• Γνωρίζετε πάσχοντες με ΣΚΠ μεγάλης ηλικίας;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63912  από kate2002
 Τρί Νοέμ 15, 2011 7:35 pm
Εύα έγραψε:
kate2002 έγραψε: πες μας, πες μας πελοπιδα, τι τον εκανε μετα;;; :think:
Πες μας, πες μας, καίγομαι κι εγώ να μάθω! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Είναι σαφώς χειρότερος από το μ@λ... το γυναικολόγο, που μού έδωσε εμένα 7 μήνες αντισυλληπτικά με φουλ οιστρογόνα, ενώ είμαι ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΚΗ και ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ, αλλά, αν εγώ επιθυμούσα να βάλω το μ@λ... στο φούρνο, η θεία σου τί θα έκανε;
Να τούς χαιρόμαστε, παιδιά, τέτοιους γιατρούς και μάλιστα καθηγητάδες!

:violin:
να σου θυμισω εύα, οτι προβλημα ειχε στο ενα ποδι. το άλλο, ήταν το καλο! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #63913  από Εύα
 Τρί Νοέμ 15, 2011 7:58 pm
kate2002 έγραψε:
Εύα έγραψε:
kate2002 έγραψε: πες μας, πες μας πελοπιδα, τι τον εκανε μετα;;; :think:
Εύα έγραψε:Πες μας, πες μας, καίγομαι κι εγώ να μάθω! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
να σου θυμισω εύα, οτι προβλημα ειχε στο ενα ποδι. το άλλο, ήταν το καλο! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
:text-goodpost: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #63917  από pelopidas
 Τρί Νοέμ 15, 2011 9:24 pm
τιποτα δεν εκανε η καημενη
της αρκει που ξερει οτι δεν εχει σκπ
σκεφτεται να χειρουργησει τον μηνισκο της
αλλα τωρα, δεν ειναι πολυ ευκολο
 #63919  από κωστας
 Τρί Νοέμ 15, 2011 11:29 pm
Η μανα μου ειναι 56 χρονων και πασχει 28 χρονια...απο τοτε που αρχισε τα γνωστα φαρμακα αρχισαν και τα κινητικα προβληματα(τραγικο),τωρα ειναι σε καροτσι!
 #63960  από kate2002
 Τετ Νοέμ 16, 2011 8:03 pm
λυπαμαιγια την κατασταση κωστα...

νατολμησω να υποθεσω οτι οσοι ακολουθησαν "ενδεδειγμενη θεραπεια" δεν περπαταν;
αι σιχτιρ με τις παλιολινατσες...που δινουν και ορκο...
 #63962  από Akatamakata
 Τετ Νοέμ 16, 2011 8:29 pm
Mόνο για γυναίκες μεγάλης ηλικίας διαβάζω.
Οι άνδρες μεγάλης ηλικίας και ΣΚΠ, είναι μάλλον είδος προς εξαφάνιση.
 #63966  από FANTOMAS
 Τετ Νοέμ 16, 2011 9:17 pm
Akatamakata έγραψε:Mόνο για γυναίκες μεγάλης ηλικίας διαβάζω.
Οι άνδρες μεγάλης ηλικίας και ΣΚΠ, είναι μάλλον είδος προς εξαφάνιση.
Η αλήθεια είναι οι γυναίκες νοσούν πιο πολλύ απο μας, αλλά εμείς νοσούμε πιο ΒΑΡΙΑ
 #63967  από Εύα
 Τετ Νοέμ 16, 2011 9:50 pm
kate2002 έγραψε:αι σιχτιρ με τις παλιολινατσες... που δινουν και ορκο...
Πόσο δίκιο έχεις αλλά και πού να το βρεις, Kate!

Σημείο 1: Οικογενειακός φίλος-γιατρός Νευρο-σχετικός είδε τις Μαγνητικές μου το καλοκαίρι 2011. Δεν είχα καλοδιαγνωστεί με ΣκΠ και μού είπε κάθετα "Θα ακολουθήσεις ένα πρωτόκολλο ιντερφερόνης.". Με τη γλώσσα-παπούτσι μου, απάντησα πως "Εγώ δεν συμφωνώ με την ιντερφερόνη.". Και γνωρίζει ο κύριος τις σπουδές/δουλειές/έρευνές μου από 1994 και εντεύθεν. Επέμεινε: "Δεν έχει συμφωνείς δεν συμφωνείς. Αυτό είναι κι αυτό θα κάνεις!", σκύλιασα" και την κοπάνησα.
Στην πράξη, όπως έχω ξαναγράψει, στο μήνα επάνω, ο οργανισμός μου απέρριψε το Rebif 44 και έκτοτε κάνω Copaxone. Τού χρωστάω να τού βγάλω τη γλώσσα.

Σημείο 2: Ο νυν γυναικολόγος μου, που και τις ιντερφερόνες ξέρει και εμένα από 12 χρονών και προπαντός έχει ήθος, όταν τού είπα ότι σταμάτησα το Rebif 44 μού απάντησε: "Καλώς και το 'κοψες αυτό το φαρμάκι.". Μετά ψαχνόμασταν στο τί προβλήματα ενδεχομένως μού δημιούργησε/άφησε το Rebif 44 γυναικολογικά στον ένα σχεδόν μήνα που το πήρα και, γενικά, ανησυχεί πιο πολύ από εμένα. Plus, ΔΕΝ μού χρέωσε ούτε επίσκεψη ούτε τον υπέρηχο σ' εκείνο το ραντεβού, μόνο το Pap-test που το στέλνει έξω.

Για να δανειστώ, λοιπόν, την υπογραφή του Φαντομά, "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!". Τυχαίο είναι ότι οι εταιρείες σε ρωτάνε "Ποιός νευρολόγος συνταγογράφησε το φάρμακό μας;" και το καταγράφουν; Δεν νομίζω και ιατρικές βάσεις δεδομένων έχω σχεδιάσει ουκ ολίγες! Όσο για τούς "όρκους", αφού δεν είναι Γαλάτες να φοβούνται πως "θα τούς πέσει ο ουρανός στο κεφάλι", τούς έχουν κάνει όσο κουρελόχαρτο έγινε και το Σύνταγμά μας πρόσφατα. Ίδιον της εποχής, φίλοι μου!

Εγώ, πάλι, το :violin: μου και το μαύρο το :animals-dogrun: μου.
 #63968  από pelopidas
 Τετ Νοέμ 16, 2011 10:08 pm
τωρα βεβαια, με την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση, οι εταιρειες γνωριζουν τα παντα
τα γνωριζουν ομως και τα ταμεια! (που εμεις πληρωνουμε)
απο την αλλη, ισως πριν τα χριστουγεννα θα ανακοινωθει η αλλαγη του ποσοστου συμμετοχης, η οποια θα αυξηθει (σημαντικα!)
θα πληρωνουμε περισσοτερα χρηματα
δεν ξερω τι θα γινει με τα φαρμακα με 0% συμμετοχη, αλλα θα μαθουμε ολοι συντομα

θα ερθει γρηγορα η εποχη οπου θα ρωταμε τους γιατρους ποσο κανει αυτη η συνταγη με αυτα τα φαρμακα, και αν υπαρχουν φτηνοτερα

για να δουμε τι θα λενε οι νευρολογοι, οι οποιοι λενε οτι η επεμβαση για χενφα:
1.ειναι ακριβη
2.παιρνεις ακτινοβολια
3.δεν κανει τιποτα
 #63974  από kath
 Τετ Νοέμ 16, 2011 11:31 pm
Η μητερα μου εχει σκπ λογικα απο τα 30 της (τωρα ειναι 70).Τοτε ειχε μουδιασμα που ξεκινησε απο τι ς πατουσες κ σταδιακα ανεβαινε προς τα πανω.Οταν ειχε φτασει κοντα στη μεση, μετα απο 3 μηνες της διεγνωσαν μυελιτιδα κ της εδωσαν κορτιζονη απο αυτα που μου εχει πει.Εστρωσε κ της ειπαν να μην ανησυχει μπορει να χρειαστει να την ξαναδουν σε 10 χρονια η κ ποτε.Οντως της εμφανιστηκε μετα απο 10 χρονια,επεσε χωρις να το καταλαβει,οταν πλεον ειχε κανει οικογενεια.Η κατασταση σοβαρεψε το 2000 περιπου οπου μπηκε νοσοκομειο,εκανε παρακεντηση κ αν εχω καταλαβει καλα η μορφη της ειναι η προοδευτικη.Της εδωσαν betaferon,αργοτερα rebif.Τωρα που κ εγω ασχολουμαι δν καταλαβαινω γιατι της τα εδωσαν αυτα αφου υποτιθεται οτι ειναι για την υποτροπιαζουσα.Anyway αργοτερα τα εκοψε τελειως αφου η επιδεινωση συνεχιζοταν, ηταν ηδη σε καρεκλιτσα με ροδες. Εκανε καποιες φυσιοθεραπειες, πηρε για ενα μεγαλο διαστημα κορτιζονη,τωρα εδω κ 2 χρονια ειναι σε καροτσακι.

Μου αρεσει παντως που συνεχιζουν να υποστηριζουν οτι δεν κληρονομειται.Μαλλον παιζουμε με τις λεξεις.Αφου η προδιαθεση υπαρχει σιγουρα.Αυτο δεν λεγεται κληρονομικοτητα?