• ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #88569  από petros
 Πέμ Απρ 11, 2013 8:18 pm
Μπορεί απλά να μην δίνεις την κατάλληλη προσοχή. Εγώ που δεν έχω σκπ (νομίζω δλδ) έχω την μνήμη χρυσόψαρου και την προσοχή του Χρυσοχοίδη όταν δεν διάβασε το μνημόνιο. Δεν είναι ντε και καλά απαρααίτητο να είναι από την νόσο. Προσωπική καθαρά άποψη.
 #88572  από mitsos
 Πέμ Απρ 11, 2013 11:18 pm
καλησπερα...μια απωτα ιδια και γω...τον τελευταιο καιρο νιωθω καπως χαμμενος...κανω μαθημα στη σχολη και απλα αργω πολυ να τα πιασω...επισης ξεχναω απιστευτα πολυ...καθε φορα που ανοιγω το ψυγειο αναρωτιεμαι αν εχω παρει το gilenya...και καποιες φορες οταν το παιρνω,με πιανει ενα αγχος οτι το ξαναπηρα την ιδια μερα και αρχιζουν οι κρισεις πανικου...αλλα ξεχναω παρα πολυ...απλα θα περιμενω να περασει...
 #88573  από mitsos
 Πέμ Απρ 11, 2013 11:25 pm
ααα να προσθεσω και τα απειρα σαρδαμ που κανω...δεν μπορω να σταυρωσω λεξη..αλλα αυτο εχει την πλακα του:-P μαλλον την σκληρυνση κατα πλακα του (α)
 #88574  από Φαίδρα
 Πέμ Απρ 11, 2013 11:41 pm
mitsos έγραψε: μαλλον την σκληρυνση κατα πλακα του (α)
:lol: :lol:
To χιούμορ πάντα αναγκαίο και ευπρόσδεκτο!!

Όσο είχα το Brain fog δεν τπ άντεχα καθόλου. Ήμουν συνεχώς "αλλού". Χώρια το πρόβλημα με τη μνήμη που είχα. Και είναι από τα "κρυφά" συμπτώματα.

Mitso, σημείωνε κάπου οτι το πήρες, με το που το κάνεις, ώστε να αποφεύγεις να αγχώνεσαι :greetings-waveyellow:
 #88575  από sofia13
 Πέμ Απρ 11, 2013 11:57 pm
mitsos , πράγματι την ...σκλήρυνση κατά πλάκα του ....
Το τι λέω μερικές φορές άσε. Έστειλα κόσμο πολλές φορές. π.χ στο τραπέζι με φίλους , 'οταν
ρώτησαν '' μα τι έβαλες στο φαγητό και είναι τόσο νόστιμο;'', απάντησα εντελώς σοβαρά '' α,
τίποτα ιδιαίτερο, απλώς έβαλα πολλά π@π@ρια '', εννοώντας μπαχάρια ......
Αυτό ήταν πολύ αθώο σχετικά.......
 #88589  από anastasis
 Παρ Απρ 12, 2013 1:28 pm
Προχθες σε κλαμπακι με τη συζυγο...παω στο μπαρ να παραγγειλω και λεω στη κοπελα "2 βοτκες με λεμο χυμονι" τωρα αν εφταιγε η παθηση η το βαθυ της ντεκολτε δεν ειμαι βεβαιος...φιλια παιδες... :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:
 #88632  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Απρ 12, 2013 11:53 pm
anastasis έγραψε:Προχθες σε κλαμπακι με τη συζυγο...παω στο μπαρ να παραγγειλω και λεω στη κοπελα "2 βοτκες με λεμο χυμονι" τωρα αν εφταιγε η παθηση η το βαθυ της ντεκολτε δεν ειμαι βεβαιος...φιλια παιδες... :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:
:sad-roulette: Ποια παθηση βρε ???? Πασχεις απο καποια παθηση και δεν το ξερουμε ???? Μαλλον το βαθυ ντεκολτε εφταιγε !!!!!!!!!! :think: Χριστινακι ....!!!!!!!! Ακους ? Πιασε την...παντοφλα.......
 #88635  από sofia13
 Σάβ Απρ 13, 2013 2:43 am
E, καλά βρε Αννούλα, αμέσως Χριστινάκι....
Τάσο, ο καλύτερος είσαι , μη λές πολλά, περα απ΄το λεμό χυμόνι..... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :greetings-waveyellow:
 #88641  από Αl_Bandy
 Σάβ Απρ 13, 2013 11:12 am
όπως είχα γράψει εκτός θέματος κάπου άλλου
Αl_Bandy έγραψε: το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί άπλα δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς όπως η ΣΚΠ γενικότερα

προσωπικά έχω τρομερή έλλειψη συγκέντρωσης και το παράδειγμα της ταινίας που λες είναι χαρακτηριστικό, κι εγώ τα ίδια παθαίνω

και ενα δυο link σχετικά του θέματος, το google είναι γεμάτο

η αντιμετώπιση τώρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός λόγο της εξατομίκευσης της αρρώστιας, συζήτησε το με το νευρολόγο σου και αν το αρνηθεί ή το θεωρήσει μικρής σημασίας άλλαξε νευρολόγο ή έστω πάρε άλλη μια γνώμη
επισης σχεδον καθε φορα που παω να πω ξενοδοχειο λεω νοσοκομειο, βραχυκυκλωμα?...
 #88688  από Giot
 Κυρ Απρ 14, 2013 9:07 pm
Κι εγώ εδώ και αρκετό καιρό αισθάνομαι μερικές φορές να μην αντιλαμβάνομαι με τον ίδιο τρόπο κάποια πράγματα. Επίσης η μνήμη μου δεν βοηθάει καθόλου γιατί σε μια συζήτηση π.χ. δεν θυμάμαι μερικές φορές τι μου είπε ακριβώς ο συνομιλητής. Σίγουρα η κόπωση παίζει ρόλο, αλλά το αναφέρουν και σαν μια από τις συνέπειες της ΣΚΠ (γνωσιακές δυσκολίες και προβλήματα στη μνήμη) έχουν δίκιο τα παιδιά που αναφέρθηκαν σε αυτό. Εγώ το ανέφερα στη νευρολόγο την τελευταία φορά που την είδα τον Νοέμβριο και με έβαλε να κάνω ένα τεστ μνήμης που μάλλον μόνο ένας ανοϊκός ασθενής δεν θα το έβγαζε με άριστα. Σας ξαναλέω, μιλώντας με συν-ασθενείς μαθαίνω περισσότερα και τα περισσότερα τα έχω μάθει έτσι...