• Καλησπέρα σε όλους!

• Ολιστική προσέγγιση και εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ολιστική προσέγγιση και εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
 #88762  από GTi
 Τρί Απρ 16, 2013 9:46 pm
Ονομάζομαι Κίμωνας και μένω στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ετών 34 και άγαμος :) ...πριν 20 μήνες είχα μια κρίση οπισθοβολβικής νευρίτιδας. Ψάξε-ψάψε: διάγνωση ΣκΠ. Σταθερός μέχρι και σήμερα με ένα και μόνο "κρούσμα", ένα και μόνο flash, τότε. Σήμερα πήρα το 4ο σετ MRi εγ.-αυχ.-θωρ. και είχα μια νέα ενεργή εστία. Με τη γιατρό μου στην Ευρωκλινική είπαμε να κάνω ένα 2ο flash 5νθημερο/1g. και να μπω στο μαγικό κόσμο του copaxon. H πρώην μου έκανε rebif και δεν το θέλω. Το κακό είναι ότι πίνω πολύ, καπνίζω πολύ και γενικά ζω την ζωή μου, όσο πιό έντονα μπορώ. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να ανταλλάσουμε απόψεις και πάλι καλησπέρα σας.
 #88763  από Βαγγέλης
 Τρί Απρ 16, 2013 9:58 pm
Γεια σου Κίμων ναι ειναι καλα να τα λέμε και να είμαστε καλα για πολλα χρόνια ακόμη για να συνεχίσουμε να τα λέμε! !!
Γι αυτό ειναι και καλά να φροντίζουμε την υγεια μας και να προσέχουμε για να έχουμε!
Καλώς ήρθες και είμαι σίγουρος οτι θα εκτιμήσεις πολλα απο τούς ανθρώπους σ αυτό το Forum! !!
 #88776  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Απρ 17, 2013 8:27 am
:greetings-waveyellow: Γεια σου Κιμωνα :text-welcomewave: Ευχομαι να πανε ολα καλα !!! Ευχομαι να μην εχεις ΚΑΝΕΝΑ άλλο επεισοδιο !!!!!!!!! Εμεις .....ΕΔΩ ειμαστε :romance-grouphug: Εσυ, ομως, ξεκινα να προσεχεις ...ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ !!!!!!!! Ετσι ????? :greetings-waveyellow:
 #88787  από GTi
 Τετ Απρ 17, 2013 2:22 pm
Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ήρθε σ' αυτό τον κόσμο με την ΣκΠ, κάπου στην πορεία μας βρήκε και την βρήκαμε. Είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις την κοσμοθεωρία σου σαν άτομο, όταν ακόμα το σώμα σου είναι μαζί σου και με το δεδομένο ότι κάποια στιγμή το πιθανότερο είναι να πάψει να σε υπακούει. Προσωπικά ζούσα έντονα και συνεχίζω να ζω με καταχρήσεις και βλαβερές συνήθειες, κόντρα στις επιταγές που θα πληρώσω κάποια στιγμή. Είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων και των δεδομένων στη ζωή του καθενός μας. Εδώ και 1 ώρα πήρα την πρώτη ενδοφλέβια δόση και ένιωσα σαν έγκυος την ώρα που προσπερνούσα ένα υπαίθριο ψητοπωλείο σε μια λαική αγορά της γειτονιάς μου :romance-hearteyes:
 #88788  από Βαγγέλης
 Τετ Απρ 17, 2013 3:37 pm
Ναι !!!! Η ζωή μας έχουμε πολλές απολαυσεις και γω χθες το βράδυ ήμουν στην ίδια κατάσταση!!
Ξέρεις όμως υπάρχουν απολαυσεις που ναι θα τις κυνηγάς και θα τις γεύεσαι ίσως και πιο πολύ από πριν αλλά υπάρχουν και άλλες που θα πρέπει να γίνουν μια συμβατική υποχρέωση για σένα…
Μια από αυτές είναι το φαγητό και όχι πάντα απαραίτητα!
Υπάρχουν τροφές που μπορείς να τρως και άλλες όχι!!!
Δεν πειράζει απλά σκέψου ότι τρως μόνο και μόνο για να γεμίσεις καύσιμο!!!
Είναι σαν το αυτοκίνητο που αγοράζεις και σου λέει ο πωλητής ότι αυτό καίει βενζίνη αλλά εσύ κάθε μέρα το γεμίζεις με πετρέλαιο…
Πόσο να πάει το καημένο???
Εδώ που τα λέμε και γω χθες ήμουν σε άσχημη κατάσταση όρεξης για ένα βρόμικο …Είχα πάει στο Google και έβλεπα φωτογραφίες με πίτα γύρο !!!Ήταν τρεις το πρωί!!!
Κουράγιο αυτό δεν κρατά πολύ και μετά από λίγο η όρεξη φεύγει!!
 #88803  από GTi
 Πέμ Απρ 18, 2013 1:18 am
Βαγγέλη είσαι σε φάση flash?
 #88804  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Πέμ Απρ 18, 2013 1:36 am
Γεια σου GTi
Μου θυμιζεις τον εαυτο μου. Οταν πρωτοδιαγνωστηκα κι εγω δεν πτοηθηκα καθολου και του εδωσα και καταλαβε.

Κρεπαλες και καταχρησεις στο φουλ. Ωραιες εποχες! Βεβαια δεν ημουν ουτε ειμαι σε καμια χημικη αγωγη. Αυτο θελει προσοχη.

Αυτο που εχω να σου πω ειναι να συνεχισεις τη ζωη σου κανονικοτατα και να μην αφησεις λεπτο ανεκμεταλλευτο. Ρουφα τη ζωη οσο περισσοτερο μπορεις.

Τωρα βεβαια το θεμα των καταχρησεων ειναι κατι που πρεπει να το δει ο καθε ανθρωπος ανεξαρτητως καταστασεως υγειας. Το κατα ποσο μπορουμε να λειτουργησουμε χωρις την βοηθεια ψυχοτροπων ουσιων (νομιμων η μη) εξαρταται απο την ψυχικη μας ισορροπια και την δυναμη του χαρακτηρα μας. (αυτο το παλευουμε συνεχως και οχι παντα επιτυχως)

Προσπαθησε να βρεις τον καλυτερο τροπο για να απολαμβανεις τη ζωη χωρις να βλαπτεις τον εαυτο σου οχι ως σκληρυντικος αλλα ως ανθρωπος.

Καλα γλεντια!
 #88806  από GTi
 Πέμ Απρ 18, 2013 1:49 am
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ έγραψε:...Βεβαια δεν ημουν ουτε ειμαι σε καμια χημικη αγωγη. Αυτο θελει προσοχη.
Γειά σου "ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ" :-D

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου, όμως αυτό που με παραξενεύει, είναι αυτό το οποίο παραθέτω και θα ήθελα όταν κι αν έχεις διάθεση να με συμβουλέψεις περισσότερο. Είμαι 10-15 μέρες πριν την έναρξη μόνιμης αγωγής, υπάρχει τέτοια μη χημική, εκτός κι αν παρεξήγησα τα γραφόμενά σου :oops:
 #88807  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Πέμ Απρ 18, 2013 2:00 am
Οι επιλογες που εχουμε ειναι ειτε να κανουμε την κλασικη χημικη αγωγη (ιντερφερονες / κορτιζονες) οι οποιες δεν εχουν ουσιαστικα αποτελεσματα στην πορεια της νοσου αλλα αντιθετως μεγαλη επιβαρυνση του οργανισμου, ειτε να επιλεξουμε την εναλλακτικη ιατρικη (ομοιοπαθητικη, διατροφη, ασκηση, ψυχοδιανοητικη ισορροπια) η οποια, κατα την γνωμη μου εχει, ως ολιστικη ιατρικη, καθολικο οφελος για τον οργανισμο.
Προσωπικα εχω επιλεξει το δευτερο.
Ο,τι αλλο θες ρωτα.
 #88808  από GTi
 Πέμ Απρ 18, 2013 2:13 am
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα ήθελα να έχω κάποιο link ώστε να ενημερωθώ σχετικά με την άλλη οδό... Αν εκεί βρω απορρίες θα σε ρωτήσω εκ νέου, εφόσον παραμένει το δικαίωμα αυτό, από πλευράς σου. ;)