• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #71470  από passenger
 Κυρ Μάιος 13, 2012 2:47 pm
Κώστα καλή ανάρρωση από την επέμβαση , είμαι σίγουρος ότι θα δεις βελτίωση σε όλα τα συμπτώματα . Πάνω απ όλα να έχεις θετική σκέψη
 #71475  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Μάιος 13, 2012 6:55 pm
Καλησπέρα στην παρέα, αύριο στις 7 έχω υπέρηχο στου κυρίου Λιάση.
Ανακεφαλαιώνοντας και κρατώντας τις οδηγίες σας α)διατομή φλεβών β)μέτρηση ροής γ)αν υπάρχει στένωση, σε τι ποσοστό, έχετε κάποια άλλη οδηγία να μου δώσετε;;; :text-thankyouyellow:

ΥΓ Κώστα καλή ανάρρωση και ότι καλύτερο να σου συμβεί :animals-dogrun:
 #71573  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μάιος 15, 2012 1:22 pm
Καλημέρα στην παρέα, όπως σας υποσχέθηκα σας φέρνω τα νέα μου από τον έλεγχο της ΧΕΝΦΑ.
......................................................................................................................................Βατές ελέγχονται οι έσω σφαγίτιδες φλέβες, χωρίς ενδείξεις θρόμβωσης, ενώ σαφώς μικρότερης διαμέτρου ελέγχεται η αριστερή έσω σφαγίτιδα, η CROSS SECTIONAL AREA της οποίας μόλις αγγίζει τα 39,76mm2 στην ύπτια θέση με την τιμή DELTA να είναι φυσιολογική αγγίζοντας τα 36,47mm2 κατά τη μεταβολή από τη θέση των 0 μοιρών στη θέση των 90 μοιρών.

Η δεξιά έσω σφαγίτιδα στην μεγαλύτερης διαμέτρου, αγγίζοντας τα 108,77mm2 σε ύπτια θέση, στη μοίρα j2, ενώ η τιμή DELTA ελέγχεται εντός των φυσιολογικών ορίων, αγγίζοντας τα 101,72mm2.

Η αριστερή έσω σφαγίτιδα στην εκβολή της παρουσιάζει μετρίου βαθμού στένωση, ενώ υπάρχει και μια σχετικά ασύγχρονη σύγκλιση των γλωχίνων καθώς επίσης και στην εκβολή της δεξιάς έσω σφαγίτιδος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρού βαθμού παλινδρόμιση της ροής του αίματος.

Χρησιμοποιώντας ως ακουστικό παράθυρο την περιοχή κάτωθεν της κονδυλοειδούς απόφυσης, μελετήθηκαν οι εν τω βάθει φλέβες του εγκεφάλου.
Κατά την εκπνοή διαπιστώνεται αρκετά αξιόλογη παλινδρόμηση της ροής του αίματος και συγκεκριμένα στους INFERIOR και SUPERIOR SINUS και λιγότερο στη VEIN OF GALEN.

Τα παραπάνω κριτήρια αποτελούν δύο υπερηχογραφικά κριτήρια ύπαρξης ΧΕΝΦΑ(CCSVI), ευρύματα.
 #71592  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μάιος 15, 2012 2:54 pm
Πέτρο σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Ο κύριος Λιάσης μου είπε, ότι για την ΧΕΝΦΑ χρειάζεται να υπάρχουν 3 κριτήρια, εγώ έχω τα 2, άρα είμαι οριακή.
Είμαι στη φάση για πρώτη φορά στα 15 χρόνια, να μείνω "καθαρή" από ουσίες........ :techie-studyingbrown:
 #71598  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μάιος 15, 2012 3:41 pm
Μου είπε, αν θέλω να διαβάσω στον Τσαμόπουλο τη διάγνωση και ότι αποφασίσει αυτός. Δηλαδή φεύγοντας από το ιατρείο του μου είπε, δεν έχεις ΧΕΝΦΑ, γι αυτό μπερδεύτηκα.
 #71601  από vasia
 Τρί Μάιος 15, 2012 4:10 pm
μπορει καποιος να μου πει η να με παραπεμψει στην καταλληλη σελιδα για να μαθω που μπορω να κανω την εξεταση για ΧΕΝΦΑ,ποσο κοστιζει,πως γινεται,αν ειναι κατι επωδυνο κτλ?
 #71605  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μάιος 15, 2012 5:18 pm
vasia έγραψε:μπορει καποιος να μου πει η να με παραπεμψει στην καταλληλη σελιδα για να μαθω που μπορω να κανω την εξεταση για ΧΕΝΦΑ,ποσο κοστιζει,πως γινεται,αν ειναι κατι επωδυνο κτλ?
vasia την εξέταση την έκανα χτες και στοιχίζει 350 ευρώ :scared-eek:
Την έκανα στην ευρωιατρική ψυχικού, στον Λιάση, Αδριανείου 28 & Α. Βεάκη στο Νέο Ψυχικό.
Αν έχεις κάνει ποτέ υπέρηχο με το τζελ, τότε ξέρεις τι να περιμένεις.Δεν πονά, επειδή αυτό που γίνεται είναι καθαρή απεικόνιση των φλεβών, από σημείο του λαιμού, δεξιά και αριστερά, καθώς επίσης και στο αριστερό μάγουλο-κρόταφο, που ο ακτινολόγος βλέπει σε μια οθόνη υπολογιστή.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82