• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #78811  από billios
 Παρ Οκτ 05, 2012 11:43 pm
Μου εδωσε την εντυπωση πως σταθμιζει σωστα τα γεγονοτα,η εφαρμογη αυτη σαφως ειναι πρωτοπορα σε σχεση με τα μπαλονακια και τα στεντς,θα ειναι φανταζομαι μια ριζικη λυση διχως δευτερη και τριτη αγγειοπλαστικη.Μενει να δουμε και ελπιζω να καταφερει να ξεπερασει τις δυσκολιες που τον προβληματιζουν συντομα.
Φαινεται πως ειναι μια λογικη προσεγγιση η αντικασταση των προβληματικων φλεβων.
 #78821  από Γιάννης
 Σάβ Οκτ 06, 2012 10:21 am
Swt είσαι ένα μέλος που πάντα προσπαθεί να ενημερώσει αποτελεσματικά και με κόπο χωρίς υστεροβουλίες και φανφάρες, προσωπικά σ' ευχαριστώ πολύ.
 #78853  από petros
 Σάβ Οκτ 06, 2012 3:14 pm
Γιάννης έγραψε:Swt είσαι ένα μέλος που πάντα προσπαθεί να ενημερώσει αποτελεσματικά και με κόπο χωρίς υστεροβουλίες και φανφάρες, προσωπικά σ' ευχαριστώ πολύ.
:text-+1:
 #78858  από βικυ
 Σάβ Οκτ 06, 2012 5:21 pm
petros έγραψε:
Γιάννης έγραψε:Swt είσαι ένα μέλος που πάντα προσπαθεί να ενημερώσει αποτελεσματικά και με κόπο χωρίς υστεροβουλίες και φανφάρες, προσωπικά σ' ευχαριστώ πολύ.
 #78868  από soulla
 Σάβ Οκτ 06, 2012 7:21 pm
Η ΚΥΠΡΟς ΔΙΝΕΙ 12 ΠΑΝΤΑ....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ :greetings-waveyellow:
 #78963  από swt
 Δευ Οκτ 08, 2012 9:26 am
Σας ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σας λόγια, αλλά ας αλλάξουμε σελίδα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αιτία της ΠΣ παραμένει άγνωστη (η ΧΕΝΦΑ όπως και η αυτοανοσία είναι απλώς θεωρίες που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί). Πρόκειται πιθανότατα για πολυπαραγοντική νόσο, επομένως κάτι που βοηθάει κάποιον δεν είναι απαραίτητο ότι τους βοηθά όλους, όπως και κάτι που δεν βοηθά κάποιον δεν αποκλείεται να βοηθά κάποιον άλλο. Έχοντας αυτά κατά νου, δεν μπορείς να είσαι απόλυτος.

Μια μελέτη που έπεσε στη αντίληψή μου και βλέπει την ΠΣ από μια συστημική σκοπιά είναι η ακόλουθη. Προσπαθεί να συνδυάσει τις διάφορες θεωρίες και να ανακαλύψει τα αίτια της νόσου. Νομίζω έχει αρκετό ενδιαφέρον:

Investigating the root causes of multiple sclerosis using systems analysis and dynamics, developing an integrated treatment strategy

Thomas Ragnar Wood (1), Ulrik Sverdrup (2), Kristín Vala Ragnarsdóttir (3), Harald U. Sverdrup (4)
(1) Guy's Hospital and St Thomas' Hospital, Great Maze Pond, London SE1 9RT, Great Britain
(2) Physics Engineering, LTH, Lund University, SE-221 00 Lund, Sweden,
(3) Earth Sciences, University of Iceland, 101 ISReykjavik, Iceland,
(4) Chemical Engineering, Lund University, Box 124, SE-221 00 Lund, Sweden
 #78965  από Vasoula
 Δευ Οκτ 08, 2012 9:55 am
Το διαβαζα χθες στο thisisms και μπορω να πω οτι ειναι η πιο απλη και καλη προσεγγιση που εχω δει σχετικα με την σκληρυνση σαν διαφορετικες παθησεις κατω απο την ιδια ομπρελα, συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες οτι - πρεπει - να ειναι πολυπαραγοντικη νοσος απλα δεν ειδα (η μηπως δεν προσεξα γιατι δεν το διαβασα λεπτομερως;) να αναφερεται σε καποια γονιδια τα οποια ειναι συνυπευθυνα καποιοι να αναπτυσουν τη νοσο ενω αλλοι οχι οντας βρισκομενοι στις ιδιες σχετικα συνθηκες!
Επισης ειναι ενδιαφερουσα η αναφορα του στην peroxynitrite (και στη σχεση της με το χαμηλο ουρικο οξυ στη ΣΚΠ) στο νιτρικο οξυ αλλα και στη σημασια των συμπληρωματων για τα οποια καναμε μεγαλη συζητηση αν και γιατι πρεπει να παιρνονται με πολλους να το αμφισβητουν.

ΥΣ: να μην γραψω κι εγω μπραβο γιατι ειναι κοινοτοπο αλλα αξιζουν πραγματi τετοια αρθρα αφου ειναι οπως λενε οι αγγλοι "eye openers"
 #78970  από swt
 Δευ Οκτ 08, 2012 1:45 pm
Vasoula έγραψε:[[...] απλα δεν ειδα (η μηπως δεν προσεξα γιατι δεν το διαβασα λεπτομερως;) να αναφερεται σε καποια γονιδια τα οποια ειναι συνυπευθυνα καποιοι να αναπτυσουν τη νοσο ενω αλλοι οχι οντας βρισκομενοι στις ιδιες σχετικα συνθηκες!
[...]
Κάνει μόνο μια μάλλον έμμεση αναφορά στα γονίδια, όταν λέει ότι η διάρρηξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού οδηγεί σε ΠΣ τα επιρρεπή άτομα (susceptible individuals).
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82