• θυρωειδης & ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #55646  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιουν 28, 2011 11:04 pm
...ξεχαστηκα...συγγνωμη.... :text-welcomewave: :text-welcomeconfetti: :text-welcomewave: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ :greetings-waveyellow:
 #55699  από FANTOMAS
 Τετ Ιουν 29, 2011 2:33 pm
ΛΕΝΑ έγραψε:
kate2002 έγραψε:χωρις να θελω να σε...φοβισω-προσβαλω-αποθαρρυνω-κανωναπηδηχτεις, μονο κατω απο τις πετρες δεν το γραφει αυτο καλη μου... ειναι συνηθης επιπτωση ιντερφερονης... αν θελεις ψαξε λιγο στις συζητησεις, εχει αναφερθει πααααρα πολλες φορες. ο γιατρος σου δεν σου το εξηγησε αυτο , ολα αυτα τα 10 χρονια;;; ζητα να σου ερμηνευσει ολα τα αποτελεσματα των εξετασεων σου...
η επαναληψη ειναι μητερα της μαθησης καλη μου δεν χρειαζεται λοιπον τετοια επιθεση σε ενα νεο μελος

Λένα μου οι πιο παλιοί εδώ ξέρουμε ο ένας τον άλλο (όχι προσωπικά αναγκαστικά) και καταλαβαίνουμε τον τρόπο γραφής του , όχι νομίζω, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι όποιο ψήγμα επίθεσης και αν αισθάνθηκες σίγουρα δεν ήταν για σένα.
 #55711  από kath
 Τετ Ιουν 29, 2011 5:46 pm
Γεια σου κ απο μενα κ καλως ηρθες.
Οντως μεσα στις παρενεργειες της ιντερφερονης ειναι σιγουρα κ το οτι μπορει να επηρεασει το θυρεοειδη αδενα.Οταν το διαβασα στο βιβλιαρακι που μου ειχαν δωσει ανησυχησα γιατι ποτε μου δεν ειχα προβληματα με θυρεοειδη.Στο πρωτο 3μηνο λοιπον απο οταν ξεκινησα ιντερφερονη θυμαμαι μαζι με τις αιματος που πρεπει να κανουμε ζητησα να γινει Τ3 Τ4 ΤSΗ.Ηταν ολα ανεβασμενα,τα εδειξα στη νευρολογο και μου ειπε μετα απο 3 μηνες να κανω FT3 k FT4 (δεν ξερω ακριβως τι ειναι αυτα αλλα τα εκανα και ηταν φυσιολογικα.)
Πριν 6 μηνες ο ενδοκρινολογος που με παρακολουθει για προλακτηνη,επειδη ξερει και το προβλημα μου της σκπ με εβαλε νακανω και κατι αλλες για θυρεοειδη,δεν θυμαμαι πως λεγονται αυτη τη στιγμη κατι σε σχεση με αντισωματα.βγηκαν ολες φυσιολογικες.
Θελω να πω με αυτα, απο την εμπειρια μου παντα μεχρι τωρα τουλαχιστον οτι ναι μεν μπορει να διαταραχτει ο θυρεοειδης για καποιο διαστημα η ακομη και καποιες τιμες του στην αρχη να ειναι πλασματικες,δεν ειναι ομως απαραιτητο να αποκτηθει και μονιμο προβλημα.
Μπορει να κανω και λαθος,απλα γραφω τι εχει συμβει σε μενα μεχρι τωρα.Πιστευω πως δεν θα πρεπει να ανησυχησεις.Ετσι επαναστατησα και ακριβως τα ιδια σκεφτηκα κ εγω την πρωτη φορα που εκανα εξετασεις και ειδα τις τιμες ανεβασμενες.Το μελλον βεβαια θα δειξει και παλι
 #55769  από mplearkouda
 Πέμ Ιουν 30, 2011 9:00 pm
Εγω πάλι διάβασα ότι το 80% των ασθενών με ΣΚΠ έχουν και κλινικό υποθυροειδισμό. Δεν ανέφερε όμως ότι είναι παρενέργεια κάποιας θεραπείας. Εγώ είχα αναλύσεισ θυροειδούς ελαφρώς εκτός ορίων αρκετό καιρό πριν γίνει η διάγνωση. (Η ΣΚΠ εκ των υστέρων μάλλον υπήρχε από τότε απλά δεν το γνώριζα)
 #55840  από ΛΕΝΑ
 Παρ Ιούλ 01, 2011 5:32 pm
:greetings-waveyellow: ελπίζω να ειστε ολοι καλά.Ο ενδοκρινολόγος που πήγα πρόσφατα
μου είπε οτι περισσοτερο μπορεί να προκληθεί απο την σκπ υποθηροειδισμος παρα ως
παρενέργεια ιντερφερόνης.Τελικά η εξέταση που μου έκανε εδειξε ότι ολα ειναι φυσιολογικά
αλλά θα το παρακολοθούμε....
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας