Από όσο μου έχουν πει, φαίνεται ότι δεν είναι κάτι που έχει παρουσιαστεί τώρα τελευταία, αφού υπάρχουν και παλιές εστίες (εγκέφαλος-αυχένας). Μάλιστα τους έχει κάνει εντύπωση που δεν με είχε ενοχλήσει μέχρι σήμερα.
Μετά από τρεις ημέρες ενδοφλέβιας κορτιζόνης και είκοσι ημέρες χάπια, είμαι αρκετά καλά. Δεν έχω τα αρχικά συμπτώματα (αν και δεν ήταν έτσι και αλλιώς πολύ βαριά). Ορισμένες μέρες είμαι λίγο καλύτερα, άλλες λίγο χειρότερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται κάθε φορά, καθώς από όσο έχω καταλάβει παίζει ρόλο ο καιρός, η ψυχολογία μου την συγκεκριμένη στιγμή / ημέρα κλπ.
Αυτό που έχει παραμείνει, είναι η κόπωση και τα ψυχολογικά (ξεκίνησα και ψυχολόγο).
Προς το παρόν, δεν έχω ξεκινήσει κάποια άλλη θεραπεία, καθώς οι περισσότεροι γιατροί που έχω δει, μου λένε ότι βάσει της θεωρίας, δεν δικαιολογείται να αρχίσω θεραπεία (Έχω Θετική μαγνητική, Αρνητικό αποτέλεσμα παρακέντησης, Μία μόνο όση και γενικότερα καλές υπόλοιπες εξετάσεις)
Ο Γιατρός που με παρακολουθεί και εμπιστεύομαι περισσότερο (είναι και μεγάλος σε ηλικία, οπότε έχει δει πολλά) είναι γενικά της άμεσης θεραπείας (Avonex), αλλά στην δική μου περίπτωση το σκέφτεται. Έχουμε καταλήξει στο να επαναλάβω την μαγνητική και τα οπτικά δυναμικά στο τέλος του μήνα (οπότε θα έχουν κλείσει τρεις μήνες από την αρχική εξέταση) και εάν δεν υπάρχει εξέλιξη, τότε προς το παρόν να μην ξεκινήσω φάρμακα. Εάν δούμε κάτι, τότε να ξεκινήσω. Δηλαδή να το παρακολουθήσουμε στενά και βλέπουμε.
Τι να πω, μακάρι να είμαι στο 20% των περιπτώσεων, αλλά δεν με αφήνω να το πιστέψω, ώστε να μην πάρω καμιά απογοήτευση πάλι.
Οπότε προς το παρόν, είμαι σε μια κατάσταση αναμονής!
Τέλος, για το θέμα της ψυχολογίας, δεν είχα κάποια έντονα προβλήματα στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, αλλά γενικότερα τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω αντιμετωπίσει δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις. Βέβαια από την ψυχανάλυση που έχω ξεκινήσει, αντιλαμβάνομαι και άλλα θέματα, τα οποία δεν είχα συνειδητοποιήσει και έχουν να κάνουν κυρίως με τον χαρακτήρα μου και την εσωστρέφεια.
Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.