• ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΡΝΗΣΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #90617  από Grig.
 Δευ Μάιος 27, 2013 11:10 am
ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ DE FACTO ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ!

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ὁ ἄγνωστος Νόμος 3984/11 ὁ ὁποῖος θά ἰσχύσει ἀπό αὐτό τό ΣΑΒΒΑΤΟ 1η Ἰουνίου 2013 ἀναγκάζει ὅλους τούς Ἕλληνες νά εἶναι ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ χωρίς φυσικά νά τούς ρωτήσει.
Ὅποιος λοιπόν δέν κάνει Ὑπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα μέ τό ἄρθρο 9, παρ. 3 τοῦ παραπάνω Νόμου, στήν ὁποία νά γράφει σαφῶς «δέν ἐπιθυμῶ νά ληφθοῦν τά ὄργανά μου πρός μεταμόσχευση» ἄν τυχόν χαρακτηρισθεῖ ἐγκεφαλικά νεκρός καί ἐφ' ὅσον συναινέσουν οἱ συγγενεῖς του, τοῦ παίρνουν τά ζωτικά ὄργανα καί φυσικά πεθαίνει.

Δείτε καί ἀνάλογο ἀποκαλυπτικό βίντεο ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ _ makeleio.gr στό
.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

1. Θεωρῆστε τουλάχιστον σέ 3 ἀντίγραφα τῆς δηλώσεώς σας τό γνήσιο τῆς ὑπογραφῆς σας, σέ Δημόσια Ἀρχή (ΚΕΠ, Δῆμο, Ἀστυνομία, κλπ), ἀποστείλατε ἕνα ταχυδρομικά στόν Ε.Ο.Μ. (Ἀν. Τσόχα 5, ΤΚ 11521 Ἀθήνα).
Δώστε ἀντίγραφο καί ἐνημερώστε σέ ὅποιους ἔχετε ἐμπιστοσύνη, ἀπό τούς δικούς σας ἀνθρώπους (φίλους ἤ συγγενεῖς), ὅτι είστε ἀρνητής δωρεᾶς ὀργάνων, οὔτος ὥστε ἄν σᾶς συμβεί κάτι, νά ἐνημερώσουν τούς ἁρμόδιους φορεῖς.
2. Νά βγεῖ φωτοτυπία τῆς δήλωσης πού θά ἀποσταλεῖ καί νά ἐπικυρωθεῖ,
γιά νά ἔχουν ὁ δηλών ἤ ἡ δηλοῦσα πιστό ἀντίγραφο στήν κατοχή τους!
3. Ἡ δήλωση νά ταχυδρομηθεῖ ἀπό ΕΛΤΑ, συστημένη μέ ἀπόδειξη παραλαβῆς, ὥστε νά κρατηθεῖ ἀποδεικτικό ἀποστολῆς, γιά καλύτερη κατοχύρωση ὅτι ἐστάλη στόν Ε.Ο.Μ. (Ἐθνικός Ὀργανισμός Μεταμοσχεύσεων)!
4. Μετά ἀπό μερικές ἡμέρες τηλεφωνῆστε στή Γραμματεία τοῦ Ε.Ο.Μ. (2132027021 καί 2132027017 ἤ στό τετραψήφιο 1147), γιά νά βεβαιώστε ὅτι παρέλαβαν τήν αἴτησή σας καί νά σᾶς δώσουν τόν ἀριθμό πρωτοκόλλου ἀπό τήν καταχώρηση τῆς δήλωσής σας στό ἀρχείο τους, στόν κατάλογο άρνητῶν.

Μετά τήν ἔναρξη ἰσχύος (1/6/2013) τοῦ σχετικοῦ ἄρθρου 9 παρ. 3 τοῦ ν. 3984/11, θά ἀρχίσουν νά ἀποστέλλονται ταχυδρομικῶς ἀπό τόν Ε.Ο.Μ. οἱ σχετικές βεβαιώσεις σέ ὅποιον ἔχει ἐγγραφεῖ στό ἀρχεῖο Ἀρνήσεων.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τί ἔχει νά συμβεῖ ἀπό ἐδῶ καί στό ἑξῆς, ἄν θέλουν πλέον νά ἀπαλλαγοῦν ἀπό ἐμᾶς γιά νά μήν ἐπιβαρύνουν τόν κρατικό προϋπολογισμό μέ τά ἐπιδόματα κ.λ.π., βρῆκαν μία πρώτης τάξεως εὐκαιρία νά τό πράξουν, βγάζοντάς μας κλινικά νεκρούς ἀνά πᾶσα στιγμή ἐφ' ὅσον ἔχουμε ἀρκετή ἐπισκεψιμότητα μέ τά Νοσοκομεῖα, πουλώντας καί τά ὄργανά μας χωρίς νά ρωτήσουν κανένα, ἐξασφαλίζοντας καί κέρδη δηλαδή γιά τά Ταμεῖα τους καί ὅλα αὐτά νόμιμα!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Grig. την Παρ Μάιος 31, 2013 2:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #90620  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μάιος 27, 2013 11:51 am
Απ'οσο ξερω , εμεις ΔΕΝ επιτρεπεται να δωσουμε οργανα για μεταμοσχευση !!!!!! Ουτε αιμα για μεταγγιση !!!!!!!!!!!!!!!! Αυτο ισχυει για ολους , οσους πασχουν απο νευρολογικες παθησεις !!!!!
 #90622  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Δευ Μάιος 27, 2013 11:57 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Απ'οσο ξερω , εμεις ΔΕΝ επιτρεπεται να δωσουμε οργανα για μεταμοσχευση !!!!!! Ουτε αιμα για μεταγγιση !!!!!!!!!!!!!!!! Αυτο ισχυει για ολους , οσους πασχουν απο νευρολογικες παθησεις !!!!!
:greetings-waveyellow: αυτό ξέρω και εγώ. δεν θέλουν όργανα καταπονημένα από πολυετής θεραπευτικές αγωγές. :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty: :eusa-naughty:
 #90624  από fillcinefil
 Δευ Μάιος 27, 2013 12:00 pm
Ειδικά εάν ισχύει η θεωρία του αυτοάνοσου ( :think: ? :think: ).
 #90625  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Δευ Μάιος 27, 2013 12:06 pm
:greetings-waveyellow: για παράδειγμα το συκώτι μου με τις θεραπείες που κάνω δεν θα το θελαν :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: ούτε για κοκορέτσι, όχι μόνο για μεταμόσχευση.
 #90628  από Grig.
 Δευ Μάιος 27, 2013 12:28 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Απ'οσο ξερω , εμεις ΔΕΝ επιτρεπεται να δωσουμε οργανα για μεταμοσχευση !!!!!! Ουτε αιμα για μεταγγιση !!!!!!!!!!!!!!!! Αυτο ισχυει για ολους , οσους πασχουν απο νευρολογικες παθησεις !!!!!
Ὁ συγκεκριμένος πάντως Νόμος 3984/11, δέν ἀναφέρει εξαιρέσεις, ἐάν γνωρίζεις κάποιον ἄλλο Νόμο νά τόν ἀναφέρεις, διότι πλέον μέ αὐτούς πού ἔχουμε μπλέξει μόνο μέ ἀντιπαράθεση Νόμων θά μπορούμε νά βγάζουμε ἄκρη.
Αὐτούς τούς ἐνδιαφέρει μόνο τό τίμημα πού θά εἰσπράξουν, διότι ὅταν σοῦ δίνουν κάποιο ὄργανο δέν σοῦ δίνουν καί πιστοποίηση τοῦ ὀργάνου, ἄν δηλαδή ἀποτύχει τό μόσχευμα θά δικαιολογηθοῦν ὅτι δέν ἦταν συμβατό μέ τόν ἀσθενή γι’ αὐτό δέν τό δέχθηκε, ὅμως αὐτοί τά χρήματα θά τά ἔχουν πάρει!
 #90912  από sofia13
 Παρ Μάιος 31, 2013 12:45 pm
Aίμα έδωσα αρκετές φορές , αλλά σε περιόδους πού δεν ήμουν σε φαρμακευτική αγωγή.
Δώλωσα ότι έχω ms και είπαν δεν πειράζει αν δεν είμαι σε αγωγή.
(Αντρέα νάσαι καλά, με το χιούμορ σου γελούσα 10' .)
Πάντως καλά κάνετε και τ' αναφέρετε όλα !
:text-thankyouyellow:
 #90921  από Grig.
 Παρ Μάιος 31, 2013 2:33 pm
Γιά ὅσους ἐνδιαφέρονται μποροῦν νά συμπληρώσουν τήν παρακάτω τυποποιημένη 'Υπεύθυνη Δήλωση.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
(άρθρο 8 παρ. 4 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών
(άρθρο 8 παρ. 4 Ν.1599/1986)

ΠΡΟΣ(1): Ἐθνικό Ὀργανισμό Μεταμοσχεύσεων –Τμῆμα Προώθησης Δωρεᾶς Ἰστῶν καί Ὀργάνων
Ἀν. Τσόχα 5, ΤΚ 11521 Ἀθήνα –Φάξ: 2107255066, τηλ. 2132027021, 2132027017, τετρ. 1147

Ο -Η Όνομα: Επώνυμο:
Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:
Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:
Ημερομηνία γέννησης(2):
Τόπος Γέννησης:
Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας Τηλ.:
Τόπος Κατοικίας: Οδός: Αριθ.: ΤΚ:
Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax): Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου (Email):

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3) ,που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
Σέ περίπτωση θανάτου μου, δέν ἐπιθυμῶ νά ληφθοῦν τά ὄργανά μου καί οἱ ἰστοί μου πρός μεταμόσχευση.
Ἐπίσης δηλώνω ὅτι: εἴτε εἶμαι νεκρ , εἴτε σὲ κῶμα, εἴτε μὲ χαρακτηρισμένο «ἐγκεφαλικὸ θάνατο» τὸν ὁποῖον δὲν δέχομαι ὅπως καὶ πολλοὶ ἐξαίρετοι ἐπιστήμονες, εἴτε εἶμαι μὲ ὁποιονδήποτε τρόπο ἀναίσθητ , εἴτε ὑγιής, εἴτε ἔχω τὶς αἰσθήσεις μου μερικῶς ἢ πλήρως καὶ γιὰ νὰ μὴν ἀναφέρω ξεχωριστὰ ὅλες τὶς πιθανὲς περιπτώσεις, δὲν ἐπιθυμῶ σὲ καμία περίπτωση καὶ ποτέ, νὰ ληφθοῦν πρὸς μεταμόσχευση τὰ ὄργανά μου ἢ ὁποιοδήποτε μέρος ἀπὸ τὸ σῶμα μου κατόπιν διαπιστώσεως θανάτου μου, εἴτε μὲ κριτήριο τὴ θεωρούμενη «νέκρωση τοῦ ἐγκεφαλικοῦ στελέχους», εἴτε μὲ ὁποιοδήποτε ἄλλο κριτήριο.
Ἐπιπλέον δέν ἐπιτρέπω σέ κανένα (συγγενῆ μου ἤ τρίτο ἤ ὁποιονδήποτε φορέα δημόσιο ἤ ἰδιωτικό), σέ ὁποιονδήποτε χρόνο, καί γιά ὁποιαδήποτε αἰτία, νά ἀνακαλέσει αὐτήν τήν ἀπόφασή μου, ὁμοίως δέν ἐκχωρῶ σέ κανέναν, κανένα δικαίωμα στή σωματική μου ἀκεραιότητα πρίν καί μετά τή σωματική μου ἀποβίωση.
Ἐπίσης αἰτοῦμαι νά γνωστοποιήσετε τήν παροῦσα πρός ὅλους τούς ἁρμοδίους φορεῖς τοῦ δημοσίου καί ἰδιωτικοῦ τομέα, πού μέ ὁποιονδήποτε τρόπο ἐμπλέκονται μέ τό θέμα ὡς ἁρμόδιοι γιά τήν ἀφαίρεση ἤ μεταμόσχευση ἀνθρωπίνων ὀργάνων, τούς ὁποίους διά τῆς παρούσης θεωρῶ ἐνημερωμένους.
Ἐπικυρωμένα φωτοαντίγραφα τῆς παρούσης δήλωσής μου, θὰ διατεθοῦν σὲ δικηγόρους, συγγενεῖς καὶ φίλους μου, ἐκτὸς τοῦ δικοῦ μου ἐπικυρωμένου φωτοαντιγράφου ποὺ θὰ διατηρῶ ὑπὸ τὴν κατοχή μου, μαζὶ μὲ τὰ ἀποδεικτικὰ ἀποστολῆς πρὸς τὸν Ὀργανισμό σας.
Τήν ἴδια ὡς ἄνω δήλωση κάνω καί γιά λογαριασμό τῶν κάτωθι ἀναφερομένων ἀνηλίκων τέκνων μου, τῶν ὁποίων ἔχω τή γονική μέριμνα καί ἡ ὁποία ἰσχύει μέχρι τήν ἐνηλικίωσή τους.
Ὀνοματεπώνυμα Ἠμερομηνία γέννησης
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….................................
(4)
Ημερομηνία,
0 - Η Δηλ....

(Υπογραφή)
(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του
άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον
εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την δηλούσα.
................................................................................................................................

Προσοχή:

1. Στήν δεύτερη σειρά τοῦ κειμένου στή λέξη: νεκρ (ός ἤ ή) καί στήν τρίτη σειρά τοῦ κειμένου στή λέξη: ἀναίσθητ (ος ἤ η), ἀφήσαμε τήν κατάληξη κενή, γιά νά συμπληρωθεῖ ἀνάλογα μέ τό φύλο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Οἱ δηλώσεις νά ἀποστέλλονται στή διεύθυνση:

Ἐθνικός Ὀργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμῆμα Προώθησης Δωρεᾶς Ἱστῶν & Ὀργάνων
Ἀν.. Τσόχα 5
115 21 ΑΘΗΝΑ
 #90922  από costas1968
 Παρ Μάιος 31, 2013 2:41 pm
Tα πραματα ειναι πιο απλα βρε παιδια:Aν εγω ψοφησω ποιοσ γαμμμ τι θα γινουν τα οργανα μου.Σαμπως θα ειμαι μπροστα να το δω.Μην αγχωνεσται....Αγχωνομαστε για αρκετα ως ζωντες!! Θα αγχωθουμαι και ως....ψοφιοι!!!!
Χαλαρα!!!!
:banana-stoner:
 #90931  από fillcinefil
 Παρ Μάιος 31, 2013 5:11 pm
sofia13 έγραψε:Aίμα έδωσα αρκετές φορές , αλλά σε περιόδους πού δεν ήμουν σε φαρμακευτική αγωγή.
Δώλωσα ότι έχω ms και είπαν δεν πειράζει αν δεν είμαι σε αγωγή.
(Αντρέα νάσαι καλά, με το χιούμορ σου γελούσα 10' .)
Πάντως καλά κάνετε και τ' αναφέρετε όλα !
:text-thankyouyellow:
Α Σοφία θα μαλώσουμε. Πάνε αυτά που ήξερες.
Ξέρεις πόσες τιμητικές άδειες έχασα στο στρατό :violence-hammer: γιατί δεν με άφηναν να δίνω αίμα. Καλά ο γιατρός του τάγματος παιδί στο πτυχίο ήταν. Αλλα λέμε τώρα.
Σοβαρά τώρα όταν χρειάζετε να ξέρω να δίνω. Αν και πάω πάλι για φαρμάκωμα.