• καλησπέρα σας

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #6053  από Fotis
 Κυρ Ιουν 21, 2009 1:04 pm
Είμαι ακόμη πιο μικρός από εσένα - 34 επισήμως και 3 μηνών για την πάθηση - και σκέφτομαι λίγο πολύ τα ίδια. Εκεί που νόμιζες ότι ελέγχεις τα πάντα, σου έρχεται κατακέφαλα κάτι που σου λέει "μεγάλε δεν είσαι θεός".

Ο "άνθρωπος" γενικότερα είναι τόσο ηλίθιος, που ασχολείται με τόσες και τόσες χαζές λεπτομέριες στν ζωή του, μέχρι να φάει μια σφαλιάρα και να καταλάβει πόσο μικρή σημασία έχουν.

Στην φάση που είμαι, το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να αισθάνομαι καλά!
 #6235  από Lena
 Τρί Ιουν 23, 2009 2:09 pm
ΚΙΡΚ ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ!!!
ΜΕ ΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΣΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ? ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?
 #6236  από Lena
 Τρί Ιουν 23, 2009 2:12 pm
ΦΩΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕΣ!!! ΕΝΑΣ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΗΛΘΕΣ - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΙΑ ΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ. ΣΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ? ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?
 #6241  από Fotis
 Τρί Ιουν 23, 2009 2:32 pm
Από όσο μου έχουν πει, φαίνεται ότι δεν είναι κάτι που έχει παρουσιαστεί τώρα τελευταία, αφού υπάρχουν και παλιές εστίες (εγκέφαλος-αυχένας). Μάλιστα τους έχει κάνει εντύπωση που δεν με είχε ενοχλήσει μέχρι σήμερα.

Μετά από τρεις ημέρες ενδοφλέβιας κορτιζόνης και είκοσι ημέρες χάπια, είμαι αρκετά καλά. Δεν έχω τα αρχικά συμπτώματα (αν και δεν ήταν έτσι και αλλιώς πολύ βαριά). Ορισμένες μέρες είμαι λίγο καλύτερα, άλλες λίγο χειρότερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται κάθε φορά, καθώς από όσο έχω καταλάβει παίζει ρόλο ο καιρός, η ψυχολογία μου την συγκεκριμένη στιγμή / ημέρα κλπ.

Αυτό που έχει παραμείνει, είναι η κόπωση και τα ψυχολογικά (ξεκίνησα και ψυχολόγο).

Προς το παρόν, δεν έχω ξεκινήσει κάποια άλλη θεραπεία, καθώς οι περισσότεροι γιατροί που έχω δει, μου λένε ότι βάσει της θεωρίας, δεν δικαιολογείται να αρχίσω θεραπεία (Έχω Θετική μαγνητική, Αρνητικό αποτέλεσμα παρακέντησης, Μία μόνο όση και γενικότερα καλές υπόλοιπες εξετάσεις)

Ο Γιατρός που με παρακολουθεί και εμπιστεύομαι περισσότερο (είναι και μεγάλος σε ηλικία, οπότε έχει δει πολλά) είναι γενικά της άμεσης θεραπείας (Avonex), αλλά στην δική μου περίπτωση το σκέφτεται. Έχουμε καταλήξει στο να επαναλάβω την μαγνητική και τα οπτικά δυναμικά στο τέλος του μήνα (οπότε θα έχουν κλείσει τρεις μήνες από την αρχική εξέταση) και εάν δεν υπάρχει εξέλιξη, τότε προς το παρόν να μην ξεκινήσω φάρμακα. Εάν δούμε κάτι, τότε να ξεκινήσω. Δηλαδή να το παρακολουθήσουμε στενά και βλέπουμε.

Τι να πω, μακάρι να είμαι στο 20% των περιπτώσεων, αλλά δεν με αφήνω να το πιστέψω, ώστε να μην πάρω καμιά απογοήτευση πάλι.

Οπότε προς το παρόν, είμαι σε μια κατάσταση αναμονής!

Τέλος, για το θέμα της ψυχολογίας, δεν είχα κάποια έντονα προβλήματα στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, αλλά γενικότερα τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω αντιμετωπίσει δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις. Βέβαια από την ψυχανάλυση που έχω ξεκινήσει, αντιλαμβάνομαι και άλλα θέματα, τα οποία δεν είχα συνειδητοποιήσει και έχουν να κάνουν κυρίως με τον χαρακτήρα μου και την εσωστρέφεια.
 #6246  από Lena
 Τρί Ιουν 23, 2009 3:08 pm
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
 #6297  από kirk
 Τετ Ιουν 24, 2009 3:39 am
Lena & Σια καλησπέρα,
άγχος? Ο ανθρωπός σας! Όλα να τα προλάβω, όλοι να είναι ευχαριστημένοι! Όλοι? Ναι, εκτός από εμένα!
Πρώτη ώση? Δεν ξέρω, μπορεί πριν από 6 χρόνια αλλά δεν έγινε σωστή διαγνωση.
Πριν από 2 1/2 χρόνια έγινε διάγνωση και άρχισα Rebif.
Σε γενικές γραμμές είμαι καλά, κόπωση, καμιά ζαλάδα και αμάν αμάν!
Το καλοκαίρι, γίνομαι σκοτεινός τύπος! Δεν κυκλοφορώ τη μερά!
Είμαι άχρηστος με το PC! Είχα γράψει μια ωραία ιστορία, την ιστορία μου, αλλά κατάφερα και την έχασα! Είναι 3:30, θα σας τη γράψω κάποια άλλη στιγμή, τώρα νυστάζω...
Καλό βράδυ!
 #6309  από Fotis
 Τετ Ιουν 24, 2009 11:28 am
Και εμένα ο ψυχολόγος μου είπε ότι ασχολούμαι συνέχεια με τους άλλους και έχω παραμελήσει το εαυτό μου. Έλα όμως που δεν το έχω καταλάβει ακόμη και προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω!
 #6393  από Lena
 Πέμ Ιουν 25, 2009 7:39 pm
ΚΙΡΚ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!!
ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΡΚ ΚΑΙ ΦΩΤΗ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ!!!
ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΣΑ Κ ΠΕΤΑΞΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
 #6407  από litsa
 Πέμ Ιουν 25, 2009 11:04 pm
Foti, kirk , lena και ΣΙΑ...
πόσο δίκιο έχετε!

παρόμοιες ιστορίες με την δική μου.. εγω περίμενα τη διασπορά σε τόπο και χρόνο για να μου βγάλουν διάγνωση λόγω της καλής κλινικής εικόνας..
ώσπου είχα και 2ο επεισόδιο.. και ξεκίνησα άμεσα ρεμπίφ..

Να σας πω και μία τριλογία βιβλίων - ευαγγέλιο : ''Ο δρόμος ο λιγότερο ...ταξιδεμένος''
του Σκοτ Πεκ
Τέλειο και φυσικά ακόμα τα διαβάζω.............
 #9947  από petros
 Τρί Οκτ 13, 2009 3:50 pm
μιας και λετε για ψυχολογους θα σας πω τι μου ειπε μια στο γραφειο της. κοιταζα εναν πινακα και το βλεμμα ειχε μεινει εκει.
ο πινακας ειχε εναν αγγελο με φουξια περιβολη (ψιλοασχετο..χαχαχα) και γυρο του ειχε φωτεινο χρωμα που οσο πηγαινε προς τα εξω στις ακρες του πινακα γινοταν πιο σκουρο. η ψυχολογος με ρωταει "τι κοιτας?" τον πινακα λεω...μου λεει: " το βλεπεις το ασπρο χρωμα που περιβαλλει τον αγγελο?" ..."ναι" της απανταω. και γυρναει και μου λεει: "αν δεν υπηρχε το σκουρο χρωμα γυρω γυρω θα μπορουσες να δεις το ασπρο?" και φυσικα εμεινα..ο νοων νοειτο...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7