• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #59279  από LL--MM
 Τετ Σεπ 07, 2011 11:09 am
Teo έγραψε:
Teo έγραψε:Νομίζω χάνουμε την ουσία... To άμα είναι άχρηστοι οι νευρολόγοι -ο καθένας τους- μετριέται με τη χρησιμότητα της εκάστοτε πράξης τους... ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;;

Με το να κράζουμε τους γιατρούς δεν πρόκειται να γίνουμε καλύτερα. Με το να τους γλείφουμε θα γίνουμε, δηλαδή, έ; :think:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΓΛΕΙΦΤΗΣ... OMΩΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ...

Ναι οκ και εγώ συμφωνω στο οτι υπάρχουν οι μαφίες και οι πρακτικές των φαρμακευτικών. Αυτά όμως είναι χιλιοειπωμένα και ακόμα περισσότερο αν θέλετε στους καρκινοπαθείς και έχουν αρχίσει να κουράζουν γιατι θα μας περάσουν για εμπαθείς.
Ποιός θα μας περάσει για εμπαθείς; ΑΥΤΟΙ;;;!!! Και γιατί; επειδή δίνουμε στοιχεία αδιάσειστα; Εξ άλλου, και να τους γλείφαμε, δε θα μας έδιναν περισσότερη σημασία...
Και όχι, δεν είναι "ΟΚ", αλλά όποιον κουράζουν, ας μην τα διαβάζει επι τέλους...

Αυτά και ελπίζω να μην το πάρουν προσωπικά όσοι έχουν γράψει διάφορα κατα καιρους κατα των γιατρών.
Δε με ενοχλει καθόλου να το πάρω προσωπικά, διότι όσα έγραψα αντιστοιχούν στην πραγματικότητα μεχρι την τελευταία τελεία, αλλά η γενική νοοτροπία του να "φτυαρίζουμε τη σκόνη κάτω από το χαλί", δε βλέπω τι νόημα έχει...

ΔEN ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ αλλά για νοοτροπίες που βλέπουμε καθεμέρα: Εμείς, και να σταματήσουμε ν'ασχολούμαστε, οι επιπτώσεις των όσων κανουν ή ΔΕΝ κάνουν, λένε ή δε λενε, κεφάλαια που υπεξαιρούν ή δεν υπεξαιρούν, άρθρα που δημοσιεύουν ή δε δημοσιεύουν, γνωματεύσεις που υπογράφουν ή δεν υπογράφουν, ξαναπέφτει, αναπόφευκτα, απάνω μας... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, όπως λες κι εσύ...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Υποννοείς οτι είμαι γλείφτης για αυτά που φράφω, έχεις το θράσος να μου λες οτι "προφανώς για μενα δεν είναι η ΣΚΠ η ουσία (και μαλιστα με bold και υπογράμμιση), σχολιάζεις με πολύ ειρωνικό ύφος τα γραφώμενα μου. ΟΧΙ, δεν υπονόησα τίποτα τέτοιο, ούτε τα γραφόμενά σου είναι που σχολιάζω αλλά την προκείμενη κατάσταση στην οποία αναφέρεσαι...

Μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να αναφέρεσαι στα λόγια κάποιου άλλου με αυτό το ύφος.
Στις συμπεριφορές τους αναφέρομαι, όχι στις απόψεις σου, με τις οποίες, έτσι όπως τις εκθέτεις, ομολογώ ότι δε συμφωνώ.
Η έλλειψη επαγγελματικής δεοντολογίας, όμως, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, έχει άμεσα να κάνει με τη σκπ, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις από τους νευρολόγους, ούτε τι μπορεί να σου έχουν κάνει, ούτε αν είσαι σοβαρή περίπτωση.
Ενας λόγος παραπάνω, επομένως, να τα πάρεις τοις μετρητοίς, δε φαντάζομαι να υπονοείς εσύ ότι τα βγάζω από την κοιλιά μου...
όλοι διαβάζουν και έχουν κρίση. Αν η κρίση μου είναι λανθσμένη, και σε οποιαδήποτε αναφορά, πες μου σε τι ακριβώς...

Και σε παρακαλώ για τελευταία φορά να σταματήσεις τα σχόλια για γλειψίματα και για το ποια είναι η ουσία για μενα ή για οποιονδήποτε άλλο γιατί είναι προσβλητικά υποννούμενα.
Σου επαναλαμβάνω ότι δεν εννοούσα εσένα προσωπικά, αλλά το γεγονός ότι αναφέρεσαι στα γραφόμενα ορισμένων σαν "κράξιμο", δηλαδή σαν ατεκμηρίωτα σχόλια. Η αναφορά αυτή είναι εξ ίσου προσβλητική, και η κατάσταση για τον πάσχοντα ακόμα προβληματικότερη, ιδίως επικινδυνη, εφ όσον η γνώμη του ειναι ατεκμηρίωτα "θετική"...

Α, και στο παραπάνω σχόλιο της Nick., ασφαλώς θα έβαζα copy-paste... :greetings-waveyellow: Η αλήθεια είναι όμως Nick. μου, ότι τα έβγαλε από το φέησμπουκ αφού τον "έκραξα" στις τεχνικούς οπτικού πεδίου του νοσοκομείου... Εγινε "καλύτερος" γι αυτό;;; Αμφίβολο, αφού έβγαλε δημοσίευση (όχι στο pubmed, βέβαια, εκεί δεν τον έπαιρνε) ότι 90% των πασχόντων με τα θεματα υγείας από τα οποία πάσχω ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ τα προβλήματά μου, ωστόσο χαρτιά δε μου έδωσε... ενω του είχα "επανεκθέσει" τις "ειδικές ανάγκες" μου, είπε ότι θα μου έγραφε ότι ήθελα, αλλά γιόκ... Σε μια τέτοια περιπτωση, το "γλείψιμο" είναι απόλυτα δικαιολογημένο, μέχρι και "δέον" αν είναι να μας δώσει ότι δικαιούμαστε... ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ, και το κράξιμο είναι εξ ίσου...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Σεπ 07, 2011 12:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #59286  από LL--MM
 Τετ Σεπ 07, 2011 12:45 pm
Teo έγραψε:Μίλησες για μένα προσωπικά λες και ξερεις ποια ειναι η ουσια για μένα.... την τύφλα σου δεν ξέρεις για μένα. Αυτό μην το αρνηθείς.
:doh: Φτου κι απ' αρχής: Δε μιλούσα για σένα, ούτε υπονόησα ότι σε ήξερα, ούτε με αφοράς προσωπικά... :doh:

Και τα σχόλια περί γλειψίματος μπορεί να τα αλλάζεις, αλλά τα έκανες πανω στα δικά μου γραφώμενα και για τη στάση που εγω προτείνω να έχουμε.
Δεν άλλαξα τίποτα, και τη στάση αυτή έναντι ορισμένων "καταρτισμένων ιπποκρατικών" δε βλέπω κανένα νόημα να υιοθετήσω, διότι δεν ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Ευχαρίστως να την υιοθετήσω, αν αλλάξουν συμπεριφορες...

Δε θέλω να το συνεχίσω άλλο. Θεωρώ τον εαυτο μου θιγμενο απο κάποια σου σχόλια και νομίζω πως θα έπρεπε να έχεις λίγο περισσότερο tact (γιατι συγγνώμη δεν περιμένω ούτως ή άλλως).
Τωρα ποιός θίγει ποιόν... Ευχαρίστως να σου ζητήσω και συγγνώμη, αν μου πεις, με αντικειμενικά στοιχεία όμως, για ποιό λόγο σου τη χρωστάω... Αφού δεν "σε γνωρίζω" όπως λες, δε μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να σε έθιξε, αφού ΕΓΩ, τουλάχιστον, δε μιλούσα προσωπικά... :think:
 #59290  από LL--MM
 Τετ Σεπ 07, 2011 1:29 pm
Teo έγραψε:οταν λες στον άλλο "προφανως για σενα η ουσία δε είναι η ΣΚΠ" προφανως και είναι προσωπικό...
Δε νομιζω πως χρειάζεται αντικειμενικά στοιχεια για αυτο.
Το πρόβλημα μας όμως δεν είναι να διαδώσουμε οτι οι νευρολόγοι είναι άχρηστοι......
Και να το διαδώσουμε, τι θα πάθουν; Θα βάλουν τα κλάματα, και δε θα φαν και το βράδυ από τη στενοχώρια τους; :sad-pacing:
Αμα λύσουν το πρόβλημά μας, αντίθετα, θα τους ευγνωμονούμε και θα τους διαφημίζουμε... :happy-cheerleadersmileygirl:

Νομίζω χάνουμε την ουσία... Μου θυμίζεις ποιά είναι κιόλας αυτή, σε παρακαλω; Γιατι, προφανώς για σενα, ΔΕΝ είναι η σκπ...
:text-imsorry: Ομολογώ ότι, στην περίπτωση, λάθος εκφράστηκα: έπρεπε να εχω βάλει ερωτηματικό αντι για αποσιωπητικά, μιας και είναι αυτονόητο ότι η σκπ είναι το σημαντικότερο δυνατό στοιχειο για όλους μας εδώ.
Εννοούσα τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρονται οι προαναφερθέντες: θα το ξαναπω: ΟΤΑΝ ειναι άχρηστοι, όπως σ'όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι επιπτώσεις απάνω μας γίνονται ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πρόβλημα της σκπ... και δικό σου, και δικό μου και όλων μας, εξ άλλου:
ΟΧΙ;;; Δεν υπενόησα ποτε ότι έχεις "λιγότερη" σκπ από οποιονδήποτε άλλον.-
teo έγραψε:Με το να κράζουμε τους γιατρούς δεν πρόκειται να γίνουμε καλύτερα. Με το να MHN KΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, (για να μην πουμε ότι τους γλείφουμε και παρεξηγηθούμε κιόλας) θα γίνουμε, δηλαδή, έ; :think:

A, και για τα υπόλοιπα, αν δε σ'αρέσουν, ξύδι...
Βρείτε μου κάποιον άνθρωπο, να πάω... αλλά να μείνει άνθρωπος όλες τις φορές, διότι μερικοί τη μια φορά είναι και την άλλη ΔΕΝ είναι, και η σκπ είναι και χρόνια, ότι και να λέει το ΙΚΑ πλέον... Α, κι εκεί, γιατροί ειναι, να δείτε τι θα κάνουν με τα εξωϊδρυματικά τώρα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Σεπ 27, 2011 2:08 am, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #59310  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 07, 2011 7:11 pm
podiki έγραψε:Βρε παιδιά ας μην αναλωθούμε άλλο σε τέτοιου τύπου παρεξηγήσεις .
Καμιά φορά ο γραπτός λόγος δεν βοηθάει στο να καταλάβει ο άλλος τι θέλουμε να πούμε και με πιο τρόπο το λέμε .
Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές αλλά μετά όλα οκ .
:bow-yellow: ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!! Συμφωνω απολυτα με το Ποντικακι !!!!!! Ο καθε ενας απο μας,αναλογα με τις εμπειριες του,εχει σχηματισει μια γνωμη για τους γιατρους γενικα και ειδικα !!!!!Ακομα,ο καθε ενας απο μας εχει διαφορετικες προσδοκιες και απαιτησεις απο τον νευρολογο του...Ας μη μαλωνουμε,λοιπον...Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε :happy-wavemulticolor: :happy-wavemulticolor: :happy-wavemulticolor: :happy-wavemulticolor: :happy-wavemulticolor: υγ. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ τ.287/28-11-05 ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ .........τον τηρουν οι γιατροι παντα ???? Εστω αυτον τον κωδικα,που ειναι στα μετρα του υπαρχοντος συστηματος ''υγειας''....τον τηρουν ?????
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΝΑ59 την Πέμ Σεπ 08, 2011 10:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #59333  από ΡΙΤΣΑ
 Τετ Σεπ 07, 2011 11:59 pm
Συμφωνώ και επαυξάνω! Μα γιατι τοση κοντρα πια..(Και για να διευκρινίσω κάτι:το ανοσοποιητικό μας δεχεται ετσι κι αλλιως καποιο ερεθισμα και καταστρεφει τη μυελίνη..Πολύ πιθανό το ερεθισμα να είναι η..''παραλλαγη'' της μυελίνης λογω ΧΕΝΦΑ που το παραπλανά..οπότε εν τελει ευαισθητοποιείται έναντι της μυελινης γενικότερα..φυσιολογικής και παραλλαγμενης..Για την ωρα εχουμε φαρμακα να παρεμβαίνουν σε αυτο το μηχανισμο..μακαρι η λυση να δοθει με αποκατασταση φλεβικων στενωσεων ΚΑΙ ΜΟΝΟ..μακαρι..Ανεξαρτητως της αιτιας παντως το ανοσοποιητικο δρα στην τελικη φαση..μακαρι να θεραπευσουμε και τα προηγουμενα σταδια- αιτια..)
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχω διαβασει ΚΑΙ για μεταλλαξεις γονιδιων στη Σκπ που επηρεαζουν την ανοσιακη απάντηση..
 #59457  από ΡΙΤΣΑ
 Παρ Σεπ 09, 2011 8:46 pm
Δεν εχουν όλες οι ''δομικες'' μεταβολες των πρωτεινικων μοριων λειτουργικές επιπτώσεις ετσι οπως τις αντιλαμβανεσαι..Μπορούν ομως να επιφερουν μεταβολες αντιγονικού χαρακτηρα και να αναγνωρίζονται τα πρωτεινικά μορια που υπέστησαν στην αλλαγή ως ξένα..
Μη βιάζουμε συμπεράσματα..πόσο μαλλον υποθέτοντας τι μας φαινεται λογικό..
Εξάλλου αν ηταν ετσι θα ημασταν μονίμως σε φάση υποτροπής..Εγώ πάντως δεν ειμαι..Η κατεστραμμενη μυελίνη αναπλαθεται απο τα ολιγοδενδροκυτταρα..Οι μονιμες βλάβες συνηθως οφείλονται σε αξονική εκφυλιση..
 #59464  από ΡΙΤΣΑ
 Σάβ Σεπ 10, 2011 2:17 am
Πού το διάβασες αυτό για μεταβολές στην αναλογία πρωτεινων-λιπιδιων?

Αν καταστραφεί το έλυτρο της μυελίνης οι νευραξονες ειναι πιο ευαλωτοι σε εκφυλιση..Στη ΣΚΠ δεν ενοχοποιείται μόνο η επίθεση του ανοσοποιητικού φυσικά αλλά και ένας υποκείμενος μηχανισμός νευροεκφύλισης...
Αίσθημα κοπωσης έπαψα να έχω αφού σταματησα την ιντερφερόνη..Πάντως γι'αυτό ευθύνεται και η ίδια η μυική υπερτονία - λόγω προσβολής των δικτυονωτιαίων ανασταλτικών ινών..υπεύθυνων για τον έλεγχο του μυικού τόνου κατά καποιο τρόπο..οι οποίες γειτνιάζουν με τις πυραμιδικές νευρικές ίνες που άγουν κινητικές εντολές..
Αυτό το επιχείρημα με την υποξία δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ..Δεν είναι οι φλεβες αγωγοί του οξυγονωμενου αίματος αλλά οι αρτηρίες..Αντίθετα μπορώ να καταλάβω τη συσσωρευση τοξικών μεταβολικών παραγόντων λόγω ανεπαρκούς απομάκρυνσης του φλεβικού αίματος συνέπεια της ΧΕΝΦΑ..και τις ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις τους...
Το έχω ξαναπεί..δεν αρνούμαι τη ΧΕΝΦΑ..απλά πιστεύω ότι κατα καποιο τρόπο το ανοσοποιητικό κινητοποιείται σαν ..''παρενέργεια'' της ΧΕΝΦΑ..και αντί να βοηθάει, καταστρέφει..
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9