Όχι φίλε Γιάννη, δεν ήθελα να μπερδέψω κανέναν.
Ήθελα μέσα απ'όλο το χαμό, να μιλήσω και για το φάρμακο που ανοίκτηκε το θέμα.
Οι νευράξονες, είναι αυτά τα τυπάκια που δεν φαίνονται, που είναι κάτω από τη μυελίνη και τα υπεύθυνα για τη μετάδοση των σημάτων του εγκεφάλου.
Όταν φωνάζουμε ότι δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των εστιών της μαγνητικής είναι ακριβώς αυτό.
Συμπτώματα αισθητηριακά (μουδιάσματα, πόνοι κλπ) καθώς και λειτουργικά (χωλότητα, σπαστικότητα, αδυναμία κλπ), είναι μετά από βλάβες στους νευράξονες, οι οποίοι δεν φαίνονται και δεν γίνεται να καταμετρηθεί το ποσοστό της βλάβης τους.
Φαίνεται και κρίνεται η βλάβη μόνο από την κλινική εικόνα.
Αυτούς τους τυπάκους λοιπόν υπερδιεγείρει το fampyra και τους πιέζει ώστε να μεταδόσουν το σήμα θέλουν δε θέλουν.
Το αποτελέσμα είναι κίνηση μεν, ακανόνιστη και παθολογική δε.
Έτσι έγινε και στην έρευνα πριν την έγκριση του φαρμάκου σε πουλιά.
Τα πουλιά πέταγαν ακανόνιστα και άτακτα με τη χορήγηση του φαρμάκου.
Μπορούν άτομα που παίρνουν το φάρμακο, να μας περιγράψουν όσο μπορούν όταν λένε ότι καλυτερεύουν, πώς ακριβώς άλλαξε η βάδισή τους.
Απλά εκφράζω την άποψή μου, ότι υπερδιέγερση σε νευράξονες, είναι σαν να ρίχνω σε μία λάμπα αντί 12 volt, 15 volt.
Θα λειτουργήσει και πάλι η λάμπα, ίσως να φωτίσει και λίγο παραπάνω.
Μέχρι πότε όμως και μέχρι τότε πώς θα λειτουργεί?
Μακάρι όσοι το παίρνουν ή το πάρουν να βοηθάει/βοηθήσει και βέβαια εύχομαι στη συνέχεια, να μη τους δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα απ'ότι ήδη έχουν.
Ξεκάθαρος ή να προσπαθήσω και άλλο?
Μη με πιέζεις γιατί κατά το νευρολόγο, δεν πρέπει να πιέζομαι, δεν πρέπει να δουλεύω πολύ, δεν πρέπει να βγαίνω στον ήλιο, δεν πρέπει να βγαίνω στο κρύο, δεν πρέπει να καπνίζω, δεν πρέπει να πίνω, δεν πρέπει να πέφτει η ψυχολογία μου και πάνω απ'όλα, πρέπει να παίρνω την ιντερφερόνη μου αλλιώς θα μείνω σε αναπηρικό καρότσι.
ΥΓ: Μην πέσετε να με φάτε για το τελευταίο, αν και είναι αλήθεια ότι αυτά μου τα είπε, αστειεύομαι να χαμογελάσουμε και λιγάκι.