• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #58412  από EFFIE
 Κυρ Αύγ 21, 2011 7:58 pm
iris έγραψε:Σχετικά με το ολο θεμα των σχεσεων και τις ανησυχιες γυρω απο αυτο θα ηθελα να μοιραστω κι εγω το προβλημα μου μαζι σας γιατι ενω δεν πασχω απο σκπ πασχει o συντροφος μου και ενω ειμαστε μαζι απο την πρωτη στιγμη που διαγνωστηκε εγω δεν εχω παψει να ειμαι διαλυμενη ψυχολογικα με αυτο το προβλημα υγειας συμφωνω απολυτα με την αποψη οτι αν καποιος εγκαταλειψει τον την συντροφο του για εναν τετοιο λογο δεν αξιζει να σπαταλας τον χρονο σου μαζι του αλλα κυριολεκτικα εχω διαλυθει ψυχολογικα απο το αγχος τησ εξελιξης που θα εχει η υγεια του συντροφου μου και δεν μπορω να βγαλω απο το μυαλο μου τισ μαυρεσ σκεψεις που αφορουν το μελλον. Εχω και αναλαμπες αισιοδοξιας αλλα τις πιο πολλες φορες σκεφτομαι τελειως απαισιοδοξα.Εχω μοιραστει τισ ανυσυχιες μου μαζι του γυρω απο το θεμα της υγειας του και πλανταξα στο κλαμα μπροστα του λεγοντας οτι θελω να σε παντρευτω αλλα παραλληλα φοβαμαι κιολας γιατι η σκεψη και μονο οτι θα βρεθω ξαφνικα μονη μου να τα αντιμετωπισω ολα (π.χ. οικονομικα,η φροντιδα που θα παρεχω για τον ιδιο, και να μεγαλωσω και τα παιδια που πιθανον θα κανουμε κτλ.) με κανει να χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου !!!
Προερχομαι απο μια οικογενεια η οποια απο τοτε που τη θυμαμαι μια ζωη ερχοταν αντιμετωπη με σοβαρα προβληματα υγειας.Η μητερα μου εκανε μαστεκτομη λογω του καρκινου που εμφανισε στα 60 της περιπου , η γιαγια μου ειχε alzhaimer και ημουν δημοτικο ακομα οταν η θεια μου , εγω και η αδερφη μου γειροκομουσαμε και φροντιζαμε με οποιο τροπο μπορουσαμε την ανυμπορη πια ηληκιωμενη γιαγια μου, και τοσα αλλα ακομα που αν τα αναφερω ειμαι σιγουρη οτι θα δωσω την εντυπωση πως τα φανταστηκα κιολας για να εντυπωσιασω και να δικαιολογηθω.
Αυτο που θελω να πω ειναι πως βρισκομαι σε τρομερο διλυμα ηθηκο και συναισθηματικο αφου απο τη μια δε θελω να χαλασω μια σχεση που σε γενικες γραμμες ειναι καλη και δυσκολα πιστευω να ξαναβρεθει στη ζωη μου και απο την αλλη δεν ξερω ποσες ακομη κακοτυχιες υγειας μπορω ακομα αν αντεξω αφου απο τοτε που με θυμαμαι ειμαι μια ζωη χωμενη μεσα στα προβληματα.
Ειμαι τοσο αναποφασιστη που νιωθω οτι κανω κακο και σε μενα και στον συντροφο μου γιατι αν αποφασισω οτι δεν μπορω να ρισκαρω να τον παντρευτω θα του εχω σπαταλησει πολυτιμο χρονο απο τη ζωη του και θα τον εχω πληγωσει ανεπανορθωτα.
Ειναι η δευτερη σχεση που κανω στη ζωη μου και η πρωτη μακροχρονια με προοπτικη γαμου και ειναι κυριολεκτικα αδικο να νιωθω μονιμως ανασφαλεια και να μην μπορω να κανω ονειρα γιατι η απαιδιοδοξια και η αβεβαιοτητα της εξελιξης της νοσου μου εχει δεσει τα χερια .
Δε θελω να πληγωσω κανεναν και ζηταω συγνωμη που σε ενα forum σαν κια αυτο ενω πρεπει να υπαρχει αισιοδοξια και αλληλουποστηριξη θετω την αλλη πλευρα των πραγματων απο την οπτικη του συντοφου του πασχοντος αλλα απο τη στιγμη που το εμαθα κλαιω σχεδον καθε μερα και αναρωτιεμαι γιατι ετυχε κι αυτο σε μενα και σ'αυτον :(
Θελω να νιωσω αισιοδοξια και να βρεθει η τελικη θεραπεια αλλα δεν το κοβω να γινεται συντομα κι αυτο με θλιβει ακομα περισσοτερο :(
εχεις καταδικασει και εσενα και τον ανθρωπο σου μια ωρα αρχιτερα...κριμα
 #58415  από billios
 Κυρ Αύγ 21, 2011 8:49 pm
Θα συμφωνησω με την LL-MM.Νομιζω πως πρεπει να φυγεις απο αυτη τη σχεση οσο ειναι ακομα νωρις και για τους δυο,χωρις παιδια και διαζυγια και περιτα εξοδα και στενοχωριες.Αυτος ο δρομος εχει πολλα αδιεξοδα και κανεις δεν μπορει να σου πει ποτε με ποιον τροπο και αν θα συμβει κατι ασχημο,μονο η ψυχολογικη πιεση η αγωνια το αγχος και ο φοβος που νιωθει ειναι υπερ αρκετα για να δημιουργησουν μια σκατοκατασταση που αν δεν εισαι διαθετιμενη να βιωσης καλλιτερα να φυγεις,κανεις δεν θα σε πει αναξια και ουτε εισαι διαθετιμενη να κουβαλησεις τον σταυρο καποιου αλλου.Ολοι ειχαμε φανταστει την ζωη μας καπως διαφορετικα αυτο ειναι σιγουρο,φαντασου μονο οταν αυτος θα σε κοιταζει και θα σε βλεπει να μαραζωνεις [για τους λογους που προεγραψες] ποσο κακο θα του κανει! Καλλιτερα τωρα για να μπορεσει κι αυτος να διαχειριστει την ζωη του,εγω που στα λεω αυτα προσπαθησα να διωξω μακρια μου την γυναικα μου με τα δυο μου παιδια οταν διαγνωστηκα,δεν τα καταφερα,προσπαθω να κρυβομαι και απο αυτην και απο τα παιδια οσο μπορω αλλα ξερω καλα μεσα μου οτι δεν ειμαι αρκετος....εχω χασει κυβικα πολλα....δινω ομως την δικια μου μαχη οπως ξερω οτι δινει και αυτη τη δικια της χαριζοντας μου χαμογελα και ανασες απλοχερα και το χερι της ειναι παντα διπλα στο δικο μου χωρις να περιμενει ανταποδωση....εισαι διαθετιμενη για αυτα?
 #58416  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Αύγ 21, 2011 8:56 pm
Ιρις....τοση ωρα σκεφτομαι ολα αυτα που γραφεις...!!!!!Νομιζω ,λοιπον οτι ΕΣΥ πρεπει να ξεκαθαρισεις τι θελεις !!!!!! Πώς θελεις να ειναι η ζωη σου,τι ονειρα κανεις,τι προσδοκιες εχεις απο τον συντροφο σου !!!!!!Ανεξαρτητα απο την σκπ,θελεις πραγματικα,να εισαι μ'αυτον τον ανθρωπο για παντα ??????Μηπως βρισκεις μια ''σιγουρια'' στο προσωπο του και δισταζεις να πας ''παραπερα''???Εχεις τη δυναμη να τον στηριζεις για μια ζωη ή εισαι ηδη κουρασμενη ???....Μεσα απ'την καρδια μου,σου ευχομαι να παρεις τη σωστη αποφαση.....!!!!!ΚΑΙ...ΝΟΜΙΖΩ....κακως παρεξηγησες μια απο τις προηγουμενες απαντησεις...Πιστευω οτι δεν ηταν προσβλητικη...απλως...εντοπισε μερικα ζητηματα,απο την πλευρα των πασχοντων...Μη το παιρνεις στραβα !!!!!!!ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #58420  από iris
 Κυρ Αύγ 21, 2011 9:42 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και τα ερωτήματα που μου λετε να κάνω στον εαυτό μου, ειλικρινά θα με βοηθήσουν να αποφασίσω τι θα κάνω αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μπορέσω να αποφασίσω εύκολα και γρήγορα :( Είναι πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και δίκοπο μαχαίρι στην καρδιά .Θέλω να είμαι σίγουρη για την απόφασή μου γι'αυτό και είμαι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση και φυσικά δεν είναι εύκολο να πάρεις μια απόφαση ζωής σκεπτόμενος μόνο με βάση το συναίσθημα ή μόνο τη λογική. Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη :text-thankyouyellow:
 #58422  από ΡΙΤΣΑ
 Δευ Αύγ 22, 2011 12:04 am
Καλοί όλοι αυτοί οι προβληματισμοί και μάλλον αναπόφευκτοι..Ωστόσο μετά από ένα τροχαίο από το οποίο βγήκα δόξα τω Θεώ αλώβητη..συνειδητοποίησα τις πιθανότητες που διατρέχουμε να μείνουμε ..εώς και ανάπηροι απλά επειδή κάποια μερα καναμε ένα ταξίδι..
Η ζωή είναι απρόβλεπτη..Σίγουρα ξεκινάς με ένα δεδομένο..την πάθηση του συντρόφου σου..Απλά έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι η υγεία και η σωματική ακεραιότητα δεν είναι ποτέ δεδομένη για κανέναν μας, έχει δεν έχει ms..Κανένας δεν έχει υπογράψει ασφάλεια ζωης με το Θεό..Δεν επεκτείνομαι, αφήνω τις υπολοιπες σκέψεις σε σένα..
 #58444  από ΡΙΤΣΑ
 Δευ Αύγ 22, 2011 3:44 pm
ΣΚΠ έχω εδώ και 13 χρόνια..τροχαίο έπαθα το Φλεβάρη ( συμβουλη:τις γάτες να τις πατάτε, μην αλλάζετε πορεία!!!) Ας όψεται η ζώνη που φορούσα ευτυχώς και ο καλός Θεούλης!Κι ευτυχώς δε στούμπισα τον αυχένα να μείνω τετραπληγική!!! Πάντως με τρομάζει η συχνότητα των τροχαίων στη χώρα μας..
 #58454  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:58 pm
podiki έγραψε:αα οκ , ξέρεις ότι η ΣΚΠ μπορεί να προκληθεί από ατύχημα , για αυτό σε ρώτησα , αν ήσουν τέτοια περίπτωση , ξέρω κάμποσες
Να προκληθει ή να πυροδοτηθει ??????? :think:
 #58456  από κωστας
 Δευ Αύγ 22, 2011 6:46 pm
podiki έγραψε:αα οκ , ξέρεις ότι η ΣΚΠ μπορεί να προκληθεί από ατύχημα , για αυτό σε ρώτησα , αν ήσουν τέτοια περίπτωση , ξέρω κάμποσες

Και εγωαυτο σκεφτηκα αμεσως και ηθελα να ρωτησω...βεβαια αυτο εχει βαση εφοσον θεωρησουμε οτι η αιτια ειναι χενφα...
 #58483  από Μιμικαμ
 Τρί Αύγ 23, 2011 9:09 am
Σ'ευχαριστούμε πολύ ποντίκι για την πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.....

Πράγματι, κι εγώ είχα γνωρίσει άτομο σε νοσοκομείο μετά από τροχαίο, που μέσα σε λίγες
εβδομάδες του εμφανίστηκε ms....αυτά ολα που αναφέρεις....δεν επιβεβαιώνουν και την
αλλη όψη του νομίσματος άραγε????? :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #58491  από maestro
 Τρί Αύγ 23, 2011 11:33 am
Teo έγραψε:...
...κακά τα ψέμματα ένας πάσχον αποδέχεται πιο εύκολα κάποιον άλλο πασχοντα.
Ίσως, αλλά όχι πάντα!!!
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37