• ΣΚΠ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #56213  από elpida
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 8:52 pm
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΣΚΠ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?
 #56214  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 9:11 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :greetings-waveyellow: Απο οσα ξερω,ο ηλιος κανει καλο ,αρκει να εκτιθεσαι με μετρο και τις σωστες ωρες !!! Η ΖΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟΟΟΟΟΟΟ....!!! Ισως να το εχεις προσεξει !!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ,ΜΑΣ ''ΡΙΧΝΕΙ'' ,ΓΕΝΙΚΑ !!!! Καπου,διαβασα οτι παλια ,η εξεταση ανθρωπων με πιθανη σκπ ,γινοταν μεσα σε ζεστο μπανιο...!!!!!!!! Αυτο λεει πολλα...!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ,ΛΟΙΠΟΝ :greetings-waveyellow:
 #56216  από litsa
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 9:28 pm
Τ%^#$%&^%*&^&*)(&*€

παλιο κουμπιουτερ........
μου τα εσβησε %^%$&&%^*&^(*&_)(*#$%!@!@~@~!@~!@~

λοιπον
εχω βρει ενα ''κόλπο''
κανω κρυα μπανια και ειδικά στο κεφάλι...
αυτό μου κατεβάζει λιγο την θερμοκρασία και ειμαι πιο καλά!!

επίσης βοηθάει και η θαλασσα... αυτές τις μέρες εχει 30 με 35 βαθμούς....

ειμαι βεβαια αγκαλια με το κλιματιστικό ...αλλά οκ....θα δείξει...

απλά κουράστηκα να ειμαι ολο κλεισμένη.....
 #56219  από tom80
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 11:08 pm
ν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tom80 την Κυρ Σεπ 04, 2011 1:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #56220  από christosathens06
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 11:32 pm
Ελεος πια με την πλύση εγκεφάλου από τις πρωινές ανούσιες εκπομπές... Έχουν πεί πάρα πολλές κουταμάρες κατα καιρούς που δεν ισχύουν σε γενικές γραμμές.

Η ουσία πάντως είναι οτι η ζέστη δεν μας κάνει καλό. Εγω την αποφεύγε όσο μπορώ αλλά προσπαθώ να με βλέπει ο ήλιος για την βιταμίνη D.
 #56276  από Κώστας
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:58 am
Συγχωρέστε την αφελή απορία μου, αλλά πως γίνεται να σε βλέπει ο ήλιος και να μην ζεστένεσαι;!
 #56277  από Στάθης
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 1:04 am
Νομίζω η χρυσή τομή είναι τι ώρα θα επιτρέψεις τον ήλιο να σε λούσει με το ακτινοβόλο, θεραπευτικό Χρυσό Φως του ....... :character-oldtimer:

Δηλαδή.... τι βρίσκω τρελά να ξεπορτίζω (αυτό το καιρό) μετά της 5-6 ώρα. Έτσι, είναι δεδομένο ότι θα αντλήσω το Φως που χρειάζομαι ..... και θα μειώσω όσο το δυνατόν την υπερθέρμανσή μου..... Εαν δεις ότι ζεσταίνεσαι... προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου στις 6-7 κτλ.... τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το ίδιο ισχύει και το πρωί. 8-9 είναι τέλεια. 9-10 .... αρχίζει ένα θέμα. Μετά αστo καλύτερα .

Εϊναι όλα .....the correct timing ! :happy-sunny:
 #56294  από tom80
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:11 pm
Κώστας έγραψε:Συγχωρέστε την αφελή απορία μου, αλλά πως γίνεται να σε βλέπει ο ήλιος και να μην ζεστένεσαι;!
Φιλε Κώστα με εκθεση του 75 % του σωματος για 15 min/day 3 φορές την εβδομάδα παράγει ενας ανθρωπος επαρκει ποσότητα βιταμινής D. για εμας με ΣΚΠ ισως χρειαζεται και λίγο παραπάνω εκθεση στον ήλιο σε ωρες που δεν έχει πολύ ζέστη (π.χ. πρωι ή αργα το απόγευμα)

Τα μπάνια όπως και κάθε διεργασία (π.χ. κατανάλωση σοκολάτας) που οδηγεί στην έκλυση ενδορφινων (ορμόνες της ευτηχίας) π.χ. ντοπαμινη, σεροτονινη, ακετοχολίνη ειναι απαραίτητα για εμας
 #56405  από passenger
 Δευ Ιούλ 11, 2011 2:18 pm
Εμενα οπως φενεται και απο το Αβαταρ μου ο ηλιος με βλεπει πολυ νωρις το πρωι (6:30-7:00)
Βεβαια τοσο νωρις νομιζω οτι δεν ειναι τοσο δυνατος ο ηλιος ωστε να με βοηθησει με τη Βιτ.D
Αλλα τουλαχιστον βλεπω μια ωραια ανατολη ηλιου :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: