Hans Chr. Andersen έγραψε:Nick. έγραψε:
Για ποιά Ιταλία μιλάς? Για ποιά επέμβαση? Αφού η γυναίκα σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν έχεις άγχος και φοβάσαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζεις το παρόν, αν είσαι σε διαρκή αφύπνιση περιμένοντας να αρρωστήσει η γυναίκα σου, τότε πρέπει να δεις τί τρέχει με τον εαυτό σου.
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν η γυναίκα σου και μου τα έλεγες αυτά, θα σε χώριζα. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά νοιώθω πως σπρώχνεις έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα, σε καταστάσεις που δεν θέλουν να μπουν ούτε αυτοί που έχουν.
Nick. μερικά ποστ μετά έγραψε:Είπα εγώ να μην ανησυχεί αυτός και η γυναίκα του? Να μην έχουν άγχος και να μην το ψάξουν?
Τι από τα δύο είπες να έχουν ή να μην έχουν άγχος; ή αποφάσισες να ορίσεις ποιό και πόσο άγχος είναι φυσιολογικό και ποιό και πόσο δείχνει ότι κάτι τρέχει με αυτόν που έχει άγχος; [/i]
Δηλαδή εσύ από τα παραπάνω που είπα αυτό κατάλαβες? Μου τα παραθέτεις κιόλας να τα ξαναδώ? Ο άνθρωπος λέει "Φοβάμαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζω στο παρόν. Είμαι σε μια διαρκή αφύπνιση μήπως και τη κάποιο σημάδι ωσεις. Η γυναίκα μου μέχρι στιγμής και αφού δεν έχει κάτι δεν ιδρώνει καθόλου , ευτυχώς. Εγώ επειδή το ψάχνω έχω χαθεί..."
Να σου διευκρινήσω, λοιπόν, ότι είπα να μην έχουν άγχος. Δεν είπα να μην ανησυχούν, δεν είπα να μην ασχολούνται. Είπα να μην τρελαίνεται ο σύζυγος. Για εμένα προσωπικά το άγχος έτσι όπως τίθεται παραπάνω δεν είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό και είπα "εγώ προσωπικά". Αλλά, όχι, σε καμμία περίπτωση δεν θα ορίσω εγώ ποιό είναι και πόσο το φυσιολογικό άγχος, όπως δεν θα ορίσεις εσύ ποιά είναι η θεραπεία.
Hans Chr. Andersen έγραψε:Nick. έγραψε:Τί σχέση έχει η αθηροσκλήρωση με τη ΠΣ? Επειδή ξεκινάει χρόνια πριν δώσει σημάδια? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Η ΠΣ? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Όσο για το υστερόγραφο, θα πω πως, ναι, δεν πάω καθόλου καλά. Το αναγνωρίζω. Έχω πρόβλημα. Γι'αυτό και δεν στέλνω άπαντες να βάλουν στεντ και μπαλονάκια.
Να σου πω τι σχέση έχει η αθηροσκληρωση με την σκλήρυνση.
Στην αθηροσκλήρωση χωρίς να προηγηθεί η εμπλοκή και παρουσία των μακροφάγων, του ανοσοποιητικού δηλαδή, στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν αθηρωματικές πλάκες,
στη σκλήρυνση δεν είναι σπάνιες οι απομυελινώσεις χωρίς να προηγείται εμπλοκή και παρουσία του ανοσοποιητικού στο ΚΝΣ.
Όμως στην αθηροσκλήρωση οι καρδιολόγοι δεν δίνoυν ανοσοκατασταλτικά,
η σκλήρυνση επίσημα αντιμετωπίζεται από την νευρολογία με ανοσοκατασταλτικά.
Υπάρχει και άλλη σχέση
Η θνησιμότητα της επέμβασης για ΧΕΝΦΑ είναι λιγότερο από 1 στις 4000, έχει ένα χρόνο περίπου να συμβεί θάνατος που σχετίζεται με την επέμβαση για ΧΕΝΦΑ (είτε χρονολογικά είτε αιτιολογικά),
οι θεωρούμενες (από όσους βάζουν ζήτημα ασφάλειας της επέμβασης για ΧΕΝΦΑ) ασφαλείς αγγειοπλαστικές στα καρδιαγγειακά έχουν θνησιμότητα κάθε χρόνο 1 στις 100.
4000/100=40 ....
Αλλά υπάρχει και μια σχέση ακόμα.
Αν και η αθηροσκλήρωση δεν αντιμετωπίζεται με αγγειοπλαστικές και bypass, όταν κάποια εξέταση δείξει ότι η καρδιά κινδυνεύει από την αθηροσκλήρωση, ακόμα και αν ο ασθενής δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και η κλινική του εικόνα είναι άψογη, αν κρίνει ο καρδιολόγος από τις εξετάσεις ότι η αγγειοπλαστική ή το bypass θα μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος θα στείλει τον ασθενή για αγγειοπλαστική ή bypass.
Στην σκλήρυνση, όταν υπάρχουν ενδείξεις ΧΕΝΦΑ (οι εστίες της γυναίκας του maison) και οι ίδιες ενδείξεις δείχνουν (αν όχι εγκαταστημένη σκλήρυνση) κίνδυνο σκλήρυνσης, έστω κι' αν η κλινική εικόνα είναι άψογη, αν και η ΧΕΝΦΑ αντιμετωπίζεται με αγγειοπλαστική και είναι παράλογο να λέει κάποιος ότι η ΧΕΝΦΑ ούτε προκαλεί ούτε πυροδοτεί ούτε επιδεινώνει σημαντικά την σκλήρυνση (αφού η ΧΕΝΦΑ προκαλεί κακή κυκλοφορία του αίματος στον ιστό που έχει πρόβλημα στην σκλήρυνση), βγαίνουν διάφοροι και διάφορες σε διάφορα φόρουμ και λένε σε ανθρώπους που σκέφτονται να ψαχτούν για ΧΕΝΦΑ και την επέμβαση, "ποιά επέμβαση; ...ψάξε αν έχεις ΧΕΝΦΑ με την λιγότερο αξιόπιστη μέθοδο διάγνωσης της ΧΕΝΦΑ και αφού εκτιμήσει την κατάσταση σωστά ένας γιατρός ...πράξε ανάλογα,... αλλά μην καθίσεις στο χειρουργικό κρεβάτι κάνοντας μια επέμβαση που είναι αμφιλεγόμενη"
(τι γιατρός, χενφικός; δεν είναι αμφιλεγόμενες οι απόψεις των χενφικών, ξαφνικά έγινε έγκυρη η ΧΕΝΦΑ; μη χενφικός; και πως θα εκτιμήσει σωστά μια χενφική κατάσταση ένας μη χενφικός γιατρός;
κα πως γίνεται να λέει κάποιος, πράξε ανάλογα με τι θα σου πει ο γιατρός, αλλά μην κάνεις την επέμβαση γιατί είναι αμφιλεγόμενη; είδε στο φλυτζάνι του καφέ ότι ο γιατρός θα πει ότι δεν χρειάζεται επέμβαση; και τότε γιατί να κάνει τον υπέρηχο;)
Αφού χωρίσαμε τους ασθενείς σε χενφικούς και μη χενφικούς, χωρίζουμε και τους γιατρούς σε χενφικούς και μη χενφικούς, αλλά και τους χενφικούς γιατρούς σε ικανούς και ανίκανους.
Δεν είναι η επέμβαση αμφιλεγόμενη? Πας την κάνεις, γίνεσαι καλά, και μένεις καλά?
Εγώ νόμιζα πως πας, την κάνεις, κάποια συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν, δεν ξέρουμε πόσα, ποιά, πόσο και για πόσο. Το να παρουσιάζεται δε η επέμβαση αυτή από εσάς τους "χενφικούς ασθενείς" σαν προληπτική επέμβαση, που καλό είναι να την κάνεις για να προλάβεις την εκδήλωση της νόσου, ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου ακούγεται σαν κινδυνολογία. Αλλά πάλι εγώ δεν είμαι ούτε νευρολόγος, ούτε αγγειοχειρουργός, ούτε πήρα μέρος σε καμμία σχετική επιστημονική έρευνα.
Υ.Γ. Κάθε φορά λέω πως δεν θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία αντίλογου στο θέμα αυτό και κάθε φορά την πατάω. Όπως όμως οι χενφικοί θεωρούν καθήκον τους να ενημερώνουν για την μέθοδο της "απελευθέρωσης", έτσι κι εγώ θεωρώ πως είναι βασικό να ακούγεται ξανά και ξανά πως εδώ πέρα δεν ασκούμε την ιατρική επιστήμη, δεν είμαστε γιατροί να κάνουμε διαγνώσεις και να προτείνουμε θεραπείες. Δεν θα αντικαταστήσουμε τους γιατρούς εδώ πέρα. Εδώ παραθέτουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να έχουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Αν κάποιος θέλει να ψάξει τις φλέβες του για στενώσεις, ας το κάνει. Αν θέλει να βάλει μπαλονάκι ας το βάλει. Όχι όμως γιατί το λέει το podiki και ο Andersen, αλλά γιατί το λέει ο γιατρός του.