• Γνωρίζετε πάσχοντες με ΣΚΠ μεγάλης ηλικίας;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63699  από Π.Μ79
 Παρ Νοέμ 11, 2011 4:28 pm
Η καλύτερη φίλη της μάνας μου.

Ετών 64, διεγνωσμένη απ'τα 22 της νομίζω στην Αγγλία.

Είναι λίγο βαρύ το δεξί της πόδι.

Ο γιος της δουλεύει 13 χρόνια στη Bayer και δε δέκτηκε να κάνει ιντερφερόνες.

Άντε βρες άκρη τώρα.
 #63700  από maria72
 Παρ Νοέμ 11, 2011 4:30 pm
στην τελευταία ώση η κυρία στο διπλανό κρεββάτι ήταν 59.
κοκετα , ομιλητικοτατη, κατηγορούσε τους γιατρους επειδη αργησαν να της δώσουν θεραπεια , ενω το ήξεραν από 4 χρόνια πριν και δεν της έδωσαν θεραπεία.Νοιωθω αδύνατο το δεξι μου πόδι μου είπε...την άκουγα κι ελεγα τι μου λέει τωρα?????????????μακάρι να ξεκινούσε η νόσος και σε μενα στα 55!!!..........
μεχρι που σηκώθηκε για το εξιτήριο και έσερνε στην κυριολεξία το πόδι της και ωρες- ωρες έλεγα πως θα πέσει..

κι ομως αυτη η γυναίκα είχε πάρει τηλ.στον αντρα της να του πει πως σε λίγο βγαίνει και θα παει στο σπιτι.....
Δεν ήθελε βοήθεια ήταν οπως πάντα (υποθέτω ) αυτοεξαρτωμενη.
 #63714  από Εύα
 Παρ Νοέμ 11, 2011 7:52 pm
Μητέρα γυναίκας συγγενούς μου! Διαγνώστηκε πάνω σε ώση, σε ηλικία 60 περίπου ετών, αλλά από τις Μαγνητικές κατάλαβαν ότι είχε ΣκΠ από πολύ νωρίτερα. Την ανέλαβε ο νευρολόγος μου. Παίρνει φάρμακα (δεν ξέρω ακριβώς ποιά) αλλά έχει περάσει τα 70 και δεν έχει ξανακάνει ώση. Φροντίζει τα 2 εγγόνια της συν έναν απαιτητικό σύζυγο, και τρέχει όλη μέρα σαν τη σβούρα!
:violin:
 #63884  από marialeo
 Τρί Νοέμ 15, 2011 10:36 am
Η μητερα μου, ηλικία 55. Διαγνωστηκε πριν περιπου ενα μηνα, αλλα καποιες απο τις εστιες ηταν παλαιοτερες. Έπαθε παραλυση του δεξιου ποδιου. Τωρα κανει ιντερφερονη και φυσιοθεραπειες κ γενικα παει πολυ καλυτερα. Δυστυχως ομως ο γιατρος μας εδωσε 80%πιθανοτητες για δευτερο επεισοδιο στο χρονο...θα δουμε.
 #63885  από monogramma
 Τρί Νοέμ 15, 2011 10:45 am
Εύα έγραψε:Μητέρα γυναίκας συγγενούς μου! Διαγνώστηκε πάνω σε ώση, σε ηλικία 60 περίπου ετών, αλλά από τις Μαγνητικές κατάλαβαν ότι είχε ΣκΠ από πολύ νωρίτερα. Την ανέλαβε ο νευρολόγος μου. Παίρνει φάρμακα (δεν ξέρω ακριβώς ποιά) αλλά έχει περάσει τα 70 και δεν έχει ξανακάνει ώση. Φροντίζει τα 2 εγγόνια της συν έναν απαιτητικό σύζυγο, και τρέχει όλη μέρα σαν τη σβούρα!
ουάου!!!
 #63892  από pelopidas
 Τρί Νοέμ 15, 2011 11:44 am
η θεια μου, ετων 65
πρωτη ωση (?) στα 62
δεν βρεθηκαν ποτε εστιες σε μαγνητικες εγκεφαλου, αυχενα, θωρακα, οσφυικης χωρας
νευρολογος του μετροπολιταν την παρελαβε (ενω δεν ειχα χρονο να ασχοληθω, της ειχα ομως τονισει οτι δεν χρειαζεται) και της εκανε δυο χρονια ιντερφερονες
καμια βελτιωση (δυσκινησια στο δεξι γονατο)

προσφατα την επεισα και εκανε μαγνητικη στο γονατο
εχει παλια ρηξη μηνισκου!

ελεος!
 #63906  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Νοέμ 15, 2011 3:12 pm
pelopidas έγραψε:η θεια μου, ετων 65
πρωτη ωση (?) στα 62
δεν βρεθηκαν ποτε εστιες σε μαγνητικες εγκεφαλου, αυχενα, θωρακα, οσφυικης χωρας
νευρολογος του μετροπολιταν την παρελαβε (ενω δεν ειχα χρονο να ασχοληθω, της ειχα ομως τονισει οτι δεν χρειαζεται) και της εκανε δυο χρονια ιντερφερονες
καμια βελτιωση (δυσκινησια στο δεξι γονατο)

προσφατα την επεισα και εκανε μαγνητικη στο γονατο
εχει παλια ρηξη μηνισκου!

ελεος!
Τελικα...εχει σκπ, η θεια ή οχι ????????? :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:
 #63910  από kate2002
 Τρί Νοέμ 15, 2011 6:08 pm
ρε άννα!
εστιες δεν ειχε ποτε... ρηξη μηνισκου λεμε!!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

πες μας, πες μας πελοπιδα, τι τον εκανε μετα;;; :think:
 #63911  από Εύα
 Τρί Νοέμ 15, 2011 7:30 pm
kate2002 έγραψε: πες μας, πες μας πελοπιδα, τι τον εκανε μετα;;; :think:
Πες μας, πες μας, καίγομαι κι εγώ να μάθω! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Είναι σαφώς χειρότερος από το μ@λ... το γυναικολόγο, που μού έδωσε εμένα 7 μήνες αντισυλληπτικά με φουλ οιστρογόνα, ενώ είμαι ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΚΗ και ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ, αλλά, αν εγώ επιθυμούσα να βάλω το μ@λ... στο φούρνο, η θεία σου τί θα έκανε;
Να τούς χαιρόμαστε, παιδιά, τέτοιους γιατρούς και μάλιστα καθηγητάδες!