το αναγνωρίσει κάποιος οτι ειναι συμπτωμα αν δε το εχει ακουσει ποτέ?Σωστο δεν ειναι να τα αποδίδουμε ολα στη σκπ αλλα δε θα ηταν ασχημα να εχουμε καταγεγραμμένα μερικά παράξενα συμπτώματα και πως τα αντιμετωπίσαμε.
Γεια σου Ελένη. Οκ να τα πούμε πάλι:

Κόπωση, δυσανεξία στη ζέστη και στο κρύο, τσιμπήματα στο σώμα, μουδιάσματα σαν μυρμήγκιασμα, θολό μυαλό, να ξεχνάμε εύκολα, να χάνουμε τα λόγια μας, έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη συγκράτησης λέξεων/προτάσεων, βουητό στα αυτιά, ζαλάδες, πονοκέφαλοι, αίσθημα ζώνης στη θωρακική μοίρα, αίσθηση 'μπότας' στο πόδι, αναίτιοι πόνοι, απότομες και επώδυνες κράμπες, ίλιγγοι, επιτακτική ούρηση, διαταραχές στον ύπνο, διπλωπίες συνήθως στις ακραίες θέσεις, αίσθημα 'βάρους' σε χέρι ή/και σε πόδι.

Αυτά, είναι τα περισσότερα που θυμάμαι και από τον εαυτό μου αλλά και από συνασθενείς. Δε ξέρω και δεν το αποκλείω να υπάρχουν και άλλα μη ορατά, τα οποία απλά δεν έτυχε να τα ακούσουμε ή να τα αισθανθούμε.

Το πώς μπορεί κάποιος να τα αντιμετωπίσει, τη δικιά μου λύση την έχω αναφέρει.
Χωρίς να προσπαθώ να πείσω κανέναν να κάνει το ίδιο, τουλάχιστον μπορούν όλοι πλέον να δουν ότι η λύση σίγουρα δεν είναι τα ψυχοφάρμακα.
Ο λόγος είναι γιατί πολύ απλά, αυτά τα συμπτώματα όντως υπάρχουν και δεν είναι λόγω ψυχολογικών, όπως πολύ συχνά λένε οι νευρολόγοι.
 #93496  από eleni POL
 Κυρ Ιούλ 28, 2013 2:29 pm
Ψάχνοντας βρήκα κι αυτά. Περιέχουν και μερικές πολύτιμες συμβουλές όπως πότε πρέπει να το πείς και πως να το περιγράψεις στους γύρω σου.

:character-oldtimer: Η πικρή αλήθεια είναι οτι είναι τόσα πολλά που μπορεί να οφείλονται στη σκπ .Οπως επίσης και άλλα που δεν ειναι δική της αιτία.Καλό είναι λέει η νευρολόγος να εκπαιδευτούμε ωστε να μπορούμε να τα περιγράφουμε και να βρίσκουμε τη πλέον σωστή θεραπεία.
Η δημοσιογράφος είναι κι αυτη συνασθενής, απο χρόνια κι εχει τρέξει πολυ στην έρευνα για τη σκλήρυνση. :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #93507  από fillcinefil
 Δευ Ιούλ 29, 2013 2:13 am
Ένα σύμπτωμα που είχα διαβάσει, και τελικά πιστεύω ότι έχω. Συνήθως δεν ήμουν "κρυουλιάρης", αλλά αφού διάβασα για το "σύνδρομο των κρύων άκρων" μετά από κανα-δυό χρόνια, σκοπεύω να αγοράσω ηλεκτρική κουβέρτα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, σηκωνόμουν και έφτιαχνα θερμοφόρες.
Λες νά ειναι ένα σύμπτωμα, η ιδέα μου, ή η περικοπή στη θέρμανση λόγω κρίσης :laughing-rolling:, (το πετρέλαιο πέρυση 1,40€).
Το διακομωδώ λίγο, αλλά θέλω να μπεί το θέμα, ότι τα σοβαρά συμπτώματα είναι τα γνωστά (περιγράφει ο Πάρης). Τώρα σχετικά με τα "ασθητικά", επιτρέψτε μου να τα πώ δευτερεύοντα (εφόσον δεν επηρεάζουν κάτι λειτουργικό), ο καθένας μας, και κάπως αλλιώς την βιώνει, και να τολμήσω να πώ, ότι (δυστυχώς) από αυτά ταλαιπωρείτε. Αλλά... βέβαια μην πάμε και στο άλλο άκρο, πολλά "αισθητικά" θα μπορούσαν να σημαίνουν και ώση; (προσοχή εδώ)
Το :violin: μου εγώ. Θετική σκέψη, μην κολλάς με εμμονές, (μην τα δίνεις δικαίωμα), όλοι αισθάνονται διάφορα. Επικεντρώσου στα ποιό "σοβαρά", λειτουργικά θέματα. Βρές τον τρόπο σου, και θα'σαι καλά να την παλεύεις.
 #93517  από Φαίδρα
 Δευ Ιούλ 29, 2013 5:07 pm
Κι εγώ με τη σειρά μου να πω, πως όσα από τα "αόρατα" συμπτώματα αντιμετώπιζα, εξαφανίστηκαν ΟΛΑ μετά την επέμβαση ccsvi. Ευτυχώς που διάβασα στο φόρουμ γι αυτό, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση από τους ιατρούς!
Και για τα κρύα άκρα που αναφέρει ο fil, είχα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι απλώς κακή ροή. Μετά το άνοιγμα των φλεβών, πλέον πόδια-χέρια είναι ζεστα!! :happy-cheerleadersmileygirl:

Είναι σωστό αυτό που λές Ελένη, και που λέει και στο video, να τα περιγράφουμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά να προσπαθούμε. Και ευτυχώς έχουμε και το φόρουμ, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις ανησυχίες μας. Αρκετές φορές έχω παρατηρήσει εδώ μέσα, αναφέρει κάποιος μια ενόχληση, που δεν γνωρίζει οτι είναι από την πάθηση και οι απαντήσεις πέφτουν βροχή, αποδεικνύοντας πως μοιραζόμαστε πολλά κοινά συμπτώματα.

Π.Μ79 έχω απορία. Η κατάθλιψη, θεωρείται σύμπτωμα της ΠΣ;
 #93520  από Π.Μ79
 Δευ Ιούλ 29, 2013 6:14 pm
Φαίδρα έγραψε:Π.Μ79 έχω απορία. Η κατάθλιψη, θεωρείται σύμπτωμα της ΠΣ;
Μία έρευνα είχε δείξει συρρίκνωση του δεξιού ιππόκαμπου σε άτομα με σκπ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μνήμη και τη διάθεση. (υπάρχουν 2 στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου και 1 στο δεξί).

Η έρευνα: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22847919
 #93522  από Φαίδρα
 Δευ Ιούλ 29, 2013 7:19 pm
Σε ευχαριστώ :text-thankyouyellow:
Μου έκανε εντύπωση οτι η έρευνα έγινε μόνο σε γυναίκες ασθενείς :think:
 #93529  από sofia13
 Τρί Ιούλ 30, 2013 1:53 am
Και αφού τα ρωτάμε όλα και συνήθως 'εως πάντα στον Π.Μ 79, να ρωτήσω κι΄εγώ για την αστάθεια που συνεχίζει να με άγει και με φέρει.....Ολα τ΄άλλα διευθετήθηκαν πιστεύω , αλλά απ΄ότι έμαθα καιρό τώρα, η αστάθεια δεν βελτιώνεται με τη γνωστή επέμβαση.......Ισχύει αυτό Π.Μ 79;