me magnisio
trofocard..
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Κώστας έγραψε:Αν και το έχω αναφέρει ξανά, κάποτε (πριν 1 χρόνο) δοκίμασα το υπερβαρικό οξυγόνο. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν μ΄ έχουν ξαναπιάσει κράμπες κι΄ αν ακόμη με πιάσει καμία, η διάρκεια της είναι λίγα δευτερόλεπτα, ο πόνος πολύ λίγος και την "ελέγχω" σχεδόν αμέσως. Πρέπει να επισημάνω ότι είχα εντονότατο πρόβλημα με εξαιρετικά επώδυνες και σχετικά μεγάλης διάρκειας κράμπες (ακόμη και στον ύπνο μου), κυρίως στις γάμπες και στις πατούσες. Μετά τις πέντε πρώτες συνεδρίες υπερβαρικού, το φαινόμενο εξαφανίστηκε εντελώς, χωρίς κανένα απολύτως άλλο βοήθημα (πχ μαγνήσιο).Κώστα έχει περάσει ένα ικανό διάστημα που έχεις αναφερθεί στο υπερβαρικό οξυγόνο. Κάνε έναν απολογισμό σε παρακαλώ να ξέρουμε κι εμείς.
Ενημερωτικά αναφέρω πως η κάθε συνεδρία κοστίζει 80€ και όσο κι΄ αν σας φανεί παράξενο το ΙΚΑ καλύπτει ένα μικρό μέρος αυτού του κόστους.
Δεν έχω εξετάσει τη δυνατότητα για πλήρη συμμετοχή του ΙΚΑ στο κόστος. Σύμφωνα με μια εγκύκλιο που μου έχει πει η Άννα, οι ασθενείς με ΣΚΠ καλύπτονται πλήρως σε οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή ακολουθούν. Το θέμα είναι αν αναγνωρίζουν το υπερβαρικό σαν θεραπευτική αγωγή και ποιος γιατρός θα σας το συνταγογραφίσει.
Δεν ξέρω, θα το ψάξω και θα σας πω, πάντως σίγουρα αξίζει τον κόπο.