• Φιγκολιμοδη?

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #57263  από Γιαννης62
 Παρ Ιούλ 29, 2011 2:35 am
Καλησπέρα σε ολους.μετα απο μια μεγαλη περιπέτεια κ.ένα σωρό εξετάσεις,βγήκε το συμπέρασμα...το γνωστό η εγχείριση πέτυχε ο ασθενείς απεβίωσε!.Λυκος δεν υπάρχει. μένουμε λοιπόν στα ιδια.η κατασταση της Χριστινας επιδεινώθηκε.πλακες στον αυχένα εδηξε η μαγνητική δεν μπορεί πια να περπατηση σχεδόν καθολου.η Γιατροςτης λέει ειναι που σταματησε το ταισαμπρι. κ.εγω ο.. χαζός λεω.τι θα γινόταν αν δεν το έκοβε? θα ηταν καλύτερα?κ. τωρα μας λέει κατι καινουριο. Φιγκολιμοδη.λεει η νευρολογος.αυτο θα παρης.τι ειναι αυτο παιδια?ποιος ξέρη κατι? απο οτι ξερω ειναι καινουριο φαρμακο.το εχει παρη κανείς?..ΚΑΙ ΠΑΛΙ.. ΝΤΟΡΤΙΑ ΦΙΛΕ BILLIO.ΠΑΛΙ ΝΤΟΡΤΙΑ!
 #57264  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιούλ 29, 2011 7:26 am
Καλημερα Γιαννη !!! Στενοχωρηθηκα ,διαβαζοντας τα νεα σου ! Σε καταλαβαινω απολυτα ,οπως και ολοι οι αλλοι ,εδω στο φορουμ ! Μακαρι να μπορουσα να κανω κατι......για το Χριστινακι ,για μενα,για ολους τους ασθενεις με σκπ !Δυστυχως ,ολες αυτες οι φαρμακευτικες ''θεραπειες'' χτυπανε στα τυφλα....Κανεις δεν ξερει ,τι αποτελεσμα θα εχουν......κανεις δεν ξερει τι παρενεργειες θα φορτωθει ο δυστυχης αρρωστος....Η φιγκολιμοδη ειναι το περιφημο χαπι που μας διαφημιζουν καιρο τωρα ! Απ'οσο ξερω ,δεν εχει χορηγηθει ακομα πλατειά σε ασθενεις !!!!!!!! Και φυσικα.....δεν το εχω δοκιμασει....ουτε εχω τετοιο σκοπο.....Δεν υποσχεται θεραπεια ,βεβαια!!!!! Απλως ,οπως και ολα τα αλλα ματζουνια....μπορει ,λεει, να καθυστερησει τη νοσο κλπ....κλπ....τα γνωστα.... :think: :think: :think: :think: :think: Τι αλλο να πω....ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ.....!!!!!! στηριξε το κοριτσακι σου....ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!!! Σας φιλω και τους δυο !!!!!! :romance-kisscheek:
 #57333  από mortal_engine
 Σάβ Ιούλ 30, 2011 10:53 pm
Η φιγκολιμόδη είναι μια από τις καινούργιες ανοσοαηδίες που σερβίρονται από το στόμα. Στην πράξη είναι ένα φάρμακο που φτιάχτηκε για να αποτρέπει τις απορρίψεις μοσχευμάτων. Επειδή όμως δεν ήταν καλύτερο από τα υπάρχοντα φάρμακα για αυτή τη δουλειά σκέφτηκαν να το "αξιοποιήσουν" στους συνήθεις υπόπτους, ασθενείς με ΣΚΠ. Μακριά από αυτό και τους νευρολόγους που το προτείνουν.

Το πρόβλημα της Χριστίνας είναι ότι επαναστένωσε, όπως η συντριπτική πλειοψηφία όσων έκαναν πρώτη επέμβαση στην Ελλάδα. Εάν υπάρχουν χρήματα, η Νέα Υόρκη είναι ο δρόμος, διαφορετικά ο νέος Έλλην που απελευθέρωσε τον ΠΜ79 ίσως να είναι μια καλή εναλλακτική.
 #57334  από litsa
 Σάβ Ιούλ 30, 2011 11:27 pm
καλός ο εναλλακτικός γιατρός..
και μακάρι να είναι η σωτηρία μας...

αλλά πολύ κακός παροτρύνεται με τον τρόπο που το κάνετε, να σταματήσουν τα φάρμακα ή να μην πάρουν τα νέα....

πρέπει να είμαστε προσεκτικοί....
 #57338  από Γιαννης62
 Κυρ Ιούλ 31, 2011 2:27 am
και τωρα τι κανουμε???? πιος ειναι ο καλος γιατρος? πιο ειναι το καλο φαρμακο?_ Σκασε Γιαννη κ. κολυμπα. :sad-roulette:
 #57339  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιούλ 31, 2011 7:34 am
Καλημερα !!!!! Δυστυχως ,κανεις απο μας δεν ειναι σε θεση να σου πει κανε αυτο ή κανε το αλλο !!!!Η αποφαση θα ειναι της Χριστινας και δικη σου !!!!! Φυσικα ,ουτε εγω σου εδωσα τετοια συμβουλη ! Πώς θα μπορουσα ,αφου ουτε για τον εαυτο μου δεν μπορω να αποφασισω !!!! Ρωτα ,ομως τη νευρολογο να σου πει λεπτομερειες.....γιατι προτεινει αυτο το φαρμακο ,τι παρενεργειες εχει ,τι μπορει να προσφερει ,αν υπαρχει καποια αλλη ''θεραπεια'' κλπ .....με λιγα λογια....στριμωξε την....... :greetings-waveyellow:
 #57435  από maraki12
 Τρί Αύγ 02, 2011 5:46 pm
Γιάννη θα σου πω το εξης:

Σε εκπομπή που χαζευα σε τοπικο Κρητικό καναλι αφιερωμένη στη ΣΚΠ παρέλασε όλη η νευρολογική του ΠΑΓΝΗ από τον διευθυντή μέχρι τον τελευταίο ειδικευόμενο.. Είπαν τις γνωστές π.....ριες και μάλιστα οι ειδικευόμενοι χρησιμοποιώντας λάθος ιατρικές εκφράσεις :shock:
Ειπώθηκαν όμως από χείλη νευρολόγων τα εξής κοσμογονικά.

1) Οι μαγνητικές και οι απεικονιζόμενες εστίες δεν έχουν εντελει σχέση με την πορεία και τη βαρύτητα της νόσου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (διευθυντής και επιμελητής)

2) Οι ιντερφερόνες δεν είναι αποτελεσματικες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και εγώ δεν τις σύστηνα (διευθυντής - χαχαχαχαχαχαχα)

Καπου εδώ, έχοντας πέσει από τον καναπέ, περιμένω τη συνέχεια και σκέφτομαι "Λες?"

Μετά όμως αρχίζει ο διευθυντής τα περί φινγκολιμόντ με πολύ προσεκτικές εκφράσεις, η αλήθεια είναι, μην τυχόν και το πει για θεραπεία. Τα γνωστά για "μείωση πιθανότητας..." κλπ. κλπ. Οπότε ερχομαι και γω στα συγκαλά μου. Ουφ και τρόμαξα..

ΠΑΓΑΝΙΑ έχουν βγει και διαφημίζουν το καινούργιο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ χαπι. Και στα πλαίσια αυτά δε διστάζουν να ρίξουν στα τάρταρα τις μαγνητικές και πιο σημαντικό τις ιντερφερόνες..

Πώς να τους πιστέψεις? ΠΩΣ???
Πριν 3.5 χρόνια που ξέρω και μπορώ να μιλήσω κανείς δε λοιδωρούσε τις ιντερφερόνες. Ποιός σου λέει ότι σε μερικά χρόνια δε θα βγάζουν άχρηστο το φιγκολιμόντ για να διαφημίσουν το πιο καινούργιο και ακόμα πιο πανακριβο οτιδήποτε?
Για αυτούς τους λόγους "παροτρύνουμε", αν το κάνουμε, να αμφισβητεί κανείς τα φάρμακα τα βασισμένα σε αναπόδεικτες θεωρίες. Εγώ προσωπικά στενοχωριέμαι που δεν το έκανα και με θεωρώ βλάκα. Ευτυχώς ημουν τυχερή και τα σταμάτησα νωρίς.

Υ.Γ. Συγγνώμη για το τεράστιο ποστ και να σημειώσω τη λαμπερή απουσία του "δικου" μου νευρολόγου από όλη την εκπομπή. Είναι αυτός που έχω αναφέρει σε άλλο thread ότι συμμετέχει στην ομάδα για τη νευραγγειακη κατεύθυνση και προφανώς δεν τον "παίζουν" σε τέτοια προτζεκτ..
 #57436  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Αύγ 02, 2011 6:12 pm
Καλησπερα !!!!!! Λυσσαξαν πια με το φιγκολιιιιιιιιιιι.....!!!!!! :violence-hammer: Ενταξει ,εμεις δεν ''μασαμε'' αλλα οι συγγενεις και φιλοι που ακουνε αυτες τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ,εμενα τουλαχιστον,μου εχουν πριξει....αυτα που δεν εχω....Καθε τοσο...''Αννουλα τι γινεται με το χαπι ?????'' Τωρα τελευταια,απανταω πολυ αισχρα.....τους λεω τι να το κανουν το χαπι... :angry-cussingblack: Κανενας ομως απο τους γυρω, εκτος βεβαια απο τις οικογενειες μας ,δεν καταλαβαινει οτι ολα αυτα τα φαρμακακια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ....Θα μου πειτε,μηπως καταλαβαινουν ποσο σοβαρη ειναι η παθηση μας?????ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ....!!!!!!Αφου δεν ειμαστε ετοιμοθανατοι,δεν εχουμε τιποτα!!!!!Οι περισσοτεροι ειναι επηρρεασμενοι απο αυτες τις κ-λ-εκπομπες......ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΥΜΩΝΩ και με τους γιατρους και με τα καναλια οταν κανουν εκπομπες για τη σκπ....Οσο για τις μαγνητικες ,αυτα που ειπαν,ισχυουν!!!!!Ειναι το λεγομενο ''ακτινολογικο παραδοξο'' !!!!!...Maraki !!!!!Κλεισε μου ενα ραντεβου με το νευρολογο σου και ερχομαι στο Ηρακλειο :laughing-rolling: Θα αρχισουμε να γυριζουμε σαν τους τσιγγανους για να βρουμε γιατρο ΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ..... :laughing-rolling:
 #57489  από mplearkouda
 Τετ Αύγ 03, 2011 3:19 pm
Αχ κι εμένα με εκνευρίζουν αφάνταστα οι εκπομπές στην τηλεόραση. Η εικόνα που σχηματίζει κάποιος που δεν ξέρει τίποτα για την πάθηση μέσα απο αυτές είναι ότι είναι μια πάθηση που σήμερα αντιμετωπίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό (κάτι ελαφρώς πιο σοβαρό από το να έχεις υπέρταση και χοληστερόλη ταυτόχρονα). Δεν είναι θανατηφόρα, αντιμετωπίζεται, άρα πόσο σοβαρή μπορεί να είναι. Υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες και τα μηνύματα για τους ασθενείς είναι πολύ ελπιδοφόρα γιατί υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες θεραπείες σε δοκιμή που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προσεχώς. Σε παίρνουν μετά τηλέφωνο οι φίλοι και γνωστοί να σου πουνε τα αισιόδοξα που άκουσαν και να σου κάνουν κήρυγμα πως δεν πρέπει να τα βλέπεις όλα μαύρα. Σου λέει ο συνάδελφος διάβασα βρέθηκε θεραπεία (εννοεί το χάπι). Άντε τώρα εσύ να κάθεσαι να του εξηγείς......
Δεν έχουν ιδέα πως είναι να πηγαίνεις στο γιατρό να του λες τι αντιμετωπίζεις, κι αυτός απλά να κουνάει το κεφάλι του γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
 #57490  από FANTOMAS
 Τετ Αύγ 03, 2011 3:24 pm
mplearkouda έγραψε:Αχ κι εμένα με εκνευρίζουν αφάνταστα οι εκπομπές στην τηλεόραση. Η εικόνα που σχηματίζει κάποιος που δεν ξέρει τίποτα για την πάθηση μέσα απο αυτές είναι ότι είναι μια πάθηση που σήμερα αντιμετωπίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό (κάτι ελαφρώς πιο σοβαρό από το να έχεις υπέρταση και χοληστερόλη ταυτόχρονα). Δεν είναι θανατηφόρα, αντιμετωπίζεται, άρα πόσο σοβαρή μπορεί να είναι. Υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες και τα μηνύματα για τους ασθενείς είναι πολύ ελπιδοφόρα γιατί υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες θεραπείες σε δοκιμή που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προσεχώς. Σε παίρνουν μετά τηλέφωνο οι φίλοι και γνωστοί να σου πουνε τα αισιόδοξα που άκουσαν και να σου κάνουν κήρυγμα πως δεν πρέπει να τα βλέπεις όλα μαύρα. Σου λέει ο συνάδελφος διάβασα βρέθηκε θεραπεία (εννοεί το χάπι). Άντε τώρα εσύ να κάθεσαι να του εξηγείς......
Δεν έχουν ιδέα πως είναι να πηγαίνεις στο γιατρό να του λες τι αντιμετωπίζεις, κι αυτός απλά να κουνάει το κεφάλι του γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

θα ήθελα να έβρισκα κάποια λάθη σου στα λεγόμενα σου για να σε διόρθωνα, έλα μου όμως που έχεις δίκιο ΣΕ ΟΛΑ !!!!!