Παιδιά εγώ δε μεγάλωσα πριν το 1985,αλλά είμαι γεννημένη μόλις το 1986,οπως γράφω και στο προφίλ μου. Όταν ήμουν μικρότερη,στα 9 φερειπείν κατα το 1996,δεν ένιωθα οτι υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ μας όσον αφορά τη νοοτροπία,την αυθεντικότητα στις προσωπικότητες.Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα,φορούσαμε τα κολάν με τις φαρδιές μπλούζες και ακουγα τις μεγαλύτερες ξαδέρφες να κανονίζουν να βγούνε στη Ντίσκο.βλέπαμε καρτούν τα πρωινά του Σαββάτου,μέχρι και τα σήριαλ ήταν πιο απλά! κά. Στα τελευταία χρόνια του Λυκείου(πχ 2003),κάτι άρχισε να αλλάζει.Εμφανίστηκαν τα ριάλιτι,η ίδια η τηλεόραση έγινε πιο χυδαία όπως και τα τραγούδια και τα παιδιά ήδη από την πρώτη γυμνασίου είχαν κινητά! Η εγκληματικότητα αυξήθηκε και πήρε μια μορφή περισσότερο διεστραμμένη! Πλέον θεωρώ οτι ανήκω στην τελευταία 'φουρνιά' που έζησε φυσιολογικά.Πραγματικά. Τα σημερινά παιδιά βομβαρδίζονται με παραστάσεις που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους και γενικότερα χάνουν από πολύ νωρίς την παιδικότητά τους,την αθωότητά τους!Είναι μια σταλιά και είναι απίστευτα πονηρεμένα!Δεν υπάρχει πια ο ρομαντισμός της αναμονής,όλα με ένα κουμπί είναι δίπλα και απρόσωπα..Εγώ θυμάμαι που είχαμε μόνο το σταθερό και περιμέναμε να πάμε στο σχολείο να ανταλλάξουμε γραμματάκια με μυστικά!Αχ..Δε λέω,καλή η Τεχνολογία,όμως έχει γίνει κατάχρηση και μάλιστα και από τα παιδιά!αυτό είναι το τραγικό. Ειδικά,τα πιο καταδικασμένα και αξιολύπητα είναι τα παιδιά που ζούνε στα 2μεγάλα αστικά κέντρα.Τι να κάθομαι να λέω..δεν ξέρουν τι είναι γειτονιά,τι είναι ελευθερία.Ζούνε καχύποπτα,σε ένα διαμέρισμα όπου δεν ξέρουν ποιος μένει δίπλα,δεν έχουν αλάνες,δεν παίζουν μέχρι τις 12 το βράδυ,δεν έχουν φύση,μυρωδιές της κάθε εποχής!.. Εγώ πάντως πραγματικά βλέπω μια διαφορά σε παιδιά της ηλικίας μου που μεγάλωσαν στην Πρωτεύουσα από όσους μεγαλώσαμε στην επαρχία.Τα παιδιά αυτά είναι σαν ακοινώνητα,σαν κλειδωμένες προσωπικότητες,δεν είναι τόσο χαμογελαστά..Τι να πω..Γι'αυτό προέκυψαν και τα ΕΜΟ! Τι να πω.Αυτό το κάθε χρονιά και καλύτερα δεν το βλέπω.Στην Τεχνολογία,ναι.Στην ποιότητα ζωής και στις ψυχές όχι.Μακάρι σε 10χρόνια που θα γίνω και εγώ μητέρα να είναι διαφορετικά πάντως!!!..