• prwti epafi

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #644  από Μίρκα
 Κυρ Νοέμ 16, 2008 8:07 pm
Κατερινάκι συμφωνώ με την άποψή σου περί κούρασης. Μετά από 19 χρόνια και σε συνδυασμό και με τα προβλήματα που έχουν παγιωθεί νιώθω ότι σπάω. Αυτό όμως που με τσακίζει περισσότερο είναι ότι η πάθηση αρχίζει να διώχνει ανθρώπους από δίπλα μου. Δημιουργεί αδιέξοδο στη σχέση μου, η οποία παρόλο που είναι πολλών χρόνων και μέχρι τώρα με στήριζε και ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, άρχισε να επηρεάζεται από στενόμυαλους ανθρώπους του περιβάλλοντός της. Όλο αυτό με κάνει να νιώθω ότι δε μετράω σαν προσωπικότητα και να αναρωτιέμαι πόσο σίγουροι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι για την υγεία και τη ζωή τους.
 #660  από litsa
 Δευ Νοέμ 17, 2008 8:18 pm
Ευχαριστώ όλους! Ακόμα δεν έχω ξεκινήσει το rebif λόγω μιας μικρής ίωσης που με ταλαιπωρεί! μάλλον έχω πάθει ψυχολογικό...
ελπίζω μέχρι Παρασκευή να ξεκινήσω... Και βέβαια και η κούραση είναι ενα άλλο στάδιο...
 #699  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Τετ Νοέμ 19, 2008 4:25 pm
Εγώ Mίρκα έχω επιλέξει, μαζί με τους δικούς μου βέβαια,να μην το ξέρει κανένας.Για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρεις αλλά και γιατί δεν αντέχω αυτό το δήθεν βλέμμα συμπόνιας που από πίσω κρύβει το"α! εγώ είμαι καλά!Νιώθω ανώτερος από αυτόν που είναι άρρωστος.Ή αχ, η κακομοίρα τί έπαθε?Λες και αυτοί έχουν κανένα συμβόλαιο ότι θα είναι για πάντα καλά.Δεν το έχω αντιμετωπίσει γιατί το κρύβω αλλά και μόνο ότι μπορεί να το σκεφτεί κάποιος χωρίς καν να το δείξει ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ!Και όλα αυτά τα περί δύναμης και τα "δεν με νοιάζει τί λένε οι άλλοι" και τέτοια εγώ τα ΄λέω ανοχή.Δεν θα δώσω σε κανέναν αυτή την ευχαρίστηση της αλγολαγνείας.Και σε αυτούς που το γνωρίζουν από τις συγκιρίες δεν δίνω το παραμικρό δικαίωμα να με σχολιάσουν.Δοξάζω το Θεό που με κρατάει καλά και όσο μπορώ έτσι θα πορεύομαι γιατί νιώθω καλά με τον εαυτό μου.Παλιά ζούσα σαν να μην είχα το πρόβλημα.Το είχα ξεχάσει εντελώς.Εδώ ξεχνούσα και την ένεση.Τώρα για καποιους λόγους το ζω περισσότερο γι'αυτό και το συζητάω και εδώ.Παλιότερα δεν θα το έκανα με τίποτα.Έτσι λοιπόν, πορόλο που τώρα δεν μπορώ να ζω σαν να μην υπάρχει, θα ζουν οι άλλοι έτσι.Βλέποντάς με δηλαδή ακμαία.Δεν θα τους κάνω τη χάρη.

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά θυμώνω πραγματικά με τέτοιες συμπεριφορές που πληγώνουν ανθρώπους που σηκώνουν το δικό τους σταυρό και προσπαθούν για άλλα που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα.Σου εύχομαι καλή υπομονή και να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά σε συμμερίζομαι όπως φαντάζομαι και όλα τα παιδιά.
 #707  από Μίρκα
 Τετ Νοέμ 19, 2008 9:49 pm
Κατερινάκι, συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που λες και σε ευχαριστώ πολύ. Μακάρι όλοι να σκέφτονταν και να ένιωθαν όπως εμείς. Ίσως να σκεφτόμαστε έτσι γιατί έχουμε χάσει κάτι πολύτιμο, την υγεία μας. Όμως είμαι πολύ χαρούμενη που δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.
 #713  από litsa
 Τετ Νοέμ 19, 2008 11:55 pm
χειρότερη αρρώστια απο το να χάσεις το μυαλό σου δεν υπάρχει!
όσο υπάρχει αυτό, έχουμε και ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και ΟΛΑ!!

και εγώ ενώ δεν είχα πρόβλημα να πω τι έχω, έχω σταματήσει γιατί δεν καταλαβαίνουν και ο καθένας κουβαλάει τους δικούς του λόγους για να ''συμπονέσει'' τάχα!
Λίγοι και καλοί..
Τώρα δεν το λέω πουθενά! γιατί απλά δεν τους αφορά..γιατί μήπως εμείς ξέρουμε τι έχουν αυτοί?

Υπαρχουν όμως και ΦΩΤΕΙΝΕΣ εξαιρέσεις που μπορώ να του το πω.. Εξάλλου το πως σε αντιμετωπίζει κάποιος, δείχνει και την παιδεία του...

είπα ότι σε λίγο θα φτιάξουμε σύλλογο και θα ενημερώνουμε τον κόσμο, με μπλουζάκια, ενημερώσεις, καταχωρήσεις στην εφημερίδες κτλ.. ΝΑ ΔΟΥΝ ότι δεν είμαστε εξωγήινοι...
καλό βράδυ..και...όνειρα γλυκά και ήσυχα..
 #717  από Παναγιώτα
 Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:02 pm
kalhmera k apo mena!!
Loipon katarxhn 8elw na sou pw ena megalo mprabo gia thn kinhsh auth pou ekanes na mpeis sto forum k na breis atoma me to idio problhma gia na se boh8hsoun.
K egw etsi eixa antidrash otan to ema8a pisteua oti eprepe na eimai monh mou gia na mhn kanw kako stous an8rwpous pou agapaw, k merhkes fores k twra to lew otan pligwnontai na me blepoun xalia.
H dikh mou empeiria se sxesh,loipon eixa 1xrono sxesh ekana 8erapeia kanonika apla h monh diafora einai oti den hksera ti exw giati hmoun 16 xronwn k oi goneis mou ekrinan oti den prepei na mou to poun.o filos mou to ema8e prin apo mena k me stirikse htan dipla mou k otan to ema8a k egw mou zhthse eksetaseis na steilei agglia se giatrous.
Egw auto pou 8a sou pw einai na prospa8hseis na thn kaneis na xamogelaei k na mhn to skeftetai(oso ginete) an to katafereis pisteuw oti 8a allaksei. Kane pragmata pou thn euxaristoun.den kserw kata poso eukolo einai k se ti fash einai h kopela alla pisteuw oti mporeis na thn boh8iseis na faneis esu pio dunatos k pio aisiodoksos apo pote.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!! ;)
 #719  από Παναγιώτα
 Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:22 pm
John elpizw na boh8isa!! ;)
 #720  από john
 Πέμ Νοέμ 20, 2008 2:22 pm
thanx panagiwta! den kserw an voithises i oxi alla siga siga kai oso diavazw tis apantiseis sas kai tis empeiries sas katalavainw olo kai perissotera!
 #721  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Πέμ Νοέμ 20, 2008 4:02 pm
Κοινή πορεία έχουμε Παναγιώτα.Και με μένα ακριβώς το ίδιο έγινε........
 #724  από Παναγιώτα
 Πέμ Νοέμ 20, 2008 6:37 pm
Shmasia den exei ti egine k pws ksekinhsame shmasia exei ti kataferame k pou briskomaste twra!!! Etsi den einai katerinaki??