• Σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #78544  από Ιωάννα
 Κυρ Σεπ 30, 2012 8:59 pm
Γιαννης62 έγραψε:ειναι το μοναδικό για ανήσυχα ποδια οταν παρης το σωστό.το δικός σου ειναι το πιο ελαφρύ .δοκίμασε με δυο την ημερα το πρωι κ.το βραδυ 2 ωρες πριν τον υπνο.μην το φωβασε δεν εχει παρενέργειες.καπου θα το πετηχης .εγω ειχα μεγαλο προβλημα κ.με αυτο μπορώ πλέον να κοιμάμαι παίρνω το 0,7 αυτο σίγουρα δεν ειναι για σένα ξεκίνα απο χαμηλά ...δεν το γραφουν εύκολα γιατί ειναι πολυ ακριβό. καλη επιτυχία ...
'Οσον αφορά το MIRAPEXIN παιδιά να ρωτήσω κάτι:Πόσο σίγουρο είναι ότι δεν εχει παρενέργειες...σε όλους; Γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι τα φάρμακα για το RLS είναι λίγα κ συγκεκριμένα.Υπάρχει κάποιος που έχει εξαντλήσει ...τα "περιθώρια" των φαρμάκων αυτών;
Ποσο καιρό πήρε στο να βρείτε την κατάλληλη φόρμουλα κ να ηρεμήσετε;
Αμαν παιδιά......δεν αντέχω άλλο.....ΝΥΣΤΑΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
 #79237  από Vassiliki
 Σάβ Οκτ 13, 2012 4:04 pm
Επίκαιρα, τεύχος 155, σελ. 107 (4-10 Οκτωβρίου 2012), η Σοφία Νέττα επιμελείται τα Ιατρικά Νέα
Μείωση της σπαστικότητας στην πολλαπλή σκλήρυνση:
Τα αποτελέσματα μελέτης για τη Σπαστικότητα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση ανακοινώθηκαν στο 64ο Συνέδριο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας. Σε ασθενείς στους οποίους διεκόπη η χορήγηση ιντερφερόνης-β και χορηγήθηκε οξική γλατιραμέρη διαπιστώθηκε σημαντική μείωση της μυϊκής δυσκαμψίας, του πόνου και της ενόχλησης, καθώς και της επίδρασης της σπαστικότητας στην ικανότητα βάδισης, στις κινήσεις του σώματος και στις καθημερινές δραστηριότητες. Βελτίωση σημειώθηκε επίσης στη συνολική βαθμολογία της σπαστικότητας κατά της διάρκεια της εξάμηνης παρακολούθησης των ασθενών σε οξική γλατιραμέρη.
Η σπαστικότητα αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου και έχει αρνητική επίδραση στην καθημερινότητα των ασθενών. Υπάρχουν δεδομένα ότι οι ιντερφερόνες επιδεινώνουν τη σπαστικότητα σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ προηγούμενα δεδομένα από μελέτη σε ασθενείς οι οποίοι διέκοψαν την ιντερφερόνη και έλαβαν οξική γλατιραμέρη είχαν δείξει σημαντική μείωση στη συχνότητα σπασμών, στη σπαστικότητα και στον πόνο.
Τα αποτελέσματα στους πρώτους ασθενείς υποδεικνύουν ότι η σπαστικότητα μπορεί να μειωθεί σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση οι οποίοι διακόπτουν τη λήψη ιντερφερόνης-β και ξεκινούν οξική γλατιραμέρη, ακόμη κι όταν ήδη λαμβάνουν θεραπεία για βελτίωση της σπαστικότητας.

Μη γνωρίζοντας ποια είναι η "οξική γλατιραμέρη" στην εμπορική ονομασία της, την έψαξα στο google μου εβγαλε Copaxone !
Θα πάω στο topic να διαβάσω τα σχόλια σας.
 #79323  από Π.Μ79
 Δευ Οκτ 15, 2012 6:04 pm
Vassiliki έγραψε:Σε ασθενείς στους οποίους διεκόπη η χορήγηση ιντερφερόνης-β και χορηγήθηκε οξική γλατιραμέρη διαπιστώθηκε σημαντική μείωση της μυϊκής δυσκαμψίας, του πόνου και της ενόχλησης, καθώς και της επίδρασης της σπαστικότητας στην ικανότητα βάδισης, στις κινήσεις του σώματος και στις καθημερινές δραστηριότητες.
Ποια ακριβώς είναι η απόδειξη ότι η γλατιραμέρη προσέφερε αυτά στους ασθενείς και όχι η διακοπή του δηλητηρίου που έπαιρναν για Χ χρονικό διάστημα?
Vassiliki έγραψε:διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του πόνου...
Ποιανού πόνου? Οι νευρολόγοι λένε ότι η σκπ δεν έχει πόνους? Αλλάξαμε γνώμη?
Vassiliki έγραψε:Υπάρχουν δεδομένα ότι οι ιντερφερόνες επιδεινώνουν τη σπαστικότητα σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση
Και όχι μόνο... Αλλά βέβαια, ακόμα λένε στους ασθενείς (όσοι τυχεροί είναι καλά), ότι είναι καλά λόγω ιντερφερόνης και σε αυτούς που δεν είναι καλά, ότι αν δεν έπαιρναν ιντερφερόνη, θα ήταν χειρότερα. Πάρτ'αυγό και κούρευτο!
Vassiliki έγραψε:Μη γνωρίζοντας ποια είναι η "οξική γλατιραμέρη" στην εμπορική ονομασία της, την έψαξα στο google μου εβγαλε Copaxone
Εδώ το αυγουλάκι, το ξανακουρεύουμε ;)
 #83161  από Vassiliki
 Πέμ Δεκ 27, 2012 12:34 am
ερωτήσεις που μου δημιουργήθηκαν ξαναδιαβάζοντας τα μηνύματα σε αυτό το θέμα :

1. μπορεί τα μυοχαλαρωτικά (miorel ή sirdalud) να εμποδίζουν την επανεκπαίδευση των κάτω άκρων ??? (μέσες-άκρες από συζήτηση sou και fantoma...)

2. μπορώ να πάρω miorel και sirdalud μαζί ??? έχω φτάσει στα ανώτατα όρια του miorel και νομίζω ότι ο οργανισμός μου το έχει συνηθίσει. Ειλικρινά, απορώ πως το μυαλό μου δεν έχει γίνει αλοιφή με τόσο μυοχαλαρωτικό που παίρνω...

3. ενδείκνυται το ελλειπτικό για την σπαστικότητα ? προσωπικά, μετά από λίγο ποδήλατο ή διάδρομο που κάνω αποκτώ γάμπες-μπετόν.
 #83164  από Biskoto10
 Πέμ Δεκ 27, 2012 1:27 am
Vassiliki έγραψε: 2. μπορώ να πάρω miorel και sirdalud μαζί ??? έχω φτάσει στα ανώτατα όρια του miorel και νομίζω ότι ο οργανισμός μου το έχει συνηθίσει. Ειλικρινά, απορώ πως το μυαλό μου δεν έχει γίνει αλοιφή με τόσο μυοχαλαρωτικό που παίρνω...
Μερικοι νευρολογοι το προτεινουν, δεν ξερω ομως τα αποτελεσματα.
 #83206  από Vassiliki
 Παρ Δεκ 28, 2012 11:49 am
ευχαριστώ Μπισκότο !

ξεκίνησα από χθες να παίρνω και ένα τέταρτο Sirdalud γιατί μου προκαλεί τρομερή υπνηλία (πρωί και βράδυ) μαζί με την μεγάλη δόση μου Μιορέλ. Ίδωμεν !
 #93515  από nanablue
 Δευ Ιούλ 29, 2013 2:32 pm
παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η σπαστικότητα είναι μόνιμη. περπατώ σαν τον charlie chaplin

:o