• καλησπέρα!!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #8638  από Nick
 Τρί Σεπ 15, 2009 1:39 pm
Aυτή τη φράση "προχωρημένο στάδιο" την είπαν γιατροί? Γιατί απ' όσο ξέρω εγώ δεν χρησιμοποιείται στην ΠΣ. Μπορούσαν να πουν αυτό που είπαν και στον άντρα μου όταν είδαν τις μαγνητικές, ότι από τις μαγνητικές φαίνεται σαν να το είχες πολλά χρόνια τώρα. Αν χαρακτήρισαν την περίπτωσή σου "προχωρημένο στάδιο" με έναν ημίσπασμο, τότε αν ήσουν σε αναπηρική καρέκλα πώς θα τη χαρακτήρισαν "τελειωμένη περίπτωση - πέσε κάτω και ψόφα"?
Εξάλλου ακόμη και αν οι μαγνητικές έδειχναν πολλές εστίες στον εγκέφαλο, η σοβαρότητα της περίπτωσής σου πάλι θα κρίνονταν από τη νοητική και κινητική σου κατάσταση. Γιατί όλοι ξέρουμε πως ο αριθμός των εστιών δεν παίζει ρόλο τόσο όσο το πού βρίσκονται αυτές οι εστίες και ποιές διεργασίες του εγκεφάλου επιρεάζουν. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την κλινική εικόνα. Είναι θέμα ποιότητας και όχι ποσότητας.
Γιαυτό η άποψή μου είναι ημίσπασμος είναι και θα περάσει. Το θέμα είναι να μην κληρονομήσεις καμμία κατάθλιψη από όλη αυτή την ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο γράφτηκε.
 #8641  από LL--MM
 Τρί Σεπ 15, 2009 1:51 pm
O-H Nick έχει, δυστυχώς, δίκαιο... Και οι καταθλίψεις προέρχονται τα μέγιστα (άν όχι και αποκλειστικά) από τους λόγους που δίνει :evil:

Πέτρο, με συγχωρείς, αλλά και εδώ, πολλά εξαρτώνται και από που θα πέσεις... Όπως στους γιατρούς...
 #8646  από petros
 Τρί Σεπ 15, 2009 3:17 pm
φυσικα LL--MM συμφωνω με αυτο που λες δεν λεω το αντιθετο. αλλα οι συγκεκριμενοι δεν ηταν γιατροι. ετσι και αλλιως στο συγκεκριμενο φορουμ υπαρχουν πολλα παιδια με εμπειρια που μπορουν να πουν την γνωμη τους στην ιωαννα η σε οποιος αλλον χρειαστει. και φυσικα να βρει εναν γιατρο που να της εμπνεει εμπιστοσυνη που ειναι παρα πολυ σημαντικο. Πληροφορειες μπορει να βρει απο εδω αν χρειαστει γιατι λιγο πολυ ολοι εχουν κανει το ψαξιμο τους. αυτο που χρειαζεται να καταλαβει και να βαλει στο μυαλο της ειναι οτι εξαρταται παααρα πολυ απο τον εαυτο της σε συννεργασια με τον γιατρο και να κλεινει τα αυτια της σε τετοιους κομπογιαννητες...
 #8650  από LL--MM
 Τρί Σεπ 15, 2009 6:18 pm
Με συγχωρείς, Πέτρο, ξέχασα να διευκρινίσω "για τους ψυχολόγους...". Εγώ κάποιους που είδα σε νοσοκομειακό περιβάλλον, βέβαια, μάλλον ψυχοβγάλτες ήταν... Και πήγαινε και στη "Γενική Συζήτηση" εδώ, να βάλεις στο ψαχτηρι τη λέξη "ψυχοκοινωνικά" και τα λέμε μετα... :(

Να είσαι καλά :D
 #8673  από petros
 Τετ Σεπ 16, 2009 9:42 am
Μάλιστα. Σωστή η διευκρίνηση οπότε συμφωνώ οτι εξαρτάται από το που θα πέσεις όπως ισχύει σε όλους τους τομείς. Τώρα όσον αφορά το ερωτηματολόγιο δεν μπορώ να μπώ στην λογική αυτού που το συνέταξε ('ισως γιατί δεν έχει) αλλά μόνο και μόνο κρίνοντας από τις αντιδράσεις όλων που το διάβασαν καταλαβαίνω οτί δεν είναι και πολύ πετυχημένο. :lol: :lol:
 #8675  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 11:26 am
παιδιά όπως όλοι έτσι και οι ψυχολόγοι ή οι ψυχίατροι είναι να τους πετύχεις..

Απλά ρωτάς, ακούς και όταν βρεις αυτόν που πραγματικά λες ότι αξίζει τότε bingo!!
:D :D

είναι μεγάλη ιστορία και ΑΥΤΟΙ!!
και βέβαια δεν μιλάω για τους ψυχολόγους του τύπου έγώ θα σας σώσω ή πάρτε ερωτηματολόγια!!!

συνήθως οι ψυχίατροι έχουν κάνει καλύτερες σπουδές ...γιατί αν σκεφθώ πως παίρνουν τα πτυχία οι τετραετοίς ψυχολόγοι απο το πανεπιστήμιο τότε ....κλάφτα χαράλαμπε....
 #8677  από LL--MM
 Τετ Σεπ 16, 2009 11:29 am
Hταν, βασικά, απολύτως αντιδεοντολογικό, και ήταν πολλά που δε μας έλεγε, ξεπετώντας το θέμα με κάτι μ.... "ας μήν τα πιάσουμε εδώ αυτά". Αλλά όσο δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, τόσο θα είναι εμφανές ότι είμαστε όντως πειραματόζωα και τίποτε άλλο, δυστυχώς... :evil: Κάτι τέτοιοι δεν πρόκειται ν' αλλάξουν, στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον... Αλλά όταν και οι ψυχίατροι είναι ίδιοι και χειροτεροι, δε μπορείς να ζητας περισσότερα από μια τριετή φοίτηση :x , η Λιτσα έχει δίκαιο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Σεπ 16, 2009 12:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #8678  από petros
 Τετ Σεπ 16, 2009 12:03 pm
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Τρί Οκτ 19, 2010 10:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #8679  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 12:16 pm
συγνώμη πέτρο!
αλλά από ότι πολυ ταπεινά γνωρίζω οι ψυχολόγοι μόνο ώς ακροατές και συμβουλευτές μπορούν να λειουργήσουν! με ποια ιδιότητα και σπουδές θα συνταγογραφήσουν?????????? :?:

οι ψυχίατροι αν δεν είναι πορωμένοι με τα φάρμακα, και μιλάμε για τους πολύ σωστούς, που έχουν υποβληθεί και οι ίδιοι σε ψυχοθεραπεία :!: ;)
γνωρίζουν πότε το σύμπτωμα είναι σωματικό και πότε ψυχολογικό και ανάλογα με τον κάθε ένα που θέλει να γίνει καλύτερος άνθρωπος, ακολουθούν και την ανάλογη αγωγή είτε αυτή ειναι φαρμακευτική είτε ψυχολογική στήριξη...
Αλλά πάντα γνωρίζουν το ανθρωπινο σωμα και τις λειτουργίες του και πως αλληλεπιδράνε στον ανθρώπινο οργανισμό!

και βεβαίως τα φάρμακα από μόνα τους μπορεί να λειτουργήσουν μπορεί και όχι ....
:P :P
 #8680  από LL--MM
 Τετ Σεπ 16, 2009 12:50 pm
Nα κάνω μια χαζή ερρώτηση; Γιατί είμαστε εμείς που πρέπει να αναλυόμαστε σε συγγνώμες, όταν οι ερρωτήσεις του τύπου "γιατί ΔΕ θές ν' αυτοκτονήσεις; Δε σκέφτηκες ότι τέλειωσε η ζωή σου;" (η ψυχίατρος τη νύχτα της διάγνωσης) :cry: ή "γιατί αισθάνεσαι ενοχές;" (όχι μόνο αυτή που ήρθε εδώ...) :oops: θέτονται τόσο από τους ψυχίατρους όσο και από τους ψυχολόγους; είτε φάρμακα δίνουν, ή συμβουλές, με ένα και το αυτό αποτέλεσμα: τα ύφη τους... Να μή λέμε ονόματα, αλλά είτε έρχονται εδώ μέσα, είτε σε νοσοκομεία, πολλοί είναι δαύτοι που βαράνε μ... ή μάλλον, ισχύ... Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, και μετά ο Γιώργος Π. λέει ότι είμαι μέντιουμ... Βέβαια, είδα, είδα, αλλά... το παρελθόν :o .

Κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, προσωπικά δε θέλησα ν' αυτοκτονήσω γιατί θεώρησα ότι δεν είχα κανένα βάσιμο λόγο να γίνω και ...αυτόχειρ, και ιδίως είχα υποχρεώσεις στους γύρω μου. Ενοχές αισθανόμουν μόνο όταν, πριν τη διάγνωση, δεν κατάφερνα να κάνω συτά που έπρεπε... Τώρα ξέρω ότι γι' αυτά που δεν καταφέρνω, φταίει η σκπ...- :(

Το πως θα περιοριστεί η επίδραση της σκπ, δεν είναι πλέον δικιά μου δουλειά, ότι μπορούσα έκανα, έ, μα! :evil:

Καλη σας μέρα,
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Σεπ 16, 2009 3:49 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.