• ΣΚΠ και εγκυμοσύνη..

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55219  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 1:29 am
Giota έγραψε:ειμαι εγκυοσ κ μπηκα στον 8 μηνα. ειχα μια ωση στον 3 μηνα. ο νευρολογοσ μου ειπε θελει να γεννησω φυσιολογικα αλλα το μωρο δεν παιρνει θεση κ μαλλον παω καισαρικη. το μονο που φοβαμαι ειναι το μετα. αλλα ο χρονοσ θα δειξει. καλησπερα σε ολουσ.
Κι αλλη υποψηφια μανουλα :romance-heartsthree: Σου ευχομαι να γεννησεις οσο πιο ευκολα γινεται, ενα γερο γλυκο ανθρωπακι :romance-heartsthree:
 #55220  από Γιαννης62
 Παρ Ιουν 24, 2011 2:53 am
το έχω ξαναγραψη αυτό,κ.σε μερικούς δεν αρεσαι .αυτή όμως είναι η αληθια.καλές οι ευχές.αν ο γιατρος ομως δεν κάνη αυτο που πρεπει ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος.όπως έγινε με την χριστιναμου.ο γιατροςτης...μη φοβασε εδω είμαι εγω.δεν φοβηθηκε η χριστινα .οταν πήγε να γεννηση ομως ο μ......ς δεν εμφανίστηκε καθολου αλά κ.κανείς άλως. ειχαν απεργια την αφησαν στο ελεος του θεου.οπως μπήκε ,ετσι βγηκε . κ.αν η χριστινα σημερα ειναι ..οπως ειναι ολη την ευθύνη την εχουν αυτοι εκεί μεσα ..τη μπορείς ομως να κάνεις?γιαυτο εγω θα πω μονο αυτο.ΠΡΟΣΟΧΗ .κ.τα ματιασας ανοιχτά.βρείτε γιατρο που πραγματικα πιστεύετε οτι θα σας βοήθησε ι
 #55225  από natty11
 Παρ Ιουν 24, 2011 10:11 am
καλημέρα παιδιά, διαβάζω τις απαντήσεις σας και προβληματίζομαι πολύ...χθες πήγα και σε δεύτερο νευρολόγο γιατι οπως ειπα και σε αλλη μου απάντηση δεν θέλω να το αφήσω ετσι..θέλω να μάθω όσο πιο πολλά γίνεται...και μετά να δω τι θα κάνω

δυστυχώς για μένα και ο δεύτερος νευρολόγος προτεινε καισαρική και μάλιστα χωρίς επισκληρίδιο, μου εξήγησε πως η επισκληρηδιος επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και ως συνέχεια και το κεφάλι μου στο οποίο έχω τις εστίες!!! και επίσης ενδεχομένως να προκαλέσει και κάποια αλλεργική αντίδραση που δεν μπορούμε να την προβλέψουμε, προτεινε λοιπον καισαρική με ελαφρά αναισθησία , και πάντα σε καλύτερη συνεννόηση με τον γυναικολόγο μου που θα γνωρίζει καλύτερα, είπε μάλιστα πως ο φυσιολογικός τοκετός προκαλεί παρα πολύ στρες και μονο οι ωθήσεις που πρεπει να κάνεις για να ερθει το μωρό χρειάζονται πολυ ενέργεια, καλύτερα ειναι να κρατήσω δυνάμεις για μετά....αυτό το μετά όλοι το κάνουν να ακούγεται βουνό τελοςπαντων!

μου ειπε και κάτι πιο ενθαρρυντικό βέβαια, οτι οσο αφορά τον θηλασμό εντάξει μπορώ να θηλάσω μεχρι να σαραντίσω, μετά όμως κατευθείαν θεραπεία! κατι ειναι και αυτο, αλλο 5 ημέρες αλλο 40 ε?

Giota χθες ο νευρολόγος μου ειπε είχε μια ασθενή που έπαθε ώση οσο ήτανε εγκυος, και σοκαρίστηκα , υποτίθεται πως η εγκυμοσύνη προστατεύει το σώμα σου αλλά μάλλον δεν είναι 100% ετσι τελικά, ελπίζω να το ξεπέρασες γρήγορα και να απολαμβάνεις την εγκυμοσύνη σου!ο γιατρός σου είπε να πας φυσιολογικά ε? υπάρχουν αυτοι οι γιατροι σήμερα? χα χα! με το καλό να αποκτήσεις το μωράκι σου με όποιον τρόπο επιλέξεις..

ακόμα όλα ειναι μπερδεμένα μέσα στο μυαλό μου, σιγά σιγά θα ωριμάσουν και θα βρω τον δρόμο :) δεν θέλω να περάσω τους υπόλοιπους μήνες της εγκυμοσύνης μου ξοδεύοντας τους σε αυτα τα άγχη όλη μέρα...
αισιοδοξία πάνω απο όλα...
 #55230  από nowhere
 Παρ Ιουν 24, 2011 12:16 pm
Καλή μου μη τους αφήσεις να σε τρελάνουν.
Σκέψου λογικά.
Έχεις ΣΚΠ και θελεις, από ότι είπες στην αρχή, να κάνεις φυσιολογικό τοκετό. Ωραία
Πως σου λένε οι γιατροί ότι η ΣΚΠ μπορεί να επηρεάσει τον φυσιολογικό τοκετό;
Δεν θα μπορείς να κάνεις τις ωθήσεις που χρειάζεται; σ' αυτή την περίπτωση θα κάνεις καισαρική. Σου προτείνουν να κάνεις καισαρική, για να ελαχιστοποιήσεις τον κινδυνο να χρειαστεί να κάνεις καισαρική;
Και πως σου λένε ότι ο φυσιολογικός τοκετός μπορεί να επηρεάσει την ΣΚΠ;
Αν το ένα δεν μπορεί να επηρεάσει το άλλο, τότε ο φυσιολογικός τοκετός είναι έξω από τα χωράφια των νευρολόγων, ακόμα και στην περίπτωσή σου, που έχεις ΣΚΠ,
τι θέλουν οι νευρολόγοι και ανακατεύονται με ένα καθαρά γυναικολογικό ζήτημα;
γιατί να μην κάνεις ότι θα έκανες αν δεν είχες ΣΚΠ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nowhere την Παρ Ιουν 24, 2011 12:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #55231  από elenipir
 Παρ Ιουν 24, 2011 12:24 pm
ολα ευχομαι να πανε καλα !!!!
Εγω ειχα δυο γεννες με την ΣΚΠ και χωρις επισκληριδιο στην πρωτη μου ειχαν πει θα δουμε αναλογα πως θα παει ο τοκετος και τελικα δεν εκανα γεννησα ευτυχως πολυ γρηγορα σε 30 λεπτα και στην δευτερη δεν προλαβε ουτε ο γιατρος να ερθει !!!! σου ευχομαι λοιπον να εχεις μια τοσο ευκολη γεννα και να πανε ολα καλα :romance-kisscheek:
 #55253  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 5:29 pm
elenipir έγραψε:ολα ευχομαι να πανε καλα !!!!
Εγω ειχα δυο γεννες με την ΣΚΠ και χωρις επισκληριδιο στην πρωτη μου ειχαν πει θα δουμε αναλογα πως θα παει ο τοκετος και τελικα δεν εκανα γεννησα ευτυχως πολυ γρηγορα σε 30 λεπτα και στην δευτερη δεν προλαβε ουτε ο γιατρος να ερθει !!!! σου ευχομαι λοιπον να εχεις μια τοσο ευκολη γεννα και να πανε ολα καλα :romance-kisscheek:
ΜΠΡΑΒΟ !!! ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ :bow-yellow: NATTI ,GIOTA και αλλα κοριτσια συνασθενεις ,που ειστε 'η θελετε να μεινετε εγκυες :romance-heartsthree: Η εγκυμοσυνη,ο τοκετος,η μητροτητα,ειναι ο,τι πιο ομορφο μπορει να συμβει σε μια γυναικα :romance-heartsthree: Ο πονος του τοκετου,ειναι ο μοναδικος πονος που ξερουμε οτι ,οχι μονο θα περασει αλλα θα μας φερει και το παιδακι μας :romance-heartsthree: Τον πονο του τοκετου...τον ξεχνας αμεσως...!αμεσως...! Ο θηλασμος...!Αλλη ευτυχια ,παλι !!!Δειχνεις την αγαπη σου στο παιδι σου ,δενεσαι μαζι του,θρεφεις το κορμακι του και την ψυχουλα του !!!Αποβαλεις ευκολα το λιπος της εγκυμοσυνης και χανεις γρηγορα τα κιλα που εχεις παρει......Ατελειωτη η λιστα με τις χαρες της μανας...Ατελειωτη,ομως και η λιστα με τις ευθυνες της :think: Τα παιδια μας,μας εχουν αναγκη ,γι'αυτο πρεπει να φροντιζουμε να ειμαστε οσο καλυτερα μπορουμε !!! Πιστευω οτι ,με βαση αυτη την ''υποχρεωση'' ,πρεπει να κανουμε την επιλογη των γιατρων μας !!!.....και κυριως,ηρεμα,χωρις αγχος,να επιλεξουμε εκεινους που ειναι σωστοι,που μας ακουνε,που απαντουν στις αποριες μας....Εκεινους που θα κερδισουν την εμπιστοσυνη μας!Συγγνωμη,για την πολυλογια :confusion-seeingstars: Ευχομαι ,να πανε ολα καλα !!!Δεν ευχομαι ''καλη λευτερια'' ,αλλα ''ΚΑΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ,ΚΑΛΗ ΟΛΟΓΛΥΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ'' :romance-heartsthree:
 #55254  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 5:29 pm
elenipir έγραψε:ολα ευχομαι να πανε καλα !!!!
ΜΠΡΑΒΟ !!! ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ :bow-yellow: NATTI ,GIOTA και αλλα κοριτσια συνασθενεις ,που ειστε 'η θελετε να μεινετε εγκυες :romance-heartsthree: Η εγκυμοσυνη,ο τοκετος,η μητροτητα,ειναι ο,τι πιο ομορφο μπορει να συμβει σε μια γυναικα :romance-heartsthree: Ο πονος του τοκετου,ειναι ο μοναδικος πονος που ξερουμε οτι ,οχι μονο θα περασει αλλα θα μας φερει και το παιδακι μας :romance-heartsthree: Τον πονο του τοκετου...τον ξεχνας αμεσως...!αμεσως...! Ο θηλασμος...!Αλλη ευτυχια ,παλι !!!Δειχνεις την αγαπη σου στο παιδι σου ,δενεσαι μαζι του,θρεφεις το κορμακι του και την ψυχουλα του !!!Αποβαλεις ευκολα το λιπος της εγκυμοσυνης και χανεις γρηγορα τα κιλα που εχεις παρει......Ατελειωτη η λιστα με τις χαρες της μανας...Ατελειωτη,ομως και η λιστα με τις ευθυνες της :think: Τα παιδια μας,μας εχουν αναγκη ,γι'αυτο πρεπει να φροντιζουμε να ειμαστε οσο καλυτερα μπορουμε !!! Πιστευω οτι ,με βαση αυτη την ''υποχρεωση'' ,πρεπει να κανουμε την επιλογη των γιατρων μας !!!.....και κυριως,ηρεμα,χωρις αγχος,να επιλεξουμε εκεινους που ειναι σωστοι,που μας ακουνε,που απαντουν στις αποριες μας....Εκεινους που θα κερδισουν την εμπιστοσυνη μας!Συγγνωμη,για την πολυλογια :confusion-seeingstars: Ευχομαι ,να πανε ολα καλα !!!Δεν ευχομαι ''καλη λευτερια'' ,αλλα ''ΚΑΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ,ΚΑΛΗ ΟΛΟΓΛΥΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ'' :romance-heartsthree:
 #55256  από kate2002
 Παρ Ιουν 24, 2011 5:39 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:...''ΚΑΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ,ΚΑΛΗ ΟΛΟΓΛΥΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ'' :romance-heartsthree:
καλα με τρελανες.... ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙς!!!!!!
 #55257  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 5:46 pm
kate2002 έγραψε:
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:...''ΚΑΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ,ΚΑΛΗ ΟΛΟΓΛΥΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ'' :romance-heartsthree:
...ειδες??? ε!!! 19 χρονια μανα :romance-heartsthree: Αννα-Μανα !!! (ετσι με ελεγε η κορη μου,οταν ηταν πολυ μικρη ) .......κι αν δεν εκανα κι αλλα παιδια....φταιει το οικονομικο....μονο αυτο.....αλλιως ,θα το αποφασιζα ,ακομα και μετα τη διαγνωση... :romance-heartsthree:
 #55258  από kate2002
 Παρ Ιουν 24, 2011 6:13 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
kate2002 έγραψε:
...ειδες??? ε!!! 19 χρονια μανα :romance-heartsthree: Αννα-Μανα !!! (ετσι με ελεγε η κορη μου,οταν ηταν πολυ μικρη ) .......κι αν δεν εκανα κι αλλα παιδια....φταιει το οικονομικο....μονο αυτο.....αλλιως ,θα το αποφασιζα ,ακομα και μετα τη διαγνωση... :romance-heartsthree:
αννα μανα, αλλιως με το ενα, αλλιως με 2, αλλιως με 3, και πει λεγοντας.... αν ηξερα, δεν ξερω....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8