• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #7996  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 5:48 pm
Η δική μου η γνώμη είναι ότι κακώς δίνουμε (ιδίως εμείς) σ' αυτόν τον όρο αυτή την έννοια: Την έννοια του αποκλεισμού, δηλαδή. Τα υπόλοιπα τα λέει ο ...Νομοθέτης, τρομαρα του, και ιδίως, δική μας :P :evil: :D
 #7997  από Maria77
 Τετ Αύγ 19, 2009 5:50 pm
Έλενα , τί έγινε έρχεσαι στην Κύπρο?? Γι' αυτό θα λείψεις 2-3 ημέρες?? Στην πισίνα? :lol: :lol: Που πας καλέ??
1)Όταν αναφερόμαστε στον όρο ''ανάπηρη" δεν εννοούμε αποκλειστικά το άτομο που δεν μπορεί να κινηθεί και 2) Η LL—MM λέει τα πράγματα με το ονομά τους, πως δηλαδή μπορεί να μας βλέπουν κάποιοι άλλοι που το παίζουν και δήθεν... Και φυσικά αυτοί κάνουν μεγάλο λάθος αλλά δεν παύουν να υπάρχουν αναμεσά μας :( :( Δεν λέμε τώρα πως είμαστε ανάπηροι και πως νοιώθουμε συνεχώς έτσι, γι'αυτό και αποκλείουμε τους άλλους απο τις ζωές μας! Και εννοείτε πως στον ''τυπάκο'' αυτόν πρέπει να κόψω τον αέρα και πολύ απλά όταν θα με ξαναπάρει τηλέφωνο να του το κλείσω στην μούρη γιατί δεν είμαι γραφείο επίλυσης προβλημάτων :shock: :shock:

Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας όσο αφορά το θέμα "αναπηρία", όταν αντιμετώπιζα λίγο καιρό πριν αυτό το πρόβλημα με την ορασή μου και δεν μπορούσα να δουλέψω στον υπολογιστή όπως όλοι οι άλλοι στην δουλειά μου, ένοιωθα ακριβώς αυτό, το ότι δηλαδή και εγώ έχω κάποιο πρόβλημα αναπηρίας! Δηλαδή τί σημαίνει ανάπηρος? Είναι μόνο αυτός που δεν μπορεί να περπατήσει?? Όχι, και το δικό μου πρόβλημα αναπηρίας ήταν! :cry: Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήνουμε τον καθένα να μας κάνει ότι θέλει και θα καταθέσουμε τα όπλα! Εμείς αξίζουμε πολύ περισσότερα απο τον καθένα και απο τον κάθε "τυπάκο'' γιατί ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να εκτιμάμε το κάθετί σε αυτήν την ζωή!!! Και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του...

Αυτά προς το παρόν, τα λέμε μετά :D :D
 #7999  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 6:02 pm
Να θυμίσω απλά (άν και δεν είμαστε στο φάκελο "κοινωνικές υπηρεσίες") ότι οι τυφλοί παίρνουν 100% αναπηρία, και οι κινητικά ανάπηροι ποτέ πάνω από 90%, 80% για τους επαγγελματικά ενεργούς :P
 #8000  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 6:15 pm
Δεν με ενδιαφέρουν οι νόμοι και τα πσοστά αναπηρίας....

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τα όνειρα κάποιων ανθρώπων,
πχ.σαν τον Αλέξανδρο να δει την κόρη του να μεγαλώνει,ή την θεώνη να φέρει στον κόσμο το παιδί της,ή τον Μάνο να παντρευτεί και να κάνει την δική του οικογένεια,ή την vivi_gia να ερωτευτεί και να είναι ετυχισμένη ή την sia να θέλει να ξαναφτιάξει την ζωή της....
σαρκαστικός και κυνικός να είναι κάποιος ...μέχρι ένα όριο!!!

σε ξαναρωτάω μας θεωρείς ανάπηρους ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
 #8001  από Maria77
 Τετ Αύγ 19, 2009 6:22 pm
Βρε Έλενά μου, μην θυμώνεις τόσο... (Συγνώμη που πετάγομαι στην μέση της ερώτησής σου) αλλά τί σημαίνει ανάπηρος??
Και εγώ σου λέω "ανάπηρη" ένοιωθα το διάστημα που έβλεπα πως οι άλλοι μπορούσαν να κάτσουν με τις ώρες στον υπολογιστή, να δουλέουν, να μην πονάνε τα μάτια τους και να μην έχει θολώσει η όρασή τους όπως εμένα...Ένοιωθα δηλαδή πως δεν μπορούσα να κάνω κάτι που οι άλλοι με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν και αυτό με στεναχωρούσε αφάνταστα!!!
 #8003  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 6:39 pm
Το ποιός έχει δικάιωμα να κάνει τί, μήν το ψάχνεις, από πλευρας ηθικής, [δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο] διότι στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ των δικαιωμάτων είναι που χαλάει η σούπα: το ότι έχουν όλοι που ανέφερες αυτό το δικαίωμα είναι δεδομένο. (προσωπική ζωή, και εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα θελήσουμε ποτέ να τους το αρνηθούμε. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχουμε καν αυτό το δικαίωμα. Αντίθετα, χαιρόμαστε μαζί τους. Και να τους το αρνούμασταν εμείς, θα έπρεπε να μας γράψουν ή μάλλον να μας στείλουν στο Δαφνί :!: ). Άλλο τόσο δικαίωμα είχε η Μαρία... Δικαίωμα-ξεδικαίωμα, το έτερο ήμισυ είναι αυτό που είναι, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα ούτε γι αυτό, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Από μια άποψη βέβαια, παλι καλά, τουλάχιστον τον είδε για ότι είναι αρκετά νωρίς... Τώρα η κοπέλα στο "ΣΚΠ και εργασία" κι αυτή άνθρωπος δεν είναι; Τα δικαστήρια δε δίνουν παρά ελάχιστες αποζημειώσεις.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Λυπάμαι... Και την υπόθεση του Ναύπλιου σας την αράδιασα (περίπου) ολοκληρη... ότι και να προσπάθησαν να κάνουν οι δικαστές για να βοηθήσουν την ομοπαθή μας, αλλά ο νόμος είχε αλλάξει και δε μπορούσαν πιά Αντε να ζητήσεις ρέστα στο Μιχάλη το Σταθόπουλο, τον "αρχιτέκτονα" του νομοσχεδίου αυτού και στην τότε Βουλή... Κάποια συνάδελφός μου (στη σύνταξη) διαφωνει να βοηθήσει σε μια προσπάθεια συνδικαλιστικής αρωγής για οτυς ΑΜΕΑ συναδέλφους. Είναι νοοτροπίες που τις πολεμάμε μέρα τη μέρα, και κάστρα χρειαζόμαστε πολλά... Με το να αγνοείς τις επιθέσεις, δεν σταματάς τις επιπτώσεις τους...

ΜΗ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΔΕΣΕΙ" Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακόμα και εγώ, που την έννοια της αναπηρίας ΔΕΝ τη θεωρώ συνώνυμη του αποκλεισμού αλλά δικαίωμα, διότι αυτού του είδους οι δυσκολίες (φυσική αναπηρία) πρέπει να σταματήσουν να θεωρούνται απαξιωτικές. ΠΡΕΠΕΙ, αλλά δε θα γίνει ποτέ κατι τέτοιο, και το ξέρουμε όλοι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Φεβ 21, 2010 7:29 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #8005  από litsa
 Τετ Αύγ 19, 2009 11:18 pm
λοιπόν να πω και εγώ κάτι?? το έχω ξαναπεί:
Υπάρχουν ανάπηροι υγιείς και υγιείς ανάπηροι..
που σημαίνει ότι εκτός από τις δυσκολίες στο να κάνουμε ότι κάναμε, είναι και η αναπηρία που μας προκαλεί η αβεβαιότητα της ασθένειας και του τι μας ξημερώνει... που συνεπάγεται και ψυχικό πρόβλημα- μην φανταστείτε τραγικά πράγματα αλλά ικανά να μας αποσπάσουν από την πραγματικότητα!

τώρα εξαρτάται από το ποσοστό της πραγματικής αναπηρίας και της αλλαγής που κάναμε στη ζωή μας..
Ναι υπο αυτό το ερώτημα έχουμε μία αναπηρία, όσο όμως το πνεύμα είναι ελεύθερο και υγιή τότε θα έχουμε όνειρα και θα ζούμε πραγματικά τη ζωη μας!
και θα είμαστε πολύ καλύτερα από αυτη την συγγενή που της μελανιες από την ένεση τις περνούσε ειρωνικά για πέσιμο, και που πρόσφατα τον άνθρωπο που ήταν στη θάλασσα και φώναζε βοήθεια νόμιζε ότι τους χαιρετούσε!!!! και φύγανε!

Τώρα άν ο νόμος μας θέλει ανάπηρους για να έχουμε τις διευκολύνσεις που δικαιούμαστε ... τόσα ξέρουν οι νομοθέτες τόσα λενε!! πως θα νιώσουν υπεροχή και πως θα ''βοηθήσουν'' αναξιοπαθούντες ψηφοφόρους??
γιατία αλλιώς ξεκίνησαν και αλλού έφτασαν και αυτοί οι καημένοι...
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Αντί να υπαρχουν καταρτισμένοι γιατροί με ανάλογη υποστήριξη κτλ για την αντιμετώπιση των καταστάσεων και να μαθαίνουν πως θα λένε στον ασθενή το πρόβλημα του -
γινεται στο εξωτερικό και εδώ όσοι το διδαχθήκανε και το κατανοήσανε θεωρούνται και είναι αυθεντίες!! -
μόλις γίνεται η διαγνωση τους ρωτάς τι έχω και ψάχνουν το χάπι της ευτυχίας .......
Ενώ θα έπρεπε να σου διδάξουν το νεο τρόπο ζωής με το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό!
ή τουλάχιστον να είναι σε επαφή μαζί μας για τυχόν πρόβλημα..
Οσο καταρτισμένοι και καλη θέληση να έχουν οι νευρολόγοι μας - και το αναγνωρίζω σε ελαχίστους- δεν τους βοηθάει το σύστημα!!!!!!!
πολλά είπα!!!!!!!!!!!!
 #8006  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 11:20 pm
Δυστυχώς, όμως, αληθινά... :x
 #8007  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 11:26 pm
τέτοιου είδους φιλοσοφίες μπορώ να αραδιάσω και εγώ ,από το αγαπημένο μου βιβλίο ΒΙΟΗΘΙΚΗ
απλά θα πω ένα τελευταίο...όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ανάπηρους ,όπως πολύ συχνά συνηθίζεις να αναφέρεις,ας λουφάξουν στην αναπηρία τους....και ας παίξουν το ρόλο του θύματος
όσο πιο σωστά μπορούν...

άσε όμως τους άλλους να ζήσουν την ζωή τους και τα όνειρά τους,και μην τους τα κόβεις,γιατί αυτό κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις , θεωρώντας τους ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ....
και επίσης να ξέρεις ότι οι μεγάλοι φιλόσοφοι δεν είναι στα βιβλία...οι μεγάλοι φιλόσοφοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βουτάνε την ζωή από τα μαλλιά και παλεύουν καθημερινά για τους εαυτούς τους και για τις οικογένειές τους ...
 #8008  από litsa
 Τετ Αύγ 19, 2009 11:36 pm
Σε ποιον απευθύνεσαι??
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Τρί Αύγ 25, 2009 1:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 2901