• "Κλεμμένα" μαθήματα ζωής.

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #92886  από LL--MM
 Τρί Ιούλ 09, 2013 12:02 pm
fillcinefil έγραψε:Η ουσία είναι να αφήνεις να φανεί η ειλικρινή σου αντίδραση σε καταστάσεις-γεγονότα που μας επηρεάζουν-αγγίζουν. Να τα μάθουμε να καταλαβαίνουν ότι δάκρυα, δεν σημαίνει μόνο αδυναμία. Αλλά πόνο (βαθύ),
Επι της ουσίας, όμως, το παιδί, που ο γονιός οφείλει να προστατεύει, πως θα τ'αντιμετωπίσει αυτά; όταν συνεπάγονται, δηλαδή, ανικανότητα αντίδρασης στην αδυναμία και τον πόνο, ιδίως στον πόνο του;;;

ανακούφιση (και σαν ένα απλό ξέσπασμα), συγκίνηση, και γενικά το ότι, ναι είμαστε άνθρωποι και το κλάμα είναι κάτι βαθιά ανθρώπινο. Με αυτό ξεκινάμε, μας συντροφεύει μια ζωή, και με αυτό μας αποχαιρετούν.
Eδώ βέβαια, συμφωνούμε απολύτως...
fillcinefil έγραψε:Πολλοί ίσως διαφωνούν. Αλλά μου άρεσε.
Μια μικρή παραπομπή και στο 1).
Μου θύμησε το ότι "πάντα υπάρχουν και χειρότερα" :character-oldtimer:, και να είμαστε ευτυχείς για αυτό που έχουμε. Ίσως ποιό δυσνόητο για κάποιον που ήδη βιώνει κάτι "βαρύ", αλλά αυτή είναι, η ομορφιά του συλλογισμού. Άλλωστε το να μιζεριάζεις, χειρότερα σε κάνει. Το να είσαι οπτιμιστής, δίνει κουράγιο.
Το "παντα υπάρχουν χειρότερα" καθιστά, όμως, το κατ'εξοχήν μιζέριασμα... (Βλέπε αντιδράσεις στο φάκελο "πνευματική προσέγγιση") viewtopic.php?f=44&t=3341 viewtopic.php?f=44&t=3881
Εμένα με ρίχνει σε κρίσεις απαισιοδοξίας του τύπου: "Αν υπάρχουν τέτοια, τι δυνατότητα και/ή ηθικό δικαίωμα έχω εγώ να ζητάω/να προσπαθώ για καλύτερα;" :( :think:
fillcinefil έγραψε:13)
Μην συγκρίνεις την ζωή σου με άλλων. Δεν έχεις ιδέα για την δική τους διαδρομή.
Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
Να τολμήσω να διαφωνήσω; (Ούτε οι άλλοι έχουν ιδέα για το δικό μου οδοιπορικό ούτε και δίνουν δυάρα)
Neither do they have any idea about mine, nor could they care less

ΤΟ "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ", ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗ;;; Κι αφού ο ανταγωνισμός είναι πλέον το δέον, γιατί να μη "συγκρινόμαστε";;;

"Μήν κρίνετε, ινα μήν κριθήτε..."
Από την ανθρώπινη όμως πλευρά, φυσικά και δεν πρέπει "να συγκρίνουμε τα μήλα με τ'αχλάδια" που λένε κι οι φίλοι μας οι γάλλοι, αλλα ποιός αποφαζίζει αν είσαι μήλο ή αχλάδι και γιατι;;; Η σύγκριση είναι φυσική ανθρώπινη αντίδραση και τα πάντα εξαρτώνται από το πνεύμα με το οποίο γίνεται... Ιδίως όταν θέλουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας ή μια κατάσταση...
Το να μας επιβάλλονται ΚΑΙ ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και η ΜΗ-ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ;;;

H συγκριση είναι απαραίτητη, όσο ΔΕΝ καθιστά επίκριση άλλου, αλ'αντικειμενική εκτίμηση καταστάσεων.
 #92917  από fillcinefil
 Τετ Ιούλ 10, 2013 3:07 am
Δεν καταλαβαίνω. Μα ο γονιός οφείλει να ετεθεί, και να διαπαιδαγωγεί με την στάση του.
Γιατί αυτό να με "μιζεριάζει"; Εγώ το βλέπω σαν παρακίνηση, και "ηθική υποχρέωση" να προσπαθήσω για το επόμενο βήμα. Υποχρέωση πρός... τις υποχρεώσεις μου, για την ΖΩΗ την ίδια. Αυτό είναι το "ηθικόν".
Και θα κρίνω και θα κριθώ. Η σύγκριση μόνο για την βελτίωση. Ούτε για να επαίρομαι, ούτε για να λοιδορώ.
Συμφωνώ, ότι τα πάντα, έχουν να κάνουν με την βελτίωσή. Αυτοσκοπός της ζωής εδώ και καναδυό δισεκατομύρια χρόνια (σ'αυτόν τον πλανήτη τουλάχιστον).
 #92918  από fillcinefil
 Τετ Ιούλ 10, 2013 3:12 am
14)
Αν μια σχέση πρέπει να είναι ένα μυστικό, τότε δεν πρέπει να είναι η δική σου.
If a relationship has to be a secret, you shouldn’t be in it.
 #92921  από panos59
 Τετ Ιούλ 10, 2013 9:26 am
ναι, αλλά ...
πολύ συχνά (ή μάλλον άργά-ή-γρήγορα):

όλοι είμαστε το μυστικό κάποιου!

:whistle:
 #92923  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 10, 2013 10:33 am
fillcinefil έγραψε:Δεν καταλαβαίνω. Μα ο γονιός οφείλει να ετεθεί, και να διαπαιδαγωγεί με την στάση του.
Aσφαλώς, αλλά πρώτιστο καθήκον (μα κι αντικείμενο διαπαιδαγώγισης) η προστασία από τον πόνο, για το ίδιο κι άλλους.
fillcinefil έγραψε:13)
Μην συγκρίνεις την ζωή σου με άλλων. Δεν έχεις ιδέα για τη δική τους διαδρομή.
fillcinefil έγραψε:Μου θύμησε το ότι "πάντα υπάρχουν και χειρότερα" :character-oldtimer:, και να είμαστε ευτυχείς για αυτό που έχουμε.
Συγγνώμην, αντιφατικά μου φαίνονται τα δυό... Χειρότερα σε σύγκριση με τι, αφού οι ζωές ΔΕ συγκρίνονται;;;
Γιατί αυτό να με "μιζεριάζει"; Εγώ το βλέπω σαν παρακίνηση, και "ηθική υποχρέωση" να προσπαθήσω για το επόμενο βήμα. Υποχρέωση πρός... τις υποχρεώσεις μου, για την ΖΩΗ την ίδια. Αυτό είναι το "ηθικόν".
Ανέφερες τον όρο, εξήγησα άλλο σκεπτικό/τις επιπτώσεις του μάλλον...

Και θα κρίνω και θα κριθώ. Η σύγκριση μόνο για την βελτίωση. Ούτε για να επαίρομαι, ούτε για να λοιδορώ.
Κάπως αλλιώς μας τα'χει μάθει όμως η "ανθρώπινη φύση".

Συμφωνώ, ότι τα πάντα, έχουν να κάνουν με την βελτίωσή. Όχι την κοινή, όμως...
Αυτοσκοπός της ζωής εδώ και καναδυό δισεκατομύρια χρόνια (σ'αυτόν τον πλανήτη τουλάχιστον). Το Darwin θυμήθηκες;
fillcinefil έγραψε:14)
Αν μια σχέση πρέπει να είναι ένα μυστικό, τότε δεν πρέπει να είναι η δική σου.
If a relationship has to be a secret, you shouldn’t be in it.
Για να μείνει όμως δική σου, ίσως να πρέπει να μείνει μυστική...
 #92985  από fillcinefil
 Παρ Ιούλ 12, 2013 12:55 am
Εγώ θα λεγα, η προστασία από τον πόνο, είναι αντιπαιδαγωγική. (τα έχει πεί ο Κάρολος)
fillcinefil έγραψε:Η σύγκριση μόνο για την βελτίωση. Ούτε για να επαίρομαι, ούτε για να λοιδορώ.
Η ανθρώπινη φύση είναι κάτι που δημιούργησε η εξέλιξη. (άρα αυτοσκοπός η διατήρηση μας κλπ κλπ). Εμείς φυσιολογικά ακολουθούμε ή σαν νοήμονα όντα, (προσπαθούμε να) κάνουμε την διαφορά.
Περί Καρόλου: Εάν κάτι, δεν εξηγείτε, με την λογική της εξέλιξης, τότε δεν είναι λογικό.
Πολύ εξελικτικό το έκανα, αλλά η εξέλιξη είναι "ο Δημιουργός."
 #92986  από fillcinefil
 Παρ Ιούλ 12, 2013 1:13 am
15)
Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, τόσο γρήγορα, όσο κλείνει κανείς το μάτι. Μην ανησυχείτε όμως, ο Θεός ποτέ δεν "κλείνει μάτι".
Everything can change in the blink of an eye… But don’t worry; God never blinks.
ΥΓ του μτφ. Μια πιστή μετάφραση δεν είναι ποτέ καλή, και μια καλή ποτέ δεν είναι πιστή.
 #93007  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 12, 2013 12:22 pm
fillcinefil έγραψε:Εγώ θα λεγα, η προστασία από τον πόνο, είναι αντιπαιδαγωγική. (τα έχει πεί ο Κάρολος)
fillcinefil έγραψε:Η σύγκριση μόνο για την βελτίωση. Ούτε για να επαίρομαι, ούτε για να λοιδορώ.
Η ανθρώπινη φύση είναι κάτι που δημιούργησε η εξέλιξη. (άρα αυτοσκοπός η διατήρηση μας κλπ κλπ). Εμείς φυσιολογικά ακολουθούμε ή σαν νοήμονα όντα, (προσπαθούμε να) κάνουμε την διαφορά.
Περί Καρόλου: Εάν κάτι, δεν εξηγείτε, με την λογική της εξέλιξης, τότε δεν είναι λογικό.
Πολύ εξελικτικό το έκανα, αλλά η εξέλιξη είναι "ο Δημιουργός."
O Kάρολος; ποιός Κάρολος είναι αυτός; Ο Εικόνα, μήπως ο Εικόνα,
ή ο Εικόνα κι ο... Εικόνα Όταν μιλάμε για παραδείγματα προς αποφυγήν...

Και η ΕΞΕΛΙΞΗ;;; Δεν έφερε πάντα θετικά αποτελέσματα... με ή χωρίς Καρόλους...

Albert Speer, υπουργός πολεμικού υλικού του Χίτλερ:
"Πώς μπόρεσε ένα έθνος τόσο αναπτυγμένο, τόσο πολιτισμένο, τοσο εξελιγμενο όσο το γερμανικό να υποπέσει στη διαβολική επιρροή του Χίτλερ; Απάντηση: "Φταίει η σημερινή τεχνολογία. :scared-eek: " Από την απολογία του στη Νυρεμβέργη :teasing-neener: όπου κορόϊδευε ψιλό γαζί για να γλιτώσει το τομάρι του...

Εικόνα :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: _____________________________________________Εικόνα
Γόνος κατ'εξοχήν οπισθοδρομικου περιβάλλοντος, ο στρατηγός κόμης Henning v. Tresckow, επίδοξος δολοφόνος του Χίτλερ:
#"Δεν είναι φοβερό; Είμαστε αξιωματικοί του Γερμανικού γενικού Επιτελείου και συζητάμε πως να σκοτώσουμε τον αρχιστράτηγό μας, μα πρέπει να γίνει, δε θα'χουμε άλλη ευκαιρία: Ο Χίτλερ πρέπει να σκοτωθεί σα λυσσασμένο σκυλί."
#"Δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που ενώ αυτοαποκαλούνται χριστιανοί δεν είναι μανιασμένοι εχθροί του Χιτλερικού καθεστώτος. Εδώ καθημερινά δολοφονούμε περίπου 16000 επιπρόσθετα θύματα."*
*Αλλες αναφορές: http://en.wikiquote.org/wiki/Henning_von_Tresckow
fillcinefil έγραψε:15)
Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, τόσο γρήγορα, όσο κλείνει κανείς το μάτι. Μην ανησυχείτε όμως, ο Θεός ποτέ δεν "κλείνει μάτι".
Everything can change in the blink of an eye… But don’t worry; God never blinks.
ΥΓ του μτφ. Μια πιστή μετάφραση δενί είναι ποτέ καλή, και μια καλή ποτέ δεν είναι πιστή.
Ο προαναφερθείς: "Όταν, σε λίγες ώρες, βρεθώ μπροστά στο Θεό και λογοδοτήσω για ότι έκαμα κι ότι άφησα ακάμωτο, θα μπορέσω να δικαιολογηθώ απ'τον αγώνα εναντίον του Χίτλερ. Αφού υποσχέθηκε στον Αβρααμ ότι θα έσωζε τα Σόδομα άν βρίσκονταν δέκα δίκαιοι εκεί, ελπίζω ότι για χαρη μας θα σώσει και τη Γερμανία"

Αν θυμάμαι καλά, στο Λώτ ήταν που το υποσχέθηκε ο Θεός, εισάκουσε (έκλεισε το μάτι ;) ;) ;) ) όμως, όπως φαίνεται, στην παράκληση αυτήν του στρατηγού: Αν τους είχε καταστρέψει όλους, ίσως εμείς να μην είχαμε τοσα προβλήματα σήμερα...
Γιατί γερμανό και να πλύνεις...
Όπως είπε και ο Rudolf Hess, "Hitler ist (noch) Deutchland und Deutchland (immer) Hitler ist... (σε παρένθεση "ακόμα" και "πάντα", της ταπεινότητάς μου. ΣτΜ)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Ιούλ 27, 2013 1:29 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #93034  από fillcinefil
 Σάβ Ιούλ 13, 2013 12:15 am
Με την πρώτη χτήπησες φλέβα...
Σίγουρα και θα ηπήρχαν κανα-δυό (γερμανοί) που ήταν αντίθετοι προς τον Adolf. Όχι ότι είν' κακοί. Το DNA τους είν' τέτοιο... (πουτ@ν@ κληρονομικότητα που έλεγε και ο Αρκάς (αόριστος γιατί σε νέες εκδόσεις κάπως αλλοιός το λένε, άτιμη;))
Γ@μw την δικαιοσύνη μου. Γίνε και μιά φορά άδικος μεγαλοδύναμε. Θα στο συγχωρούσαμε. Καλός-καλός, μας έχεις κάψει :laughing-rolling:.
 #93035  από fillcinefil
 Σάβ Ιούλ 13, 2013 12:22 am
16.jpg
16.jpg (281.04 KiB) Προβλήθηκε 54 φορές
σημείωση του μτφ (και σου δίνει χρόνο να (ξανα)σκευτείς τα πράγματα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Δευ Ιούλ 15, 2013 1:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16