• ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΡΝΗΣΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #90960  από Grig.
 Παρ Μάιος 31, 2013 9:46 pm
costas1968 έγραψε:Tα πραματα ειναι πιο απλα βρε παιδια:Aν εγω ψοφησω ποιοσ γαμμμ τι θα γινουν τα οργανα μου.Σαμπως θα ειμαι μπροστα να το δω.Μην αγχωνεσται....Αγχωνομαστε για αρκετα ως ζωντες!! Θα αγχωθουμαι και ως....ψοφιοι!!!!
Χαλαρα!!!!
:banana-stoner:
Ἀγαπητέ Κώστα τά πράγματα δέν εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι, διότι γιά νά σού πάρουν ἔνα ζωτικό ὄργανο παράδειγμα τήν καρδιά, θά πρέπει νά εἴσαι ζωντανός, ὁπότε θά πρέπει νά πεθάνεις ἐσύ γιά νά ζήση κάποιος ἄλλος. Πόσες φορές στήν ἐντατική ἄνθρωποι βρίσκοταν μῆνες μέ τήν δῆθεν διάγνωση "κλινικά νεκρός" καί κατόπιν ἐπανῆλθαν;
Ποιός ὁρίζει καί μέ ποιόν ὅρο ὅτι κάποιος εἶναι "κλινά νεκρός";
Ἄς εἴμαστε λίγο ποιό προσεκτικοί σέ αὐτά τά θέματα, διότι ἐάν γίνοταν ἐμπόριο όργάνων παράνομα, τώρα πού θά τούς καλύπτει ὁ νόμος καί ὁ κόσμος εἶναι στήν ἄγνοιά του τί θά γίνεται;
 #90964  από billios
 Παρ Μάιος 31, 2013 10:56 pm
Grig. έγραψε:
costas1968 έγραψε:Tα πραματα ειναι πιο απλα βρε παιδια:Aν εγω ψοφησω ποιοσ γαμμμ τι θα γινουν τα οργανα μου.Σαμπως θα ειμαι μπροστα να το δω.Μην αγχωνεσται....Αγχωνομαστε για αρκετα ως ζωντες!! Θα αγχωθουμαι και ως....ψοφιοι!!!!
Χαλαρα!!!!
Ἀγαπητέ Κώστα τά πράγματα δέν εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι, διότι γιά νά σού πάρουν ἔνα ζωτικό ὄργανο παράδειγμα τήν καρδιά, θά πρέπει νά εἴσαι ζωντανός, ὁπότε θά πρέπει νά πεθάνεις ἐσύ γιά νά ζήση κάποιος ἄλλος. Πόσες φορές στήν ἐντατική ἄνθρωποι βρίσκοταν μῆνες μέ τήν δῆθεν διάγνωση "κλινικά νεκρός" καί κατόπιν ἐπανῆλθαν;
Ἄς εἴμαστε λίγο ποιό προσεκτικοί σέ αὐτά τά θέματα, διότι ἐάν γίνοταν ἐμπόριο όργάνων παράνομα, τώρα πού θά τούς καλύπτει ὁ νόμος καί ὁ κόσμος εἶναι στήν ἄγνοιά του τί θά γίνεται;

Συμφωνω φιλος.
 #91004  από costas1968
 Σάβ Ιουν 01, 2013 3:38 pm
Grig. έγραψε:
Χαλαρα!!!!
Νομίζω το ψαχνεις και το τραβας πολυ.Αν σε φοβιζει κανεις απλα μια υπευθυνη δηλωση αφου πρωτα επικοινωνησεις με τον σχετικο οργανισμο που ειναι υπευθυνος για το θεμα.Και εγω δεν σου κρυβω οτι ημουν παντα επιφυλακτικος με το θεμα των μεταμοσχευσεων γιατι αν δηλωνεις εθελοντης ποιος μου λεει εμενα οτι δεν...μου συμβαινει ενα τυχαιο....ατυχημα και βλεπω τα ραδικια αναποδα παρεα με τα σκουληκια.Επισης κατι που εφαρμοζω ειναι στα χαρτια που εχω μαζι μου εχω και ενα που λεει οτι πασχω απο σκπ και οτι χρειαζεται προσοχη σε περιπτωση χειρουργειου.
:sad-roulette:
 #91012  από fillcinefil
 Σάβ Ιουν 01, 2013 5:13 pm
ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Παιδιά θέλω να δηλώσω την διαφωνία μου, στην άποψη ότι "γιατροί", (έστω σε εισαγωγικά) θα πάρουν τη ζωή από κάποιον, και θα την δώσουν (κατά προτεραιότητα) σε έναν άλλο.
Κατ'αρχήν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο, θα χρειαζόταν μιά αρκετά εκτεταμένη συνομοσία (ένεκα πολλοί εμπλέκονται, πάντα υπάρχουν και κάποιοι ευσυνείδητοι, μας φυλαέι η Παναγία, κλπ, κλπ).
Θα μου πείτε: το χρήμα έχει (αφάνταστη) δύναμη, τόσα έχουμε ακούσει, ασυνείδητους βρίθει ο κόσμος μας, δες το ακόμη και σαν ιατρικό λάθος. Κι'άν σου κάτσει;
Επειδή όντος έτσι είναι, κατ'αυτόν τον τρόπο δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούμε, ούτε στο δρόμο, γιατί "στα σκοτεινά στα έρημα", παραφυλάνε και σκοτεινές φιγούρες, και εκτός αυτού, την ώρα που περνάς την Εγνατία, περνάει ένα τραίνο και σε κόβει στα δύο. That's life.
Θα με πείτε αγαθό :teasing-binkybaby:, ή ότι :sleeping-sleeping: τον ύπνο του δικαίου. Όση δυσπιστία κι'άν, έχουμε προς τους θεσμούς, εμπλεκομένους κλπ.
Ευτυχώς (ή δυστυχώς) πιστεύω ακόμη στην Ανθρωπιά, και στον Άνθρωπο και ας μήν αρνηθούμε, αυτό που μας κάνει Ανθρώπους, και μάλιστα όχι ψυχρά, "αντί να με φάνε τα σκουλήκια ας το κάνω το καλό".
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ συμπονετικά προς τον συνάνθρωπό μας.
Ποιός θά'θελε να βρεθεί, αυτός (ή ένας δικός του), στη θέση αυτού του ανθρώπου. Μοχθηρός και ο γιατρός... αλλά "ποιητηκή αδεία". Πόνεσε.

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
"Για την ανθρωπιά μας ρε #@#ώτο"

Admin, αν θέλεις, (λογό)ραψέ το. Υπήρξε και εθνικό μας μότο.
 #91013  από Αl_Bandy
 Σάβ Ιουν 01, 2013 5:24 pm
το θέμα της δωρεάς οργάνων είναι συζητήσιμο, προσωπικά είμαι υπέρ

αίμα μπορούμε να δίνουμε με MS αν εμείς αισθανόμαστε καλά και δε μας εξαντλεί

ο αμερικάνικος ερυθρός σταυρός επιτρέπει σε ασθενείς με σκλήρυνση
την δωρεά αίματος

για του λόγου το αληθές http://ms.about.com/od/livingwellwithms ... _blood.htm

αυτό που δε μ άρεσε, και θα είμαι ευθύς, είναι η τοποθέτηση του άρθρου στο φόρουμ με την προτροπή να αρνηθούμε τη δωρεά...

σε ένα χώρο που το κοινό μας είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε να αρνούμαστε την αποδεδειγμένη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στον συνάνθρωπο μας για μια υπόθεση ότι ίσως μας αφήσουν να πεθάνουμε

έμενα αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοια κινήματα μόνο εμετό μου προκαλούν*, συγνώμη, και επίσης όταν αντιγράφουμε ένα κείμενο καλό είναι να αναφέρουμε και την πηγή και για να αξιολογείται (άλλο bbc άλλο μπάρμπα Κίτσος)

*τα κινήματα όχι η συμφορουμιτης που έκανε το τοπικ
 #91036  από Grig.
 Σάβ Ιουν 01, 2013 10:38 pm
Αl_Bandy έγραψε:το θέμα της δωρεάς οργάνων είναι συζητήσιμο, προσωπικά είμαι υπέρ

αίμα μπορούμε να δίνουμε με MS αν εμείς αισθανόμαστε καλά και δε μας εξαντλεί

ο αμερικάνικος ερυθρός σταυρός επιτρέπει σε ασθενείς με σκλήρυνση
την δωρεά αίματος

για του λόγου το αληθές http://ms.about.com/od/livingwellwithms ... _blood.htm

αυτό που δε μ άρεσε, και θα είμαι ευθύς, είναι η τοποθέτηση του άρθρου στο φόρουμ με την προτροπή να αρνηθούμε τη δωρεά...

σε ένα χώρο που το κοινό μας είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε να αρνούμαστε την αποδεδειγμένη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στον συνάνθρωπο μας για μια υπόθεση ότι ίσως μας αφήσουν να πεθάνουμε

έμενα αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοια κινήματα μόνο εμετό μου προκαλούν*, συγνώμη, και επίσης όταν αντιγράφουμε ένα κείμενο καλό είναι να αναφέρουμε και την πηγή και για να αξιολογείται (άλλο bbc άλλο μπάρμπα Κίτσος)

*τα κινήματα όχι η συμφορουμιτης που έκανε το τοπικ

Ἄλλο πρᾶγμα εἶναι νά δώσεις μέ τήν συναίνεσή σου ἕνα νεφρό ἤ ἕνα μάτι ἥ αἴμα σέ κάποιον συνάνθρωπό σου πού τό ἔχει πραγματικά ἀνάγκη, ὅταν ἐσύ ὅμως τό ἀποφασίσης καί δέν ἔχει ἐπιπτώσεις στήν ζωή σου καί ἄλλο πρᾶγμα νά ἀποφασίζουν ἄλλοι γιά σένα χωρίς ἐσένα, ἀφαιρώντας τά ζωτικά ὄργανα σου, πού ἔχει ὡς ἀποτέλεσμα τήν ἀπώλεια τῆς δικῆς σου ζωῆς, χαρακτηρίζοντας σε ὡς δῆθεν «κλινικά νεκρός», πού ὡς ὄρος ἐπιστημονικά δέν ὑφίσταται, ἀλλά κατασκευάστηκε ἀκριβώς γιά νά δημιουργεῖ αὐτό τό ἄλλοθι, γιά κάλυψη τῆς ὅλης διαδικασίας.
Σέ παραπέμπω νά δείς τό βίντεο στό link πού παραθέτω στήν ἀρχή τοῦ θέματος, ὅπου ὑπάρχει ἐπισταμένη ἀνάλυση ἀπό ἄποψη καθαρά ἱατρικῆς, γιά τήν ἀπάτη τοῦ ὄρου τοῦ «κλινικά νεκρός»
Γιά νά καταλάβεις τήν ἀπάτη, μέχρι χθές ὅποιος ἤθελε νά γίνει δωρητής ὀργάνων ἔκανε αἴτηση γι’ αὐτό, δηλαδή τό αὐτονόητο. Ἀπό σήμερα εἴμαστε ὅλοι δωρητές ὀργάνων!!! χωρίς νά ἐρωτήθουμε φυσικά καί πρέπει τώρα νά κάνουμε αἴτηση ὅτι δέν θέλουμε νά εἴμαστε δωρητές ὀργάνων.
Ρώτησε τώρα τούς φίλους σου, τούς συγγενείς σου, τόν ὁποιοδήποτε, γνωρίζουν ὅτι ἀπό σήμερα εἶναι ὅλοι τους δωρητές ὀργάνων καί ἄν συμφωνοῦν μέ αὐτό;
Ποιός ἀποφάσισε ἐτσιθελικά χωρίς νά ἐρωτηθεῖ κανείς αὐτήν τήν ἄμεση ἐπιβολή, αὐτό δέν θυμίζει ἀπολυταρχικά καθεστώτα τοῦ "ἀποφασίζουμε καί διατάσουμε";
Αὐτό πιστεύω ἀπό μόνο του λέει πάρα πολλά καί θά πρέπει νά προβληματίσει σοβαρά κάθε σώφρον ἄνθρωπο γιά τό πού στοχεύει ὅλη αὐτή ἡ ἱστορία.
 #91070  από Αl_Bandy
 Κυρ Ιουν 02, 2013 10:40 am
αν ήταν να κάνω κάτι για τη δωρεά οργάνων θα ήταν να ασχολούμουν με τη διάφανη εκμετάλλευση των οργάνων πάρα να προτρέπω κόσμο να μη δίνει γιατί ΑΝ - ΙΣΩΣ κλπ...

εξ άλλου δεν είναι καθόλου δύσκολο να το αρνηθείς για οποιοδήποτε λόγο όποτε το εσύ αποφασίζεις ισχύει άπλα πρέπει να πεις ότι δε θέλεις και όχι ότι θέλεις. ποιο κάλο για να υπάρχουν περισσότερα όργανα προς μεταμόσχευση και άρα λιγότεροι λόγοι εμπορίας τους (εφ όσον υπάρχει λιγότερη ζήτηση)

περί του θα σε αφήσουν να πεθάνεις κλπ είναι ανάμεσα στη σφαίρα της φαντασίας και της αμάθειας και δεν είμαι αρκετά υπομονετικός να το αναλύσω, περιληπτικά θα πω πως υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφάλειας για να σε αφήσουν να πεθάνεις, γίνεται άλλα δεν είναι εύκολο...
επίσης τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας στις κάνουν αφού δεις τα ραδίκια όποτε δε ξέρουν με ποιον είναι συμβατά τα όργανα σου, όποτε πάει και ο κατά παραγγελιά θάνατος και πολλά αλλά....
 #91099  από ozon
 Κυρ Ιουν 02, 2013 10:31 pm
[quote="Αl_Bandy"]αν ήταν να κάνω κάτι για τη δωρεά οργάνων θα ήταν να ασχολούμουν με τη διάφανη εκμετάλλευση των οργάνων πάρα να προτρέπω κόσμο να μη δίνει γιατί ΑΝ - ΙΣΩΣ κλπ...

Συμφωνώ απόλυτα :bow-yellow:
 #91101  από LL--MM
 Κυρ Ιουν 02, 2013 10:43 pm
Grig. έγραψε:ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ DE FACTO ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ!

Ασφαλώς φίλε, κανείς δε θέλει να του "κλέψουν" τα όργανα, αλλά ποιός θα επιβλέπει το τι θα γίνει "μετά";;; Όπως οι ανωτερω, θα συμφωνούσα να δίνονταν τα όργανά μου για λόγους "ανθρωπιστικούς ΜΟΝΟ" (τώρα με τόσες ιντερφερόνες και κορτιζόνες τί θ'αξίζουν κι αυτά, ειναι άλλο παραμύθι). Για τα υπόλοιπα, και συγγενείς να αρνηθούν, μέχρι να το πάρουν χαμπάρι, τα όργανα θα έχουν διασκορπιστεί, με τη συνενοχή των εργολάβων κηδειών...

Και συγγνώμη για κάτι άλλο: Η αναφορά στους "έγκριτους επιστήμονες" εδώ δεν αντιστοιχεί σε τίποτα, διότι δεν είναι για τους κοινούς θνητούς, αλλά αποκλειστικά για τους συναδέλφους τους: Ποιοί είναι και πόσο έγκριτοι; ΠΟΣΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ; Θές αναφορές να φαν κι οι κότες με τα δημοσιεύματά τους, (που δε μας παραθέτεις εδώ) τα οποία πρέπει να είναι όλα "peer reviwed", ειδεμή δεν χαλαλίζεται δεύτερη σκέψη σε επιστημονικό αίτημα. :ugeek:

ΑΝ ΟΜΩΣ αποφασίσουν τα κοράκια να σεβαστούν τη δική μας τη θέληση, αυτή φτάνει και περισσεύει... γιατί όταν υπάρχει οικογένεια που στηρίζει, ΜΠΟΡΕΙ να φοβηθούν τους μπελάδες: Ζις ιζ ολ.... :doh:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα