• Σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #52922  από FANTOMAS
 Πέμ Μάιος 19, 2011 7:15 pm
Nα ρωτήσω μες τα ματζούνια που λες είναι και το χαπακι miorel έστω και ένα την ημέρα ? και αυτό λες να προκαλεί ''εξάρτηση'' και να εμποδίζει την δυνατότητα επανεκπαίδευσης των λίγο ''άτακτων'' κάτω άκρων ?

ευχαριστώ
 #52927  από FANTOMAS
 Πέμ Μάιος 19, 2011 8:33 pm
sou έγραψε: Απλώς τα έγραψα σαν τροφή για σκέψη για τον επόμενο που θα του συστηθεί να πάρει κάτι για τη σπαστικότητα.
Υπάρχει κάτι φυτικό που να καταπραΰνει την σπαστικότητα ;
 #52943  από GeorgiaB
 Παρ Μάιος 20, 2011 9:59 am
Καλημέρα παιδιά :teasing-neener: . Διάβασα τις απόψεις σας για την αντλία το baclofen και όλα τα ματζούνια κατ' εσάς, που χρησιμοποιούνται για την σπαστικότητα. Εγώ έβαλα την αντλία με μπακλοφένη και η σπαστικότητα έχει μειωθεί κατά πολύ. Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το miorel σε χάπι το έπαιρνα αρκετό καιρό. Αλλά έφτασε κάποια στιγμή που δεν με κάλυπτε το ένα την ημέρα που έπαιρνα. Η μεγαλύτερη δόση με έριχνε πολύ. Γι' αυτό αποφάσισα να βάλω την αντλία που διοχετεύει το φάρμακο κατ' ευθείαν στο μυελό. Η δόση είναι μικρότερη απ' αυτή που έπαιρνα σε κάπι και με καλύπτει καλύτερα. Τώρα τι θα γίνει αργότερα αν εθιστώ σ' αυτό ή όχι δεν ξέρω. Θα δείξει.
Γεια σας. :teasing-neener: :teasing-neener:
 #52979  από Blacksand
 Παρ Μάιος 20, 2011 8:34 pm
FANTOMAS έγραψε:Nα ρωτήσω μες τα ματζούνια που λες είναι και το χαπακι miorel έστω και ένα την ημέρα ? και αυτό λες να προκαλεί ''εξάρτηση'' και να εμποδίζει την δυνατότητα επανεκπαίδευσης των λίγο ''άτακτων'' κάτω άκρων ?

ευχαριστώ
Μιας και το ανέφερε ο φίλος Φαντομάς,θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ σπαστικότητας και "ανήσυχων" κάτω άκρων.

Τον τελευταίο καιρό με ενοχλούν τα πόδια μου κάποιες φορές όταν πάω να κοιμηθώ.
Αντιμετωπίζεται;Συμβαίνει σε πολλούς; και κυρίως είναι προπομπός σπαστικότητας; Οχι οτι θα κάθομαι να το σκέφτομαι κάθε φορά που θα το παθαίνω αλλά καλό είναι να γνωρίζω κάποια πράγματα.

Προφανώς θα ρωτήσω και την νευρολόγο που με παρακολουθεί αλλά έχω ένα .."περίεργο" προαίσθημα οτι θα πάρω μια πρωτότυπη απάντηση.
-"Δεν είναι τίποτα,μη σε απασχολεί"
Μα το Θεό την επόμενη φορά που θα το ξανακούσω θα πώ κι εγώ
-"Αν το είχατε εσείς πιστέψτε με κι εγώ τα ίδια θα 'λεγα"

Επίσης,αυτά που έχετε αναφέρει βοηθάνε;Δεν με ενοχλεί συχνά προς το παρόν αλλά αν στο μέλλον συμβαίνει κάθε φορά τότε θα χρειαστεί αντιμετώπιση.
 #52981  από pelopidas
 Παρ Μάιος 20, 2011 8:45 pm
εχει κι ονομα αυτο, αν σε παρηγορει
λεγεται restless leg syndrom
ειναι ενα απο τα συμπτωματα
δεν ειναι ομως σπαστικοτητα, ισως σε βοηθησει το μαγνησιο
 #52984  από nowhere
 Παρ Μάιος 20, 2011 9:12 pm
Blacksand έγραψε: Τον τελευταίο καιρό με ενοχλούν τα πόδια μου κάποιες φορές όταν πάω να κοιμηθώ.
Αντιμετωπίζεται;Συμβαίνει σε πολλούς;
Αν εννοείς ότι νοιώθεις κάποια ένταση στα πόδια και δεν μπορείς να τα ξεκουράσεις,
εγώ τουλάχιστον τα νοιώθω έτσι αρκετές φορές, εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Αλλά δεν ήξερα ότι είναι κι' αυτό σύμπτωμα της ΣΚΠ, υπέθετα ότι είναι επειδή είμαι τσακωμένος με τον ύπνο.
Το νοιώθω και στα χέρια κάποιες φορές, αυτό έχει όνομα; restless hand syndrom?
 #52989  από Neutralis
 Παρ Μάιος 20, 2011 10:08 pm
Συγνώμη για την παράθεση από άλλη ιστοσελίδα, αλλά διαβάστε πώς συνδέεται το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών με ... φλεβικές ασθένειες.

Αναζητήστε το από τη μέση του κειμένου περίπου:

http://ccsvitalk.gr/blog/?p=582
 #52992  από FANTOMAS
 Παρ Μάιος 20, 2011 10:55 pm
Neutralis έγραψε:Συγνώμη για την παράθεση από άλλη ιστοσελίδα, αλλά διαβάστε πώς συνδέεται το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών με ... φλεβικές ασθένειες.

Αναζητήστε το από τη μέση του κειμένου περίπου:

http://ccsvitalk.gr/blog/?p=582

Αμαν πια με αυτη την ΧΕΝΦΑ για όλα έχει εξηγήσεις , εμένα ο Νευρολόγος μου -που του έχω και εμπιστοσύνη- μου είπε δεν είναι τίποτα και να το ξεχάσω..
:laughing-rolling: :happy-partydance: :laughing-rolling: :happy-partydance: :laughing-rolling:
 #53848  από LL--MM
 Σάβ Ιουν 04, 2011 8:10 pm
Δηλαδή, για τους κλόνους δίνεται τίποτα ή όχι; και για όταν οι πόνοι είναι συνεχείς και δε μπορούμε να κουνήσουμε, ούτε για να βάλουμε μια κάλτσα, π.χ.;
 #53854  από billios
 Σάβ Ιουν 04, 2011 8:44 pm
οι nevrobion με βοηθησαν παααρα πολλυ στο θεμα πονος,εχει βεβαια και καποιο τιμημα η ολη διαδικασια..