• Απορία για τα ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #72644  από Κώστας
 Τετ Μάιος 30, 2012 11:54 pm
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος περνάει ΚΕΠΑ, με αίτημα τη χορήγηση του παραπληγικού επιδόματος και τον απορρίψουν δίνοντάς του ποσοστό αναπηρίας πχ 50%.
Αν μετά από λίγο καιρό, ξαναπεράσει ΚΕΠΑ με διαφορετικό αίτημα (πχ χορήγηση επιδόματος καυσίμων ή μετακίνησης, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται), η γνωμάτευση περί ποσοστού του προηγούμενου ΚΕΠΑ, λαμβάνεται υπ΄ όψη ή όλα επανεκτιμώνται και πάλι από την αρχή;
Έχει δικαίωμα να ξαναπεράσει ΚΕΠΑ πριν την έλευση της διετίας υποβάλλοντας διαφορετικό αίτημα;
Γενικά οι γνωματεύσεις των προηγούμενων ΚΕΠΑ (αν υπάρχουν), λαμβάνονται υπ΄ όψη ή κάθε φορά ξεκινάμε από την αρχή;
 #72645  από Π.Μ79
 Πέμ Μάιος 31, 2012 12:02 am
Όχι Κώστα, με το ΚΕΠΑ πλέον δεν είναι όπως παλιά με το ΙΚΑ που αν ήθελες κάτι διαφορετικό, έκανες καινούρια αίτηση και ξαναπέρναγες άλλη επιτροπή.

Η μοναδική δουλειά του ΚΕΠΑ, είναι να σου πιστοποιήσουν κάποιο ποσοστό αναπηρίας.

Από κει και πέρα, το ποσοστό εκείνο ισχύει για όσα δικαιούσαι και για όσο καιρό στο δώσουν, χωρίς να χρειάζεται να ξαναπεράσεις επιτροπή για κάτι άλλο.

Πχ, αν πάρεις 67%, δικαιούσαι το παραπληγικό επίδομα, 2000 ευρώ φοροαπαλλαγή, κάρτα πολιτισμού, κάρτα απεριορίστων διαδρομών, 50% έκπτωση σε ακτοπλοικά και ΚΤΕΛ κλπ.

Για το επίδομα κίνησης, πρέπει να πάρεις 80% ποσοστό και άνω και το οποίο να λέει συγκεκριμένα ότι είναι στα κάτω άκρα.
Αν το πάρεις, πας μ'αυτό στη Νομαρχία της περιοχής σου, καταθέτεις τα δικαιολογητικά και ό,τι αποφασίσουν εκεί.

Πάντως, με την αίτησή σου στο ΚΕΠΑ να τα γράψεις όλα.

Επίδομα, εφορία, τέλη κυκλοφορίας κλπ.
 #72664  από Κώστας
 Πέμ Μάιος 31, 2012 1:24 pm
Ευχαριστώ για την απάντηση Π.Μ79, αλλά παραμένει μία ακόμη απορία. Έστω ότι περνάς και παίρνεις το ποσοστό που χρειάζεται για να έχεις τις παροχές που δικαιούσαι. Την επόμενη φορά (συνήθως μετά από δύο χρόνια) που θα ξαναπεράσεις, θα ληφθεί υπ΄όψη το ποσοστό της προηγούμενης γνωμάτευσης ή όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή σαν να περνάς για πρώτη φορά;
Δηλαδή, έστω και εμμέσως κατοχυρώνεται το 67% που σου έχει δωθεί ή κάθε φορά μας περιμένει και μια καινούργια έκπληξη, ανάλογα με την κρίση της εκάστοτε επιτροπής;
 #74678  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Ιούλ 04, 2012 5:19 pm
Παιδιά,

Αύριο η αδελφή μου πάει στο ΚΕΠΑ για να υποβάλει την αίτησή μου (μαζί με όλα τα σχετικά). Τι είναι όμως το "πιστοποιητικό φορέα ασφάλισης του ασφαλισμένου για εξέταση από υγιειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ"?

Σημειωτέον ότι στα ΚΕΠΑ μας είπαν να καταθέσουμε την αίτησή μας μήνες προτού λήξει η απόφαση της προηγούμενης επιτροπής (για μένα λήγει τον Οκτώβριο) ώστε να μην καθυστερήσουμε πολύ.
 #74689  από manoula 2
 Τετ Ιούλ 04, 2012 9:08 pm
ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΠΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ!!!!
 #74697  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Ιούλ 04, 2012 11:12 pm
Ευχαριστώ καλό μου ! Θα προτιμήσω λοιπόν να πληρώσω το παράβολο για να τελειώνουμε. :greetings-waveyellow:
 #74698  από litsa
 Τετ Ιούλ 04, 2012 11:51 pm
γιατί Μιμικάκι μας?
ας ρωτήσει εκεί στο κεπά και ίσως να της δώσουνε το χαρτί...
ή στο ίκα..?

φιλί!
:romance-kisscheek:
 #74701  από Π.Μ79
 Πέμ Ιούλ 05, 2012 12:52 am
Τα 47 ευρουλάκια δε τα γλυτώνεις Μιμίκα.

Απλά πάει μια βόλτα η αδελφή στο ΙΚΑ, όχι σε μητρώο, αλλά κατευθείαν στο ταμείο.

Πληρώνει τα γκαφρά και της δίνουν το χαρτί, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα παράβολο που γράφει επάνω ότι πλήρωσες αυτά τα χρήματα για να περάσεις το ΚΕΠΑ.

Οπότε έτσι είναι κυρία μου: πληρώνεις πρώτα και ελπίζεις να πάρεις. :D
 #74762  από ΜΙΜΙΚΑ
 Παρ Ιούλ 06, 2012 8:23 pm
Εντάξει με την υποβολή της αίτησής μου στο ΚΕΠΑ. Τώρα περιμένω να ειδοποιηθώ για το ραντεβού μου με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ (σε 4 μήνες περίπου).
 #74764  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 07, 2012 10:00 am
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Εντάξει με την υποβολή της αίτησής μου στο ΚΕΠΑ. Τώρα περιμένω να ειδοποιηθώ για το ραντεβού μου με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ (σε 4 μήνες περίπου).
ΜΙΜΙΚΑ , καλημερα !!!!! Μπορεις να μας πεις...περισσοτερες λεπτομερειες ? Τι χαρτια κατεθεσες??? Ποσο προσφατες ηταν οι εξετασεις σου? Ποτε ληγει η αναπηρια σου ? Πληρωσες παραβολο ή ειχες παραπεμπτικο απο το ΙΚΑ ???? Ποσο καιρο περιμενες, μεχρι να περασεις απο τον προελεγχο ??? ΥΓ.Πριν απο λιγο καιρο, πηγε ο αντρας μου στο ΙΚΑ Πατησιων , να ζητησει το παραπεμπτικο μου και του ειπαν οτι ΔΕΝ χρειαζεται !!! Οι οδηγιες , ομως, το γραφουν καθαρα ! Ή εχεις παραπεμπτικο ή πληρωνεις !!!!!......Η δικη μου αναπηρια, ληγει στις 30 Σεπτεμβρη !!!!!!!! :greetings-waveyellow:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10