• Α.Υ.Ε

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #54574  από Μιμικαμ
 Τετ Ιουν 15, 2011 10:27 am
Φυσικά, ολα τα σενάρια παίζουν :teasing-neener: :teasing-neener:

Καλή δύναμη σου εύχομαι...και ψυχραιμία κυρίως :romance-kisscheek:
 #54579  από yparxo
 Τετ Ιουν 15, 2011 11:09 am
Μακάρι να ήμουν υγιείς και δεν είχα ανάγκη τα λεφτά τους, ούτε την ταλαιπωρία που περνώ εδώ και ενάμιση χρόνο... γιατί στην περίπτωσή μου όλα έγιναν ξαφνικά και η εξέλιξη ήτανε ραγδαία.. Ευχαριστώ πάντως για τις ευχές σας .
 #54581  από Κώστας
 Τετ Ιουν 15, 2011 11:24 am
Σου υπενθυμίζω (πιθανά θα το γνωρίζεις), πως όποιος έχει ΣΚΠ (που επιφέρει παραπληγία κλπ. με ποσοστό 67% και άνω) δικαιούται πλήρη σύνταξη γήρατος, εφ΄ όσον έχει συμπληρώσει σε ένσημα 15/τία. Η σύνταξη γήρατος έχει την τεράστια διαφορά (σε σχέση με την αναπηρική), ότι είναι υψηλότερη σαν ποσόν, είναι ισόβια και δεν ξαναπερνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.
 #54603  από FANTOMAS
 Τετ Ιουν 15, 2011 3:52 pm
Κώστας έγραψε:Σου υπενθυμίζω (πιθανά θα το γνωρίζεις), πως όποιος έχει ΣΚΠ (που επιφέρει παραπληγία κλπ. με ποσοστό 67% και άνω) δικαιούται πλήρη σύνταξη γήρατος, εφ΄ όσον έχει συμπληρώσει σε ένσημα 15/τία. Η σύνταξη γήρατος έχει την τεράστια διαφορά (σε σχέση με την αναπηρική), ότι είναι υψηλότερη σαν ποσόν, είναι ισόβια και δεν ξαναπερνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.

αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το επιλέξουμε εμείς , ο γιατρός που θα μας παραπέμψει ; κάποια επιτροπή ; ή κάτι άλλο ;
 #54605  από kate2002
 Τετ Ιουν 15, 2011 4:03 pm
FANTOMAS έγραψε:
Κώστας έγραψε:Σου υπενθυμίζω (πιθανά θα το γνωρίζεις), πως όποιος έχει ΣΚΠ (που επιφέρει παραπληγία κλπ. με ποσοστό 67% και άνω) δικαιούται πλήρη σύνταξη γήρατος, εφ΄ όσον έχει συμπληρώσει σε ένσημα 15/τία. Η σύνταξη γήρατος έχει την τεράστια διαφορά (σε σχέση με την αναπηρική), ότι είναι υψηλότερη σαν ποσόν, είναι ισόβια και δεν ξαναπερνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.

αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το επιλέξουμε εμείς , ο γιατρός που θα μας παραπέμψει ; κάποια επιτροπή ; ή κάτι άλλο ;
η κουρτινα τρια, εχει καλυτερες πιθανοτητες...νομιζω, απο την συμφωνια των πορισματων των επιτροπων μεταξυ τους και ειδικα τωρα...
 #54650  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 16, 2011 1:53 am
fantoma, επειδή έχω πάρει τη σύνταξη που αναφέρω, μπορώ να σου πω από την ταπεινή μου εμπειρία, πως όταν υπέβαλα την αίτηση και τα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΕ, με πήρε τηλέφωνο η υπάλληλος που τα εξέτασε και μου είπε πως δεν δικαιούμαι τέτοια σύνταξη παρά μόνο αναπηρική. Όταν της ανέφερα το σχετικό νόμο που απήντησε πως δεν υπάρχει τέτοιος νόμος! Όταν επέμεινα και την παρέπεμψα σε σχετική ιστοσελίδα μου είπε θα το κοιτάξει! Μετά από δύο ημέρες με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς μου πως έχω δίκιο αλλά έπρεπε να το συζητήσει και με τον προϊστάμενο της!!! Τελικά πήρα την σύνταξη.

Ηθικό δίδαγμα
Μην αφήνετε τίποτα στην αποκλειστική κρίση οποιουδήποτε. Ενημερωθείτε όσο καλύτερα μπορείτε και ζητήστε τη βοήθεια εξειδικευμένων ατόμων που εμπιστεύεστε. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να διεκδικήσετε με σιγουριά τα δικαιώματά σας!

Υγ. Χωρίς να κάνω τον ήρωα, είχα την τύχη να γνωρίζω πολύ καλά τη σχετική νομοθεσία και να καταφέρω να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Αν δεν ίσχυε αυτό, αυτή τη στιγμή, θα είχα εισπράξει το γνωστό καλαθάκι, θεωρώντας δεδομένη την πρώτη απάντηση της υπαλλήλου. Έτσι λοιπόν συνιστώ σε όποιον αποπειραθεί κάτι παρόμοιο ν΄ απευθυνθεί σε κάποιον δικηγόρο για να τον βοηθήσει.
 #56681  από yparxo
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 7:55 am
ΠΕΡΑΣΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ 67% ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ (ΛΕΥΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ - ΤΕΤΡΑΠΑΡΕΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΟΡΘΟΣΤΑΤΩ -ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ 0- ΚΑΙ ΟΚΔ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ . ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΩ ΜΕΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ (άρθρο 1 Ν. 612/77, άρθρο 40 παρ. 8 Ν. 1902/90) ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΓΗΡΑΤΟΣ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟ 67%...
 #56684  από Π.Μ79
 Σάβ Ιούλ 16, 2011 10:01 am
yparxo έγραψε:ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Αυτό φίλε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε. Το ΙΚΑ κάνει ουσιαστικά ένσταση στον εαυτό του (τραγικό και βλακώδες). Θα περάσεις Β/θμια επιτροπή μετά από πολλούς μήνες και ειδικά τώρα τελευταία που τελικά λεφτά δεν υπάρχουν, ο σκοπός τους είναι προφανής.