• ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #7805  από pana
 Δευ Αύγ 10, 2009 9:46 am
ΕΧΩ σκληρυνση κατα πλακας, το εμαθα ενω υπηρετουσα στο στρατο 6 μηνες. μου δωσαν διετη αναβολη για λογους υγειας.(TO νοεμβριο του 2008) γιατι δεν δινουν αμεσως απαλλαγη
Στο δημοσιο στους καθηγητες , με προτασσουν στους πινακες λογω ασθενειας. Μου ζητανε όμως να εχω απαλλαγει απο στρατο ή να εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις.
Τι σκατα μας προτασσουν και καλα, τι σχεση εχει το χαρτι, αφου εχω παρει αναβολη για λογους υγειας(για το λογω που με προτασσουν)
Ωστοσο οσοι δεν εχουν παει στρατο εχουν δικαιωμα να καταθεσουν αιτηση, μονο που τους κατατασουν στο τελος. Και βαζουν και εμενα πρωτο απο το τελος.
Ειμαι η μοναδικη περιπτωση σε ολο το διαγωνισμό!!!
μπορω να κανω κατι;; νομικα;;
μου φαινεται παραλογο, αυτα τα δυο χρονια δεν μπορω να κανω τιποτα;
 #7806  από LL--MM
 Δευ Αύγ 10, 2009 11:08 am
Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Κανονικά η σκπ είναι ανίατη, και μέχρι τώρα κρατάμε τις γνωμοδοτήσεις του ΙΚΑ ώς κόριν οφθαλμού. Δεν ξέρεις ποτέ τι σόι πειραματόζωα θα μας καταντήσουν, αφού βγούν τα χάπια...

Πέρνα από μια επιτροπή ΙΚΑ για τη ΣΚΠ ή και από τη νομαρχία, (αλλά ρώτα πρώτα ποιά ζητάνε στο στρατό) και δείχνεις ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ στις στρατιωτικές αρχές στην επόμενη συνεδρία τους ζητώντας την άμεση απαλλαγή γι αυτό το λόγο... Λογικά θα έπρεπε να φτάσει, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, που λένε και κάποιοι γνωστοί... Οι διαδικασίες είναι κάπου μέσα στα θέματα τιτλοφορούμενα "ΕΠΙΔΟΜΑ" στις κοινωνικές υπηρεσίες ή αλλού...
 #7815  από αλεξανδρος1
 Δευ Αύγ 10, 2009 4:39 pm
Για τον στρατό ισχύει το 133 Π.Δ. του 2002 που αναφέρει την σωματική ικανότητα που σου δίνουν βάσει της ασθένειας απο την οποία πάσχεις. Συγκεκριμένα για την περίπτωση μας πρέπει να σου προκαλεί βαριά λειτουργική δυσχέρεια για να μπορέσεις να πάρεις το Ι5 κατευθείαν διαφορετικά σου δίνουν Ι3 ή Ι4 και 2ετή αναβολή και αναγκάζεσαι κάθε 2 χρόνια να τρέχεις στις επιτροπές. Εφόσον διαγνώστηκε στον στρατό πρέπει ο διευθυντής της νευρολογικής να σου έχει δώσει γνωμάτευση και ο φάκελος σου θα γράφει μέσα τον λόγο της αναβολής οπότε την επόμενη φορά μπορείς να τους πάς μία γνωμάτευση απο ένα δημόσιο νοσοκομείο που θα αναφέρει τι ακριβώς σου έχει προκαλέσει η ασθένεια και τις τελευταίες εξετάσεις που θα έχεις κάνει.
 #7828  από pana
 Τρί Αύγ 11, 2009 9:36 am
Παιδια ειχαριστω για όλα!!!
Δηλαδη η λυση είναι λέτε απο το στρατό;;
Ο γιατρος του ΝΝΑ μου είχε πει οτι δεν δίνουν απαλλαγή ακόμα και για βαριές ασθένειες, δίνουν διετη αναβολή και μετα το χαρτι της απαλλαγης.
Στο νοσοκομειο νοσηλευτηκα 10 μερες εκανα κορτιζονη. είχα ζητησει και μι ΒΕΒΑΙΩΣΗ του ΝΝΑ και αναφερει οτι πάσχω απο πολλαπλή σκληρυνση.
Μπορω τωρα που εχω παρει αναβολη για 2 ετη να παω και να ζητήσω απαλλαγη;;
Για το διορισμό δεν μπορω λετε να κανω τιποτα άλλο;; νομικά;

σας ευχαριστω για όλα!!!
 #7831  από LL--MM
 Τρί Αύγ 11, 2009 11:30 am
Ομολογώ ότι δεν πολυγνωρίζω τα στρατιωτικά: Εφ' όσον, όμως, τους πας γνωμάτευση της επιτροπής ΙΚΑ ΕΤΑΜ για ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που κανονικά (έπρεπε να) δίνεται όταν υπάρχει σπαστική παραπάρεση, παρεγγεφαλιδική αταξία ΚΑΙ αμφοτεροπλευρότητα στη συνδρομή, (κι ας μην την απαιτεί πλέον ο νόμος)
1) Θα έπρεπε να σου την έχει δώσει δώσει διευθυντής δημόσιου νοσοκομείου, και επομένως,
2) Να μπορείς να τη ζητήσεις από την επιτροπή του ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ σου δώσει ποσοστό 67% και άνω, και με τις σετικές αιτιολογήσεις.
3) Πας με ΑΥΤΗΝ τη γνωμάτευση στους στρατιωτικούς. Κατα τα λοιπά, διάβασε όσα αράδιασε ο Βασίλης για την επιτροπή τον Ιούνιο, νομίζω, και τις συμβουλές που του είχα ποστάρει :arrow: :arrow: Ερώτηση για ορολογία γνωμάτευσης.

4)Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΧΤΟΎΝ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ, για το διορισμό, (αυτό είναι που ζητάει ΚΑΙ βεβαίωση από επιτροπή νομαρχίας) άν υπάρχει ειδική διαδικασία δεν ξέρω, ρώτα το Βασίλη για πιο σίγουρα...

Καλή επιτυχία!