Πελοπίδα, η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία (ΗΒΟ) είναι η μέθοδος χορήγησης οξυγόνου σε πιέσεις μεγαλύτερες της ατμοσφαιρικής. Η χορήγηση αυτή του οξυγόνου γίνεται μέσα σε ειδικούς θαλάμους. Η αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του θαλάμου γίνεται με τη χορήγηση πεπιεσμένου αέρα ενώ οι "αθενείς" εισπέουν το υπερβαρικό οξυγόνο, μέσω ειδικής μάσκας, μύτης - στόματος.
Η θεραπεία, όπως έχω ξαναγράψει, ειναι ακριβή για μακροχρόνια χρήση αν και μετά τις πρώτες συνεδρίες χρειάζεται απλά συντήρηση. Τα όποια οφέλη της, προέρχονται (απ΄ όσο γνωρίζω), λόγω της αύξησης παραγωγής των αντιοξειδωτικών ενζύμων (superoxide dismutase, glutathione peroxidase, catalase) και των ενδορφινών του οργανισμού.
Περισσότερες και ποιο εξειδικευμένες πληροφορίες, μπορείς να αποκτήσεις αν επικοινωνήσεις ή στείλεις email σε κάποιον από τους γιατρούς που εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο (το τηλ. του κέντρου στο οποίο απευθύνθηκα εγώ είναι 210 3462898 εσ. 1 και το email:
info@hbo.gr).
Δ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Ι Ζ Ω,
δεν πλέκω κανένα εγκώμειο ούτε προσπαθώ να πείσω κανένα για τα οφέλη της μεθόδου του υπερβαρικού οξυγόνου. Απλά σας μεταφέρω μια προσωπική μου εμπειρία από την εφαρμογή της στο άτομό μου.
Μετά από 4,5 χρόνια επιμελούς και απρόσκοπτης εφαρμογής της θεραπείας - συντήρησης με ιντερφερόνη, αποφάσισα να τη διακόψω και όντας διατεθημένος να δοκιμάσω κάτι άλλο (αν γίνεται όχι φάρμακο), βρήκα κατά τύχη την "άκρη" για την μέθοδο του υπερβαρικού οξυγόνου. Έτσι, την εφήρμοσα στον εαυτό μου, αποκομίζοντας κάποια θετικά οφέλη, τα οποία όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά (εκτός ίσως από το πρόβλημα της ισορροπίας), πως θα ισχύσουν και για οποιονδήποτε άλλον τη δοκιμάσει.
Επειδή όμως η μέθοδος αυτή, είναι εντελώς ανώδυνη και οι όποιες παρενέργιες που μπορεί να έχει είναι πολύ μικρές έως μηδαμινές, πιστεύω πως αξίζει να την δοκιμάσει κανείς πετώντας (αν το προτιμάτε) 1500 €.
Μη μου πείτε πως δεν αξίζει το ρίσκο, όταν ο καθένας μας καθημερινά ξοδεύει με διάφορους τρόπους δεκάδες Ευρώ!
Και σε τελική ανάλυση, γιατί εμπιστευόμαστε και δοκιμάζουμε χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση το οποιοδήποτε φάρμακο μας προτείνουν οι γιατροί, αποθέτοντας σ΄ αυτό τις ελπίδες μας;
Είναι σε θέση κάποιος να μας πει με βεβαιότητα ότι ΝΑΙ η ιντερφερόνη ή το tisabry ή δεν ξέρω ποιο άλλο με βοήθησε;
Το συνηθέστερο που κάνουν οι άνθρωποι, είναι να αποδίδουν την αιτία των όποιων ευεργετημάτων προς το άτομό τους, σ΄ αυτό που πιστεύουν, είτε αυτό λέγετε Θεός, είτε φάρμακο, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν απορρίπτω ότι η πίστη βοηθά. Απλά πιστεύω, πως μερικές φορές αξίζει τον κόπο και κάποιο, αν το θέλετε, ρίσκο, το οποίο υπόσχεται κι΄αυτό, όπως άλλωστε και τα διάφορα φάρμακα, κάποια πιθανή μικρή βελτίωση (αναφέρομαι στην πάθησή μας).
Όπως και νάχει το πράγμα, ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.
Σαν νέο μέλος του forum, θεώρησα ότι θα βοηθούσε να σας μεταφέρω
την προσωπική μου εμπειρία, σε κάτι μη ευρέως γνωστό και διαδεδομένο.
Ερευνείστε και ενημερωθείτε.
Εγώ πάντως, αν αυτό σημαίνει κάτι, θα συνεχίσω την εφαρμογή της εν λόγω μεθόδου, γιατί έχω διαπιστώσει πως με βοηθά.
Φιλικά Κώστας