• Καλημέρα και απο εμας

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #69705  από Nick.
 Δευ Απρ 02, 2012 10:56 am
Hans Chr. Andersen έγραψε:
Nick. έγραψε: Για ποιά Ιταλία μιλάς? Για ποιά επέμβαση? Αφού η γυναίκα σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν έχεις άγχος και φοβάσαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζεις το παρόν, αν είσαι σε διαρκή αφύπνιση περιμένοντας να αρρωστήσει η γυναίκα σου, τότε πρέπει να δεις τί τρέχει με τον εαυτό σου.
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν η γυναίκα σου και μου τα έλεγες αυτά, θα σε χώριζα. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά νοιώθω πως σπρώχνεις έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα, σε καταστάσεις που δεν θέλουν να μπουν ούτε αυτοί που έχουν.
Η διαδικασία της αθηροσκλήρωσης κατά πως λένε οι καρδιολόγοι ξεκινάει καμμιά εικοσαριά χρόνια πριν δώσει σημάδια και φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει ο άρρωστος από έμφραγμα, πριν δώσει αυτά τα σημάδια ότι κινδυνεύει ο άρρωστος από έμφραγμα δεν εχει δώσει σημάδια ότι κινδυνεύει ή ότι θα κινδυνεύσει από έμφραγμα, η κλινική του εικόνα είναι άψογη, κι' εσύ προτείνεις σε κάποιον που η γυναίκα του έχει δώσει σαφή σημάδια ότι κινδυνεύει από σκλήρυνση (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάθει, ούτε ότι κινδυνεύει πολύ ή λίγο, κανείς δεν ξέρει πόσο κινδυνεύει, αλλά πάντως οι εστίες είναι σαφές σημάδι ότι κινδυνεύει) να μην ανησυχεί, να μην έχει άγχος, και να μην ψάξει, επειδή ακούς την λέξη επέμβαση και βγάζεις σπυράκια. Και οι άλλοι τι σου φταίνε; Είναι αυτό υπεύθυνη στάση απέναντι σε κάποια γυναίκα που (όχι απλά κινδυνεύει, αλλά απ' ότι διαβάζω) είναι "διαγνωσμένη" από τα σαϊνια με σκλήρυνση;

Υ.Γ. Εννοείται podiki, ότι αν κάποιος αυτοανοσάκιας αυτού του φόρουμ, διαφωνούσε με την αφαίρεση ωοθηκών, επειδή έτσι του ήρθε, ότι δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης όταν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου των ωοθηκών, η μάνα σου δεν θα έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε, έπρεπε να πάθει καρκίνο,
κάποιοι, δεν πάνε καθόλου καλά εδώ μέσα
Τί σχέση έχει η αθηροσκλήρωση με τη ΠΣ? Επειδή ξεκινάει χρόνια πριν δώσει σημάδια? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Η ΠΣ? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Όσο για το υστερόγραφο, θα πω πως, ναι, δεν πάω καθόλου καλά. Το αναγνωρίζω. Έχω πρόβλημα. Γι'αυτό και δεν στέλνω άπαντες να βάλουν στεντ και μπαλονάκια.

Είπα εγώ να μην ανησυχεί αυτός και η γυναίκα του? Να μην έχουν άγχος και να μην το ψάξουν? Εγώ είπα να μην καθίσει στο χειρουργικό κρεβάτι κάνοντας μία επέμβαση που είναι αμφιλεγόμενη. Ναι, να κάνει το υπέρηχο και αφού τον κάνει να εκτιμήσει την κατάσταση σωστά ένας γιατρός και αναλόγως να πράξουν.
 #69739  από Nick.
 Τρί Απρ 03, 2012 11:48 am
Nick. έγραψε: Για ποιά Ιταλία μιλάς? Για ποιά επέμβαση? Αφού η γυναίκα σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν έχεις άγχος και φοβάσαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζεις το παρόν, αν είσαι σε διαρκή αφύπνιση περιμένοντας να αρρωστήσει η γυναίκα σου, τότε πρέπει να δεις τί τρέχει με τον εαυτό σου.
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν η γυναίκα σου και μου τα έλεγες αυτά, θα σε χώριζα. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά νοιώθω πως σπρώχνεις έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα, σε καταστάσεις που δεν θέλουν να μπουν ούτε αυτοί που έχουν.
Nick. μερικά ποστ μετά έγραψε:Είπα εγώ να μην ανησυχεί αυτός και η γυναίκα του? Να μην έχουν άγχος και να μην το ψάξουν?
Τι από τα δύο είπες να έχουν ή να μην έχουν άγχος; ή αποφάσισες να ορίσεις ποιό και πόσο άγχος είναι φυσιολογικό και ποιό και πόσο δείχνει ότι κάτι τρέχει με αυτόν που έχει άγχος; [/i]
Δηλαδή εσύ από τα παραπάνω που είπα αυτό κατάλαβες? Μου τα παραθέτεις κιόλας να τα ξαναδώ? Ο άνθρωπος λέει "Φοβάμαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζω στο παρόν. Είμαι σε μια διαρκή αφύπνιση μήπως και τη κάποιο σημάδι ωσεις. Η γυναίκα μου μέχρι στιγμής και αφού δεν έχει κάτι δεν ιδρώνει καθόλου , ευτυχώς. Εγώ επειδή το ψάχνω έχω χαθεί..."

Να σου διευκρινήσω, λοιπόν, ότι είπα να μην έχουν άγχος. Δεν είπα να μην ανησυχούν, δεν είπα να μην ασχολούνται. Είπα να μην τρελαίνεται ο σύζυγος. Για εμένα προσωπικά το άγχος έτσι όπως τίθεται παραπάνω δεν είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό και είπα "εγώ προσωπικά". Αλλά, όχι, σε καμμία περίπτωση δεν θα ορίσω εγώ ποιό είναι και πόσο το φυσιολογικό άγχος, όπως δεν θα ορίσεις εσύ ποιά είναι η θεραπεία.
Nick. έγραψε:Τί σχέση έχει η αθηροσκλήρωση με τη ΠΣ? Επειδή ξεκινάει χρόνια πριν δώσει σημάδια? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Η ΠΣ? Είναι αντιμετωπίσιμη? Αντιμετωπίζεται?
Όσο για το υστερόγραφο, θα πω πως, ναι, δεν πάω καθόλου καλά. Το αναγνωρίζω. Έχω πρόβλημα. Γι'αυτό και δεν στέλνω άπαντες να βάλουν στεντ και μπαλονάκια.
Να σου πω τι σχέση έχει η αθηροσκληρωση με την σκλήρυνση.
Στην αθηροσκλήρωση χωρίς να προηγηθεί η εμπλοκή και παρουσία των μακροφάγων, του ανοσοποιητικού δηλαδή, στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν αθηρωματικές πλάκες,
στη σκλήρυνση δεν είναι σπάνιες οι απομυελινώσεις χωρίς να προηγείται εμπλοκή και παρουσία του ανοσοποιητικού στο ΚΝΣ.
Όμως στην αθηροσκλήρωση οι καρδιολόγοι δεν δίνoυν ανοσοκατασταλτικά,
η σκλήρυνση επίσημα αντιμετωπίζεται από την νευρολογία με ανοσοκατασταλτικά.

Υπάρχει και άλλη σχέση
Η θνησιμότητα της επέμβασης για ΧΕΝΦΑ είναι λιγότερο από 1 στις 4000, έχει ένα χρόνο περίπου να συμβεί θάνατος που σχετίζεται με την επέμβαση για ΧΕΝΦΑ (είτε χρονολογικά είτε αιτιολογικά),
οι θεωρούμενες (από όσους βάζουν ζήτημα ασφάλειας της επέμβασης για ΧΕΝΦΑ) ασφαλείς αγγειοπλαστικές στα καρδιαγγειακά έχουν θνησιμότητα κάθε χρόνο 1 στις 100.
4000/100=40 ....

Αλλά υπάρχει και μια σχέση ακόμα.
Αν και η αθηροσκλήρωση δεν αντιμετωπίζεται με αγγειοπλαστικές και bypass, όταν κάποια εξέταση δείξει ότι η καρδιά κινδυνεύει από την αθηροσκλήρωση, ακόμα και αν ο ασθενής δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και η κλινική του εικόνα είναι άψογη, αν κρίνει ο καρδιολόγος από τις εξετάσεις ότι η αγγειοπλαστική ή το bypass θα μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος θα στείλει τον ασθενή για αγγειοπλαστική ή bypass.
Στην σκλήρυνση, όταν υπάρχουν ενδείξεις ΧΕΝΦΑ (οι εστίες της γυναίκας του maison) και οι ίδιες ενδείξεις δείχνουν (αν όχι εγκαταστημένη σκλήρυνση) κίνδυνο σκλήρυνσης, έστω κι' αν η κλινική εικόνα είναι άψογη, αν και η ΧΕΝΦΑ αντιμετωπίζεται με αγγειοπλαστική και είναι παράλογο να λέει κάποιος ότι η ΧΕΝΦΑ ούτε προκαλεί ούτε πυροδοτεί ούτε επιδεινώνει σημαντικά την σκλήρυνση (αφού η ΧΕΝΦΑ προκαλεί κακή κυκλοφορία του αίματος στον ιστό που έχει πρόβλημα στην σκλήρυνση), βγαίνουν διάφοροι και διάφορες σε διάφορα φόρουμ και λένε σε ανθρώπους που σκέφτονται να ψαχτούν για ΧΕΝΦΑ και την επέμβαση, "ποιά επέμβαση; ...ψάξε αν έχεις ΧΕΝΦΑ με την λιγότερο αξιόπιστη μέθοδο διάγνωσης της ΧΕΝΦΑ και αφού εκτιμήσει την κατάσταση σωστά ένας γιατρός ...πράξε ανάλογα,... αλλά μην καθίσεις στο χειρουργικό κρεβάτι κάνοντας μια επέμβαση που είναι αμφιλεγόμενη"
(τι γιατρός, χενφικός; δεν είναι αμφιλεγόμενες οι απόψεις των χενφικών, ξαφνικά έγινε έγκυρη η ΧΕΝΦΑ; μη χενφικός; και πως θα εκτιμήσει σωστά μια χενφική κατάσταση ένας μη χενφικός γιατρός;
κα πως γίνεται να λέει κάποιος, πράξε ανάλογα με τι θα σου πει ο γιατρός, αλλά μην κάνεις την επέμβαση γιατί είναι αμφιλεγόμενη; είδε στο φλυτζάνι του καφέ ότι ο γιατρός θα πει ότι δεν χρειάζεται επέμβαση; και τότε γιατί να κάνει τον υπέρηχο;)
Αφού χωρίσαμε τους ασθενείς σε χενφικούς και μη χενφικούς, χωρίζουμε και τους γιατρούς σε χενφικούς και μη χενφικούς, αλλά και τους χενφικούς γιατρούς σε ικανούς και ανίκανους.

Δεν είναι η επέμβαση αμφιλεγόμενη? Πας την κάνεις, γίνεσαι καλά, και μένεις καλά?
Εγώ νόμιζα πως πας, την κάνεις, κάποια συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν, δεν ξέρουμε πόσα, ποιά, πόσο και για πόσο. Το να παρουσιάζεται δε η επέμβαση αυτή από εσάς τους "χενφικούς ασθενείς" σαν προληπτική επέμβαση, που καλό είναι να την κάνεις για να προλάβεις την εκδήλωση της νόσου, ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου ακούγεται σαν κινδυνολογία. Αλλά πάλι εγώ δεν είμαι ούτε νευρολόγος, ούτε αγγειοχειρουργός, ούτε πήρα μέρος σε καμμία σχετική επιστημονική έρευνα.

Υ.Γ. Κάθε φορά λέω πως δεν θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία αντίλογου στο θέμα αυτό και κάθε φορά την πατάω. Όπως όμως οι χενφικοί θεωρούν καθήκον τους να ενημερώνουν για την μέθοδο της "απελευθέρωσης", έτσι κι εγώ θεωρώ πως είναι βασικό να ακούγεται ξανά και ξανά πως εδώ πέρα δεν ασκούμε την ιατρική επιστήμη, δεν είμαστε γιατροί να κάνουμε διαγνώσεις και να προτείνουμε θεραπείες. Δεν θα αντικαταστήσουμε τους γιατρούς εδώ πέρα. Εδώ παραθέτουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να έχουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Αν κάποιος θέλει να ψάξει τις φλέβες του για στενώσεις, ας το κάνει. Αν θέλει να βάλει μπαλονάκι ας το βάλει. Όχι όμως γιατί το λέει το podiki και ο Andersen, αλλά γιατί το λέει ο γιατρός του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nick. την Τρί Απρ 03, 2012 12:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #69740  από petros
 Τρί Απρ 03, 2012 11:58 am
maison έγραψε:Απο δίαιτα προσέχουμε διατροφή με λιγότερο κρέας , άφθονο ψάρι και φρούτα. Γυμνάζεται και έχει άριστη ψυχολογία αν αντίθεση με εμένα. Απο χρήματα δεν έχουμε αλλα θα βρούμε για κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να βγω στην παρανομία ...πλάκα κάνω. Α μην ξεχάσω τον βασιλικό πόλο και τα fish oils. Μας είπαν για Ιταλία όσο αφορά την επεμβαση. Έχεις ιδέα για κόστος; Μπορεί η επέμβαση να πυροδοτήσει κάτι ;Έχω πολυ άγχος και πρώτη φορά ανοίγονται έτσι. Ούτε σε φίλους δεν έχω ανοιχτεί. Φοβάμαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζω στο παρόν. Είμαι σε μια διαρκή αφύπνιση μήπως και τη κάποιο σημάδι ωσεις. Η γυναίκα μου μέχρι στιγμής και αφού δεν έχει κάτι δεν ιδρώνει καθόλου , ευτυχώς. Εγώ επειδή το ψάχνω έχω χαθεί...ελπίζω για όλους μας να δοθεί ένα τέλος. Α και για την αλταζουμπαμη η όπως λέγεται τι γνώμη έχετε;

ποσο σε νοιωθω δεν λεγεται.Η εσυ ειμαι εγω και δεν το ξερω..η παντρευτηκαμε την ιδια γυναικα και μας κανει πλακα...χαχαχα.

Τωρα επειδη είσαι φρέσκος και επειδη ειμαστε στην ιδια φαση απλως εγω την περασα νωριτερα να σου πω δυο πραγματα. Καταρχην ειμαι σιγουρος οτι εχεις μπουχτισει με ¨"πληροφοριες" και ο εγκεφαλος σου εχει γινει πουρες να σκεφτεσαι το μελλον και το τι μπορει να γινει.Και εγω φοβαμαι πολυ για το μελλον αλλα επειδη εχω ενα μικρο παιδι και εχανα το παρον κοντα του με οτι εκανα, ειπα μεσα μου οτι ωπα.Παυση.Η γυναικα σου εχει καποιες ενδειξεις για το τι ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο μελλον.ΟΧΙ τι θα γινει.Σε καταλαβαινω να το ψαξεις και πρεπει .Απλα σου λεω πως και εμεις φαρμακα δεν πηραμε παροτι μας το συνεστησαν προληπτικα οπως και σε εσας.
επειδη ειμαι καιρο στο φορουμ και εχω διαβασει ολες τις κοντρες απο παιδια που πιστευουν στην χενφα και σε αυτους που δεν την πιστευουν ακομα και απλα περιμενουν θα σου πω την αποψη μου ως ασχετος παρατηρητης.
Εχεις στα χερια σου καποιες μαγνητικες.Και η γυναικα σου ειναι κλινικα αψογα.Συνεχισε την ζωη σας με την ασκηση και την διατροφη που κανει και αν σε παιρνει οικονομικα τσεκαρε την ΧΕΝΦΑ. Αν πασχει απο χενφα και ξεβουλωσει τις φλεβες της και πας σε 1,2...10 χρονια και δεν εχει εστιες τοτε ολα θεσπεσια και σημαινει οτι ολοι αυτοι που την υποστηριζουν με θερμη παει να πει οτι εχουν δικιο.Βασικα λαθος.ΚΑΙ ΤΩΡΑ δικιο εχουν γιατι εκαναν την επεμβαση και σημαινει οτι για να την υποστηριζουν παει να πει οτι ειδαν αποτελεσματα.Ουτως η αλλως "βουλωμενες" φλεβες, ειτε προκαλουν ειτε οχι αλλη παθηση στον οργανισμο, καλο ειναι να τις διορθωσεις.Αν αυτο σε οφελησει και αλλου εισαι ΣΟΥΠΕΡ.
Εμενα δεν με νοιαζει αν η θεραπεια λεγεται ΧΕΝΦΑ - ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ - ΦΡΑΠΕΛΙΑ Η ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ.Με ενδιαφερει αν αυτος που την ακολουθησε ειναι καλα και αν το κινητρο του για να μου το προτεινει δεν ειναι τα φραγκα.Για μενα εχει περισσοτερη αξια η μαρτυρια ενος ασθενη που λεει οτι τον οφελησε μια θεραπεια απο ολες τις διπλες- τυφλες- κουφες μελετες του πλανητη που ακομα ψαχνουν απο τι δημιουργειται η σκληρυνση.
Αποψη μου.Σου ευχομαι καλη δυναμη,υπομονη να χαιρεσαι το παιδι σου και να συλλεγεις απο το φορουν τις πληροφοριες που σου δινουν τα παιδια.Το εχουν δοκιμασει και ξερουν καλυτερα απο αυτους που απλα διαβασαν η ακουσαν. Η εμπειρια ειναι ανωτερη της "γνωσης" θεωρω.
 #69742  από elina
 Τρί Απρ 03, 2012 2:09 pm
maison έγραψε:Podiki αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. Η νόσος δουλεύει ημαλλον η ΧΕΝΦΑ δουλεύει στο παρασκήνιο απλώς το ΚΝΣ λειτουργεί ακόμα πριν γίνουν βλαβες. Νομίζω ότι είναι τέλειο παράδειγμα τι προηγείται των κλινικών συμπτωμάτων. Δεν είμαι απο αυτούς που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Ναι θέλω να επικοινωνήσω με Ιταλία , δεν ξέρω πως. Αυτό τον μήνα θα κάνουμε έναν υπέροχο στην πατρα. Ο ακτινολογος ζήτησε να δει κ τις μαγνητικες. Παιδιά πρέπει να βγάλω άκρη μήπως κ μέσα στην ατυχία του τυχαιου εύρηματος προλάβουμε καταστάσεις. Podiki please κατοπισε με σχετικά.
Ίσως δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι την Ιταλία.
viewtopic.php?f=29&t=2997
 #69751  από maison
 Τρί Απρ 03, 2012 3:16 pm
Elina σε ευχαριστώ πολυ για τον σύνδεσμο. Φοβερή εξέλιξη...σας είπα πως η λύση ερχετε. Petro όντως είναι σαν να ζούμε κοινές ζωές. Λύσαξαν για προληπτικη αγωγή...αν δεν πάρουμε είμαστε στον αέρα... Ευτυχώς η γυναίκα μου αποφάσισε να μηνπάρει όσο είναι καλά και πάμε καλά. Μόνο οι τελιτσες μας θυμίζουν την νόσο. Προσπαθώ κ εγώ μιας και αποκτήσαμε το κοριτσάκι μας 5 μηνών να είμαι αισιόδοξος για τομελλον...σου εύχομαι τα καλύτερα για έδεναν την οικογένεια.. Παιδιά του φόρουμ θεωρώ ότι μέσα απο την ένθερμος ανταλλαγή απόψεων μόνο καλο μπορεί να βγει... Σα χαζευω να μιλάτε κ νιώθω ότι βρίσκομαι σε πανεπιστημιακό συνέδριο...συνεχιστε για το καλο όλων μας.
 #69770  από petros
 Τρί Απρ 03, 2012 6:07 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε: Αφού η γυναίκα σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν έχεις άγχος και φοβάσαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζεις το παρόν, αν είσαι σε διαρκή αφύπνιση περιμένοντας να αρρωστήσει η γυναίκα σου, τότε πρέπει να δεις τί τρέχει με τον εαυτό σου.
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν η γυναίκα σου και μου τα έλεγες αυτά, θα σε χώριζα.
Αν και συμφωνώ εν μέρη με αυτό που λές νομίζω οτι είναι λίγο "αυστηρό".Είναι αρχή ακόμα και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο σύγχησης - υπερπληροφορησης και γενικώς ψάχνει "απαντήσεις" μέσα του και γενικά.Νομίζω πολλοί πέρασαν το στάδιο φοβου - ανασφάλειας - θυμού κλπ. Το ξέρω γιατί το ίδιο έκανα και εγώ.θέλει τον χρόνο του για να βρεί τα σωστά βήματα που θα κινηθεί και μπορεί να νοιώθει λιγο χαμένος. Είναι η ρημάδα η λέξη βλέπεις που σου πετάει στα μούτρα ο γιατρός.Αρχίζεις να googlαρεις σου σκάνε όλες οι λέξεις -οι μελετες- τα ποσοστά και οι πιθανότητες στο κούτελο και ΄κάπου εκεί χάνεις την μπάλα.Θέλει χρόνο να μλήσεις με ανθρώπους που το ζούν και που έχουν κάποια βήματα στο να το ψαξουν παραπάνω(καλή ώρα αυτό το φορουμ) και να "ισιώσεις".
 #69802  από elina
 Τετ Απρ 04, 2012 12:21 am
Hans Chr. Andersen έγραψε: ..............................................

ΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΗΣ ΧΕΝΦΑ:

elina:
.................................................
Hans, ενίσταμαι!!!! Αποποιούμαι τον προσδιορισμό μουτζαχεντίν, είναι πολύ θρησκευτικός για τα γούστα μου! Το ίδιο θα αντιδρούσα και αν με χαρακτήριζες π.χ "οσιομάρτυρα" της θλιβερής μας πάθησης (τι με αναγκάζεις και λέω βραδιάτικα)!
Ο,τιδήποτε "κοσμικότερο" του θρησκευτικού, συζητήσιμο!
 #69823  από Nick.
 Τετ Απρ 04, 2012 11:41 am
petros έγραψε:
Hans Chr. Andersen έγραψε: Αφού η γυναίκα σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν έχεις άγχος και φοβάσαι το μέλλον με αποτέλεσμα να μην ζεις το παρόν, αν είσαι σε διαρκή αφύπνιση περιμένοντας να αρρωστήσει η γυναίκα σου, τότε πρέπει να δεις τί τρέχει με τον εαυτό σου.
Εγώ προσωπικά, αν ήμουν η γυναίκα σου και μου τα έλεγες αυτά, θα σε χώριζα.
Αν και συμφωνώ εν μέρη με αυτό που λές νομίζω οτι είναι λίγο "αυστηρό".Είναι αρχή ακόμα και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο σύγχησης - υπερπληροφορησης και γενικώς ψάχνει "απαντήσεις" μέσα του και γενικά.Νομίζω πολλοί πέρασαν το στάδιο φοβου - ανασφάλειας - θυμού κλπ. Το ξέρω γιατί το ίδιο έκανα και εγώ.θέλει τον χρόνο του για να βρεί τα σωστά βήματα που θα κινηθεί και μπορεί να νοιώθει λιγο χαμένος. Είναι η ρημάδα η λέξη βλέπεις που σου πετάει στα μούτρα ο γιατρός.Αρχίζεις να googlαρεις σου σκάνε όλες οι λέξεις -οι μελετες- τα ποσοστά και οι πιθανότητες στο κούτελο και ΄κάπου εκεί χάνεις την μπάλα.Θέλει χρόνο να μλήσεις με ανθρώπους που το ζούν και που έχουν κάποια βήματα στο να το ψαξουν παραπάνω(καλή ώρα αυτό το φορουμ) και να "ισιώσεις".

Δεν το είπε ο Χανς αυτό Πέτρο, εγώ το είπα. Ναι, ήταν "αυστηρό". Συγκεκριμένα ήθελα να δώσω ένα ιντερνετικό "χαστούκι". Σκοπός μου ήταν να καταδείξω την υπερβολή στην αντίδρασή του, δεδομένου ότι αυτός, όντας ο σύντροφος του ασθενή, θα έπρεπε να είναι ο ψύχραιμος της παρέας και όχι το αντίθετο, αλλά και ότι οι δικές του φοβίες δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν την ψυχολογία της γυναίκας του η οποία είναι και η πάσχουσα. Αν τα δικά του φλας από το μέλλον μοιάζουν τρομακτικά για εκείνον, τότε τί να πει και η γυναίκα του δηλαδή που τυγχάνει να έχει γίνει και πρόσφατα μητέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία της.
 #69832  από petros
 Τετ Απρ 04, 2012 1:41 pm
ok. Παρανοησα και συνεπως ανακαλω την απαντηση ως προς το προσωπο (Hans) αλλα το περιεχομενο μενει ιδιο. Μην βγαζουμε απο την εξισωση τον χαρακτηρα του καθε ανθρωπου,τον χρονο που χρειαζεται για να "επεξεργαστει" καποια δεδομενα στο μυαλο του.Αυτο που λες οσο λογικο και να ακουγεται ειναι "δυσκολα εφαρμοσιμο".Αλλος μπορει να ειναι στο σταδιο της αρνησης η οτιδηποτε και μου φανηκε λιγο αφοριστικο το σχολιο με την λογικη οτι αν αντιμετωπιζαν ολοι εδω μεσα το προβλημα με τον ιδιο τροπο θα ηταν ρομποτ.Κανενας δεν ειναι ιδιος με τον αλλον και ακομα οι ιδιοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι με τον ιδιο τους τον εαυτο 1 και 2 χρονια πριν.Θελει χρονο να συνελθει απο την υπερπληροφορηση που παρεχει το διαδυκτιο και που επιτινει τον φοβο του.Οταν θα μαθει να διαχειριζεται σωστα τις πληροφοριες που λαμβανει απο ανθρωπους που το ζουν,θα μαθει και πως να τις φιλτραρει. Αυτο ειπα μονο.
 #69915  από maison
 Πέμ Απρ 05, 2012 4:51 pm
Φίλε Πέτρο νομίζω ότι έχεις καταλάβει πλήρως την ψυχολογία μου εκτός απο κατι. Απο όλους τους προβληματισμούς μου δεν μεταφέρω τίποτα στην γυναίκα μου. Αγχωνομαι για ότι συμβαίνει γύρω μας κ για τους δυο. Προσπαθώ να μην επιβαρύνεται με πράγματα που θα την επηρεάσουν. Ίσως αυτό είναι το λάθος μου . Ο γιατρός μας θεωρεί ότι έτσι παίρνω ένα μέγαλο βάρος απο πάνω της. Άθελα μου..ίσως για να την προστατεύω. Σίγουρα δεν κάνει καλο σε εμένα...δεν τρελαίνομαι για το μέλλον αλλα για την υγεία της. Σηκώνει πολυ κουβέντα...