• ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #53541  από pelopidas
 Τρί Μάιος 31, 2011 2:07 pm
sou, μαλλον οχι
το υπερβαρικο οξυγονο δεν χορηγειται με μασκα
βρισκεται σε πιεση πανω απο μια ατμοσφαιρα
γι 'αυτο χρειαζεται ειδικο θαλαμο

τωρα με φορητη συσκευη οξυγονου, μπορεις να κανεις οξυγονο c-pap για παραδειγμα, που δινει οξυγονο με πιεση στους πνευμονες
σαν αυτο που κανουν οι εμφυσηματικοι κι αυτοι που ροχαλιζουν και κανουν απνοιες στον υπνο τους
δεν ξερω αν θα βοηθησει το ιδιο
οχι οτι θα εκανε κακο
αν το δοκιμασεις να μας πεις!

το υπερβαρικο βοηθα στην οξυγονωση σε ολες τις αγγειοπαθειες
και εδω εχουμε μια ΝΕΥΡΟΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑ (μου αρεσει να το λεω)
 #53556  από nowhere
 Τρί Μάιος 31, 2011 4:32 pm
Απ' ότι καταλαβαίνω το κλειδί στη θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου είναι η αυξημένη πίεση του οξυγόνου.
Από περιέργεια υπάρχουν τίποτα μελέτες για τα ποσοστα της ΣΚΠ σε αυτούς που ζουν σε υψηλά υψόμετρα σε σχέση με αυτούς που ζουν σε χαμηλότερα;
 #53557  από FANTOMAS
 Τρί Μάιος 31, 2011 4:45 pm
nowhere έγραψε:Απ' ότι καταλαβαίνω το κλειδί στη θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου είναι η αυξημένη πίεση του οξυγόνου.
Από περιέργεια υπάρχουν τίποτα μελέτες για τα ποσοστα της ΣΚΠ σε αυτούς που ζουν σε υψηλά υψόμετρα σε σχέση με αυτούς που ζουν σε χαμηλότερα;
:text-goodpost:
 #53600  από Κώστας
 Τετ Ιουν 01, 2011 11:41 am
Πελοπίδα, η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία (ΗΒΟ) είναι η μέθοδος χορήγησης οξυγόνου σε πιέσεις μεγαλύτερες της ατμοσφαιρικής. Η χορήγηση αυτή του οξυγόνου γίνεται μέσα σε ειδικούς θαλάμους. Η αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του θαλάμου γίνεται με τη χορήγηση πεπιεσμένου αέρα ενώ οι "αθενείς" εισπέουν το υπερβαρικό οξυγόνο, μέσω ειδικής μάσκας, μύτης - στόματος.
Η θεραπεία, όπως έχω ξαναγράψει, ειναι ακριβή για μακροχρόνια χρήση αν και μετά τις πρώτες συνεδρίες χρειάζεται απλά συντήρηση. Τα όποια οφέλη της, προέρχονται (απ΄ όσο γνωρίζω), λόγω της αύξησης παραγωγής των αντιοξειδωτικών ενζύμων (superoxide dismutase, glutathione peroxidase, catalase) και των ενδορφινών του οργανισμού.
Περισσότερες και ποιο εξειδικευμένες πληροφορίες, μπορείς να αποκτήσεις αν επικοινωνήσεις ή στείλεις email σε κάποιον από τους γιατρούς που εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο (το τηλ. του κέντρου στο οποίο απευθύνθηκα εγώ είναι 210 3462898 εσ. 1 και το email:info@hbo.gr).
Δ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Ι Ζ Ω,
δεν πλέκω κανένα εγκώμειο ούτε προσπαθώ να πείσω κανένα για τα οφέλη της μεθόδου του υπερβαρικού οξυγόνου. Απλά σας μεταφέρω μια προσωπική μου εμπειρία από την εφαρμογή της στο άτομό μου.
Μετά από 4,5 χρόνια επιμελούς και απρόσκοπτης εφαρμογής της θεραπείας - συντήρησης με ιντερφερόνη, αποφάσισα να τη διακόψω και όντας διατεθημένος να δοκιμάσω κάτι άλλο (αν γίνεται όχι φάρμακο), βρήκα κατά τύχη την "άκρη" για την μέθοδο του υπερβαρικού οξυγόνου. Έτσι, την εφήρμοσα στον εαυτό μου, αποκομίζοντας κάποια θετικά οφέλη, τα οποία όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά (εκτός ίσως από το πρόβλημα της ισορροπίας), πως θα ισχύσουν και για οποιονδήποτε άλλον τη δοκιμάσει.
Επειδή όμως η μέθοδος αυτή, είναι εντελώς ανώδυνη και οι όποιες παρενέργιες που μπορεί να έχει είναι πολύ μικρές έως μηδαμινές, πιστεύω πως αξίζει να την δοκιμάσει κανείς πετώντας (αν το προτιμάτε) 1500 €.
Μη μου πείτε πως δεν αξίζει το ρίσκο, όταν ο καθένας μας καθημερινά ξοδεύει με διάφορους τρόπους δεκάδες Ευρώ!
Και σε τελική ανάλυση, γιατί εμπιστευόμαστε και δοκιμάζουμε χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση το οποιοδήποτε φάρμακο μας προτείνουν οι γιατροί, αποθέτοντας σ΄ αυτό τις ελπίδες μας;
Είναι σε θέση κάποιος να μας πει με βεβαιότητα ότι ΝΑΙ η ιντερφερόνη ή το tisabry ή δεν ξέρω ποιο άλλο με βοήθησε;
Το συνηθέστερο που κάνουν οι άνθρωποι, είναι να αποδίδουν την αιτία των όποιων ευεργετημάτων προς το άτομό τους, σ΄ αυτό που πιστεύουν, είτε αυτό λέγετε Θεός, είτε φάρμακο, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν απορρίπτω ότι η πίστη βοηθά. Απλά πιστεύω, πως μερικές φορές αξίζει τον κόπο και κάποιο, αν το θέλετε, ρίσκο, το οποίο υπόσχεται κι΄αυτό, όπως άλλωστε και τα διάφορα φάρμακα, κάποια πιθανή μικρή βελτίωση (αναφέρομαι στην πάθησή μας).
Όπως και νάχει το πράγμα, ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.
Σαν νέο μέλος του forum, θεώρησα ότι θα βοηθούσε να σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία, σε κάτι μη ευρέως γνωστό και διαδεδομένο.
Ερευνείστε και ενημερωθείτε.
Εγώ πάντως, αν αυτό σημαίνει κάτι, θα συνεχίσω την εφαρμογή της εν λόγω μεθόδου, γιατί έχω διαπιστώσει πως με βοηθά.
Φιλικά Κώστας
 #68193  από Π.Μ79
 Σάβ Φεβ 25, 2012 1:04 am
Δημήτρη, ο αέρας που αναπνέεις στο θάλαμο, είναι φυσιολογικός αέρας με το οξυγόνο του, το διοξείδιο του άνθρακα, το άζωτό του κλπ.

Η διαφορά είναι ότι το εισπνέεις σε μεγαλύτερη ατμοσφαιρική πίεση, οπότε και διαχέεται με διαφορετικό τρόπο, απ'ότι ο απλός ατμοσφαιρικός αέρας.
 #68194  από Κώστας
 Σάβ Φεβ 25, 2012 1:25 am
Δημήτρη,
H εφαρμογή της αυξημένης πίεσης μέσα στο θάλαμο, γίνεται με ατμοσφαιρικό αέρα, ενώ ο ασθενής εισπνέει 100% οξυγόνο μέσω μάσκας οξυγόνου.
Οι πιέσεις πού χρησιμοποιούνται είναι της τάξης των 1,5 έως 3 ΑΤΑ. Εφαρμογή πιέσεων άνω των 3 ατμοσφαιρών και ειδικά για εκτεταμένο χρονικό διάστημα αυξάνει πολύ το ποσοστό των επιπλοκών και αποφεύγεται. Κάθε συνεδρία διεξάγεται σε 3 φάσεις : τη φάση της συμπίεσης πού διαρκεί έως 30 λεπτά, τη φάση της σταθερής πίεσης πού διαρκεί συνήθως 60-90 λεπτά και τη φάση της αποσυμπίεσης πού διαρκεί επίσης έως 30 λεπτά. Κατά τη φάση της συμπίεσης μπορεί να αισθανθείς ότι σε περιβάλλει κάποιο «βάρος», όπως επίσης και ότι αισθάνεσαι «ζέστη» (νόμος των Gay-Lussac σχετικά με τη θερμοκρασία των αερίων).
Η συνήθης διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται συνολικά από 60-120 λεπτά και τα συνήθη σχήματα για τις περισσότερες ενδείξεις προβλέπουν εφαρμογή 1-2 φορές ημερησίως για 2-4 εβδομάδες, εκτός της δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα, της εμβολής αέρα και της νόσου εξ’αποσυμπίεσης στις οποίες εφαρμόζονται άμεσα μεγαλύτερης διάρκειας, συχνά επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.
Συνήθως, η χορήγηση 100% οξυγόνου διακόπτεται από περιοδική χορήγηση χαμηλότερων μειγμάτων ή και ατμοσφαιρικού αέρα για μείωση της τοξικότητας.
 #68202  από lybtas
 Σάβ Φεβ 25, 2012 11:22 am
μιλάμε για hyperbaric chamber?? αν ναι .. πιστεύω οτι είναι εφικτό να φτιαχτεί ενα χωρίς πολλά έξοδα.. γοογλαρετε floyd landis hyperbaric chamber και κοιταξτε για βιντεο .. ο τύπος έφτιαξε ένα με ελάχιστα έξοδα στην αυλή του.
Σε άσχετο θέμα προχωράω ίσως αλλα έχει παρατηρήσει κάνεις με συμπτώματα πως νιώθει μετά απο πτήση με αεροπλάνο??
 #68207  από soulla
 Σάβ Φεβ 25, 2012 1:25 pm
μετα απο ταξιδι ειτε με πλοιο ειτε με αεροπλανο...ειχα τις χειροτερες ωσεις :scared-eek: :scared-eek: πώς το εξηγητε????
 #76653  από Γιάννης
 Δευ Αύγ 27, 2012 1:51 pm
Θα το βάλω εδώ για να έχει μια συνέχεια η πληροφόρηση

Μετά από 17 (απομένουν 3) επισκέψεις θα πω ότι με βοήθησε πολύ στο θέμα κόπωση. Περίμενα ίσως και μια βελτίωση στην αστάθεια αλλά δεν την είδα. Σε 3-4 μήνες θα ξαναπάω για 10 επαναληπτικές που θεωρούνται συντήρηση. Νομίζω, τότε θα έχω μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς προσφέρει. Η άποψη του γιατρού του κέντρου είναι ότι αντιμετωπίζει φλεγμονές και προσφέρει μια μονιμότητα βελτίωσης, μιλάει μέχρι και για επαναμυελίνωση. Διαφορά στη βάδιση δεν έχω δει, οι ίδιες διακυμάνσεις, τη μία λίγο καλύτερα την άλλη πολύ χειρότερα. Βεβαίως πρέπει να συνυπολογίσω τους τρεις καύσωνες κατά τη διάρκεια της 20ήμερης θεραπείας.
Το σίγουρο είναι ότι το υπερβαρικό οξυγόνο δεν είναι απάτη, χρησιμοποιείται πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση τραυμάτων και εγκαυμάτων με εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά και σε διάφορες άλλες παθήσεις. Δεν θα βάλω link για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, αν και η άποψή μου είναι πως αν επιβεβαιωθεί κι από άλλα μέλη η ανακούφιση συμπτωμάτων, καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με το κέντρο για (πολύ) καλύτερες τιμές.
Για value for money μη με ρωτήσετε ακόμα, είναι (προς το παρόν?) ακριβό σπορ. Πάντως θα ήθελα πολύ να ακούσω την εμπειρία κάποιου συμπάσχοντα χωρίς κινητικά προβλήματα, η μείωση της κόπωσης πιστεύω ότι εκεί θα είναι πιο εμφανής περισσότερο μετρήσιμη και ίσως για τον ίδιο πιο εντυπωσιακή.
Αυτά.

ΥΓ. Οι τιμή πλέον δεν είναι αυτή που ανέφερε ο Κώστας το 2011 και πρόκειται για άλλο κέντρο
 #76679  από Κώστας
 Δευ Αύγ 27, 2012 10:18 pm
Έκανα κι΄ εγώ 20 συνεδρίες αρχές καλοκαιριού. Είδα επίσης μεγάλη διαφορά στο θέμα της κούρασης (δεν τη νοιώθω πλέον μόνιμα και εμφανίζεται μόνο μετά από παρατεταμένη προσπάθεια), αλλά σε αντίθεση με την προηγούμενη μου φορά (πριν δυο χρόνια), δεν είδα καμία διαφορά στις κινητικές μου δυνατότητες και στο θέμα της ισορροπίας. Αντίθετα απαλλάχτηκα εντελώς (αυτό είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά), από τις ενοχλητικότατες και επωδυνώτατες κράμπες που με βασάνιζαν σε καθημερινό επίπεδο.
Αν υπάρξει ενδιαφέρον, επικροτώ την ιδέα του Γιάννη για συννενόηση με το κέντρο προκειμένου να πετύχουμε καλύτερη τιμή.