Σκλήρυνση κατά πλάκας
Κώστας έγραψε:Σου υπενθυμίζω (πιθανά θα το γνωρίζεις), πως όποιος έχει ΣΚΠ (που επιφέρει παραπληγία κλπ. με ποσοστό 67% και άνω) δικαιούται πλήρη σύνταξη γήρατος, εφ΄ όσον έχει συμπληρώσει σε ένσημα 15/τία. Η σύνταξη γήρατος έχει την τεράστια διαφορά (σε σχέση με την αναπηρική), ότι είναι υψηλότερη σαν ποσόν, είναι ισόβια και δεν ξαναπερνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.
FANTOMAS έγραψε:η κουρτινα τρια, εχει καλυτερες πιθανοτητες...νομιζω, απο την συμφωνια των πορισματων των επιτροπων μεταξυ τους και ειδικα τωρα...Κώστας έγραψε:Σου υπενθυμίζω (πιθανά θα το γνωρίζεις), πως όποιος έχει ΣΚΠ (που επιφέρει παραπληγία κλπ. με ποσοστό 67% και άνω) δικαιούται πλήρη σύνταξη γήρατος, εφ΄ όσον έχει συμπληρώσει σε ένσημα 15/τία. Η σύνταξη γήρατος έχει την τεράστια διαφορά (σε σχέση με την αναπηρική), ότι είναι υψηλότερη σαν ποσόν, είναι ισόβια και δεν ξαναπερνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.
αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το επιλέξουμε εμείς , ο γιατρός που θα μας παραπέμψει ; κάποια επιτροπή ; ή κάτι άλλο ;
yparxo έγραψε:ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Αυτό φίλε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε. Το ΙΚΑ κάνει ουσιαστικά ένσταση στον εαυτό του (τραγικό και βλακώδες). Θα περάσεις Β/θμια επιτροπή μετά από πολλούς μήνες και ειδικά τώρα τελευταία που τελικά λεφτά δεν υπάρχουν, ο σκοπός τους είναι προφανής.