• κράμπες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #63841  από GeorgiaB
 Δευ Νοέμ 14, 2011 11:17 am
Πσιδιά καλημέρα. Μπορείτε να μου πείτε πώς αντιμετωπίζετε εσείς τις κράμπες;
Είναι ένα πρόβλημα που τώρα τελευταία με ταλαιπωρεί πολύ. Φιλιά πολλά
 #63842  από litsa
 Δευ Νοέμ 14, 2011 11:37 am
me magnisio
trofocard..
 #63854  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Νοέμ 14, 2011 3:34 pm
:teasing-neener: Ομοιως !!!!!!!
 #63856  από billios
 Δευ Νοέμ 14, 2011 4:17 pm
Solumag μαγνησιο,χωρις φραγκο γιατι γραφεται στο ικα και στα υπολοιπα ταμεια
 #63865  από Π.Μ79
 Δευ Νοέμ 14, 2011 5:37 pm
Εκτός από μαγνήσιο, μπορείς επίσης να πάρεις και ηλεκτρολύτες σε σκόνη.
 #63981  από Κώστας
 Πέμ Νοέμ 17, 2011 8:09 am
Αν και το έχω αναφέρει ξανά, κάποτε (πριν 1 χρόνο) δοκίμασα το υπερβαρικό οξυγόνο. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν μ΄ έχουν ξαναπιάσει κράμπες κι΄ αν ακόμη με πιάσει καμία, η διάρκεια της είναι λίγα δευτερόλεπτα, ο πόνος πολύ λίγος και την "ελέγχω" σχεδόν αμέσως. Πρέπει να επισημάνω ότι είχα εντονότατο πρόβλημα με εξαιρετικά επώδυνες και σχετικά μεγάλης διάρκειας κράμπες (ακόμη και στον ύπνο μου), κυρίως στις γάμπες και στις πατούσες. Μετά τις πέντε πρώτες συνεδρίες υπερβαρικού, το φαινόμενο εξαφανίστηκε εντελώς, χωρίς κανένα απολύτως άλλο βοήθημα (πχ μαγνήσιο).
Ενημερωτικά αναφέρω πως η κάθε συνεδρία κοστίζει 80€ και όσο κι΄ αν σας φανεί παράξενο το ΙΚΑ καλύπτει ένα μικρό μέρος αυτού του κόστους.
Δεν έχω εξετάσει τη δυνατότητα για πλήρη συμμετοχή του ΙΚΑ στο κόστος. Σύμφωνα με μια εγκύκλιο που μου έχει πει η Άννα, οι ασθενείς με ΣΚΠ καλύπτονται πλήρως σε οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή ακολουθούν. Το θέμα είναι αν αναγνωρίζουν το υπερβαρικό σαν θεραπευτική αγωγή και ποιος γιατρός θα σας το συνταγογραφίσει.
Δεν ξέρω, θα το ψάξω και θα σας πω, πάντως σίγουρα αξίζει τον κόπο.
 #64125  από GeorgiaB
 Κυρ Νοέμ 20, 2011 12:06 pm
Ευχαριστώ παιδιά. Κι ο φυσιοθεραπευτής με μαγνήσιο μου είπε. Θα το δοκιμάσω. Φιλιά πολλά :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #64130  από Γιάννης
 Κυρ Νοέμ 20, 2011 2:12 pm
Κώστας έγραψε:Αν και το έχω αναφέρει ξανά, κάποτε (πριν 1 χρόνο) δοκίμασα το υπερβαρικό οξυγόνο. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν μ΄ έχουν ξαναπιάσει κράμπες κι΄ αν ακόμη με πιάσει καμία, η διάρκεια της είναι λίγα δευτερόλεπτα, ο πόνος πολύ λίγος και την "ελέγχω" σχεδόν αμέσως. Πρέπει να επισημάνω ότι είχα εντονότατο πρόβλημα με εξαιρετικά επώδυνες και σχετικά μεγάλης διάρκειας κράμπες (ακόμη και στον ύπνο μου), κυρίως στις γάμπες και στις πατούσες. Μετά τις πέντε πρώτες συνεδρίες υπερβαρικού, το φαινόμενο εξαφανίστηκε εντελώς, χωρίς κανένα απολύτως άλλο βοήθημα (πχ μαγνήσιο).
Ενημερωτικά αναφέρω πως η κάθε συνεδρία κοστίζει 80€ και όσο κι΄ αν σας φανεί παράξενο το ΙΚΑ καλύπτει ένα μικρό μέρος αυτού του κόστους.
Δεν έχω εξετάσει τη δυνατότητα για πλήρη συμμετοχή του ΙΚΑ στο κόστος. Σύμφωνα με μια εγκύκλιο που μου έχει πει η Άννα, οι ασθενείς με ΣΚΠ καλύπτονται πλήρως σε οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή ακολουθούν. Το θέμα είναι αν αναγνωρίζουν το υπερβαρικό σαν θεραπευτική αγωγή και ποιος γιατρός θα σας το συνταγογραφίσει.
Δεν ξέρω, θα το ψάξω και θα σας πω, πάντως σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Κώστα έχει περάσει ένα ικανό διάστημα που έχεις αναφερθεί στο υπερβαρικό οξυγόνο. Κάνε έναν απολογισμό σε παρακαλώ να ξέρουμε κι εμείς.
 #64142  από Κώστας
 Κυρ Νοέμ 20, 2011 2:54 pm
Μετά από ένα χρόνο περίπου που έκανα για τελευταία φορά "υπερβαρικό", το μόνο όφελος που έχει παραμείνει είναι ότι δεν με έχουν ξαναπιάσει κράμπες. Σε ό,τι αφορά την βελτίωση της ισορροπίας και του περπατήματος τα οφέλη διήρκησαν περίπου τρεις μήνες οπότε και άρχισαν να φθίνουν μέχρι που επανήλθα στη γνώριμη αρχική μου κατάσταση. Ο γιατρός του "υπερβαρικού" μου είπε πως πρέπει να επαναλαμβάνω 10-15 συνεδρίες κάθε τρεις μήνες για να διατηρώ τα οφέλη που έχω αποκομίσει. Εδώ βέβαια μπαίνει στη μέση το οικονομικό, οπότε γεια σας!
Αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε την δυνατότητα πλήρους κάλυψης τους κόστους των συνεδριών από τα ταμεία, κάτι που φαντάζει "επιστημονική φαντασία" αφού το υπερβαρικό δεν είναι ούτε rebif, ούτε anorex ούτε οτιδήποτε άλλο που μπορεί ν΄ αποφέρει χρήμα στις "φίλες" μας φαρμακοβιομηχανίες. Άλλωστε και οι νευρολόγοι δεν τρέφουν κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση στο υπερβαρικό, οπότε δεν νομίζω πως θα το συνταγογραφίσουν.
Κρίμα γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μερικές συνεδρίες πριν την έλευση του τριμήνου.
 #64143  από Γιάννης
 Κυρ Νοέμ 20, 2011 2:59 pm
Αν συγκρίνεις το τώρα με την περίοδο που ήσουν "υπό την επήρεια" θα έλεγες ότι πραγματικά αξίζει;