GTi έγραψε:Συμβατική και εναλλακτική ιατρική μπορούν να πάνε "χέρι-χέρι" ή η 1η περιορίζει τις όποιες πιθανότητες έχει η 2η? ...το αντίστροφο, θεωρώ ότι είναι αβάσιμο, γι' αυτό δεν το ρωτάω.Ακριβως οπως το ειπες
Σκλήρυνση κατά πλάκας
GTi έγραψε:Συμβατική και εναλλακτική ιατρική μπορούν να πάνε "χέρι-χέρι" ή η 1η περιορίζει τις όποιες πιθανότητες έχει η 2η? ...το αντίστροφο, θεωρώ ότι είναι αβάσιμο, γι' αυτό δεν το ρωτάω.Ακριβως οπως το ειπες
billios έγραψε:Διαβασα μονο το πρωτο λινκ και ειδικα αυτο το κοματι μου εκανε κλικ, μη σου πω και κλακ.
-Επειδή η φλεγμονώδης διεργασία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι αναστρέψιμη, θεωρητικά μπορούμε να περιμένουμε μια σταθεροποίησηή/και αναστροφή της εξέλιξης της νόσου, ]-[που κολαει αυτο?]με την εξουδετέρωση της σχετικής προδιάθεσης και την αιτιολογική αντιμετώπιση των βλαπτικών παραγόντων που υπεισέρχονται στην παθογένεια της νόσου στον κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η έκταση της αποκατάστασης θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του οργανισμού για επισκευή της απομυελίνωσης και ενδεχομένως και περιοχών με γλοίωση.-
Δεν σου φαινεται λιγο υποπτο?
billios έγραψε:Billio,billios έγραψε:Διαβασα μονο το πρωτο λινκ και ειδικα αυτο το κοματι μου εκανε κλικ, μη σου πω και κλακ.
-Επειδή η φλεγμονώδης διεργασία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι αναστρέψιμη, θεωρητικά μπορούμε να περιμένουμε μια σταθεροποίησηή/και αναστροφή της εξέλιξης της νόσου, ]-[που κολαει αυτο?]με την εξουδετέρωση της σχετικής προδιάθεσης και την αιτιολογική αντιμετώπιση των βλαπτικών παραγόντων που υπεισέρχονται στην παθογένεια της νόσου στον κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η έκταση της αποκατάστασης θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του οργανισμού για επισκευή της απομυελίνωσης και ενδεχομένως και περιοχών με γλοίωση.-
Δεν σου φαινεται λιγο υποπτο?
Βασικα το ζητημα δεν ειναι τα στιγματα στις μαγνητικες,πολλες φορες τα στιγματα δεν ανταποκρινονται στην εικονα του ασθενους.
Τα στιγματα επιβεβαιωνουν οτι υπαρχει η ασθενεια μεσα μας,δεν ειναι μοναδα μετρησης της αναπηρειας.
Η αναζητηση του καθενος εχει προσωπικο χαρακτηρα,ολοι χτιζουμε τα πιστευω μας καπου.
-Οσο πιο θωρακισμενος ειναι ο οργανισμος τοσο πιο αποτελεσματικα θα αντιμετωπισει την φλεγμονη. -
Δε νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι,να θυμισω πως λαμβανουμε κορτιζονη σε περιπτωση ωσης,η κορτιζονη εχει ανοσοκατασταλτικο χαρακτηρα.
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ έγραψε:Να θυμόμαστε το εφαλτήριο σημείο κάθε ίασης. Το σώμα θεραπεύεται με την φλεγμονή. Η διαδικασία της φλεγμονής περιλαμβάνει την φαγοκυττάρωση (κύτταρα του ανοσοποιητικού καθαρίζουν την περιοχή), την αγγειογέννεση (δημιουργία νεόπλαστων αγγείων) και την δημιουργία ινοβλαστών (δημιουργία νέου κολλαγόνου). Όλα αυτά εμποδίζονται από την κορτιζόνη. Η κορτιζόνη επίσης σταματά την μετανάστευση κυττάρων του ανοσοποιητικού εις την τραυματισμένη περιοχή. Αυτή η μετανάστευση και η διαδικασία αποκατάστασης είναι αυτή που προκαλεί τον πόνο. Η κορτιζόνη εμποδίζει αυτήν την διαδικασία γι
αυτό και ο ασθενής αισθάνεται καλυτέρα, Ο ασθενής που κάνει κορτιζόνη θυσιάζει την ίαση για τον έλεγχο του πόνου του. Αυτή είναι λανθασμένη επιλογή επειδή τώρα έχει μια αποδυναμωμένη δομή που νομίζει ότι είναι καλά. Έτσι συνεχίζει τα σπορ και τις δραστηριότητες του μη συνειδητοποιώντας ότι επιταχύνει την εκφυλιστική διαδικασία.
billios έγραψε:Καμια αντιπαραθεσηΑυτό που λες είναι ότι από φόβο πρέπει να πάρω κορτιζόνη μήπως και αργήσει να περάσει. Καλύτερα να αργήσει παρά να υποστώ τα δεινά της κορτιζόνης και της όποιας χημείας.,ανταλαγη αποψεων θα ελεγα
![]()
Περιγραφεις ακριβως τον ανοσοκατασταλτικο χαρακτηρα της κορτιζονης,ο λογος που την εφερα σαν παραδειγμα και εσυ μου ανελυσες το πασιφανες,η κορτιζονη καλυπτει τα συμτωματα για τοσο οσο χρειαζεται,παρολαυτα οι περισσοτεροι μετα απο κορτιζονη εχουμε αμεση ανταποκριση.Χωρις την χορηγηση της θεωρητικα ο οργανισμος θα καλυπτε το κενο,το χρονικο οριο ομως ειναι αγνωστο,καταληγω,αν εγω σε περιπτωση ωσης δεν παρω κορτιζονη και αντιθετος ντοπαρω τον οργανισμο μου [θωρακισω οπως λες] θα συνελθω? και αν ναι,ποτε? Μηπως δωσω περισσοτερη ενεργεια ετσι στα κυτταρα μου να συνεχισουν τον ''πολεμο''?