• ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #57676  από FANTOMAS
 Δευ Αύγ 08, 2011 2:53 pm
''χαίρομαι'' που κατάφερα να σας ταρακουνήσω -πάλι- καλοκαιριάτικα και να ακουστούν ξανά και ξανά ΟΛΕΣ οι απόψεις.

Και θα επαναλάβω ένα ρητό υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης : '' αφού ό,τι έκανα ήταν νόμιμο, άρα δεν ήταν και ηθικό ; ''

έλα μου ντε ;

Υ.Γ 1.έρχεται νέο κύμα καύσωνα προσοχή !!!
2. ευχαριστώ για τα π.μ.
 #57683  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 08, 2011 7:43 pm
Αυτό το η απόφαση είναι δική μας πάλι δεν το καταλαβαίνω. Θα πεις σε ένα μύωπα ότι η απόφαση είναι δική σου αν θα βάλεις γυαλιά? Ή βοηθάει κάτι ή δεν βοηθάει.[/quote]
:?: :?: :?: Αλλο ειναι τα γυαλια,που αποδεδειγμενα,βοηθουν το μυωπα να βλεπει....ΑΛΛΟ οι ιντερφερονες που ΙΣΩΣ μειωνουν τις υποτροπες ΑΛΛΟ το τυσαμπρι που ΙΣΩΣ μειωνει τις υποτροπες,που ΙΣΩΣ προκαλει εγκεφαλοπαθεια,που ΙΣΩΣ σκοτωνει,που δεν ξερουμε τι επιδραση εχει μετα απο μακροχρονια χρηση ,που δεν ξερουμε τι ''αφηνει'' στον ασθενη μετα τη διακοπη του.....ΑΛΛΟ το φιγκολιμοντ που δεν ξερουμε τι κανει.....κλπ...κλπ...Οταν προκειται να βαλεις γυαλια,σου ζηταει κανεις να υπογραψεις??????ΟΧΙ!!!!!....Οταν προκειται να ξεκινησεις τυσαμπρι?????????...ΝΑΙ!!!!!!
 #57689  από EFFIE
 Δευ Αύγ 08, 2011 10:14 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Αυτό το η απόφαση είναι δική μας πάλι δεν το καταλαβαίνω. Θα πεις σε ένα μύωπα ότι η απόφαση είναι δική σου αν θα βάλεις γυαλιά? Ή βοηθάει κάτι ή δεν βοηθάει.
:?: :?: :?: Αλλο ειναι τα γυαλια,που αποδεδειγμενα,βοηθουν το μυωπα να βλεπει....ΑΛΛΟ οι ιντερφερονες που ΙΣΩΣ μειωνουν τις υποτροπες ΑΛΛΟ το τυσαμπρι που ΙΣΩΣ μειωνει τις υποτροπες,που ΙΣΩΣ προκαλει εγκεφαλοπαθεια,που ΙΣΩΣ σκοτωνει,που δεν ξερουμε τι επιδραση εχει μετα απο μακροχρονια χρηση ,που δεν ξερουμε τι ''αφηνει'' στον ασθενη μετα τη διακοπη του.....ΑΛΛΟ το φιγκολιμοντ που δεν ξερουμε τι κανει.....κλπ...κλπ...Οταν προκειται να βαλεις γυαλια,σου ζηταει κανεις να υπογραψεις??????ΟΧΙ!!!!!....Οταν προκειται να ξεκινησεις τυσαμπρι?????????...ΝΑΙ!!!!!![/quote]
θα το κανεις ρε αννα τελικα???μη το κανεις ;) ;) ;)
καλα εισαι κ ετσι νομιζω...θεωρω...
 #57697  από Neuromancer
 Τρί Αύγ 09, 2011 2:04 am
Θελω για την παρτη μου εναν καλο γιατρο που θα προσπαθησει να μου ξεδιπλωσει τις γνωσεις του, που θα το κανει συστηματικα, που θα εχει το χρονο να ανασυγκροτηθει, να παρει μια ανασα και να ξαναπροσπαθησει καλυτερα, που δε θα μου πει "αν δεν παρεις ιντερφερονες και ξανακανεις ωση θα θελεις ξυλο" και να τον κοιταω χαμογελοντας σα Μ@Λ@Κ@Σ γιατι απευθυνομαι σε μεγαλογιατρο. Εμενα το κολλημα μου ειναι τα βλαστοκυτταρα. Αλλουνου (κι εμενα μαζι) η ΧΕΝΦΑ. Αυτοι οι ανθρωποι αν δε δουλευουν για εμας πρεπει να το κανουν πως αλλιως να το πω. Αν ειναι μονο δικη μου αναγκη αυτη παω πασο. Αλλα σαν ομαδα πρεπει να εκμεταλλευτουμε τη γνωση μας και τις εμπειριες μας και να βγαλουμε τα συμπερασματα μας. Στη χειροτερη κανενα.
 #57702  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Αύγ 09, 2011 8:23 am
Καλημερα :greetings-waveyellow: Neuromancer !!!!....Μες στο μυαλο μου εισαι !!!!!...Κι ολοι οι προλαλησαντες!!!!!!.....EFFIE!!!!!...Οχι....δεν θα το κανω....!!!!!Εχω και μια οικογενεια...Δεν ειμαι για ρισκα....Αν μου ελεγαν οτι με το τυσαμπρι (ή οποιοδηποτε αλλο φαρμακο) εχω, εστω, μικρη πιθανοτητα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ....τοτε θα το σκεφτομουν.....Το προβλημα ομως ειναι....ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ??????Θα μεινω χωρις φαρμακο....θα συνεχισω μπεταφερον....θα παρω κατι αλλο????Βλεπω οτι χειροτερευω....τι θα κανω?????????? :think: :think: :think:
 #57717  από EFFIE
 Τρί Αύγ 09, 2011 12:06 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Καλημερα :greetings-waveyellow: Neuromancer !!!!....Μες στο μυαλο μου εισαι !!!!!...Κι ολοι οι προλαλησαντες!!!!!!.....EFFIE!!!!!...Οχι....δεν θα το κανω....!!!!!Εχω και μια οικογενεια...Δεν ειμαι για ρισκα....Αν μου ελεγαν οτι με το τυσαμπρι (ή οποιοδηποτε αλλο φαρμακο) εχω, εστω, μικρη πιθανοτητα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ....τοτε θα το σκεφτομουν.....Το προβλημα ομως ειναι....ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ??????Θα μεινω χωρις φαρμακο....θα συνεχισω μπεταφερον....θα παρω κατι αλλο????Βλεπω οτι χειροτερευω....τι θα κανω?????????? :think: :think: :think:
το χαπι εχει βγει...τι σου λεει για αυτο ο επιστημονας σου???
 #57719  από Μιμικαμ
 Τρί Αύγ 09, 2011 12:19 pm
Γειά σου Αννα,

Νομίζω τελικά ο,τι ο ενας είναι μεσ'το μυαλό του αλλου....
Τα ίδια ερωτηματικα εχω κι εγώ το τελευταίο διάστημα, είμαι χωρίς κάποια αγωγή
περίπου 8 μήνες....νιώθω μερα με την μέρα ο,τι συνεχώς βαραίνω....κι εμένα ο
γιατρός μου με προόριζε για tysabri,αρνήθηκα, αλλα τι μέλλει γενέσθαι ούτε που
ξέρω, αυτό που βλέπω είναι ο,τι δεν τραβάει, ζορίζομαι....ας ελπίσουμε οτι ευθύνεται
η ζέστη για ολα τα δεινά μας και οτι θα το ξεπεράσουμε ολοι μας.....τι θα κάνεις τελικά????
Μήπως είναι μάλλον ρητορική η ερώτηση, δεν ξέρω.... :romance-kisscheek:
 #57729  από Neuromancer
 Τρί Αύγ 09, 2011 2:00 pm
podiki ακου προσεκτικα

Εγω δεν αφηνω μεχρι τωρα να μου το παιζουν γιατροι για την ms μου συγκεκριμενα πραγματικοι γιατροι με διδακτορικο στην ms κ.λ.π. για να μη συνεχισω. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα το εκανα για καποια αγνωστη μεσω forum με το ψευδωνυμο podiki; Τρελος παπας σε βαφτισε;
 #57732  από Κώστας
 Τρί Αύγ 09, 2011 3:10 pm
Neuromancer,
Εφ΄ όσον ένα από τα "κολλήματά" σου, είναι και η ΧΕΝΦΑ, τι σε πειράζει ν΄ ακολουθήσεις τη γνώμη του ποντικιού που μας προτρέπει να "κόψουμε το κάπνισμα και να κάνουμε διατροφή κατάλληλη για καρδιοπαθείς";
Δεν νομίζω να "το παίζει" γιατρός, ούτε και χρειάζονται διδακτορικά για να πεις αυτονόητα πράγματα.
Άλλωστε ο ίδιος έγραψες: "Αλλα σαν ομαδα πρεπει να εκμεταλλευτουμε τη γνωση μας και τις εμπειριες μας και να βγαλουμε τα συμπερασματα μας"

Τώρα που το ποντίκι έρχεται σαν μέλος μιας ομάδας να μεταδώσει τις εμπειρίες του, γιατί το κατακρίνεις!
Να κόψουμε το κάπνισμα πρότεινε και να βοηθήσουμε το κυκλοφορικό μας.
Δε νομίζω πως είναι και τόσο εξειδικευμένη ιατρική συμβουλή από μη εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό άτομο, ώστε να χρήζει κατακεραύνωσης!
Άλλωστε ο καθένας μας θα πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογεί τις διάφορες προτάσεις που γίνονται μέσα σ΄ αυτό το forum και να πράττει ανάλογα!

Υγ. Δεν υπερασπίζομαι το ποντίκι που ούτε καν γνωρίζω, την ένταση που πάει να δημιουργηθεί προσπαθώ να εκτονώσω.
Φυσικά, δέχομαι αδιαμαρτύρητα πως ο neuromancer, έχει κι΄ ένα μεγάλο δίκιο.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο θέμα των συμβουλών και προτροπών.
Ας αρκεστούμε στο να μεταδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε την προσωπική μας εμπειρία.
Τα συμπεράσματα και οι ενέργειες ας ανήκουν αποκλειστικά στους αποδέκτες και αξιολογητές της.