• πρεπει να κανω μαγνητικη?

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #77867  από MARIANNA
 Πέμ Σεπ 20, 2012 4:50 pm
καλησπερα.Δεν εχω διαγνωστει με σκληρυνση αλλα πολυ φοβαμαι οτι εχω.πριν 3 μηνες εκανα θυροειδεκτομη.εχω θυροειδιτιδα hashimoto.2 βδομαδες μετα ξεκινησαν τα μουδιασματα στα χερια και στα ποδια.σαν τσουξιμο αλλες φορες σαν καψιμο και αλλες σαν τσιμπηματα.ακομα βεβαια δεν ειχαμε ρυθμισει το χαπι για το θυροειδη .τωρα ομως ειναι ρυθμισμενο και τα συμπτωματα δεν εχουν φυγει.επισης επαθα αποκολληση υαλοειδουσ στα ματια.βλεπω δηλαδη μυγακια.πηγα στον οφθαλμιατρο και δε βρηκε κατι αλλο.καποια βραδυα δε μπορω να κοιμηθω απο τα τσιμπηματα τα οποια τωρα τα νιωθω σε ολο μου το σωμα.πηγα σε νευρολογο.με εξετασε και δε βρηκε κατι.ξερω οτι το hashimoto συνδεεται με την σκληρυνση οπως επισης και η λοιμωδης μονοπυρηνωση την οποια περασα πριν 10 περιποθ χρονια.ειμαι 28 χρονων τωρα.μπορει ο νευρολογος να το αποκλεισει μονο με μια εξεταση?ειμαι ανεργη και χωρις ασφαλεια.τι να κανω?να παω να κανω μαγνητικη ??επισης ενα βραδυ με επιασε καψιμο στο αριστερο χερι και μετα απο κεινο το βραδυ το νιωθω πιο βαρυ και σαν να ειναι πιο λειο το δερμα στην παλαμη.δεν ξερω τι να κανω.κοντευω να τρελαθω.σας ευχαριστω πολυ που με ακουσατε.
 #77870  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 20, 2012 5:06 pm
MARIANNA έγραψε:καλησπερα.Δεν εχω διαγνωστει με σκληρυνση αλλα πολυ φοβαμαι οτι εχω.πριν 3 μηνες εκανα θυροειδεκτομη.εχω θυροειδιτιδα hashimoto.2 βδομαδες μετα ξεκινησαν τα μουδιασματα στα χερια και στα ποδια.σαν τσουξιμο αλλες φορες σαν καψιμο και αλλες σαν τσιμπηματα.ακομα βεβαια δεν ειχαμε ρυθμισει το χαπι για το θυροειδη .τωρα ομως ειναι ρυθμισμενο και τα συμπτωματα δεν εχουν φυγει.επισης επαθα αποκολληση υαλοειδουσ στα ματια.βλεπω δηλαδη μυγακια.πηγα στον οφθαλμιατρο και δε βρηκε κατι αλλο.καποια βραδυα δε μπορω να κοιμηθω απο τα τσιμπηματα τα οποια τωρα τα νιωθω σε ολο μου το σωμα.πηγα σε νευρολογο.με εξετασε και δε βρηκε κατι.ξερω οτι το hashimoto συνδεεται με την σκληρυνση οπως επισης και η λοιμωδης μονοπυρηνωση την οποια περασα πριν 10 περιποθ χρονια.ειμαι 28 χρονων τωρα.μπορει ο νευρολογος να το αποκλεισει μονο με μια εξεταση?ειμαι ανεργη και χωρις ασφαλεια.τι να κανω?να παω να κανω μαγνητικη ??επισης ενα βραδυ με επιασε καψιμο στο αριστερο χερι και μετα απο κεινο το βραδυ το νιωθω πιο βαρυ και σαν να ειναι πιο λειο το δερμα στην παλαμη.δεν ξερω τι να κανω.κοντευω να τρελαθω.σας ευχαριστω πολυ που με ακουσατε.
Καλησπερα Μαριαννα !!!!! Πρωτα-πρωτα , εμεις εδω δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωση , ουτε να σου πουμε τι θα κανεις !!!!!!!!! Μακαρι να μπορουσαμε !!!!! Αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι !!!! Κανε ο,τι σου πει ο γιατρος σου ! Επισης, ποιος σου ειπε οτι η hashimoto , συνδεεται, ντε και καλα με τη σκπ ??? Το ιδιο και η μονοπυρηνωση !!!!! Δεν ειναι απολυτα , ολα αυτα !!!!!!! Λοιπον, ηρεμησε, περιμενε να συνελθεις απο την επεμβαση, παρε τα φαρμακα του θυρεοειδους και, αν τα συμτωματα σου, συνεχιστουν.....συμβουλεψου ενα παθολογο της εμπιστοσυνης σου.........!!!!!! Σου ευχομαι ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ.....!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #77873  από MARIANNA
 Πέμ Σεπ 20, 2012 5:20 pm
ευχαριστω πολυ.οσον αφορα τη σχεση hashimoto και σκληρυνσης ,διαβασα οτι εχουν την ιδια ριζα καθ οτι το hashimoto ειναι αυτοανοσο και οσον αφοαρα στη μονοπυρηνωση διαβασα οτι ατομα τα οποια εχουν περασει μονοπυρηνωση εχουν διπλασιες πιθανοτητες να παθουν σκληρυνση.εχω παει σε ολουσ τουσ γιατρους και κοντευουν να με τρελανουν.ο ενας λεει ειναι απο το hashimoto ο αλλος λεει οτι αποκλειεται αλλα δεν εχει να μου πει και απο τι μπορει να ειναι.προσπαθω να ηρεμησω γιατι η ψυχολογια επηρεαζει τα παντα αλλα δε μπορω.δεν εχω ορεξη για τιποτα,ουτε αντοχες.
 #77878  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 20, 2012 5:36 pm
MARIANNA έγραψε:ευχαριστω πολυ.οσον αφορα τη σχεση hashimoto και σκληρυνσης ,διαβασα οτι εχουν την ιδια ριζα καθ οτι το hashimoto ειναι αυτοανοσο και οσον αφοαρα στη μονοπυρηνωση διαβασα οτι ατομα τα οποια εχουν περασει μονοπυρηνωση εχουν διπλασιες πιθανοτητες να παθουν σκληρυνση.εχω παει σε ολουσ τουσ γιατρους και κοντευουν να με τρελανουν.ο ενας λεει ειναι απο το hashimoto ο αλλος λεει οτι αποκλειεται αλλα δεν εχει να μου πει και απο τι μπορει να ειναι.προσπαθω να ηρεμησω γιατι η ψυχολογια επηρεαζει τα παντα αλλα δε μπορω.δεν εχω ορεξη για τιποτα,ουτε αντοχες.
COOL MARIANNA !!!!!!! COOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL.........!!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #77891  από Ιωάννα
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:03 pm
MARIANNA έγραψε:καλησπερα.Δεν εχω διαγνωστει με σκληρυνση αλλα πολυ φοβαμαι οτι εχω.πριν 3 μηνες εκανα θυροειδεκτομη.εχω θυροειδιτιδα hashimoto.2 βδομαδες μετα ξεκινησαν τα μουδιασματα στα χερια και στα ποδια.σαν τσουξιμο αλλες φορες σαν καψιμο και αλλες σαν τσιμπηματα.ακομα βεβαια δεν ειχαμε ρυθμισει το χαπι για το θυροειδη .τωρα ομως ειναι ρυθμισμενο και τα συμπτωματα δεν εχουν φυγει.επισης επαθα αποκολληση υαλοειδουσ στα ματια.βλεπω δηλαδη μυγακια.πηγα στον οφθαλμιατρο και δε βρηκε κατι αλλο.καποια βραδυα δε μπορω να κοιμηθω απο τα τσιμπηματα τα οποια τωρα τα νιωθω σε ολο μου το σωμα.πηγα σε νευρολογο.με εξετασε και δε βρηκε κατι.ξερω οτι το hashimoto συνδεεται με την σκληρυνση οπως επισης και η λοιμωδης μονοπυρηνωση την οποια περασα πριν 10 περιποθ χρονια.ειμαι 28 χρονων τωρα.μπορει ο νευρολογος να το αποκλεισει μονο με μια εξεταση?ειμαι ανεργη και χωρις ασφαλεια.τι να κανω?να παω να κανω μαγνητικη ??επισης ενα βραδυ με επιασε καψιμο στο αριστερο χερι και μετα απο κεινο το βραδυ το νιωθω πιο βαρυ και σαν να ειναι πιο λειο το δερμα στην παλαμη.δεν ξερω τι να κανω.κοντευω να τρελαθω.σας ευχαριστω πολυ που με ακουσατε.
Μαριάννα μου σου έλεγξαν τα επίπεδα ασβεστίου ;Μετά τις θυρ/μες παρατηρείται συχνά διαταραχή ...όπως την περιγράφεις ...απο έλλειψη ασβεστιου.Αν πειράχτηκε κάποιος παραθυρεοειδής αδενας διόλου απίθανο να έπεσε το ασβέστό σου κ ν απορυθμίστηκες.Πες στον ενδοκρινολόγο γι αυτά τα συμπτώματα να δεις τι θα σου πει.Η εξέταση Ca στοιχίζει γύρω στα 5 ευρώ .Όπου πας (αν χρειαστει) θα ζητήσεις η αιμοληψία να γίνει χωρίς περίδεση!!!
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εύχομαι τα καλύτερα!!!
 #77892  από kate2002
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:07 pm
MARIANNA έγραψε:ευχαριστω πολυ.οσον αφορα τη σχεση hashimoto και σκληρυνσης ,διαβασα οτι εχουν την ιδια ριζα καθ οτι το hashimoto ειναι αυτοανοσο και οσον αφοαρα στη μονοπυρηνωση διαβασα οτι ατομα τα οποια εχουν περασει μονοπυρηνωση εχουν διπλασιες πιθανοτητες να παθουν σκληρυνση.εχω παει σε ολουσ τουσ γιατρους και κοντευουν να με τρελανουν.ο ενας λεει ειναι απο το hashimoto ο αλλος λεει οτι αποκλειεται αλλα δεν εχει να μου πει και απο τι μπορει να ειναι.προσπαθω να ηρεμησω γιατι η ψυχολογια επηρεαζει τα παντα αλλα δε μπορω.δεν εχω ορεξη για τιποτα,ουτε αντοχες.
αυτοάνοσο καλη μου είναι μια "σπουδαία" ιατρική ορολογία που περιγράφει πάσα νοσο και πάσα μ@λ@κία για την οποία δεν ήταν δυνατό ή επιθυμητο ως σημερα να δωθει μια λογική εξήγηση. Με αυτη την έννοια, κινδυνευουμε να ασθενησουμε απο όοολα όσα η "έγκριτη ιατρική κοινότητα" δεν ειναι μπορετό να εξηγησει, γιατί εχουν ολα την ιδια ρίζα: το άγνωστο...
αν ψαξεις λιγο καλυτερα, θα δεις οτι εχουν δωθει απαντησεις... μη περιμενεις κανενας "έγκριτος νευρολόγος" ομως να σου τις πει.
για τα μετα της επέμβασής σου, κοιτα οτι σου ειπε IKTIST22.
 #77945  από Κώστας
 Παρ Σεπ 21, 2012 10:47 am
MARIANNA έγραψε:εχω παει σε ολουσ τουσ γιατρους και κοντευουν να με τρελανουν.ο ενας λεει ειναι απο το hashimoto ο αλλος λεει οτι αποκλειεται αλλα δεν εχει να μου πει και απο τι μπορει να ειναι.

Χθες ένας φυσιοθεραπευτής που επισκέφθηκα και με τον οποίο συνομίλησα αρκετή ώρα, λέγοντας του μεταξύ άλλων και για τους γιατρούς, με τους οποίους όταν πας ν΄ ανοίξεις θέμα συζήτησης με κάπως πιο εξειδικευμένο ιατρικό αντικείμενο σε κόβουν λέγοντάς σου απλά πως «μπαίνεις σε ξένα χωράφια», μου είπε μια κατά την άποψή μου, σοφή κουβέντα.

Όσοι το κάνουν, το κάνουν μάλλον από αμηχανία για να καλύψουν την πιθανή άγνοιά τους!

Θα μου πεις δεν τόχες φανταστεί; Καμιά φορά χρειάζεται και η μασημένη τροφή προκειμένου να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα. Eίναι προφανέστατο πως έχοντας ένα επιστημονικό τίτλο στις περγαμηνές σου, δε σημαίνει ότι είσαι και απόλυτος ή έστω σφαιρικός γνώστης του αντικειμένου σου!....

Υσ. Kate :bow-yellow: ειδικά μ΄ αυτό το "επιθυμητό"!!!!!!!!!!!!
 #77968  από MARIANNA
 Παρ Σεπ 21, 2012 3:09 pm
σας ευχαριστω πολυ ολους.εξετασεις για ασβεστι εχω κανει 3 φορες και ηταν μια χαρα.χτες πηγα σε εναν αλλον ενδοκρινολογο ο οποιος μου ειπε οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα δεδομενου του οτι εχω μεινει με υποθυροειδισμο για 3 μηνες και οτι ακομα και τωρα που ειμαι σε φυσιολογικα επιπεδα δε σημαινει οτι θα γινω αμεσως καλα.θα παρει χρονο.ο υποθυροειδισμος δημιουργει λεει τετοια συμπτωματα και μπορει να εχει πειραχτει και καποιο νευρο στον αυχενα λογω της εγχειρισης.ημουν 4 ωρες με τον αυχενα πισω και εχω και ευθειασμο.μου ειπε οτι αυτα που εχω δεν ειναι σε καμια περιπτωση συμπτωματα σκληρυνσης.βεβαια εγω μ αυτα που εχω διαβασει απο εσας αλλα βλεπω.τελοσπαντων.προσπαθω να ηρεμησω και να το δω λογικα .οτι ειναι να γινει θα γινει.εχει και ο ενδοκρινολοσ την ιδια αποψη για τα αυτοανοσα.μου ειπε οτι φτανει πια αυτο το πρεγμα με τα αυτοανοσα.οτι δεν ξερουμε τι ειναι το ονομαζουμε αυτοανοσο και τρεχει ο αλλος να βρει τι ειναι αυτο το αυτοανοσο
 #77975  από Π.Μ79
 Παρ Σεπ 21, 2012 4:35 pm
Μαριάννα, μόνο με μαγνητική μπορείς να ξέρεις καλύτερα τι ''τρέχει'' εκεί μέσα.

Πιθανή απορρύθμιση του θυρεοειδούς και βεβαίως των ορμονών, δημιουργούν πολλά συμπτώματα τα οποία μπορεί να ομοιάζουν με πολλές ασθένειες.

Πάντως γενικώς να ξέρεις, μουδιάσματα, δυσαισθησίες κλπ, είναι κοινά σε πολλές παθολογικές καταστάσεις. Δε σημαίνει ντε και καλά ότι είναι σκπ.
Θα σου πρότεινα να μη τρελαίνεσαι διαβάζοντας στο ίντερνετ και να βρεις ένα καλό γιατρό, ο οποίος θα κάτσει να σου εξηγήσει με επιστημονικά επιχειρήματα τι μπορεί να συμβαίνει.

ΥΓ 1: Όταν αποδειχτεί ότι η σκπ είναι αυτοάνοση, όπως και πολλές άλλες ασθένειες, τότε η μύτη μου θα είναι έτοιμη για τρύπημα.

ΥΓ 2: Προσωπικά έχω σκπ χωρίς Hashimoto και χωρίς να έχω περάσει μονοπυρήνωση.

Άλλο θεωρία και εντελώς άλλο η πράξη ;)
 #77977  από Κώστας
 Παρ Σεπ 21, 2012 5:16 pm
Π.Μ79 έγραψε:Θα σου πρότεινα να ..........βρεις ένα καλό γιατρό, ο οποίος θα κάτσει να σου εξηγήσει με επιστημονικά επιχειρήματα τι μπορεί να συμβαίνει.
ΠΜ, μη ξεχάσεις τη δήλωσή σου.
Αν βρει ένα καλό γιατρό, θα πρέπει να γίνεις μαζί του φιλαράκι!