• ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #87855  από george32
 Δευ Μαρ 25, 2013 12:35 am
Καλησπερα κ απο μενα. Ειμαι ο Γιωργος 32. καταρχην οφειλω να συγχαρω ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ εναν , εναν για την υπερανθρωπη δυναμη που εχετε. ειστε αξιοι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ κ οχι οικτου. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι νομιζω πως θα εκραγω.
Ειμαι ερωτευμενος με την κολλητη μου απο το λυκειο. μεχρι το 2009 ηταν φιλικη η σχεση μας. καπου εκει της ειπα τι αισθανομαι κ παραλιγο να γινουμε ζευγαρι. για ασχετους λογους δε γιναμε. εφτασε το 2012 και απο τον Οκτωβρη αρχισαμε να ερχομαστε πιο κοντα. κοιμομαστε μαζι, αρκετα ΣΚ. Τα Χριστουγεννα πανω σε μια κουβεντα , κλαιγοντας μου ειπε να την αφησω και να φυγω. να παω να βρω την ευτυχια μου αλλου κ οτι με χρειαζεται σα φιλο. φοβάται πως αν γινουμε ζευγαρι μετα δε θα μιλαμε. ο λογος που μου ειπε ειναι οτι ειναι αρρωστη με μια ανιατη ασθενεια που διαγνωστηκε το 2005. τιποτα παραπανω. Εγω μενω Πελοπόννησο κ αυτή Αθήνα. Το όνειρο της είναι να καταφέρει να γυρίσει πίσω.
Ενώ μου λέει να φύγω τη βλέπω οτι ερχεται πιο κοντα με πολυ μικρα βηματα. καλυτερα ενα μπρος κ ενα πισω. μου εχει εξηγησει οτι κανει ενεσεις καθε δυο μερες , οτι βλεπει γιατρους συχνα, οτι αυριο μπορει να πεθανει.
12 Μαρτη φυγαμε για διακοπες. μειναμε μαζι 7 μερες. εκανε τις ενεσεις μπροστα μου (και ενω ξερει οτι συμβουλευομαι το internet). απο οσα εχω διαβασει εδω ηταν απο τις πολυ ασχημες μερες. μονιμως πυρετο 38-39 και τρομερους πονους μετα τις ενεσεις. τις τελευταιες 2 μερες την ειχα ολο αγκαζε γιατι κουραζοταν με το παραμικρο. ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ. μου εφτανε που της κρατουσα το χερι κ την ειχα στην αγκαλια μου. παιρνει rebif 44. Ισως το εκανε για να το ψαξω , να διαβασω κ να φυγω μονος μου χωρις να μου το πει.
Γυρνωντας πισω εψαξα κ βρεθηκα στο forum σας. μια εβδομαδα δεν εχω κοιμηθει. διαβαζω σαν τρελος. οχι για να φυγω. για να ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ να της πω οτι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν εχει ΠΣ. τα σκεφτηκα ολα τα ενδεχομενα. δε με νοιαζει τι θα πουν οι γονεις μου ουτε ο περιγυρος. αυτη τη γυναικα την αγαπαω Αληθινα. αν ειναι να ζησω ευτυχισμενος για καποια χρονια δε θελω κατι αλλο. ουτε καποια αλλη διπλα μου. Ειναι αυτο που θελω. δε θα χαραμισω την οποια ζωη μου μενει με μια αλλη που φαινομενικα "ειναι καλα"... θα ειμαι τουλαχιστον με αυτη που αγαπαω απο μικρος. να πω οτι ειναι παρα πολυ καλα. δεν καταλαβαινεις οτι εχει κατι. μονο οτι ειναι τρομερα κυκλοθυμικη κ ευεξαπτη. μονο που κοιταω τα ματια της λιωνω . αφηστε που μπορει να πεθανω κ εγω αυριο το πρωι. Προσπαθησα παλι σημερα με πολυ προσεχτικο τροπο να την κανω να μου πει τι εχει με το ονομα του για να βρω πατημα να της πω ολα οσα εχω διαβασει. μου γυρισε την κουβεντα λεγοντας μου πως αν καταλαβει πως καθυστερω τη ζωη μου περιμενοντας την , θα εξαφανιστει την επομενη μερα κ δε θα την ξαναδω. το εχει κανει με τον πρωην που ειχε οταν διαγνωστηκε. ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ το 2008. το παλικαρι ομως εκανε μια δουλεια καριερας. Ισως σκεφτηκε πως θα του σταθει εμποδιο. τα λεω μπερδεμενα αλλα το μυαλο μου δεν ειναι στα καλα του. βοηθηστε με . εγω ειμαι Ιδ. Υπαλληλος και εχω ξεκινησει μια επενδυση με μηλιες . Πρωτα ο Θεος σε 5-7 χρονια ισως να μη χρειαζεται να δουλευω παρα μονο στα χωραφια μου. μπορει να εχει διπλα μου τη ζωη χωρις αγχος κ το ξερει.. θα μπορω να ειμαι διπλα της ολη μερα. της ειπα χθες οτι σκεφτομαι να χτισω αλλο σπιτι διπλα στο πατρικο μου γιατι τελικα "μου αρεσει καλυτερα ενα ΙΣΟΓΕΙΟ σπιτι". ποσο πιο απεξω απεξω να της πω οτι σκεφτομαι ηδη να ειναι ανετα αν εμφανιστουν κινητικα προβληματα; συνεχεια μου λεει τι προκομενος κ δουλευταρας ειμαι κ οτι οποια διαλεξω θα την κανω ευτυχισμενη. αυτη λεει ομως δε μπορει να κανει κανεναν ευτυχισμενο. μου ειπε οτι δε μου αξιζει. της ειπα οτι το αν μου αξιζει ας αφησει να το αποφασισω εγω.
προτεινετε μου κατι. γιατι μεχρι να μου πει οτι εχω ΠΣ νοιωθω οτι περπαταω σε τεντωμενο σχοινι. φοβαμαι μηπως κανω λαθος κινηση κ εξαφανιστει. ειναι τρομερα πεισματαρα και ΠΕΡΗΦΑΝΗ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος george32 την Δευ Μαρ 25, 2013 4:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #87858  από anastasis
 Δευ Μαρ 25, 2013 2:48 am
Φιλε Γιωργο...με τις πραξεις της σου δειχνει ποσο σε αγαπαει...αν αισθανεσαι το ιδιο κανε οτι μπορεις. Για να την κρατησεις κοντα σου...Συγχαρητηρια για την επιλογη σου να μεινεις κομτα της...
 #87859  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Δευ Μαρ 25, 2013 5:00 am
Το γεγονός πως μένεις κοντά της ειναι ένα και αυτό ειναι απόδειξη πως την αγαπάς πραγματικά.
Το γεγονός όμως πως ζητάς γνώμες και βοήθεια για το πως θα τα καταφέρεις σε κάνει ΚΑΙ φύλακα άγγελο της και γι αυτό σου βγάζω το καπέλο.
Μην της πείς ΕΣΥ αυτό που έχει γιατί ίσως να βρίσκεται ακόμη στην περίοδο άρνησης και μη αποδοχής. Μάθε τα πάντα γύρω απο της ΣΚΠ για να είσαι έτοιμος να της δώσεις σωστή πληροφορηση που ίσως να αρνειται ως τωρα να λάβει.
Η δικιά μου γνώμη ειναι, να την κοιτάξεις στα μάτια και να της πείς πως αυτό που έχει ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑΖΕΙ γιατί είναι σαν να το έχεις κι εσυ. Να της πείς πως ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑΖΕΙ και γι αυτά που ίσως να μην έχει μακριά σου.
Ξανά μπραβο και απο μένα Γιώργο.
 #87860  από Βαγγέλης
 Δευ Μαρ 25, 2013 7:54 am
Ακου Γιώργο φρόντισε να είσαι κοντά της χωρίς να ζητάς τίποτε απο αυτήν !
Ζήσε γι αυτήν και αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλα !
Το πιο σημαντικό είναι ότι και αυτή θα είναι ευτυχισμένη !
Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρεις !
 #87863  από Κωνσταντίνα
 Δευ Μαρ 25, 2013 10:27 am
george32 καλώς όρισες στην παρέα μας,
δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που δε δέχεται το "μη φυσιολογικό".
Μη φυσιολογικό είναι να πάσχει κάποιος από ανίατη ασθένεια, να κάνει ενέσεις και να βιώνει παρενέργειες...........
Ζείτε στην επαρχία, λίγο πιο δύσκολο να αποδεχτεί η εκεί κοινωνία τον διαφορετικό.

Η αγαπημένη σου κολλητή είναι πληγωμένη, φοβισμένη, ευάλωτη και .........υπερβολική.Δεν πεθαίνεις από πολλαπλή σκλήρυνση :eusa-naughty:

Σε έχει ανάγκη αλλά φοβάται(πώς να μην) και είναι στο χέρι σου να την πείσεις ότι την χρειάζεσαι κι ότι είναι η γυναίκα που σε κάνει ευτυχισμένο.

Αφού έχεις διαβάσει πολλά για τη νόσο αυτή, θα ξέρεις ότι δεν είναι δύσκολη αρρώστια για όλους.Δηλαδή είναι ελέγξιμη και διαχειρίσημη με στρατηγικές, πρόγραμμα, καλή ψυχολογία, καλή διατροφή κτλ κτλ κτλ

Σε τιμά που σκέφτεσαι δημιουργικά για ένα μέλλον που ίσως φέρει και κινητικά προβλήματα στη σύντροφό σου, αλλά πιθανότερο είναι να μην τα αποχτήσει ΠΟΤΕ!!! :happy-cheerleadersmileygirl:

Μην εστιάζεις τόσο πολύ στο να παραδεχτεί ανοιχτά -έχω πολλαπλή σκλήρυνση......, για να σπεύσεις να την πείσεις ότι είσαι γνώστης και "δε μασάς".
Οι πράξεις πείθουν και λιγότερο οι λέξεις και φαίνεται ότι "το 'χεις"

Συνέχισε να την αγαπάς και να την στηρίζεις και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, .................αφήστε που μπορεί να πεθάνω κι εγώ αύριο το πρωί......επειδή κι όλοι εμείς, γι αλλού κινήσαμε γι αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει..................

ΥΓ να πάνε καλά οι δουλειές που ετοιμάζεις, (πολύ έξυπνο με τα goji berries) .
 #87866  από Κωνσταντίνα
 Δευ Μαρ 25, 2013 10:42 am
Βαγγέλης έγραψε:Ακου Γιώργο φρόντισε να είσαι κοντά της χωρίς να ζητάς τίποτε απο αυτήν !
Ζήσε γι αυτήν και αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλα !
Το πιο σημαντικό είναι ότι και αυτή θα είναι ευτυχισμένη !
Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρεις !
Χρόνια πολλά Βαγγέλη, να είστε πάντα καλά :romance-kisscheek:
 #87871  από Μιμικαμ
 Δευ Μαρ 25, 2013 11:47 am
George 32, καλώς όρισες στην παρέα μας :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
Κατ'αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για τα τόσο πλούσια συναισθήματά σου απέναντι στην κοπέλα σου.....υποκλινομαι σε ολα τα άτομα που σκέφτονται και κυρίως λειρουργούν παρόμοια....

Η αγαπητή Κωνσταντίνα, σου ανέπτυξε ολο το θέμα με τόσο ωραίο τρόπο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, μαγικές μελωδίες δεν υπάρχουν δυστυχώς, δώσε το χρόνο που χρειάζεται στην κοπέλα σου και ενα είναι βέβαιο, ολα θα πάρουν τον δρόμο τους φυσιολογικά, απλώστε τα χέρια σας μαζί και αδράξτε ολο και περισσότερη ζωή.....

Πολύ πετυχημένο το τραγούδι που σου αφιέρωσε η Κωνσταντίνα του Καλογιάννη...ανοιξε το παράθυρο να μπει δροσιά του Μάη....σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #87883  από billios
 Δευ Μαρ 25, 2013 4:06 pm
Γιωργο,θα μου επιτρεψεις να σου πω και την αλλη πλευρα των πραγματων.
Δεν εχει να κανει που ηλικιακα [απ'οτι καταλαβενω] εισαι μικρος,αρκετοι αντριωνουν πριν την ωρα τους.Εχει να κανει ομως με την καψα σου,αν αυτη ειναι που εχει τον πρωτο ρολο τοτε τα πραγματα ειναι χλωμα,[- αν ειναι να ζησω ευτυχισμενος για καποια χρονια δε θελω κατι αλλο.-]
Ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος για να θελει και να ζηταει συνεχως,εμεις που εκ των πραγματων εχουμε χαλιναγωγησει τις σκεψεις και αρκετα απ'τα ονειρα μας ειμαστε προσηλωμενοι και προσγειωμενοι στο ΤΩΡΑ .
Οταν θα κλησει η πορτα του σπιτιου σου,μεσα θα εισαι εσυ και η κοπελα,οοολοι οι αλλοι θα ειναι απ'εξω,να τους δωσεις μοναχα την σημασια που αρμοζει στον καθενα απο αυτους,μην επιρεαστεις,οι σειρηνες θα χτυπανε στα αυτια σου για πολλα χρονια να το ξερεις αυτο.
Ο ερωτας θα σβυσει αργα η γρηγορα,εισαι προετοιμασμενος για το πραγματικο αυριο?
Αν ερθει και ενα παιδι με το καλο! Εχεις αντερα?
Δεν ειναι απλα τα πραγματα φιλε,εχει μεγαλο αγγουρι η υποθεση και το εχεις καταλαβει αφου μας διαβαζεις.
 #87885  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Δευ Μαρ 25, 2013 4:08 pm
George 32, καλησπερα και απο μενα.
Καταρχην με συγκινησε ο τροπος που αφηγεισαι την ιστορια και το γεγονος οτι επιλεγεις να αγαπας και να στηριζεις την φιλη σου.
Συμφωνω κι εγω απολυτα με οσα ειπε η Κωνσταντινα. Η αληθεια εινα οτι εχει μεγεθυμενο το θεμα της σκληρυνσης στο μυαλο της. Το προσδοκιμο της ζωης ΔΕΝ επηρεαζεται απο την σκληρυνση.
Προσωπικα πιστευω οτι το πιο σοβαρο προβλημα της φιλης σου δεν ειναι η σκληρυνση αλλα η ψυχολογικη καταπτωση στην οποια εχει περιελθει και την εμποδιζει να δει με ψυχραιμια το θεμα της υγειας της. Αντιμετωπιζεται αποτελεσματικα ακολουθωντας καποιες πρακτικες που επιλεγει ο καθενας κατοπιν ενημερωσης.
Μηπως πρεπει να απευθυνθειτε σε εναν ειδικο για να τα βαλετε τα πραγματα σε μια ταξη?
Αν μπορεσεις και την πεισεις να δει καποιο ψυχολογο θα ειναι ευχης εργο. Και ισως τον χρειαστεις κι εσυ για προσωπικη σου ενδυναμωση και για να μαθεις πως πρεπει να χειριστεις την κατασταση.
Παντως οσο και να αντιδρα και να λεει το αντιθετο το μονο σιγουρο ειναι οτι σε χρειαζεται και δεν θελει να την αφησεις. Καθε φορα που σου λεει 'φυγε' εννοει 'μεινε'.
Εχοντας αυτο στο μυαλο σου μπορεις να κρατας την ψυχραιμια σου και χαμογελωντας να της λες 'ΟΚ, θα το σκεφτω, παμε τωρα να πιουμε ενα καφε που εχω σκοτουρες με τη δουλεια και θελω να το μοιραστω μαζι σου και να ακουσω την γνωμη σου'.
Με αλλα λογια το βιολι της αυτη το δικο σου εσυ. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ! Μην σε παρει η δινη της παρανοιας απο κατω. Γιατι πανω απο ολα πρεπει να φροντισεις τον εαυτο σου και μετα την συμπασχουσα μου.
Φιλια και καλη δυναμη!