Δεν το ειδα,τα σημειωσαμε πανω απο τα στοιχεια του συζυγου.
Όχι Άννα δεν έχει στο χαρτί συγκεκριμένο πεδίο.
Απλά σημειώνεις εκτός από τα προεπιλεγμένα και ό,τι άλλο ζητάς.
Σκλήρυνση κατά πλάκας
ΑΝΝΑ59 έγραψε:ΩΧΧΧΧΧΧ........!!!!!!! Νομιζα οτι , το '' ΑμεΑ''....δηλαδη το ποσοστο αναπηριας , καλυπτει ολες τις περιπτωσεις....πχ. πασο για μμμ , απαλλαγη απο χαρατσια κλπ .........Να μια καλή ερώτηση!
Κώστας έγραψε:Και σε τελική ανάλυση το ποσοστό αναπηρίας που θα μας δώσουν αποφασίζεται ανάλογα με το αίτημα που υποβάλουμε ή τη πραγματική εικόνα της υγείας μας;!!!!!!Η λογική λέει όχι, πρακτικά αυτό γίνεται.
Π.Μ79 έγραψε:Κώστας έγραψε:Και σε τελική ανάλυση το ποσοστό αναπηρίας που θα μας δώσουν αποφασίζεται ανάλογα με το αίτημα που υποβάλουμε ή τη πραγματική εικόνα της υγείας μας;!!!!!!Η λογική λέει όχι, πρακτικά αυτό γίνεται.
Δε θα χάλαγε μια ερώτηση στη διοίκηση του ΚΕΠΑ ή/και στο υπουργείο.
Αμφίβολο ότι θα απαντήσει το υπουργείο, δυστυχώς, πόσο μάλλον η διοίκηση του ΚΕΠΑ.
Aς μην ξεχνάμε ότι τα ΚΕΠΑ συστήθηκαν, εν μέρει, για να περιορίσουν τις ομολογουμένως εντυπωσιακές διαφορές ποσοστών που ελάμβαναν οι ασφαλισμένοι ανάλογα με το αίτημα τους, ή μάλλον ανάλογα με την επιτροπή στην οποία κατέφευγαν:
viewtopic.php?f=10&t=93&p=1186&hilit=%C ... E%BD#p1186
Γενικα τα ποσοστά αυτά υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να έχουν διαφορά μεγαλύτερη του 17%.
Επίσης, το παλιό σύστημα, ιδίως όσον αφορούσε στη μοριοδότηση του (πολυσυζητημένου εδώ αλλά ασυγχώρητου) Ν.2643/89 περί προσλήψεων στο δημόσιο, ακόμα και σε περιπτώσεις πολλαπλών παθήσεων, καταμετρούσε τη βαρύτερη με ποσοστό 100%, και τη 2η στο υπολοιπόμενο του 100%: π.χ.: 67% για τη σκπ, 50% για την άλλη πάνθηση, σπάνια έπαιρνε όμως το 80άρι, κι ας μην εξαρτώνταν κανένα επίδομα. Ενα 70άρι ήταν αρκετό. Είχε σαν αποτέλεσμα οι τυφλοί να έχουν δυσανάλογες προτεραιότητες στις προσλήψεις αυτές.
Επίσης, οι πιο αυστηρές επιτροπές (των επιδομάτων) δεν ανέφεραν ποτέ την πάθηση η οποία δεν αιτιολογούσε το επίδομα, μια και αυτές για τό επίδομα μόνο ήταν αρμόδιες.΄
Ετσι όμως όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, η εξομοίωση ποσοστών αναμενόμενο είναι να γίνεται προς τα κάτω...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα